Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Balk

Op zoek naar een goede verkoopmakelaar in Balk? Op deze pagina vind je een overzicht van gerenommeerde makelaars in de regio. Deze zorgvuldig samengestelde informatie helpt je om een weloverwogen keuze te maken voor de begeleiding bij de verkoop van jouw huis.

Over makelaars in Balk

Makelaars in Balk zijn er in alle soorten en maten. Ze verschillen op allerlei manieren: variërend van werkwijze en kosten, tot aan verkoopresultaten en ervaring met specifieke woningtypen. Hoe bereiken ze bijvoorbeeld het beste onderhandelingsresultaat? En worden er extra diensten aangeboden, zoals professionele fotografie? Door deze verschillende aspecten te vergelijken, kun je de makelaar vinden die het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen en de specifieke eisen van je woning. En vooral, een makelaar die het beste presteert. Het vergelijken van makelaars heeft dus zeker voordelen. Wil je weten welke het beste bij jou past? Dan biedt onze vergelijkingspagina uitkomst.

Ben je nieuwsgierig naar de kosten van de beste makelaars in Balk? Wil je weten welk onderhandelingsresultaat zij behalen? En vraag jij je af hoeveel je kunt besparen door meerdere makelaars te vergelijken? Allemaal relevante vragen die waarschijnlijk bij je opkomen als je besluit je woning te verkopen. We nemen deze onzekerheden graag bij je weg. Hieronder volgen de actuele cijfers en informatie over de beste presterende makelaars in Balk:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.043
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.118
Besparing (gem.)
€ 904

Actueel

 • In Balk zijn de gemiddelde courtages van makelaars per juli 2024 op 1,14%. Dit betekent dat wanneer je besluit jouw huis te verkopen, je deze courtage mag verwachten.
 • Overweeg je om te verkopen? Dan is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Balk op dit moment € 3.056 is. Neem een kijkje op deze pagina voor de huidige huizenprijzen in Balk.

Uitgelichte makelaars in Balk

Als je op zoek bent om jouw huis te verkopen, beschik je over een diversiteit aan makelaars in Balk voor deze taak. We presenteren hier een compilatie van verschillende verkoopmakelaars gevestigd in Balk. Het is verstandig je opties te vergelijken, aangezien dit je kan helpen een weloverwogen keuze te maken voor wie je woning op de markt mag brengen, uiteraard geheel naar jouw wensen en eisen.

Logo Haskestaete Makelaardij

Haskestaete Makelaardij

Haskestaete Makelaardij, de expert in de Groen Gaasterland-regio, staat voor je klaar om je te helpen met verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Met kennis van de lokale markt, een professionele aanpak en een goed netwerk in de sector. Deze makelaar, aangesloten bij de NVM, biedt duidelijke afspraken en objectieve advisering. Ook voor de aanschaf van een nieuwbouw of recreatiewoning, kun je bij dit kantoor terecht. Met Haskestaete kies je voor betrouwbaarheid en deskundigheid.

Huisman Makelaars

Huisman Makelaars is gespecialiseerd in meerdere vastgoedsegmenten, waaronder agrarisch en landelijk vastgoed, bedrijfsruimten, nieuwbouw en recreatie. Bewijs van competentie zie je terug in hun recente transacties: 33 verkocht en 12 te koop. Ze bieden een reeks diensten aan, waaronder aankoop, verkoop, aanhuur en verhuur. Met certificeringen van VastgoedCert en SCVM, biedt Huisman Makelaars je professionele ondersteuning bij jouw vastgoedbehoeften.

Let op: Er zijn nog meer makelaars actief in Balk die niet in de bovenstaande lijst staan. De makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past, is mogelijk nog niet genoemd. Om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt, is het aan te raden om alle makelaars in Balk te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Balk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Balk?

Een verkoopmakelaar in Balk rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 354.650 in Balk komt dit neer op € 4.043 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Net zoals de fluctuerende huizenprijzen in Balk, zijn ook de tarieven van makelaars steeds in beweging. Het is daarom verstandig om hier rekening mee te houden bij het selecteren van een makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Balk 0,51% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 904 door eerst tarieven op te vragen. Vergeet niet dat het vergelijken van makelaarstarieven je veel kosten bespaart.

Kosten van makelaars in Balk

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 4.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Balk

Wanneer je jouw huis in Balk wilt verkopen, zullen de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Maar wat zijn opstartkosten eigenlijk? Dit zijn de kosten die de makelaar maakt om jouw huis in de verkoop te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van foto's, de advertentieteksten, plaatsing op huizensites of misschien zelfs een mooi bord in jouw tuin. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten bovenop het makelaarstarief komen.

Gemiddeld variëren de opstartkosten bij makelaars tussen de € 400 en € 700. Dit is echter een gemiddelde, dus de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen. Het is aan te raden om goed te kijken naar wat er precies in deze kosten is inbegrepen. Wil je een duidelijker beeld hebben van de tarieven, inclusief de opstartkosten, van makelaars in Balk? Je kunt gemakkelijk en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars.

Intrekkingskosten van makelaars in Balk

Het kan gebeuren dat je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Misschien zijn je persoonlijke omstandigheden veranderd, is er een beter aanbod op de markt gekomen of heb je een andere reden. Let dan wel op, want de meeste makelaars in Balk zullen in dit geval intrekkingskosten in rekening brengen. Deze kosten, ook wel bekend als beëindigingskosten, zijn kosten die de makelaar rekent voor het werk dat hij tot nu toe voor jou heeft verricht maar waarvoor jij nog niet betaald hebt.

Intrekkingskosten zijn ook bedoeld om de makelaar te compenseren voor eventueel misgelopen commissie. Ze kunnen dus flink oplopen. Het gangbare gemiddelde voor intrekkingskosten bij makelaars in Balk ligt momenteel op € 500. Het is dus belangrijk om hiermee rekening te houden wanneer je overweegt om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Balk met een vast tarief

Ook in Balk vind je makelaars die werken op basis van een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je precies weet waar je aan toe bent, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Zo ben je geen percentage van de verkoopprijs kwijt, maar betaal je gemiddeld dit bedrag: € 3.250 (update: juli 2024).

Het nadeel van een vast tarief is dat het de makelaar minder stimuleert om een hoge verkoopprijs voor het huis te bereiken. Stel je voor, de makelaar krijgt €3.000, ongeacht of het huis voor €200.000 of €250.000 verkoopt. Bij een courtage van 1,5% zou het verschil voor de makelaar €750 zijn, een mooie motivatie om net dat beetje extra inspanning te leveren voor een hogere verkoopprijs.

Tip: De meeste verkopers in Balk kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Ze vinden een hogere verkoopprijs het allerbelangrijkste. De motivatie voor de makelaar om een hogere verkoopprijs te bereiken, is onder deze vergoedingstructuur vaak groter. Een goede afweging en keuze zijn natuurlijk altijd gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren.

4 feitjes over makelaars in Balk

 • Als jouw woning in Balk te koop staat, levert de hulp van een makelaar je gemiddeld een extra bedrag van €25.000 op in vergelijking met een verkoop zonder makelaar.
 • Vasthouden aan bewezen ervaring kan lonen. Uit vergelijkingen blijkt dat de meerderheid van de woningverkopers in Balk de voorkeur geeft aan een makelaar met aantoonbare ervaring in hun gebied. Ze maken gebruik van deze vergelijking van makelaars om de beste match te vinden.
 • 90% van de makelaars in Balk zijn lid van een gerenommeerde branchevereniging, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit biedt zekerheid over de kwaliteit en integriteit van hun dienstverlening.
 • Statistieken tonen aan dat voordat ze kiezen voor een specifieke makelaar, de gemiddelde woningverkoper in Balk bij maar liefst 3 verschillende makelaars verkoopadvies aanvraagt.

Wat levert de beste makelaar in Balk op?

Als je op het punt staat om je huis in Balk te verkopen, is de rol van een deskundige makelaar goud waard. Waar de ene makelaar misschien op de automatische piloot je woning op de markt slingert, zal een andere zich volledig inzetten om jouw woning onder de aandacht te brengen en dit kan bijdragen aan betere resultaten tijdens de verkoop. Vaker wel dan niet kan de juiste keuze van makelaar een rechtstreekse impact hebben op je ervaring en de opbrengst van de verkoop.

Hoe onderscheid je de beste makelaars in Balk dan van de rest? Let hierop:

 • Wat meteen opvalt, is dat de woningen die door toonaangevende makelaars worden verkocht, doorgaans voor een hoger bedrag van eigenaar wisselen. Wij hebben het voor jou nagemeten: het gaat gemiddeld om een verschil van € 13.533 in vergelijking met minder geprezen makelaars in de regio.
 • Onze cijfers geven ook aan dat de leidende makelaars in Balk woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit weerspiegelt hun toewijding en energieke aanpak van de verkoop. 15 dagen kunnen het verschil maken tussen jouw huis dat blijft zitten en één dat actief wordt verkocht en succes boekt op de markt.

De beste makelaar in Balk vinden

Wonen in het prachtige Balk vraagt om de perfecte makelaar. De beste makelaar in Balk is de makelaar die naadloos aansluit bij jouw woning en situatie. Een goede match kan je verkoopkansen aanzienlijk verhogen.

Op zoek naar die match? Via ons vergelijkingsformulier kan je makelaars vergelijken op jouw woning, situatie en wensen. Zo vind je een makelaar die bij jou en jouw woning past, en krijg je inzicht in tarieven en verkoopstrategieën.

Waar moet je op letten bij makelaars in Balk?

In deze tekst lees je vijf aandachtspunten voor het kiezen van een makelaar in Balk voor de verkoop van je huis:

Courtage

De courtage is een belangrijk aspect bij het kiezen van een makelaar. Dit is wat de makelaar verdient na de succesvolle verkoop van je huis. De courtagetarieven verschillen per makelaar. In Balk is het gemiddelde courtagepercentage 1,14% van de verkoopprijs.

Eerdere verkoopresultaten

Je wilt een makelaar met goede verkoopresultaten. Informeer daarom naar eerder verkochte huizen in Balk van de makelaar. Dit geeft inzicht in de vakkundigheid en kennis van de lokale markt.

Communicatie

Goede communicatie is ontzettend belangrijk. Je moet de makelaar kunnen bereiken wanneer je vragen of zorgen hebt. Ga na hoe de potentiële makelaars communiceren, en kies voor een communicatievorm die bij je past.

Klantbeoordelingen

Kijkt eens naar de beoordelingen van eerdere klanten van de makelaar. Wat zijn hun ervaringen? Laat je hierdoor informeren om een beter beeld te krijgen van de dienstverlening.

De presentatie van jouw huis

Hoe de makelaar je huis presenteert kan veel impact hebben op de snelheid van verkoop en de prijs. Kijk naar hoe andere huizen zijn gepresenteerd door de makelaar om te zien of deze stijl bij jouw huis past.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Bij de verkoop van je huis in Balk kan de keuze voor een NVM-makelaar een groot verschil maken. Een NVM-makelaar kent de lokale markt als zijn broekzak en kan je begeleiden bij elke stap in het verkoopproces.

Maar uiteraard heeft ook de keuze voor een VBO-makelaar of VastgoedPRO grote voordelen. Net als NVM-makelaars hebben zij een brede expertise en kunnen ze je van waardevol advies voorzien bij de verkoop van je woning in Balk.

Wat doet een makelaar in Balk?

Bij het verkopen van je huis in Balk, kan een makelaar een grote hulp zijn. Ze kunnen je begeleiden, adviseren en ontzorgen tijdens dit complexe proces. Het is belangrijk om te benadrukken dat makelaars experts zijn; ze kennen de markt in Balk en hebben jarenlange ervaring in het vak.

Daarnaast kan een lokale makelaar voor je onderhandelen, om ervoor te zorgen dat je de beste prijs voor jouw woning krijgt. Ze begrijpen dat elk huis uniek is en passen hun diensten volgens jouw specifieke situatie aan. Ook kunnen ze omgaan met de administratieve taken die komen kijken bij de verkoop van een huis.

 • Taxatie van de woning uitvoeren.
 • Onderhandelen met potentiële kopers.
 • Marketingmateriaal voor de woning maken en verspreiden.
 • Begeleiden van bezichtigingen.
 • Opstellen van de verkoopovereenkomst.

Waarom een makelaar in Balk inschakelen?

Als je van plan bent je huis te verkopen, dan kan een goede makelaar in Balk een groot verschil maken. Een ervaren makelaar heeft namelijk de kennis en het netwerk om jouw huis snel en voor de maximale prijs te verkopen. Het inschakelen van een professional kan je een hoop tijd, stress en mogelijk zelfs geld besparen. Hieronder leggen we uit hoe een makelaar in Balk bijdraagt aan een snellere verkoop en hoe hij je helpt om de maximale verkoopprijs te behalen.

Professionele presentatie van je huis

Een makelaar zorgt voor een professionele presentatie van je huis. Hij weet precies hoe hij de sterke punten van je woning onder de aandacht moet brengen. Bovendien zorgt hij voor hoogwaardige foto's en een pakkende omschrijving, waardoor potentiële kopers eerder geneigd zullen zijn om een bezichtiging te plannen.

Goed ingespeeld op de lokale markt

Een goede makelaar is perfect ingespeeld op de lokale markt. Hij kent de omgeving van Balk als geen ander en weet precies wat de huidige vraagprijzen en verkooptijden zijn. Hierdoor kan hij je helpen om de juiste prijs voor je huis te bepalen.

Nauw contact met potentiële kopers

Makelaars in Balk onderhouden nauw contact met potentiële kopers in hun netwerk. Wanneer je huis op de markt komt, kunnen ze jouw woning direct onder de aandacht brengen bij geïnteresseerden. Dat versnelt het verkoopproces aanzienlijk.

Ondersteuning bij het onderhandelingsproces

Een makelaar biedt ondersteuning bij het onderhandelingsproces. Hij zorgt dat jij de beste verkoopprijs krijgt, zonder dat de onderhandelingen een stressvolle ervaring voor je worden. Zo maximaliseert hij het rendement van je huisverkoop.

Makelaars in Balk vergelijken

Ben je op zoek naar een geschikte makelaar in Balk? Bij Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig verschillende makelaars op basis van hun prestaties en prijs/kwaliteit-verhouding.

 • Eerlijk en onpartijdig advies
 • Gratis en eenvoudig vergelijken
 • Besparing op makelaarskosten
 • Gegarandeerd een ervaren makelaar

Dankzij het vergelijken van makelaars via Huis Verkopen krijg je een helder inzicht in de mogelijke verkoopprijs van jouw woning, advies over de beste verkoopstrategie en inzicht in de makelaarskosten. Zo vind je de makelaar die het beste aansluit bij jouw situatie en behoeften.

Vergelijk makelaars in Balk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Balk

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Balk zijn € 515. Deze kosten zijn voor de initiële werkzaamheden van de makelaar, zoals de woningopname en fotoreportage.

Je kunt de kosten en tarieven van makelaars in Balk vergelijken door tarieven op te vragen. Daarbij bespaart het je gemiddeld € 904. Hier kun je deze kosten aanvragen.

De gemiddelde courtage in Balk is 1,14% van de verkoopprijs. De exacte tarieven kunnen variëren per makelaar en zijn afhankelijk van de diensten die zij leveren.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Balk is € 354.650. Het is handig deze prijs in gedachten te houden bij het bepalen van een vraagprijs.

Wanneer de verkoop van je huis in Balk niet naar wens verloopt, overweeg dan een nieuwe verkoopstrategie. Begin bijvoorbeeld met tips om je woning sneller te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen