Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Sexbierum

Ben je op zoek naar een betrouwbare verkoopmakelaar in Sexbierum voor jouw woning? Aarzel niet en onderzoek wie zich heeft bewezen middels tevreden klanten en geslaagde verkopen. Kies voor iemand met lokale marktkennis, een heldere communicatie en transparante tarieven om jouw huis succesvol te verkopen.

Over makelaars in Sexbierum

Als potentiële woningverkoper in Sexbierum, zoek je waarschijnlijk naar een verkoopmakelaar die vertrouwen wekt, transparant is in zijn communicatie en tarieven en bovenal, een expert is op de lokale woningmarkt. Mogelijk zit je vol met vragen over hoe je jouw woning het beste kunt presenteren en tegen welke prijs je het op de markt kunt brengen. Het vinden van een makelaar die je hierin goed kan ondersteunen en de best mogelijke resultaten kan behalen, is dan ook essentieel.

Om je hierbij te helpen, biedt ons platform een overzicht van makelaars in Sexbierum, inclusief hun prestaties en tarieven. Of je nu op zoek bent naar informatie over de verkoopsnelheid, het aantal verkochte woningen of de gemiddelde verkoopprijs, je kunt het allemaal op ons platform vinden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om makelaars direct te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Voor alle details over de tarieven en prestaties van verkoopmakelaars in Sexbierum, zie de volgende informatie op deze pagina:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.744
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.796
Besparing (gem.)
€ 1.274

Actueel

 • De courtages van makelaars in Sexbierum kunnen variëren. Het gemiddelde courtagetarief is momenteel 1,15%. Het is dus goed te onderzoeken welke makelaar het beste bij je past en tegen welke kosten.
 • Overweeg je je huis te verkopen, dan wil je natuurlijk weten wat je huis op dit moment waard is. Neem een kijkje op de pagina met woningmarktcijfers. Daar vind je dat de gemiddelde verkoopprijs in Sexbierum € 499.500 is en de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 2.334 bedraagt.
 • Het is goed te beseffen dat de tarieven van makelaars in Sexbierum in constante beweging zijn. Tarieven vergelijken kan je flink in de portemonnee schelen. Gemiddeld bespaar je met vergelijken zo'n € 1.274. Bekijk de tarieven online en maak een weloverwogen keuze.

Makelaars in de omgeving van Sexbierum

In Sexbierum zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Sexbierum gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Sexbierum verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Sexbierum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Sexbierum?

Een makelaar in Sexbierum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 499.500 in Sexbierum komt dit neer op € 5.744 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Het is echter belangrijk om te weten dat, in veel gevallen, makelaars geneigd kunnen zijn een lager tarief te rekenen naarmate de woningwaarde stijgt. Dit komt doordat een hogere woningprijs vaak resulteert in meer inkomsten voor de makelaar, zelfs met een lager percentage.

Let op: de courtages van makelaars in Sexbierum verschillen gemiddeld 0,51%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.274 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Sexbierum. Het is dus altijd waardevol om tijd te nemen voor het vergelijken van verschillende makelaars alvorens een keuze te maken.

Kosten van makelaars in Sexbierum

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Sexbierum

Als je een huis wilt verkopen in Sexbierum, zal je waarschijnlijk geconfronteerd worden met wat in de makelaardij bekend staat als opstartkosten. Dit zijn de kosten die een makelaar rekent om jouw woning te gaan promoten. Deze kosten worden door vrijwel elke makelaar in rekening gebracht, dus het is iets waar je op voorbereid moet zijn.

Opstartkosten zijn kosten voor services zoals het maken van professionele foto's van jouw huis, het verzorgen van een geschikte omschrijving, het plaatsen van je huis op huizensites zoals Funda en het maken van verkooptekeningen. Het bedrag kan variëren per makelaar, maar meestal liggen de opstartkosten ergens tussen de 300 en 500 euro. Deze kosten helpen om jouw woning op de beste manier op de markt te brengen.

Intrekkingskosten van makelaars in Sexbierum

De verkoop van een woning kan soms onvoorspelbare wendingen nemen. Misschien wil je nadenken over het feit dat de meeste makelaars in Sexbierum intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt als je onverhoopt besluit om je woning voortijdig uit de verkoop halen. Dit kan dus gebeuren wanneer je van gedachten verandert en uiteindelijk besluit dat je je huis toch niet wilt verkopen of wanneer je ervoor kiest om met een andere makelaar in zee te gaan.

Intrekkingskosten worden niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar zijn bedoeld ter dekking van de reeds gemaakte kosten en inspanningen van de makelaar. Bijvoorbeeld voor het maken van professionele foto's en het schrijven van promotionele teksten voor jouw woning. Het is dus belangrijk dat je hier van tevoren goed over nadenkt en jezelf afvraagt of je zeker weet dat je je woning wilt verkopen en of je tevreden bent met de keuze van je huidige makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Sexbierum met een vast tarief

In Sexbierum heb je ook makelaars die werken met een vast tarief. Een vast tarief heeft zo zijn voordelen. Zo weet je van tevoren precies wat de kosten zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Maar een vast makelaarstarief kan ook nadelen met zich meebrengen. Stel, de makelaar slaagt erin jouw huis snel te verkopen tegen een hoge prijs, dan betaal je nog steeds het volledige, afgesproken tarief. Dit kan in verhouding erg duur uitvallen, omdat de bemiddelingswerkzaamheden minder tijd hebben gekost.

Tip: Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende tarieven die makelaars hanteren. Als jouw huis snel te verkopen is, dan ben je mogelijk voordeliger uit met een courtage in plaats van een vast tarief. Maar in andere gevallen kan een vast tarief juist voordeliger zijn. De keuze is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

4 feitjes over makelaars in Sexbierum

 • Het merendeel van de makelaars in Sexbierum maken deel uit van gerenommeerde brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Daarmee wordt de professionaliteit en betrouwbaarheid van deze vastgoedspecialisten onderstreept - onderzoek wijst uit dat een indrukwekkende 92% van hen hieraan deelneemt.
 • Voordat ze een definitieve keuze maken, wenden de meeste potentiële verkopers in Sexbierum zich tot gemiddeld 3 makelaars voor verkoopadvies. Dit onderstreept dat woningverkopers grondig te werk gaan en niets aan het toeval overlaten.
 • Een huis op eigen houtje verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar, kan financieel gezien minder gunstig uitpakken. Uit de gegevens blijkt dat dergelijke verkopen een €20.000 lagere opbrengst kunnen geven dan wanneer een makelaar het proces begeleidt.
 • De keuze voor een makelaar wordt sterk beïnvloed door lokale ervaring - bij het vergelijken van makelaars geven de meeste verkopers in Sexbierum de voorkeur aan een professional die kennis van het gebied kan aantonen.

Wat levert de beste makelaar in Sexbierum op?

Hoewel veel mensen focussen op de kosten van een makelaar, is het belangrijker om te kijken naar wat een makelaar in Sexbierum daadwerkelijk oplevert. Een uitstekende makelaar kan namelijk meer waarde aan jouw woning toevoegen dan je kunt besparen met lagere kosten.

Maar hoe herken je de topmakelaars in Sexbierum? Hieronder volgen twee indicatoren:

 • Bewezen uit onafhankelijke statistieken, verkopen de beste makelaars in Sexbierum woningen gemiddeld voor een verkoopprijs die € 12.793 hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Hierin zie je de meerwaarde van een vakkundige makelaar.
 • Schap uit onze database, kunnen de snelste makelaars in Sexbierum woningen verkopen met gemiddeld 13 dagen minder op de markt vergeleken met andere makelaars. Dit toont hun efficiëntie en doortastendheid.

De beste makelaar in Sexbierum vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Misschien let je op de verkoopstrategie, de ingeschatte waarde van jouw woning of de kosten. Het is duidelijk dat niet alle makelaars hetzelfde bieden.

De keuze van een makelaar is vaak de eerste, en meest bepalende, stap in de verkoop van je woning. Onze tool stelt je in staat om deze keuze met zekerheid te maken. Door makelaars in Sexbierum te vergelijken, vind je de perfecte match voor jouw situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Sexbierum?

Als je jouw huis in Sexbierum wilt verkopen, is het aan te raden om een goede makelaar te kiezen. Let vooral op deze vijf punten bij het maken van je keuze:

Ervaring in Sexbierum

Heeft de makelaar voldoende ervaring in Sexbierum? Kennis van de lokale markt is een groot voordeel bij de verkoop van je huis.

Dienstenpakket

Houd je van een hands-on aanpak of besteed je liever alles uit? Kies een makelaar met een dienstenpakket dat aansluit bij je wensen.

Voorwaarden

Begrijp je de kleine lettertjes in het contract? Let goed op de voorwaarden waaronder de makelaar werkt, om verrassingen te voorkomen.

Communicatiestijl

Vind je een makelaar die snel en duidelijk communiceert belangrijk? Let dan op de communicatiestijl van de makelaar bij je selectie.

Succespercentage

Heeft de makelaar een goed trackrecord? Het succespercentage bij eerdere verkopen kan je een idee geven van wat je kunt verwachten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar is een deskundige die jou kan begeleiden bij de verkoop van je woning in Sexbierum. Met uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt en het vastgoedproces, bieden NVM-makelaars een brede reeks diensten aan om het verkoopproces soepel te laten verlopen.

Naast NVM-makelaars zijn er in Sexbierum ook VBO en VastgoedPRO makelaars actief. Net als de NVM-makelaars bieden ook zij gespecialiseerde dienstverlening aan, variërend van woningevaluatie tot het opstellen van de verkoopovereenkomst. Elk van deze makelaars heeft zijn eigen specialistische vaardigheden die de verkoop van je huis kunnen bevorderen.

Wat doet een makelaar in Sexbierum?

Een goede makelaar maakt een enorm verschil bij de verkoop van je woning in Sexbierum. Ze verlenen een reeks specialistische diensten die je ondersteunen en begeleiden bij het volledige verkoopproces.

Bijvoorbeeld, het waarderen van je pand, het opzetten van effectieve promotiecampagnes, en het voeren van onderhandelingen namens jou. Iemand met het inzicht en de ervaring van een makelaar kan echt voor een vlotte en winstgevende verkoop zorgen.

 • Marktonderzoek en woningwaardering
 • Opmaak en publicatie van verkoopadvertenties
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Afhandeling van de juridische aspecten bij verkoop

Waarom een makelaar in Sexbierum inschakelen?

De verkoop van je woning in Sexbierum is een belangrijke gebeurtenis en vereist deskundige begeleiding. Het kiezen van een geschikte makelaar is daarin een belangrijke stap in deze voorbereiding. Een goede makelaar heeft de kennis en ervaring om je te helpen het maximale uit de verkoop van je huis te halen, terwijl een gemiddelde makelaar wellicht niet voorbij de basis gaat. Het verschil zit hem in verschillende aspecten, welke we hieronder verder toelichten.

Kennis van de lokale markt

Een goede makelaar heeft diepgaande kennis van de lokale markt. Dit is meer dan alleen weten welke huizen er te koop staan in Sexbierum. Een topmakelaar heeft inzicht in de trends, kent de voorkeuren van potentiële kopers en weet hoe hij jouw woning op de markt moet positioneren.

Persoonlijke en professionele service

Een andere belangrijke eigenschap van een goede makelaar is het bieden van persoonlijke en professionele service. Ze nemen de tijd om je verwachtingen en wensen te begrijpen, zijn gemakkelijk bereikbaar en houden je proactief op de hoogte van de voortgang van de verkoop.

Effectieve verkoopstrategie

Effectieve verkoopstrategieën zijn het handelsmerk van een goede makelaar. Ze weten hoe ze jouw woning op de meest aantrekkelijke manier kunnen presenteren en hoe ze de juiste doelgroep kunnen bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van professionele fotografie, het organiseren van open dagen of het inzetten van sociale media.

Betrouwbaar en transparant

Tenslotte, een goede makelaar is betrouwbaar en transparant. Ze communiceren openlijk over hun tarieven, zijn eerlijk over de mogelijke verkoopprijs van je huis en geven duidelijke uitleg over het stappenplan dat ze volgen. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.

Makelaars in Sexbierum vergelijken

Het zoeken naar de ideale makelaar begint bij een goede vergelijking. Want niet iedere makelaar past bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Gelukkig bieden wij jou hiervoor de perfecte oplossing.

 • Vergelijken leidt tot betere tarieven
 • Ontdek welke makelaar het best past
 • Verhoog de kans op maximale verkoopopbrengst
 • Voor iedere situatie een geschikte makelaar

Tijdens dit vergelijkingsproces is Huis Verkopen jouw onafhankelijke partner. Wij brengen je gratis en vrijblijvend in contact met makelaars uit het Friese Sexbierum die passen bij jouw behoeften. Aangezien wij de statistieken en prestaties van alle lokale makelaars bijhouden, kunnen we je helpen bij het nemen van de beste beslissing.Vergelijken is de sleutel om het maximale uit de verkoop van je woning te halen.

Vergelijk makelaars in Sexbierum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Sexbierum

De gemiddelde makelaarskosten in Sexbierum zijn € 5.744. Door verschillende makelaars te vergelijken kunnen de kosten aanzienlijk variëren.

Het is belangrijk om naar zowel de kosten als de verkoopprestaties van een makelaar te kijken, zoals de gemiddelde verkoopsnelheid van 226 dagen.

Een makelaar kan je helpen met de waardebepaling van je huis. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen om een beter idee te krijgen van de waarde van je huis in Sexbierum.

De gemiddelde courtage in Sexbierum is 1,15%. Echter, dit percentage kan variëren per makelaar, dus het is verstandig om dit te checken bij meerdere makelaars.

Huizen in Sexbierum worden gemiddeld verkocht binnen 226 dagen. Een ervaren makelaar kan helpen om je huis sneller te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen