Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bolsward

Zoek je een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Bolsward? Op deze pagina kun je makelaars vergelijken op diverse manieren, zoals door tarieven en offertes op te vragen of een waardebepaling aan te vragen. Hiermee vind je de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Over makelaars in Bolsward

Als je je huis in Bolsward wilt verkopen, is een goede makelaar vinden belangrijk. De makelaar die je kiest, bepaalt namelijk voor een groot deel hoe jouw verkoopproces verloopt. Een goede makelaar kent de huizenmarkt en kan in feite jouw sleutel tot het realiseren van een hoge verkoopprijs zijn. Ze weten immers hoe ze jouw woning op de best mogelijke manier moeten presenteren en hoe ze potentiële kopers kunnen aantrekken.

We houden alles bij over de makelaars in Bolsward. Of het nu gaat om hun ervaring, hun kennis van de lokale markt of hun resultaten, we hebben het allemaal. Hiermee kunnen we bepalen welke makelaars in Bolsward de beste resultaten behalen. We hebben deze informatie op een handige plek verzameld. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over makelaars in Bolsward om een geïnformeerde keuze te kunnen maken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.632
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.988
Besparing (gem.)
€ 1.173

Actueel

 • Als je overweegt om je huis in Bolsward te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars daar momenteel op 1,13% ligt. Sinds april 2024 is dit het actuele percentage dat makelaars hanteren bij de verkoop van een woning.
 • Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige huizenprijzen in Bolsward. De gemiddelde verkoopprijs per m2 is momenteel € 2.874. Voor meer informatie over de woningmarkt, kun je onze site bezoeken.

Uitgelichte makelaars in Bolsward

In de pittoreske stad Bolsward vind je een ruime selectie aan makelaars, stuk voor stuk deskundig op het gebied van woningverkoop. Direct onder deze paragraaf bieden we je een overzicht van diverse applicabele verkoopmakelaars in deze regio. Door deze makelaars te vergelijken, krijg je beter inzicht in hun verschillen, denk bijvoorbeeld aan hun tarieven, manier van aanpak en de persoonlijke klik die je mogelijk met ze hebt.

Logo Boonstra Makelaardij

Boonstra Makelaardij

Boonstra Makelaardij levert sinds 2001 betrouwbaar advies in Zuidwest Friesland voor aankoop, verkoop, verhuur en taxatie van panden, zowel woon- als bedrijfsruimte. Binnenlopen bij hen aan de Jongemastraat garandeert je van een flexibele, open en persoonlijke service. Met speciale expertise in nieuwbouw, herbestemming en kantoren, staat deze NVM makelaar klaar om je te helpen jouw vastgoeddoelen te realiseren.

Agricola Makelaardij

Agricola Makelaardij, al 25 jaar actief, is een deskundige op het gebied van koop, verkoop, huur, verhuur en taxaties. Ze zijn lid van de VBO en beschikken over NWWI en SCVM certificaten. Met een specialisme in recreatie, beleggen en bijzonder beheer onderscheiden ze zich in de markt. Naast het Nederlands, kun je er ook terecht in het Duits en Engels.

Chris Draijer Makelaardij

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele makelaar, dan is Chris Draijer Makelaardij een uitstekende keuze. Dit makelaarskantoor is lid van de VBO, wat weer een garantie biedt voor kwaliteit. De diensten en certificaten getuigen van deskundigheid. Kortom, voor het aankopen of verkopen van jouw woning is Chris Draijer Makelaardij een sterke partner.

HUIS31

Bij makelaarskantoor HUIS31 ben je aan het juiste adres voor verkoop, aankoop en verhuur van vastgoed. Met één betrokken medewerker biedt dit kantoor op maat gemaakte dienstverlening. Hoewel HUIS31 niet verbonden is aan een branchevereniging, beschikt het over de benodigde expertise om je te ondersteunen bij jouw vastgoedbehoeftes. Je vindt HUIS31 in Bolsward, aan de Grote Dijlakker 31.

Let op: Niet alle makelaars in en rondom Bolsward staan in de bovenstaande lijst. Het kan dus zijn dat de ideale makelaar voor jou nog niet genoemd is. Gelukkig nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Bolsward mee in onze vergelijking. Zo vind je zeker de juiste makelaar voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Bolsward Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bolsward?

Een makelaar in Bolsward rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 321.448 in Bolsward komt dit neer op € 3.632 aan makelaarskosten (update april 2024).

Een interessant aspect is dat de courtage vaak lager wordt wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. De reden hiervoor is simpel; als huizen sneller verkocht worden, zullen makelaars minder tijd en middelen besteden aan de verkoop en kunnen ze hun kosten verlagen.

Let op: de courtages van makelaars in Bolsward verschillen gemiddeld 0,73%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.173 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Bolsward. Daarom levert het vergelijken van kosten van verschillende makelaars in de regel een leuke besparing op.

Kosten van makelaars in Bolsward

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 3.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bolsward

Opstartkosten bij makelaars in Bolsward zijn gebruikelijk. Dit zijn kosten die je betaalt aan de makelaar voor de voorbereidende werkzaamheden die zij verrichten voordat jouw huis daadwerkelijk te koop wordt gezet. Het gaat hierbij onder andere om het opstellen van het verkoopplan, het verzorgen van de woningpresentatie, het opvragen van juridische documenten en het inplannen en verzorgen van bezichtigingen.

In het algemeen verschillen opstartkosten per makelaar. Voorbeelden van specifieke zaken die vaak onder opstartkosten vallen zijn de fotograaf en/of stylist die zorgt voor optimale foto’s van jouw woning, de meetrapportage conform NEN2580 normen en het plaatsen van een te koop bord. Het juist begroten van deze kosten is noodzakelijk om een volledig inzicht te hebben in de totale kosten van de woningverkoop.

Intrekkingskosten van makelaars in Bolsward

Het verkopen van een huis is een grote stap en soms wijzigen de omstandigheden waardoor je besluit jouw woning uit de verkoop te halen. Wist je dat er in Bolsward veel makelaars zijn die intrekkingskosten in rekening brengen als je jouw huis voortijdig van de markt haalt? Dit zijn kosten die je moet betalen als tegemoetkoming voor de reeds verrichte werkzaamheden en de gederfde inkomsten van de makelaar.

Intrekkingskosten kunnen van toepassing zijn in verschillende situaties. Bijvoorbeeld, als je besluit je huis toch niet te verkopen, of als je overschakelt naar een andere makelaar. De gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Bolsward bedragen € 500. Deze kosten verschillen echter per makelaar en worden vaak in de verkoopovereenkomst vastgelegd. Het is altijd verstandig om je hier vooraf over te informeren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bolsward met een vast tarief

Bij het zoeken naar de geschikte makelaar, stuit je al snel op verschillende prijsstructuren. Naast makelaars die met een courtage werken, zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Het verschil is simpel: bij een courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs van jouw woning, terwijl een vast tarief niet afhankelijk is van de verkoopprijs.

De gemiddelde vaste tarieven van makelaars in Bolsward zijn ongeveer € 3.250 (update: april 2024). Een vast tarief biedt zekerheid over de kosten, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs. Hier tegenover staat dat je bij een lage verkoopprijs mogelijk meer betaalt, dan wanneer je voor een courtage had gekozen. Het is daarom een afweging tussen zekerheid en mogelijke besparingen.

Tip: Het is verstandig om bij jouw keuze voor een makelaar verschillende opties te bekijken. Niet elke makelaar hanteert hetzelfde tarief en de aanpak kan per makelaar verschillen. Door makelaars te vergelijken ontdek je welke werkwijze en prijsstructuur het beste bij jouw woning en persoonlijke situatie past.

4 feitjes over makelaars in Bolsward

 • Wil je de beste resultaten behalen bij de verkoop van je huis, dan blijkt het omgaan met een deskundige makelaar echt een verschil te maken. Statistieken tonen aan dat een woning die zonder makelaar in Bolsward wordt verkocht, een gemiddelde van 16.000 euro minder oplevert dan een huis met makelaar verkocht.
 • Als je overweegt om je huis in Bolsward te verkopen, kan een makelaar met bewezen ervaring in deze specifieke locatie van grote waarde zijn. Uit vergelijkingen tussen makelaars blijkt dat de meeste mensen in Bolsward voorkeur geven aan een makelaar met aantoonbare ervaring. Vul hier je voorkeuren in.
 • Verschillen in opstartkosten en annuleringsvoorwaarden kunnen ervoor zorgen dat de kosten voor makelaarsdiensten in Bolsward sterk uiteenlopen. Zorg dat je het goed vergelijkt voordat je een definitieve beslissing neemt. Doe dit door hier tarieven op te vragen.
 • Niet iedere makelaar verkoopt een huis even snel. De verkoopsnelheid kan namelijk variëren. In Bolsward staat een huis gemiddeld 75 dagen op de markt voordat het verkoopt.

Wat levert de beste makelaar in Bolsward op?

In Bolsward kan de keuze voor een uitblinkende makelaar een behoorlijke impact hebben bij de verkoop van jouw huis. Een dergelijke makelaar heeft vaak betere prestaties en behaalt sneller succes dan de concurrentie in de regio.

Maar, hoe herken je nou zo'n uitblinker in Bolsward? Kijk vooral naar de volgende kenmerken:

 • Uit onze database blijkt dat de meest effectieve makelaars in Bolsward woningen gemiddeld zo'n 18 dagen sneller weten te verkopen dan anderen in het gebied. Dit toont aan dat het hanteren van een doeltreffende verkoopstrategie kan bijdragen aan een hoge verkoopsnelheid.
 • Ook interessant is het feit dat deze topmakelaars in Bolsward huizen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen. Onze statistieken laten zien dat ze woningen verkopen voor zo'n € 9.378 meer dan de gemiddelde makelaar in Bolsward. Dus zeg nou zelf, een goede makelaar is absoluut een investering die de moeite waard is.

De beste makelaar in Bolsward vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Bolsward? Dan is het belangrijk om een makelaar te vinden die perfect aansluit bij jouw woning en unieke situatie. Het hoogste rendement wordt behaald met de juiste match!

Met ons handige vergelijkingsformulier kun je makelaars gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zo vind je gegarandeerd een makelaar die niet alleen excelleert in Bolsward, maar ook naadloos past bij jouw specifieke wensen, omstandigheden en doelen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bolsward?

Je huis in Bolsward verkopen kan een behoorlijke uitdaging zijn. De keuze van de juiste makelaar is daarom essentieel. Let bij je keuze op de volgende vijf punten:

Ervaring en expertise

Heeft de makelaar ervaring in jouw woonplaats, en specifiek in jouw wijk? Een makelaar met lokale expertise kent de markt en weet zo de beste verkoopstrategie te bepalen.

NVM-lidmaatschap

Een NVM-lidmaatschap geeft zekerheid over de kwaliteit van de makelaar. Deze makelaars voldoen namelijk aan strenge eisen op het gebied van opleiding en ervaring.

Dienstverlening

Wat is de dienstverlening van de makelaar? Biedt de makelaar volledige begeleiding of enkel ondersteuning op enkele gebieden? Zorg dat dit past bij jouw wensen en behoeften.

Prijs

Wat zijn de kosten van de makelaar? In Bolsward is de gemiddelde courtage 1,13% van de verkoopprijs. Denk echter niet alleen aan de prijs, ook kwaliteit is essentieel.

Communicatie

Hoe is de communicatie met de makelaar? Je wilt een makelaar die goed bereikbaar is, je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen en je adviseert bij elke stap in het proces.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Bolsward is een expert op het gebied van onroerend goed in deze Friese stad. Hij kent de lokale vastgoedmarkt als geen ander en is bekend met alle ins en outs van het makelaarsvak.

Zo kan een NVM-makelaar je ondersteunen bij zowel de aan- als verkoop van je woning. Ze onderhandelen namens jou, houden je op de hoogte van alle juridische en financiële aspecten en verzekeren je van een vakkundige begeleiding. Naast NVM-makelaars, zijn er ook makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO in Bolsward.

Wat doet een makelaar in Bolsward?

Een makelaar in Bolsward speelt een essentiële rol bij het verkopen van een woning. Deze expert regelt veel méér dan je wellicht denkt. Van het vaststellen van een realistische vraagprijs tot het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers; je makelaar ondersteunt je bij elke stap.

Veel mensen denken dat ze hun huis zelf kunnen verkopen, maar dit is vaak niet verstandig. Een makelaar heeft niet alleen kennis van de lokale woningmarkt, maar ook ervaring met het opstellen van de juiste verkoopstrategie. Ze kunnen je helpen om het beste resultaat uit de verkoop van je woning te halen.

 • Waardebepaling van je huis
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Opmaken van een objectief verkoopadvies
 • Opstellen en beoordelen van het koopcontract
 • Begeleiden bij de overdracht bij de notaris

Waarom een makelaar in Bolsward inschakelen?

Het verkopen van een huis en het regelen van alle bijkomende zaken kan een behoorlijk stressvolle en tijdrovende klus zijn. Misschien overweeg je wel om jouw huis zelf te verkopen, maar twijfel je nog vanwege het werk dat erbij komt kijken. Het inschakelen van een makelaar in Bolsward kan hiervoor de perfecte oplossing zijn. Een makelaar neemt het regelwerk uit handen en kan je begeleiden gedurende het hele verkoopproces. Hoeft dat toch niet heerlijk.

Kennis van de markt

Het kennen van de huizenmarkt is voor het verkopen van jouw huis van groot belang. De makelaar uit Bolsward heeft specifieke kennis van de lokale markt en weet welke huizen in trek zijn bij potentiële kopers. Een correcte woningwaarde bepalen kan daarom vlekkeloos verlopen.

Netwerk en promotie

Een makelaar heeft daarnaast ook een uitgebreid netwerk en promotiekanalen tot zijn beschikking. Jouw woning kan hierdoor bij een breder publiek onder de aandacht worden gebracht, wat de verkoopkansen vergroot.

Juridische aspecten

Zelf een huis verkopen kan soms leiden tot juridische complicaties. Een makelaar heeft hier ervaring mee en kan je begeleiden bij het juist opstellen van de koopakte en het regelen van de overdracht.

Bezichtigingen

Het organiseren en begeleiden van bezichtigingen kan een tijdrovend proces zijn. De makelaar neemt dit volledig voor je uit handen, zodat je je kunt focussen op andere belangrijke zaken in je leven.

Makelaars in Bolsward vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces van jouw huis. Deze keuze draait om een goede vergelijking, toegespitst op onder andere jouw woning, situatie en individuele voorkeuren.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Onafhankelijk advies en informatie
 • Gegarandeerd betere makelaarstarieven
 • Afgestemd op jouw unieke situatie

Bij Huis Verkopen kun je rekenen op een goed onderbouwde vergelijking, gebaseerd op objectieve data en statistieken. We koppelen je aan de beste makelaars in Bolsward passend bij jouw woning en wensen. Geld besparen en kiezen voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding is hierbij het uitgangspunt.

Vergelijk makelaars in Bolsward Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Makelaars in plaatsen rondom Bolsward

Veelgestelde vragen over makelaars in Bolsward

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Bolsward liggen rond de € 515. Het is altijd verstandige keuze om tarieven te vergelijken om de beste keuze te maken.

Als je huis in Bolsward niet snel genoeg verkoopt, kan je overwegen om je strategie te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld verkoopadvies bij een andere makelaar aanvragen.

Het gemiddelde tarief van makelaars met een vaste prijs in Bolsward is ongeveer € 3.250. Deze kosten kunnen variëren, daarom is het belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken.

Het gemiddelde aantal dagen om een huis in Bolsward te verkopen is 75 dagen. Met de juiste makelaar kan dit proces sneller gaan.

Door verschillende makelaars te vergelijken in Bolsward, kan je gemiddeld € 1.173 besparen op makelaarskosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen