Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bolsward

De huizenmarkt in Bolsward is volop in beweging. Volg de ontwikkelingen op de voet met onze heldere statistieken en praktische vastgoedcijfers. Je ontdekt hier de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen, het aantal transacties en andere relevante data tot april 2024. Dit inzicht helpt je om goed geïnformeerd jouw huis te verkopen in Bolsward. Omdat vraagprijzen fluctueren, is het belangrijk om deze trends regelmatig te checken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bolsward

De gemiddelde verkoopprijs in Bolsward is in de laatste 3 maanden € 321.448 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 310.305 euro. Deze prijzen zijn belangrijk om rekening mee te houden als je jouw huis in Bolsward wilt verkopen. Dit geeft je inzicht in de huidige marktwaarde en helpt je bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Met het volgende overzicht kunnen we het verschil tussen de vraag- en verkoopprijs verder analyseren:

Huizenprijzen in Bolsward

Afgelopen 3 maanden

€ 168.000
€ 270.000
€ 371.000

In de onderstaande grafiek zie je een duidelijk overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 van de afgelopen 3 maanden in Bolsward. Bij het bestuderen van deze grafiek krijg je een helder inzicht in de actuele status van de huizenmarkt in deze regio:

Huizenprijzen in Bolsward per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 3.000

Prijsontwikkeling Bolsward laatste 12 maanden

Als je overweegt je huis te verkopen in Bolsward, is het de moeite waard om de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden te volgen. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 321.448. Hier is de grafiek die deze beweging weergeeft die overigens parallel loopt aan de landelijke trends:

Wat is mijn woning in Bolsward waard?

Wat je woning in Bolsward waard is hangt van een aantal factoren af. Het type woning, het oppervlak, de staat van de woning en uiteraard de huidige stand van de huizenmarkt hebben allemaal invloed op de waarde van je huis. Het samenbrengen van deze gegevens kan je een goed inzicht geven in de verwachte vraagprijs.

Ben je benieuwd naar de exacte waarde van je woning in Bolsward? Door een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren, krijg je duidelijk inzicht in wat je huis waard is. Dit kan je helpen bij de beslissing of je je huis wilt verkopen of niet.

Een makelaar kijkt bij een gratis waardebepaling naar vergelijkbare naar verkochte woningen in je buurt, de bouwkundige staat, het onderhoudsniveau en uiteraard de huidige stand van de huizenmarkt. Het is een professionele en objectieve blik op de huiswaarde die kan helpen bij jouw besluitvorming omtrent woningverkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarktcijfers bestudeert, kan je zien dat er per plaats variaties zijn. Zelfs rondom een stad als Bolsward zien we verschillen in de huizenprijzen. Door niet alleen naar de vastgoedcijfers van Bolsward te kijken, maar ook naar die van de omliggende gemeenten, krijgen we een representatiever beeld van de huidige marktsituatie.

Na deze introductietekst zullen twee grafieken volgen. Deze geven een inzicht in de gemiddelde verkoopprijzen in Bolsward en vergelijkbare plaatsen, zowel in totaliteit als per vierkante meter. Zo kan je zelf ontdekken hoe de prijzen in Bolsward zich verhouden tot die in de omliggende regio's:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Bolsward

In Bolsward is het een wijdverbreid feit dat makelaars niet hetzelfde resultaat behalen, de variaties in hun prestaties kunnen groot zijn. Deze verschillen komen tot uiting in de snelheid waarmee ze jouw huis kunnen verkopen, de verkoopprijzen die ze realiseren en hun vermogen om potentiële kopers aan te trekken.

Je kunt veel voordeel behalen door te kiezen voor de juiste makelaar. Het analyseren van details en het vergelijken van makelaars in Bolsward kan je helpen om jouw huis effectiever te verkopen. Dit kan uiteindelijk een grotere financiële winst voor jou betekenen.

Vergelijk makelaars in Bolsward Of lees meer over makelaars in Bolsward

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bolsward

Let op: courtages vormen een belangrijk onderdeel van de kosten als je een huis gaat verkopen. In Bolsward is het gemiddelde tarief van een makelaar 1,13% van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit betekent dat als het huis voor de gemiddelde verkoopprijs van € 321.448 wordt verkocht, je gemiddelde kosten bij de makelaar uitkomen op € 3.632. Dit kan natuurlijk variëren, afhankelijk van de individuele tarieven van makelaars.

Als je overweegt om een huis te verkopen in Bolsward, is het een slimme stap om een helder beeld te krijgen van deze makelaarstarieven. Op deze pagina kun je deze tarieven eenvoudig opvragen, waarna geselecteerde makelaars je informeren over hun verkooptarieven. Zo kun je goed de verschillende tarieven vergelijken. Ondanks de verleiding, is het meestal niet verstandig om alleen voor de goedkoopste makelaar te gaan. De kwaliteit van de dienstverlening is minstens zo belangrijk voor een succesvolle verkoop.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bolsward

In Bolsward, vind je naast een selectie van sociale huurwoningen, grotendeels koopwoningen. Ondanks dat er voldoende huurmogelijkheden zijn, vind je in dit historische stadje voornamelijk woningen die te koop worden aangeboden. Het exacte aantal woningen dat momenteel te koop staat in Bolsward ligt op 2864 en daarmee maakt het merendeel van de woningmarkt hier onderdeel van uit.

Aantal verkochte woningen in Bolsward

In de afgelopen 12 maanden is er een bepaald aantal woningen in Bolsward verkocht. Hoeveel dit er precies waren, kun je zien aan de 58. Daarnaast zijn er ook diverse woningen in de verkoop geplaatst, het aanmelden van nieuwe woningen. Krijg een inzicht in het aantal aanmeldingen en transacties van de afgelopen periode in de grafiek hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Bolsward te verkopen?

Een van de grootste uitdagingen bij het verkopen van jouw huis in Bolsward, is het vinden van een betrouwbare en ervaren verkoopmakelaar. Het succes van jouw huisverkoop hangt grotendeels af van de expertise van je makelaar, en een verkeerde keuze kan resulteren in bijvoorbeeld een te lage verkoopprijs of een langdurig verkoopproces. Een oplossing hiervoor is gedegen research doen naar verschillende makelaars in jouw omgeving en advies vragen aan mensen die recent hun huis hebben verkocht.

Een andere uitdaging is het verkrijgen van een definitief energielabel en ervoor zorgen dat alles op orde is voor de uiteindelijke verkoop. Dit lijkt misschien een overweldigende taak; maar gelukkig hebben we een handig stappenplan opgesteld dat al deze zaken behandelt, van het kiezen van een makelaar tot het vinden van een goed verhuisbedrijf. Dus met een beetje planning en organisatie kan het verkopen van jouw huis in Bolsward een soepel proces zijn.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op dit platform komen de meest actuele woningmarktcijfers van Bolsward samen. Veranderingen in de woningmarkt blijven niet onopgemerkt en we zorgen ervoor dat we constant bij de tijd blijven. Deze gegevens kunnen jou helpen om het juiste moment te pakken om je huis te verkopen. Het biedt inzicht in hoe de markt functioneert en reageert, wat je kan helpen strategische besluiten te nemen voor een succesvolle verkoop.

Voordelen van HuisVerkopen.nl voor de verkoop van je woning

Huis Verkopen gaat verder dan alleen het delen van de laatste cijfers. Met het ruime aanbod aan tools, kan je je verkoop grondig voorbereiden en regelen. Je kunt makkelijk en gratis een waardebepaling voor je woning aanvragen, de beste makelaar in Bolsward vergelijken of lokale makelaarstarieven opvragen. Alles om de beste deal te sluiten. Om het nog gemakkelijk te maken biedt het platform een stap voor stap verkoopstappenplan aan. Kortom, Huis Verkopen maakt het mogelijk om jouw huisverkoop op een moderne, georganiseerde en kostenbesparende manier te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen