Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Spier

Als je je huis in Spier wilt verkopen, is het zaak om goed op de hoogte te zijn van de woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in Spier. De huizenmarkt in Spier heeft in februari 2024 alweer wat verschuivingen meegemaakt. Het is slim om deze statistieken en vastgoedcijfers goed in beeld te hebben om je woning voor een realistische prijs op de markt te kunnen zetten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Spier

De gemiddelde verkoopprijs in Spier is in de laatste 3 maanden € 333.888 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 282.090 euro. Deze cijfers bieden inzicht in de huidige woningverkoop van Spier. Voor een betere perceptie van de prijzen, bekijk de onderstaande grafiek voor een visuele uiteenzetting van deze marktbewegingen:

Huizenprijzen in Spier

Afgelopen 3 maanden

€ 45.000
€ 214.000
€ 384.000

Kijken we naar woningprijzen, dan is de waarde per vierkante meter in Spier altijd een sleutelfactor om in overweging te nemen. Zie het als een hulpmiddel om een gebalanceerd overzicht te krijgen van de daadwerkelijke kosten van een huis. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt € 3.444. Voor een gedetailleerd inzicht in de recentelijke verkoopprijzen en vraagprijzen per m2, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Spier per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.500
€ 3.500

Prijsontwikkeling Spier laatste 12 maanden

Wil je een huis verkopen in Spier? Dan is het aan te raden om de recente ontwikkeling van de huizenprijzen in dit dorp bij te houden. Zo was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 333.888 euro. Bekijk hieronder de grafiek voor een overzicht van de ontwikkeling van de huizenprijzen in Spier de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Spier waard?

Het bepalen van de waarde van jouw huis in Spier is geen eenvoudige taak, omdat er met verscheidene factoren rekening gehouden moet worden. Aspecten zoals het type woning, het oppervlak, de staat van de woning en de stand van de markt spelen allemaal een significante rol in de waardebepaling. Het is belangrijk te onthouden dat de waarde van een huis altijd fluctueert, te wijten aan de wijzigingen in bovengenoemde factoren.

Ben je benieuwd naar de waarde van je huis in Spier? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar mogelijk de beste optie voor jou. Dit proces biedt duidelijkheid over de mogelijke verkoopprijs van jouw woning, wat je kan helpen met de beslissing om al dan niet te verkopen. Je kan een waardebepaling aanvragen om dit te verifiëren.

Mensen vragen zich vaak af hoe een gratis waardebepaling van een makelaar precies werkt. In essentie zal de makelaar je huis inspecteren en dit combineren met een onderzoek naar de lokale vastgoedmarkt om de mogelijke marktwaarde van jouw woning te bepalen. Deze marktwaarde stelt de verkoper in staat om een verstandige keuze te maken bij potentieel verkoopbesluit en draagt bij aan transparantie in het verkoopproces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de huizenmarkt bekijkt, zul je opmerken dat er geen uniformiteit is in de huizenprijzen. Zelfs binnen een klein land zoals het onze fluctueren de prijzen van stad tot stad, en van dorp tot dorp. De huizenprijzen in Spier kunnen daarbij net anders liggen dan in omliggende plaatsen, een fenomeen dat deels kan komen door de specifieke vraag en aanbod in deze plaats. Lokale factoren zoals de leefbaarheid, werkgelegenheid en voorzieningen kunnen namelijk een invloed hebben op de desirability van een plek en daarmee de huizenprijzen. Het is dus interessant om je hier bewust van te zijn als je op huizenjacht gaat.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Spier

Als je op het punt staat jouw huis in Spier te verkopen, zul je al snel merken dat de statistieken van makelaars nogal uiteenlopen. Iedere makelaar heeft namelijk een unieke aanpak en expertise. Zo kunnen de verkoopsnelheid, de gemiddelde verkooprijs en zelfs de klantervaringen sterk verschillen per makelaar.

Daarom is het belangrijk om een makelaar te zoeken die past bij jouw specifieke situatie. Het kiezen van een makelaar die aansluit bij jouw wensen kan namelijk een gunstige invloed hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat van je huis. Om je hierbij te helpen heeft onze site een handige functie waarmee je makelaars in Spier gericht kunt vergelijken.

Vergelijk makelaars in Spier Op basis van jouw voorkeuren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Spier

Tarieven spelen een grote rol in de keuze voor een makelaar. In Spier is de gemiddelde courtage 1,19%. Dat betekent dat bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis, namelijk € 333.888, de makelaarskosten uit zouden komen op € 3.973. Dit kan veel geld zijn, en het is zeker iets om in het achterhoofd te houden bij het besluit om je huis te verkopen.

Het is handig om te weten dat de meeste makelaars naast courtage ook opstartkosten rekenen. Deze kosten worden al gemaakt voordat je huis in de verkoop gaat. De gemiddelde opstartkosten in Spier bedragen € 515. Het is raadzaam om vooraf goed de tarieven te vergelijken van verschillende makelaars. Op deze pagina kun je tarieven opvragen bij diverse verkoopmakelaars in Spier en omgeving, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten waar je mee te maken gaat krijgen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Spier

Aan woningvariatie geen gebrek in Spier. Het merendeel van de huizen behoort als koopwoning toe aan de eigenaar, om preciezer te zijn omvat dit aantal. Maar het dorp herbergt ook huizen die behoren tot de (sociale) huursector en andere bestemmingen hebben. Het is dus niet alleen het eigenaarschap dat Spier haar karakter geeft, maar ook de mix van de verschillende soorten woningen.

Ben je van plan jouw huis in Spier te verkopen?

Als je jouw huis in Spier wilt verkopen, komt daar heel wat bij kijken. Het gaat niet enkel om het vinden van kopers, maar ook om de administratieve ritsel die erbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel, de waardebepaling door een makelaar laten uitvoeren en eventueel verkoopadvies aanvragen. Er komen heel wat stappen bij kijken waar je als verkoper rekening mee moet houden.

Een stappenplan kan je daarbij helpen. Dit houdt in dat je alle stappen die je moet ondernemen overzichtelijk op een rij hebt. Van de beslissing om te verkopen tot aan de sleuteloverdracht. Dit helpt je om niets te vergeten en zorgt voor een gestroomlijnde aanpak van de verkoop. Een goed geordend stappenplan kan het verschil maken tussen een vlotte en minder stressvolle verkoop van jouw woning en een verkoop die veel tijd en energie kost.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen vind je uitgebreide en zorgvuldig samengestelde cijfers over de woningmarkt in Spier. Zo kun je actuele woningcijfers raadplegen en een helder beeld krijgen van de huidige huizenprijzen in deze regio. Deze cijfers update we doorlopend, zodat je altijd op de hoogte blijft van de huidige stand van zaken in de huizenmarkt. Zo kun je het perfecte verkoopmoment bepalen voor jouw woning.

Handige tools voor het regelen van je verkoop

Bij Huis Verkopen hebben we allerlei handige tools die je helpen bij het regelen van jouw woningverkoop. Zo kun je een gratis waardebepaling van je huis aanvragen via deze link of gelijk aan de slag gaan met ons stappenplan om niets over het hoofd te zien. Ook kun je via het platform makelaars vergelijken om de beste lokale specialist in Spier te vinden. Ons doel is jouw verkoopproces zo soepel en voordelig mogelijk te laten verlopen, zodat jij de beste deal krijgt voor jouw woning!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen