Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Pietersbierum

Als je je huis in Pietersbierum wilt verkopen, is het handig om de lokale vastgoedmarkt te kennen. Zoals bij elke woningmarkt, worden de prijzen in Pietersbierum continu beïnvloed door het spel van vraag en aanbod. Deze pagina biedt nuttige cijfers en trends om deze factoren in kaart te brengen, bijgewerkt tot februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Pietersbierum

De gemiddelde verkoopprijs in Pietersbierum is in de laatste 3 maanden € 274.625 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 268.625 euro. Deze prijzen geven een duidelijk beeld van de actuele situatie op de vastgoedmarkt in Pietersbierum. Wil je de prijzen zelf zien en de ontwikkelingen over de afgelopen periode beter begrijpen? Dan kun je hieronder de vastgoedcijfers bekijken:

Een essentieel aspect bij het verkopen van een huis in Pietersbierum is de vierkante meterprijs. Zo krijg je inzicht in de prijsopbouw van de woning en kun je een betere vergelijking maken met andere huizen in de regio. De vraagprijs die je stelt, kan dan beter onderbouwd worden. Als indicatie, de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Pietersbierum is: € 2.457. Bekijk nu de onderstaande grafiek, die een gedetailleerd overzicht geeft van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m² in Pietersbierum in de afgelopen 3 maanden:

Prijsontwikkeling Pietersbierum laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Pietersbierum sterk in beweging geweest. Dit wordt zichtbaar wanneer we de verkoopprijzen observeren. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 274.625. Bekijk de onderstaande grafiek voor een uitgebreid overzicht:

Wat is mijn woning in Pietersbierum waard?

De beslissing om je huis in Pietersbierum te verkopen, hangt vaak af van wat het potentiële rendement van deze woning volgens de huidige woningmarkt zou zijn. Het is een veelzijdige afweging waarbij de verwachte opbrengst een substantiële rol speelt. De huidige waarde van je woning kan bepalend zijn voor je volgende stappen.

Overweeg je om jouw huis te verkopen? Dan is het een slim idee om gebruik te maken van een gratis waardebepaling door een makelaar. Dit geeft je een realistische kijk op de marktwaarde van je huis. Het verheldert inzicht in de financiële uitkomsten van een mogelijk verkoop.

Een gratis waardebepaling van een makelaar bestaat uit een grondige inspectie van je woning, gevolgd door een vergelijking met vergelijkbare woningen in Pietersbierum. Het kan verstandig zijn om een waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars, aangezien de geschatte waarden uiteen kunnen lopen. Dit biedt je een breder perspectief en maakt je niet afhankelijk van een enkele schatting.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de woningmarktcijfers nogal kunnen variëren per locatie. Dit is ook het geval als je kijkt naar Pietersbierum en omringende plaatsen. De prijskaartjes van huizen verschillen namelijk aanzienlijk in deze gebieden:

Om een completer beeld te krijgen van de huidige situatie op de woningmarkt, is het nuttig om ook de huizenprijzen in andere gemeenten in ogenschouw te nemen. Hiermee kun je vergelijken hoe Pietersbierum zich verhoudt tot soortgelijke woonplaatsen. De grafieken hieronder geven dit duidelijk weer:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Pietersbierum

Ben je op zoek naar een makelaar in Pietersbierum om je huis te verkopen, maar weet je niet welke je moet kiezen? Dat is geen vreemde vraag, want makelaars in en rondom Pietersbierum verschillen behoorlijk van elkaar. Zo kan de ene makelaar bijvoorbeeld zeer ervaren zijn in de lokale woningmarkt, terwijl de andere juist uitblinkt in het voeren van onderhandelingen.

Het vinden van een juiste makelaar kan een groot verschil maken voor de verkoop van je huis. Een goede makelaar kan ervoor zorgen dat je woning opvalt in de woningmarkt, bedreven is in onderhandelen en een netwerk heeft van potentiële kopers. Om een goede keuze te maken, is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Pietersbierum Of lees meer over makelaars in Pietersbierum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Pietersbierum

Als je een huis wilt verkopen in Pietersbierum, dan is het verstandig om met een professionele makelaar in zee te gaan. Gemiddeld rekent een makelaar een courtage van 1,25% van de verkoopprijs. Dat komt neer op een bedrag van € 3.433 bij een doorsnee verkoopprijs van € 274.625 in Pietersbierum. Hoewel dit substantiële kosten zijn, wordt het belang ervan vaak onderschat.

Om te voorkomen dat je te veel betaalt is het raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken. Op deze manier vind je eenvoudig een makelaar die past bij jouw situatie voor een scherp tarief. Je kunt via makelaars vergelijken in Pietersbierum makelaars vinden die passen bij jouw wensen, en deze vervolgens concreet benaderen over hun tarieven en aanpak. Op deze manier krijg je niet alleen inzicht in de kosten, maar ook in de kwaliteit en service die je kunt verwachten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Pietersbierum

Als je door de straten van Pietersbierum wandelt, zal je merken dat de meerderheid van de woningen koopwoningen zijn, met een totaal van . Maar dit charmante dorp heeft voor iedereen een passende woning! Naast de koopwoningen zijn er namelijk ook verschillende opties wat betreft (sociale) huurwoningen en andere type woningen met diverse bestemmingen. Het is juist deze mix die Pietersbierum zo aantrekkelijk maakt.

Ben je van plan jouw huis in Pietersbierum te verkopen?

Het verkopen van je huis in Pietersbierum kent eigen uitdagingen. Het kan een uitdaging zijn om bijvoorbeeld de juiste prijs voor je woning te bepalen. Kleinere dorpskernen zoals Pietersbierum hebben de neiging om een specifieke en soms minder actieve huizenmarkt te kennen, dit kan invloed hebben op de vraagprijs. Ook het vinden van een goede, lokale makelaar is niet altijd even eenvoudig.

Een manier om deze uitdagingen het hoofd te bieden is om gebruik te maken van de juiste tools en informatie. Verkoperstools zoals een gedetailleerd prijsonderzoek en de begeleiding van een ervaren makelaar kunnen het verkoopproces stroomlijnen. Vergeet ook zeker niet te kijken op het stappenplan dat specifiek opgesteld is voor het verkopen van een huis in Pietersbierum. Hier kun je allerlei nuttige informatie en praktische stappen vinden voor een succesvolle woningverkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de pagina waar je nu bent, volgen we de prijsontwikkeling in Pietersbierum op de voet. Of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties of nieuwe woningen op de markt; de informatie wordt constant actueel gehouden. Hierdoor blijf je op de hoogte van de steeds veranderende huizenprijzen in Pietersbierum, een belangrijk gegeven als je overweegt om te gaan verkopen.

Handige tools voor de verkoop van je huis

Op HuisVerkopen.nl kun je gebruik maken van handige tools die het verkoopproces vergemakkelijken. Zo biedt de website de mogelijkheid om gratis een waardebepaling aan te vragen en om makelaars te vergelijken zodat je de beste verkoopmakelaar in Pietersbierum vindt. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen en zo besparen op makelaarskosten. Ons uitgebreide stappenplan gidst je door elk onderdeel dat geregeld moet worden voor de verkoop, zodat je niets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen