Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Tzummarum

Als je overweegt je huis in Tzummarum te verkopen, moet je een goed inzicht hebben in de lokale huizenmarkt. De verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties kunnen aanzienlijk variëren. Zo zie je in mei 2024 een uniek beeld van de ontwikkelingen en trends in deze regio.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Tzummarum

De gemiddelde verkoopprijs in Tzummarum is in de laatste 3 maanden € 265.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 301.642 euro. Deze prijzen laten de huidige stand van zaken zien in deze marktcategorie. In de volgende grafiek, die direct hieronder wordt weergegeven, krijg je een duidelijker beeld van deze prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Tzummarum

Afgelopen 3 maanden

€ 63.000
€ 207.000
€ 352.000

Wanneer je je huis in Tzummarum wilt verkopen, is het nuttig om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Dit geeft een realistisch beeld van de huidige markt en zo kun je de juiste vraagprijs voor je huis bepalen. Het gemiddelde ligt momenteel op € 2.277 euro per m2. Meer inzicht krijg je met onderstaande grafiek die de verkoop- en vraagprijzen per m2 in Tzummarum van de afgelopen 3 maanden toont:

Huizenprijzen in Tzummarum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.100
€ 2.500

Prijsontwikkeling Tzummarum laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van huizen in Tzummarum geeft inzicht in de bewegingen van de lokale vastgoedmarkt. Alhoewel we geen aannames doen over de richting van deze veranderingen, biedt de data een objectief overzicht.

Om een indicatie te geven, de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Tzummarum de afgelopen maand was € 265.000. Laten we eens een kijkje nemen naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in Tzummarum over de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Tzummarum waard?

Of je overgaat tot de verkoop van je huis in Tzummarum hangt dikwijls af van de verwachte opbrengst in de huidige woningmarkt. Als je exact wilt weten wat je woning kan opbrengen, is het niet voldoende om uit te gaan van de gemiddelde verkoopprijs in Tzummarum. Het is van essentieel belang om de specifieke waarde van je eigen woning te laten bepalen.

Overweeg je de verkoop van je woning? Het kan dan een uitstekende zet zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Dit geeft je niet alleen een nauwkeuriger beeld van de mogelijke verkoopprijs van je huis, maar zorgt ook dat je beter geïnformeerd bent bij verkooponderhandelingen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een proces waarin meerdere factoren een rol spelen. Van de locatie, grootte en staat van je woning en bijgebouwen, tot de huidige vraag in de markt. Het kan interessant zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten doen, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Je kunt bij het aanvragen van de waardebepaling aangeven dat je graag meerdere makelaars raadpleegt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt spelen lokale verschillen een grote rol. Dat is te zien in de gemiddelde verkoopprijzen van woningen per plaats. Zo laat Tzummarum een uniek prijsbeeld zien, dat sterk kan afwijken van omliggende plaatsen.

Iedere gemeente kent namelijk zijn eigen prijsontwikkelingen. Door een uitgebreide blik te werpen op het prijslandschap in diverse gemeenten, krijg je een completer beeld van de actuele situatie in de woningmarkt. Zo krijg je handvatten om de huidige marktsituatie te doorgronden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Tzummarum

Op HuisVerkopen.nl hebben we uitgebreide gegevens over de woningmarkt en individuele makelaars in Tzummarum. Hierdoor weten we precies welke makelaars er uitblinken in het snel verkopen van een woning, wie er gemiddeld een hogere verkoopprijs behalen en hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt. Dit stelt ons in staat om jou te helpen bij het vinden van de makelaar die het beste bij jouw situatie past, door middel van vergelijking.

Het is een goed idee om zorgvuldig een makelaar te kiezen voor de verkoop van jouw woning in Tzummarum. Bij het maken van deze keuze kan je flink voordeel halen uit de inzichten die we je bieden. De prestaties van makelaars in deze regio variëren sterk, dus een doordachte keuze kan een groot verschil maken in de snelheid van de verkoop en de prijs die je uiteindelijk krijgt voor je woning.

Vergelijk makelaars in Tzummarum Of lees meer over makelaars in Tzummarum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Tzummarum

Interessant is dat courtages variëren onder makelaars. Gemeenschappelijk is echter wel dat de courtage vaak een percentage is van de uiteindelijk gerealiseerde verkoopprijs. De gemiddelde courtage van makelaars in Tzummarum is 1,21% van de verkoopsom. Dit betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 265.000 rekening moet houden met gemiddelde makelaarskosten van € 3.207.

Indien je overweegt jouw woning te verkopen is het raadzaam om goed naar deze kosten te kijken. Daarnaast is het goed om in je achterhoofd te houden dat de meeste makelaars extra opstartkosten rekenen om je woning in de verkoop te plaatsen. Naast de courtage zijn er dus nog meer kosten verbonden aan het inschakelen van een makelaar. Zorg dat je vooraf een helder beeld hebt van de totale kosten en dat deze binnen je budget passen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Tzummarum

In het karakteristieke Tzummarum vinden we een specifiek aantal koopwoningen, exact 450 om precies te zijn. Echter, een merkbaar klein deel van deze woningen is momenteel beschikbaar voor verkoop. Dit betekent dat jouw woning, mocht je besluiten deze in de markt te zetten, vrijwel direct de aandacht van potentiële kopers zou trekken. Het is een uitstekend moment om de mogelijkheden te overwegen.

Aantal verkochte woningen in Tzummarum

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Tzummarum een behoorlijk aantal woningen in de verkoop geplaatst. Dit aantal aanmeldingen weerspiegelt de huisverkoop in het gebied. Sterker nog, het aantal transacties, oftewel daadwerkelijke verkopen, was 20. Zie de onderstaande grafiek voor de exacte aantallen aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Tzummarum te verkopen?

Het succesvol verkopen van je huis in Tzummarum kan een spannende uitdaging zijn, vooral gezien de minder drukke woningmarkt in deze rustige Frieslandse gemeente. Het is namelijk van belang dat de kwaliteiten van je woning op de juiste manier uitgelicht worden om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Potentiële uitdagingen kunnen zijn; het kiezen van een verkoopprijs die past binnen de gemeenschap, en het afstemmen op de voorkeuren van de lokale markt.

In het proces van huisverkoop, kan het stappenplan zeer nuttig zijn, biedend een helder overzicht van alles wat geregeld moet worden, waaronder het verkrijgen van een energielabel, het kiezen van een goede verkoopmakelaar en mogelijk ook een verhuisbedrijf. Daarnaast is een ervaren verkoopmakelaar bijna onmisbaar; zij kennen de lokale markt, hebben een netwerk van potentiële kopers en kunnen zo helpen de verkoop van je woning te versnellen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Tzummarum is continu in beweging. De statistieken die deze beweging weergeven, worden op regelmatige basis bijgewerkt zodat je altijd toegang hebt tot de meest recente gegevens. Het nauwlettend volgen van deze statistieken kan je een voorsprong geven als je je huis wilt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het inspelen op de huidige markttrends en het beter laat inschatten van de verwachte verkooptijd en opbrengst van jouw woning.

Extra faciliteiten op HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl vind je veel meer dan alleen marktstatistieken. Het is een handig platform dat je bij elke stap van de verkoop van jouw huis kan ondersteunen. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig de kosten bekijken die komen kijken bij het verkopen van je woning. Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om makelaars te vergelijken of direct een tarief op te vragen. Eveneens kan je een gratis waardebepaling opvragen bij een lokale makelaar voor een beter idee van wat je woning waard is. Bovendien helpt HuisVerkopen.nl ook om te controleren of jouw woning een geldig energielabel heeft en indien nodig, kan je meteen een energielabel aanvragen bij een lokale energieadviseur. Nuttige tips en een duidelijk stappenplan staan ook klaar om je te helpen bij het effectief verkopen van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen