Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sexbierum

Als je overweegt je huis in Sexbierum te verkopen, is het handig om geïnformeerd te zijn over de huidige trends op de woningmarkt. In mei 2024 biedt deze pagina je inzicht in relevante vastgoedstatistieken zoals gemiddelde verkoopprijzen, vraagprijzen en recente transacties in Sexbierum, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sexbierum

De gemiddelde verkoopprijs in Sexbierum is in de laatste 3 maanden € 499.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 578.166 euro. Net als de rest van Nederland, fluctueren deze prijzen gebaseerd op diverse factoren zoals locatie en type huis. Onderstaand vind je een grafiek met de recente prijsontwikkeling in dit dorp:

Huizenprijzen in Sexbierum

Afgelopen 3 maanden

€ 199.000
€ 414.000
€ 628.000

Bij het inschatten van de woningprijs van jouw huis in Sexbierum, is het nuttig om te focussen op de prijs per vierkante meter. Met de totale oppervlakte van je woning kun je deze waarde eenvoudig vermenigvuldigen met de gemiddelde prijs per m2 om zo een schatting te maken van de potentiële opbrengst van de verkoop. Let ook op het verschil tussen de verkoopprijs en de vraagprijs. De volgende grafiek toont de ontwikkeling hiervan in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Sexbierum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900
€ 1.900
€ 2.900

Prijsontwikkeling Sexbierum laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Sexbierum in beweging geweest. De grafiek hieronder laat de prijsschommelingen in deze periode zien. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de afgelopen maand was € 499.500:

Wat is mijn woning in Sexbierum waard?

Wat is de waarde van je huis in Sexbierum? Deze waarde is namelijk afhankelijk van de marktomstandigheden, zoals vraag en aanbod, maar ook van specifieke huisdetails zoals het type woning, de leefruimte in vierkante meters en de algemene toestand van de woning. De woningdetails en marktomstandigheden zijn daarom elementen om rekening mee te houden bij de bepaling van de waarde van jouw huis.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijke waarde van jouw huis in Sexbierum? Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een verkoopmakelaar kan je hierbij helpen. Het geeft je namelijk duidelijkheid over de waarde van je huis, waardoor je een weloverwogen beslissing kan nemen over wel of niet verkopen. Overweeg daarom het aanvragen van een waardebepaling om je opties te overwegen.

Een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar is een proces waarbij de makelaar jouw woning grondig inspecteert op diverse aspecten. Hierbij moet je denken aan het oppervlak, de locatie, maar ook de staat van de woning en eventuele verbeteringen die zijn doorgevoerd. Door dit professioneel onderzoek te laten uitvoeren, krijg je een realistisch en objectief overzicht van de woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de huizenprijzen sterk per plaats kunnen variëren, hier vormt Sexbierum geen uitzondering op. Een interessant fenomeen is juist hoe de prijzen in dit dorp enigszins afwijken van die in omliggende plaatsen. Dit maakt het des te interessanter om naar de ontwikkeling van huizenprijzen in Sexbierum te kijken en vervolgens deze te vergelijken met andere plekken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Sexbierum

Op ons platform vind je relevante informatie over de prestaties van diverse makelaars in Sexbierum. Het is best een flinke klus om alle statistieken en analyses bij te houden, maar wij doen dit om je inzicht te geven in prestatieverschillen. Het doel? Wij helpen je met het vinden van een makelaar die jouw woning in Sexbierum succesvol kan verkopen.

Elke makelaar heeft een unieke werkwijze en aanpak. En juist door die verschillen kan jouw ervaring en uiteindelijke verkoopresultaat sterk variëren. Ook al lijkt het lastig om op basis van cijfers en analyses de beste keuze te maken, het kan een wezenlijke impact hebben op hoe snel je woning verkocht wordt en tegen welke prijs.

Vergelijk makelaars in Sexbierum Of lees meer over makelaars in Sexbierum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sexbierum

Het is (terecht) verrassend om te horen dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Sexbierum ongeveer 1,15% van de verkoopprijs bedraagt. Dat lijkt misschien een percentage van de daadwerkelijke verkoopprijs, maar op een gemiddelde verkoopprijs van € 499.500 voor woningen in Sexbierum, telt dit snel op. Bij de verkoop van je huis is het daarom belangrijk om een goed inzicht te krijgen in de kosten die makelaars rekenen.

Veel mensen vinden het moeilijk om de makelaarskosten te vergelijken en een juiste keuze te maken. Gelukkig kun je op makelaarskosten eenvoudig de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Sexbierum en omgeving. Zo krijg je een goed beeld van de actuele tarieven en kun je een weloverwogen beslissing maken. Let daarbij niet alleen op de kosten, maar ook op de diensten die de makelaar aanbiedt en de ervaringen van vorige klanten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sexbierum

Als je op zoek bent naar een koopwoning in Sexbierum, dan heb je een diverse keuze, want de huizen worden ingezet als zowel woon- als verhuurruimte. De totale hoeveelheid koopwoningen in dit dorp is 448 stuks. Het is echter belangrijk om te weten dat slechts een beperkt aantal van deze woningen momenteel te koop of te huur wordt aangeboden.

Aantal verkochte woningen in Sexbierum

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Sexbierum tal van woningen in de verkoop gezet en daarnaast zijn er ook veel woningen van eigenaar gewisseld. De exacte aantallen van deze aanmeldingen en transacties zijn weergegeven in de onderstaande grafiek. Kijk eens hoeveel woningen er in 8 zijn verkocht:

Ben je van plan jouw huis in Sexbierum te verkopen?

Het verkopen van jouw huis in Sexbierum brengt heel wat zaken met zich mee om over na te denken. Denk hierbij aan het inrichten van het huis voor bezichtigingen, het regelen van een energielabel en kiezen van een effectieve verkoopprijs. Maar het allerbelangrijkste is toch wel het kiezen van een goede en betrouwbare verkoopmakelaar. Want de impact van een goede verkoopmakelaar op de uiteindelijke verkoop van je woning is enorm.

Gelukkig hoef je dit allemaal niet in je eentje te doen. Hier op onze website hebben wij een uitgebreid stappenplan opgesteld, speciaal toegespitst op de verkoop van jouw woning in Sexbierum. Dit plan begeleidt je bij alle stappen in het verkoopproces, vanaf de voorbereidingsfase tot aan de uiteindelijke verkoop. Dus neem even de tijd om het rustig door te nemen, het zal de verkoop van je huis een stuk gestroomlijnder laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als het aankomt op de woningmarktcijfers in Sexbierum, is het belangrijk te weten dat deze steeds veranderen. Ze worden actueel gehouden op deze site, zodat je altijd toegang hebt tot de laatste informatie. Met deze cijfers kun je het verloop van de lokale woningmarkt zien, trends ontdekken door de tijd heen en eventuele pieken en dalen vaststellen. Daarmee zijn deze gegevens nuttig als je overweegt je woning te verkopen of als je wilt weten wat er speelt in de lokale vastgoedmarkt.

Hoe HuisVerkopen.nl je ondersteunt bij de verkoop

Onze website, Huis Verkopen, is een geweldig middel om het verkoopproces van je huis te faciliteren. Wil je de verkoop van je huis voorbereiden of regelen? Maak dan gebruik van onze verschillende tools. Via deze site kan je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling laten uitvoeren en makelaars vergelijken om zo de beste lokale makelaar in Sexbierum te vinden. Ook bieden we je de mogelijkheid om tarieven van makelaars in je omgeving op te vragen zodat je kan bezuinigen op makelaarskosten. Met al deze hulpmiddelen regel je op een moderne, eenvoudige en voordelige manier de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen