Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Woudsend

Ben je van plan je huis te verkopen in Woudsend? Dan is inzicht in de huidige huizenmarkt in het Friese Woudsend van groot belang. Deze pagina biedt je gedetailleerde informatie over relevante vastgoedinformatie, zoals de gemiddelde woningprijzen en het aantal transacties in juni 2024. Zo word je op de hoogte gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen, wat je kan helpen bij het maken van een verkoopbeslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Woudsend

De gemiddelde verkoopprijs in Woudsend is in de laatste 3 maanden € 388.333 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 482.500 euro. Dit verschil tussen de verkoop- en vraagprijs kan een indicatie geven van de huidige marktcondities. Zijn verkopers geneigd hun huis voor een lagere prijs te verkopen dan gevraagd? De onderstaande grafiek zal dit verder verduidelijken:

Huizenprijzen in Woudsend

Afgelopen 3 maanden

€ 52.000
€ 292.000
€ 533.000

In Woudsend is het interessant om eens nader in te zoomen op de waarde per m2. Het geeft namelijk veel inzicht in de huidige woningmarkt van het dorp en laat zien wat je kunt ontvangen bij een eventuele verkoop van je woning. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Woudsend is momenteel € 2.893. Dit betekent dat je een flink bedrag kunt ontvangen als je besluit je huis te verkopen. Neem een kijkje bij de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de recente verkoopprijzen per m2:

Huizenprijzen in Woudsend per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.200
€ 2.400
€ 3.600

Prijsontwikkeling Woudsend laatste 12 maanden

Het is wijs om een oog te houden op de ontwikkeling van de verkoopprijzen van huizen in Woudsend de afgelopen 12 maanden. Deze informatie kan nuttig zijn als je van plan bent om een huis te verkopen of te kopen. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was bijvoorbeeld € 388.333. Onderstaande grafiek illustreert deze prijsontwikkeling duidelijker:

Wat is mijn woning in Woudsend waard?

De waarde van je woning in Woudsend is een factor die doorlopend verandert. Dit komt omdat de woningwaarde wordt bepaald door verschillende variabelen, zoals actuele marktomstandigheden, de staat van je huis en de locatie. Dit maakt het lastig om zelf een accurate inschatting van de waarde van je woning te maken.

Daarom is het raadzaam om duidelijkheid te verkrijgen over de waarde van jouw woning. Inzicht in de woningwaarde kan je namelijk helpen bij het maken van strategische beslissingen betreft jouw vastgoed. Een eenvoudige manier om dit te realiseren is door een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Dit kan je eenvoudig regelen via deze link.

Tijdens een gratis waardebepaling komt er een makelaar bij je thuis. Ondanks dat dit misschien klinkt als een groots opgezet project, is het in de praktijk een eenvoudig en snel proces. De makelaar inspecteert je woning en combineert zijn bevindingen met zijn kennis van de lokale markt om zo een nauwkeurige waardebepaling te kunnen geven.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je op de woningmarkt navigeert, zul je snel merken dat de huisprijzen niet uniform zijn verspreid over het gehele land. Elke plaats heeft zijn eigen unieke huizenmarkt, met prijzen die sterk kunnen variëren gebaseerd op een scala van factoren zoals locatie, toegang tot voorzieningen en lokale vraag. Bij het onderzoeken van de woningmarkt van Woudsend, zul je bijvoorbeeld ontdekken dat de huisprijzen wat afwijken van de prijzen in de omliggende plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Woudsend

Je bent nu op een platform waar we zorgvuldig de prestaties van makelaars in Woudsend analyseren. We kijken onder andere naar de snelheid waarmee ze woningen verkopen, de gemiddelde verkoopprijzen die ze behalen en hoeveel woningen ze verkopen. Hierdoor weten we precies welke makelaars het beste presteren in Woudsend. We gebruiken deze informatie om je te helpen bij het vinden van de makelaar die het beste bij jouw wensen aansluit.

In jouw zoektocht naar de juiste makelaar kunnen onze cijfers erg waardevol zijn. Een geschikte makelaar kan namelijk een groot verschil maken. De juiste makelaar kan ervoor zorgen dat je woning sneller wordt verkocht of juist voor een hogere prijs. Maar de beste makelaar in Woudsend is uiteindelijk de makelaar die het beste bij jouw situatie en voorkeuren past. En wij helpen je die makelaar te vinden.

Vergelijk makelaars in Woudsend Of lees meer over makelaars in Woudsend

Gemiddelde tarieven van makelaars in Woudsend

Let als je een makelaar inschakelt altijd goed op de courtages, want deze kunnen flink variëren. In Woudsend ligt het gemiddelde standaardtarief van een makelaar rond de 1,23%. Dit betekent dat als je jouw huis verkoopt tegen de gemiddelde verkoopprijs in Woudsend van € 388.333, je ongeveer € 4.776 kwijt bent aan makelaarskosten.

Het is verstandig om makelaars in Woudsend met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Kijk daarbij niet alleen naar courtage, maar ook naar de diensten die inbegrepen zijn. Courtage wordt vaak pas verrekend wanneer jouw huis succesvol is verkocht. Neem hiermee rekening bij de selectie van je makelaar, zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Woudsend

In het schilderachtige Woudsend bevinden zich 529 koopwoningen. Verrassend genoeg staat maar een klein percentage van deze huizen momenteel op de markt. Dit kan in het voordeel werken als je jouw woning wilt verkopen. Met zo'n beperkt aanbod trekt je huis zeker de aandacht van potentiële kopers, waardoor de kans op een snelle verkoop groter wordt.

Aantal verkochte woningen in Woudsend

In Woudsend heeft de woningmarkt het afgelopen jaar actief bewogen. Het aantal woningaanmeldingen en -transacties biedt een helder beeld van deze activiteit. In de afgelopen 12 maanden heeft 9 woningen hun nieuwe eigenaars gevonden, te zien in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Woudsend te verkopen?

Het verkopen van je huis in Woudsend kan een grote uitdaging zijn. Je moet rekening houden met tal van factoren zoals de huidige marktomstandigheden, de juiste prijsstelling en het maken van een aantrekkelijke presentatie van je huis. Verder speelt de emotie bij het afscheid nemen van je geliefde huis ook een grote rol. Dit kan het proces complexer maken dan verwacht.

Er zijn gelukkig strategieën die je kunnen helpen bij dit proces. Voorop staat een goed doordacht stappenplan. Nauwkeurig elke stap volgen die betrekking heeft op jouw woning in Woudsend kan de verkoop soepeler laten verlopen. Huur bovendien een betrouwbare makelaar in. Zij hebben de expertise die nodig is om alle aspecten van de huizenmarkt te navigeren en kunnen helpen bij het realiseren van een succesvolle verkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de plek waar de huizenprijzen in Woudsend op de voet gevolgd worden. Als potentiële woningverkoper is het belangrijk om te weten hoe de markt beweegt. Vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen zijn slechts een aantal van de gegevens die hier up-to-date worden gehouden. Met deze kennis ben je altijd op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen in jouw buurt.

Waarom kiezen voor HuisVerkopen.nl?

Bij HuisVerkopen.nl wordt de verkoop van je woning een stuk aangenamer. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen en krijg je toegang tot een handige tool om makelaars te vergelijken. Daardoor weet je meteen hoe je de beste deal krijgt uit Woudsend. Bovendien kun je via ons platform op eenvoudige wijze makelaarstarieven opvragen, waardoor je bespaart op de makelaarskosten. Voor alle stappen omtrent de verkoop van je woning, kun je terecht bij HuisVerkopen.nl.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen