Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Balk

Op zoek naar helderheid over de woningmarkt in Balk? Op deze pagina krijg je de perfecte blik op de meest relevante vastgoedcijfers. Met een breed scala aan gegevens, zoals de evolutie van woningprijzen en aantal verkopen, krijg je beter inzicht als je overweegt je huis in Balk te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Balk

De gemiddelde verkoopprijs in Balk is in de laatste 3 maanden € 442.572 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 439.500 euro. Het geeft je een indicatie van de huidige woningmarkt in dit dorp. Hou rekening met deze cijfers als je overweegt jouw huis te verkopen of als je er een wilt kopen. Bekijk de onderstaande grafiek voor alle recente vastgoedcijfers:

Huizenprijzen in Balk

Afgelopen 3 maanden

€ 316.000
€ 404.000
€ 493.000

Vervolgens presenteren we een heldere visualisatie van de recente prijsontwikkelingen in Balk. In deze grafiek worden de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 in Balk over de afgelopen 3 maanden weergegeven. Hiermee krijg je meteen een helder overzicht van de actuele marktsituatie in de regio:

Huizenprijzen in Balk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.400

Prijsontwikkeling Balk laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Balk flinke bewegingen doorgemaakt. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Balk vorige maand is vastgesteld op € 442.572 euro. Dit is in overeenstemming met de algemene ontwikkelingen in het Nederlandse huizenlandschap. Meer details zijn weergegeven in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Balk waard?

De waarde van jouw woning in Balk is afhankelijk van een scala aan factoren. Variërend van de algehele staat van jouw woning, de grootte en de indeling van de ruimtes, tot aan de voorzieningen in de buurt. Echter, één van de meest impactvolle factoren blijft de locatie. Een aantrekkelijke ligging kan de woningwaarde significant in positieve zin beïnvloeden.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Wil je de precieze waarde van jouw woning weten? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar wellicht de beste oplossing. Of je nu nadenkt over verkopen of er nog niet uit bent, een waardebepaling van jouw huis biedt een helder startpunt voor het nemen van geïnformeerde beslissingen over jouw woning.

Wat houdt een gratis waardebepaling in? De makelaar komt persoonlijk bij je thuis om de woning en omgeving grondig te bekijken. Deze expertise geeft je een goed beeld van de huidige marktwaarde van je huis. Het is belangrijk om te benadrukken dat zo'n waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie, maar het is absoluut een solide start voor het begrijpen van de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel de woningmarktreactie uit Balk een bepaald beeld schetst, mogen de huizenprijzen in omliggende plaatsen zeker niet genegeerd worden. Iedere locatie heeft zijn unieke belevenissen en deze reflecteren zich in de woningverkoopcijfers. Deze variëren opmerkelijk tussen verschillende streken, dus een bredere blik op de zaak kan opheldering geven:

Een diepgaande analyse van de huizenprijzen in Balk en diens omliggende gebieden kan een helder zicht op de huidige marktsituatie ontsluiten. Hierom is het van waarde deze in ogenschouw te nemen, zoals zichtbaar wordt in de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Balk

Op het platform HuisVerkopen.nl worden de verkoopprestaties van makelaars in Balk nauwkeurig bijgehouden en geregistreerd. Deze statistieken variëren van de gemiddelde verkoopsnelheid van een woning tot de gemiddelde verkoopprijs die een makelaar bereikt. Het vergelijken van deze belangrijke gegevens helpt je bij het maken van een geïnformeerde keuze, want de tarieven en prestaties van makelaars kunnen aanzienlijk variëren.

Het kiezen van een makelaar die past bij jouw specifieke behoeften en doelen kan een sterke invloed hebben op de succesvolle verkoop van je woning in Balk. Een makelaar die sterk presteert op het gebied van jouw specifieke eisen, zoals snelle verkoop of hoge verkoopprijzen, kan een groot verschil maken in de uiteindelijke opbrengst en snelheid van je woningverkoop.

Vergelijk makelaars in Balk Of lees meer over makelaars in Balk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Balk

Het is een aandachtspunt dat courtages voor makelaars uiteenlopen, maar in Balk wordt er gemiddeld een courtage van 1,14% gehanteerd. Laten we zeggen dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Balk € 442.572 is, dat betekent dat je gemiddeld € 5.045 kwijt bent aan courtage. Deze kosten kunnen een uitdaging vormen als je niet op de hoogte bent van de mogelijkheden en gemiddelden binnen de vastgoedmarkt.

Als je overweegt je huis te verkopen, is het aan te raden een geschikte makelaar te vinden die bij jouw specifieke situatie past. Naast de courtage hebben de meeste makelaars ook opstartkosten om je woning in de verkoop te plaatsen. Het is dus handig om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, werkwijze, verkoopstrategie en aanpak. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de vergelijkingspagina voor makelaars waar je makelaars in Balk en omgeving kunt vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Balk

In Balk zijn er koopwoningen die men voor eigen bewoning of als investering voor de verhuur kan aanschaffen. Maar let op, het aantal koopwoningen dat daadwerkelijk op de markt beschikbaar is, is beperkt. Kijkend naar het totale aantal koopwoningen, blijkt namelijk dat slechts een klein deel ervan daadwerkelijk te koop of te huur wordt aangeboden. Dit totaalaantal koopwoningen, 1016, is constant in beweging en kan dus variëren.

Aantal verkochte woningen in Balk

In de afgelopen 12 maanden zijn er veel woningen in Balk op de markt gebracht. Deze aanmeldingen werden talrijk omgezet naar succesvolle transacties. De onlangs verkochte woningen kunnen worden weergegeven met de tag 22. Bekijk de volgende grafiek voor een volledig overzicht van de aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Balk te verkopen?

Het verkopen van je huis in Balk kan enkele uitdagingen met zich meebrengen. Één van de voornaamste is het passend prijzen van jouw woning, aangezien de lokale huizenmarkt in Balk consistent fluctueert. Ook kan het vinden van een betrouwbare makelaar die jouw belangen vooropstelt, een behoorlijke mikpunt zijn omdat je wilt voorkomen dat je wordt opgezadeld met onverwachte makelaarskosten.

Gelukkig zijn er ook concrete oplossingen die je kunnen helpen om de verkoop van je huis in Balk te vereenvoudigen. Allereerst is het interessant om een grondige marktonderzoek te doen om zo de juiste vraagprijs voor je huis vast te stellen. Daarnaast is er voor jou als huiseigenaar in Balk een handig stappenplan samengesteld waarin je bijvoorbeeld kunt vinden wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een energielabel, het kiezen van de juiste makelaar en eventueel een verhuisbedrijf. Tot slot, is een goed onderhouden, schoon en opgeruimd huis bijna altijd aantrekkelijker voor potentiële kopers en maximaliseert daardoor je kans op een succesvolle verkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen vind je de meest actuele woningcijfers voor Balk, met zorg en aandacht voor jou samengesteld. Hier, op deze waardevolle bron, krijg je een goed begrip van de huidige marktvisie op huizenprijzen in Balk. Omdat we streven naar de meest recente en betrouwbare gegevens, worden deze regelmatig bijgewerkt. Als je van plan bent om je woning te verkopen, kan dit inzichtvolle informatiebord je begeleiden bij het kiezen van het perfecte verkoopmoment.

Verkoop van je woning vergemakkelijken

Huis Verkopen is een uitstekend startpunt voor iedereen die hun woning wilt verkopen. Op ons platform zijn allerlei nuttige tools beschikbaar, zoals waardebepaling en het vergelijken van makelaars, waardoor je gegarandeerd de beste deal krijgt. Bovendien helpen we je om het regelwerk rondom de verkoop van een woning zo eenvoudig mogelijk te maken. Van waardevolle tips voor de verkoop van je huis tot het aanvragen van een energielabel, maar ook bij het vinden van de juiste verhuizer of stylist. Door zorgvuldig voorbereid te zijn met Huis Verkopen, maak je de verkoop van je huis zo efficiënt en eenvoudig mogelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen