Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoogersmilde

In Hoogersmilde zit de huizenmarkt flink in de lift. Als potentiële woningverkoper sta je er gunstig voor; stijgende woningprijzen, een hoge vraag en snellere transacties zijn in jouw voordeel. Bereid je goed voor en jouw huis in Hoogersmilde kan de volgende succesvolle verkoop zijn.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoogersmilde

De gemiddelde verkoopprijs in Hoogersmilde is in de laatste 3 maanden € 240.395 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 285.256 euro. Hoogersmilde wijkt niet sterk af van het landelijke beeld, met prijzen die de trend van de algemene huizenmarkt volgen. Neem een kijkje bij de onderstaande grafiek om te zien hoe deze cijfers zich hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Hoogersmilde

Afgelopen 3 maanden

€ 19.000
€ 177.000
€ 335.000

Wanneer je het overweegt om je huis te verkopen, is het handig om te weten wat de waarde per vierkante meter in Hoogersmilde is. Door de gemiddelde verkoopprijs per m2 te vermenigvuldigen met de oppervlakte van jouw woning, krijg je een indicatie van hoe jouw verkoop mogelijk zal verlopen. Om dit te visualiseren, hebben we onderstaande grafiek samengesteld die de recente vraag- en verkoopprijzen per m2 in Hoogersmilde laat zien:

Huizenprijzen in Hoogersmilde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.200
€ 2.000
€ 2.800

Prijsontwikkeling Hoogersmilde laatste 12 maanden

De huizenmarkt in Hoogersmilde is de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. Hoewel geen richting wordt aangegeven, kunnen we opmerken dat de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 240.395 bedroeg. Verken de volgende grafiek voor het volledige beeld:

Wat is mijn woning in Hoogersmilde waard?

De waarde van jouw woning in Hoogersmilde is afhankelijk van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld de ligging van de woning, de grootte en het onderhoud. Ook speelt de huidige vastgoedmarkt een rol bij de bepaling van de waarde.

Als je de precieze waarde van je woning wilt weten, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste stap. Dit biedt een solide startpunt als je overweegt je huis te verkopen, of als je gewoon een duidelijk beeld wilt krijgen van de huidige staat van je eigendom. Om deze waardebepaling aan te vragen, kun je terecht op de pagina voor het aanvragen van een waardebepaling.

De gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat een professional thuis komt kijken en een taxatie doet. Dit is kosteloos en geeft je inzicht in de marktwaarde van je huis. Het is ideaal als je overweegt te verkopen, maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In het licht van de Nederlandse huizenmarkt is het belangrijk te beseffen dat de prijzen per regio aanzienlijk kunnen verschillen. Zo zijn de prijzen in plaatsen nabij Hoogersmilde niet vergelijkbaar met die in Hoogersmilde zelf, wat het plaatje in een ander perspectief zet.

Het hebben van een helder beeld van de huidige prijzen, zowel in als buiten Hoogersmilde, is belangrijk voor zowel kopers als verkopers. En om dat beeld te schetsen, presenteren we hieronder twee grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen illustreren:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Hoogersmilde

Op HuisVerkopen.nl brengen we de woningmarkt in Hoogersmilde én de prestaties van de lokale verkoopmakelaars in kaart. Zo zijn we binnen de kortste keren bekend met welke makelaars sneller een huis weten te verkopen of welke een hogere verkoopprijs realiseren. Door gebruik te maken van dit weloverwogen onderzoek, willen we jou helpen bij het gemakkelijker vergelijken van makelaars en jouw besluitvorming vergemakkelijken.

Precies begrijpen welke makelaar het beste past bij je unieke woning en jouw persoonlijke doelstellingen kan een wereld van verschil betekenen. We willen dat je kunt genieten van de voordelen die de perfecte makelaar kan brengen: een hogere verkoopprijs, minder stress en een snellere verkoop. Daarom zetten we ons in om je bij te staan in je zoektocht naar de makelaar die jou het beste kan ondersteunen.

Vergelijk makelaars in Hoogersmilde Of lees meer over makelaars in Hoogersmilde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoogersmilde

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat de courtages van makelaars sterk kunnen variëren. In Hoogersmilde ligt de gemiddelde courtage bijvoorbeeld rond de 1,20%. Het is dus verstandig om, naast de courtage, ook te letten op de kwaliteit die de makelaar biedt. Een lagere courtage kan namelijk leiden tot minder persoonlijke aandacht of onvoldoende kennis van de markt in Hoogersmilde.

Voor de verkoop van je huis wil je natuurlijk de beste deal. Let niet alleen op de courtage, maar ook op de service, ervaring en het netwerk van de makelaar. Op deze plek vind je een compleet overzicht van alle kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis. Doe grondig onderzoek, vraag offertes aan en vergelijk deze met elkaar. Zo vind je de makelaar met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoogersmilde

In het pittoreske dorpje Hoogersmilde heeft het overgrote deel van de woningen de status van koopwoning, met een teller die op 373 staat. Echter, naast deze koophuizen biedt Hoogersmilde ook plek voor diverse (sociale) huurwoningen en woningen met een specifieke bestemming. Het laat zien dat er in dit dorp een mooie variëteit aan woonvormen te vinden is, van koop tot huur en bijzondere bestemmingen, wat een divers en gevarieerd woningaanbod biedt.

Aantal verkochte woningen in Hoogersmilde

In de afgelopen 12 maanden heeft Hoogersmilde een wisselend beeld laten zien op het gebied van woningtransacties. Het aantal woningen dat te koop werd gezet en de daadwerkelijke woningverkopen, aangeduid als 22, fluctueerden per maand. Kijk zelf mee in de onderstaande grafiek om het verloop van de huizenmarkt in Hoogersmilde te ontdekken:

Ben je van plan jouw huis in Hoogersmilde te verkopen?

Als je van plan bent je woning in Hoogersmilde te verkopen, heb je met een aantal zaken te maken die best uitdagend kunnen zijn. Zo zijn er vele factoren die een de rol spelen in de waarde van je huis, zoals de omgeving, de staat van onderhoud en eventuele verbeteringen die je hebt aangebracht. Bovendien moet je ook zaken regelen als het verkrijgen van een energielabel en de keuze maken om wel of geen verhuisbedrijf in te schakelen.

Een goede manier om dit proces te structureren is door gebruik te maken van een stappenplan. Dit biedt een systematische aanpak waar terugkerende stappen op een rijtje zijn gezet. Neem bijvoorbeeld de voorbereidingen voor de verkoop en het selecteren van een geschikte makelaar. Voor een overzicht van alles wat je moet regelen, kun je het stappenplan raadplegen dat specifiek ontwikkeld is voor de verkoop van een huis in Hoogersmilde. Het inschakelen van een professional kan ontzettend handig zijn, zodat je niets over het hoofd ziet en je minder snel in stressvolle situaties terechtkomt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Hoogersmilde veranderen voortdurend. Om je bij te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen, houden we deze data hier constant up-to-date. Het nauwlettend volgen van deze cijfers kan je een strategisch voordeel geven bij het bereiden van de verkoop van je woning. Het geeft je namelijk inzicht in de gemeenschappelijke prijzen, gerealiseerde verkopen en de gemiddelde tijd dat een woning in Hoogersmilde te koop staat. Deze kennis helpt je om realistische verwachtingen te stellen en een succesvol verkoopplan op te stellen.

Handige tools en services bij woningverkoop

Op HuisVerkopen.nl vind je tal van handige tools en diensten die je bij elke stap van het verkoopproces kunnen ondersteunen. Wil je de waarde van je woning bepalen? Maak dan gebruik van de gratis waardebepaling. Ook bieden we je de mogelijkheid om verscheidene makelaars te vergelijken om de beste makelaar in Hoogersmilde te vinden. Via ons platform kun je ook makelaarstarieven opvragen, wat je kan helpen om te besparen op de makelaarskosten. Daarnaast bieden we een gestructureerd stappenplan aan om je te begeleiden in het proces, zodat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning. Met HuisVerkopen.nl regel je de verkoop van je woning op een makkelijke, eenvoudige en moderne manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen