Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Firdgum

Als je overweegt je huis in Firdgum te verkopen, is het goed om inzicht te hebben in de huidige stand van de lokale woningmarkt. Op deze pagina vind je relevante statistieken en actuele vastgoedcijfers voor Firdgum zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal uitgevoerde transacties. Hiermee kun je je in april 2024 goed voorbereiden op de verkoop van jouw woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Firdgum

De gemiddelde verkoopprijs in Firdgum is in de laatste 3 maanden € 285.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 275.000 euro. Het verschil tussen de verkoop- en vraagprijs illustreert de huidige toestand en trends op de vastgoedmarkt in het dorp. Bekijk onderstaand de grafiek om een visueel beeld te krijgen van de prijsontwikkeling:

De grafiek die je hieronder zult tegenkomen, brengt de woningmarktcijfers van de afgelopen 3 maanden in Firdgum helder voor je in kaart. De grafiek let op zowel de gemiddelde verkoopprijs als de vraagprijs, uitgedrukt per m2. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijzen op de lokale markt:

Prijsontwikkeling Firdgum laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Firdgum zich bewogen. Hoewel het scala aan verkoopprijzen ruim was, kwam de gemiddelde verkoopprijs vorige maand uit op € 285.000.

Onderstaande grafiek biedt een overzicht van deze ontwikkeling in de huizenprijzen. Daarin zijn de concrete marktcijfers per maand terug te zien:

Wat is mijn woning in Firdgum waard?

Je kan overwegen om je woning in Firdgum te verkopen, maar zo'n besluit hangt sterk samen met de potentiële opbrengst die de huizenmarkt momenteel kan bieden. Hierin speelt de actuele waarde van je huis een beslissende rol. Het begrijpen van deze waarde is dus belangrijk en zou je besluit aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Denk je erover na om je woning te verkopen? Dan zou een gratis waardebepaling door een deskundige makelaar een verstandige eerste stap kunnen zijn. Een nauwkeurige waardebepaling geeft niet alleen een helder beeld van wat je huis op de huidige markt waard is, maar het helpt je ook om strategische beslissingen te nemen over de verkoopprijs.

De kosteloze waardebepaling wordt uitgevoerd door een makelaar die begrip heeft van de lokale markt. Hij of zij zal de waarde van je woning schatten op basis van diverse factoren zoals de staat van het onderhoud, de ligging en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Firdgum. Het is raadzaam om meerdere makelaars te benaderen voor een waardebepaling, omdat verschillende makelaars je huis mogelijk verschillend kunnen waarderen. Dit kan je helpen om een evenwichtige verkoopprijs vast te stellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt kunnen de marktcijfers zeer variëren afhankelijk van de locatie. Het is daarom belangrijk om niet alleen naar Firdgum te kijken, maar ook naar de woningprijzen in de omliggende gebieden.

Neem je de verschillen in huizenprijzen in acht tussen Firdgum en de omliggende plaatsen, dan krijg je een volledigere indruk van het huidige marktlandschap.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 300.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Firdgum

Het is goed om te weten dat elke makelaar in Firdgum andere prestaties en specialiteiten heeft. Ze verschillen op vele manieren, zoals het aantal woningen dat ze succesvol hebben verkocht, hun marketingstrategieën en natuurlijk hun tarieven. Deze verschillen kunnen een grote impact hebben op hoe snel en voor welke prijs je jouw woning kunt verkopen.

Het kiezen van een makelaar die bij je past, kan je echt helpen om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat verschillende verkoopmakelaars te bieden hebben. Om je hierbij te helpen, kan je gebruik maken van de makelaarsvergelijkingspagina om je zoektocht naar een geschikte verkoopmakelaar in Firdgum te versnellen.

Vergelijk makelaars in Firdgum Of lees meer over makelaars in Firdgum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Firdgum

De courtage oftewel de kosten die je aan je makelaar betaalt bij de verkoop van je huis kan een flinke hap uit je budget nemen. In Firdgum ligt dit percentage gemiddeld op 1,39% van de verkoopprijs. Op een gemiddelde verkoopprijs van € 285.000 in Firdgum betekent dit dus dat je ongeveer € 3.962 kwijt bent aan je makelaar.

Let wel, dit zijn gemiddelden. Het tarief dat een makelaar hanteert kan lager of hoger uitvallen. Daarom is het slim om bij verschillende makelaars hun tarieven op te vragen. Zo krijg je een goed beeld van wat het kost om jouw huis te verkopen en bovendien kun je makelaars vergelijken op basis van hun tarieven en diensten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Firdgum

In het schilderachtige Firdgum vind je een aantal woningen die als sociale huur zijn aangemerkt. Desondanks ligt de grootste focus op koopwoningen. Het is interessant om te weten dat er in Firdgum voornamelijk koopwoningen te vinden zijn, met een huidige telling van 26. Deze feitelijke informatie geeft een duidelijk beeld van de woonmarkt in dit dorp en kan nuttig zijn bij het nemen van jouw beslissing om hier al dan niet te vestigen.

Aantal verkochte woningen in Firdgum

In Firdgum zijn in de afgelopen 12 maanden diverse woningen op de markt verschenen en verkocht. Woningen die te koop werden gezet, ook wel 'aanmeldingen' genoemd, en de daadwerkelijk verkochte woningen, ook wel 'transacties' genoemd, hebben we voor je in kaart gebracht. Zie hieronder in de grafiek een overzicht van het aantal verkochte woningen, aangegeven met 2:

Ben je van plan jouw huis in Firdgum te verkopen?

Overweeg je jouw woning in Firdgum te verkopen? Dit is een grote, maar ook uitdagende stap; er komt immers veel bij kijken. Op Huis Verkopen bieden we je een handig stappenplan aan, dat je door het hele verkoopproces heen kan leiden. Van het regelen van een energielabel tot de selectie van een goede makelaar en eventueel een verhuisbedrijf, wij staan je bij met raad en daad.

Het is van het grootste belang dat je zorgvuldig en gedegen te werk gaat bij iedere stap van het verkoopproces. In het bijzonder is het vinden van een betrouwbare en deskundige makelaar een must. Deze kan je namelijk veel stress en zorgen uit handen nemen. Kortom, wees voorbereid, volg ons stappenplan en wees geduldig; dan gaat de verkoop van jouw huis zeker slagen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen richten we ons op het ter beschikking stellen van accurate en tijdige informatie over de woningmarkt in Firdgum. Deze onontbeerlijke gegevens zijn tot in de kleinste details met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Door deze cijfers van dichtbij te volgen, kun je als woningeigenaar de bewegingen in de lokale huizenmarkt inzichtelijk maken. Daarmee kun je het perfecte moment vinden om je huis in Firdgum op de markt te zetten.

Optimaal gebruik maken van Huis Verkopen

Middels de gratis tools van Huis Verkopen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een waardebepaling aan te vragen of om makelaars te vergelijken, kun je de beste deals uit de markt halen. Het aanvragen van makelaarstarieven behoort ook tot de functionaliteiten, zodat je flink kunt besparen op de verkoopkosten van je woning. Zo kun je met Huis Verkopen echt het maximale resultaat uit de verkoop van je woning in Firdgum halen. Door gebruik te maken van ons uitgebreide stappenplan voor de verkoop zorgen we ervoor dat je geen enkele belangrijke stap over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen