Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Tzummarum

Bij het verkopen van je woning in Tzummarum komt een goede makelaar van pas. Wij houden alle statistieken bij van de makelaars in de regio, we analyseren hun prestaties (zoals de snelheid van verkopen en de prijs die ze weten te bedingen). Hierdoor kunnen we je adviseren over de best passende makelaar.

Over makelaars in Tzummarum

In Tzummarum verschillen makelaars op diverse manieren. Denk aan hun werkwijze, kosten en verkoopresultaten, maar ook aan de mate van persoonlijke aandacht, de aan- of afwezigheid van een eigen netwerk en de snelheid waarmee ze jouw woning kunnen verkopen. Deze aspecten kunnen behoorlijk variëren per makelaar. Door te vergelijken krijg je een goed beeld van wat elke makelaar te bieden heeft. Dit kan je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing, passend bij jouw specifieke situatie en wensen.

Als potentiele woningverkoper ben je waarschijnlijk benieuwd naar het antwoord op verschillende vragen. Wat zijn de kosten voor de beste makelaars in Tzummarum? Bereiken zij een uitstekend onderhandelingsresultaat? En hoeveel kun je besparen door de makelaars in Tzummarum te vergelijken? Deze en andere belangrijke vragen verdienen een antwoord om je te kunnen oriënteren. Hieronder volgen de actuele cijfers van de beste makelaars in Tzummarum:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 2.358
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 6.485
Besparing (gem.)
€ 653

Actueel

 • Als je jouw huis wilt verkopen in Tzummarum is het handig om te weten dat de gemiddelde makelaarscourtage momenteel 1,21% is. Houd in je achterhoofd dat de courtages bij verschillende makelaars behoorlijk kunnen verschillen.
 • De huidige woningmarkt in Tzummarum kent een gemiddelde verkoopprijs van € 194.875 en een gemiddelde verkoopprijs per m2 van € 2.421. Meer gedetailleerde informatie over de woningprijzen kan je helpen om een strategische verkoopprijs te bepalen.
 • De tarieven van makelaars zijn iets waar je goed op moet letten. Ze zijn constant aan het veranderen, en dat geldt ook voor die in Tzummarum. Het vergelijken van deze makelaarstarieven kan je gemiddeld een besparing opleveren van € 653.

Makelaars in de omgeving van Tzummarum

In Tzummarum zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Tzummarum gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Tzummarum verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Tzummarum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Tzummarum?

Een makelaar in Tzummarum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,21% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 194.875 in Tzummarum komt dit neer op € 2.358 aan makelaarskosten (update april 2024).

Een courtage is een uitstekende motivatie voor de makelaar om jouw huis tegen de best mogelijke prijs te verkopen. De makelaar profiteert immers van een hogere verkoopprijs via een hogere courtage.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Tzummarum 0,67% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 653 besparen door makelaars te vergelijken. Het is daarmee een waardevolle stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Tzummarum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.000
€ 2.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Tzummarum

In Tzummarum rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die jou in rekening worden gebracht aan het begin van het verkoopproces van jouw woning. Ze worden ook wel intrekkingskosten genoemd. Deze kosten dekken diensten zoals het creëren van een verkoopadvertentie, het maken van professionele foto's van jouw huis, de plaatsing van jouw huis op huizensites zoals Funda en het maken van een plattegrond.

De opstartkosten die makelaars in Tzummarum rekenen, variëren aanzienlijk. Er is geen vast tarief, want elk makelaarskantoor hanteert zijn eigen prijzen. Gemiddeld gezien variëren de opstartkosten tussen € 400 en € 700. Het is belangrijk dat je hier bewust van bent tijdens de keuze van je makelaar, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Tzummarum

In Tzummarum hebben de meeste makelaars een beleid waarbij er intrekkingskosten in rekening worden gebracht wanneer je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten zijn een onderdeel van het dienstenpakket dat de makelaar aanbiedt. Het is in feite een vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar al heeft geïnvesteerd in de verkoop van jouw woning. Je kunt hierbij denken aan zaken als de promotie van jouw woning of het geven van rondleidingen.

Dit soort kosten kunnen voortkomen uit verschillende situaties. Misschien heb je besloten om toch niet te verhuizen of is er een andere reden waarom je je woning toch niet wilt verkopen. De hoogte van deze kosten kan variëren, maar de gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Tzummarum in rekening brengen bedragen € 500. Het is daarom altijd verstandig om in het contract te kijken of en hoeveel intrekkingskosten er in rekening gebracht worden voordat je je handtekening zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Tzummarum met een vast tarief

Er bestaan verschillende soorten makelaars als het gaat om de manier van tariefbepaling. Sommige makelaars werken met een courtage, een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. Andere makelaars hanteren een vast tarief ongeacht de verkoopprijs. Dit betekent dat zij een vaste prijs rekenen voor hun diensten, onafhankelijk van hoeveel jouw woning uiteindelijk oplevert.

Makelaars in Tzummarum die een vast tarief hanteren, hebben gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024). Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief kan voordelig zijn, omdat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn. Dit geeft financiële zekerheid. Het nadeel hiervan is echter dat de makelaar minder gemotiveerd kan zijn om een hogere verkoopprijs voor je woning te realiseren, omdat zijn vergoeding niet hoger wordt bij een hoger verkoopbedrag.

Tip: Het is handig om verschillende makelaars te vergelijken. Iedere makelaar heeft namelijk een eigen manier van werken en verschillende tarieven. Door het vergelijken van makelaars kom je erachter welke stijl en welk tarief het beste aansluit bij jouw woning en wat je zelf prettig vindt. Op die manier vind je de makelaar die het meeste bij jouw wensen past.

4 feitjes over makelaars in Tzummarum

 • Bij het vergelijken van makelaars geven de meeste verkopers uit Tzummarum aan dat ze de voorkeur geven aan makelaars die bewezen ervaring in het dorp hebben.
 • Het is opmerkelijk dat woningen die in Tzummarum zonder makelaar worden verkocht, gemiddeld €22.000 minder opbrengen dan wanneer ze door een makelaar worden verkocht.
 • Tot wel 92% van de makelaars in Tzummarum is aangesloten bij een gerenommeerde branchevereniging, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Voordat een definitieve keuze wordt gemaakt, vragen de meeste mensen in Tzummarum gemiddeld advies aan 3 verschillende makelaars. Op deze pagina kun je gratis verkoopadvies aanvragen.

Wat levert de beste makelaar in Tzummarum op?

Bij de verkoop van je huis in Tzummarum kan de waarde die een makelaar met zich meebrengt belangrijker zijn dan de kosten. De juiste makelaar kan ervoor zorgen dat je huis niet alleen sneller wordt verkocht, maar ook voor een hogere prijs. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in wat je in je zak steekt na de verkoop.

Dit is hoe je de beste makelaars in Tzummarum herkent:

 • Onze statistieken laten zien dat de uitblinker makelaars in Tzummarum in staat zijn om huizen te verkopen met een gemiddelde opbrengst die boven de verwachte verkoopprijs ligt. Dit betekent concreet dat zij gemiddeld een bedrag van € 8.115 meer voor je huis kunnen krijgen.
 • Daarnaast blijkt uit onze gegevens dat de meest effectieve makelaars in Tzummarum huizen gemiddeld 15 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega's. Snelheid kan van groot belang zijn in een dynamische markt zoals de huidige.

De beste makelaar in Tzummarum vinden

Een succesvolle en snelle verkoop van je woning in Tzummarum hoeft niet per se hand in hand te gaan met duurdere makelaarskosten. De beste makelaars zijn zij die de lokale markt begrijpen en optimale resultaten behalen, ongeacht hun prijs.

Door het invullen van ons vergelijkingsformulier kan je makelaars beoordelen die aansluiten bij jouw woning, omstandigheden en wensen. De resultaten stellen je in staat de perfecte makelaar te vinden voor jouw unieke situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Tzummarum?

Als je overweegt jouw huis in Tzummarum te verkopen, zijn er vijf zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een makelaar:

Prestaties

Een belangrijk punt om rekening mee te houden zijn de prestaties van de makelaar. Kijk naar de snelheid van verkoop en de bedragen waarvoor vergelijkbare huizen zijn verkocht.

Communicatie

Goede communicatie met je makelaar is essentieel. Zorg dat je makelaar gemakkelijk bereikbaar is en je regelmatig op de hoogte houdt van de voortgang.

Ervaring in Tzummarum

Een makelaar met ervaring in Tzummarum kent de lokale markt goed. Dit kan nuttig zijn bij het bepalen van de vraagprijs en het vinden van potentiële kopers.

Tarieven

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars. Let wel, de goedkoopste makelaar is niet altijd de beste. Kijk altijd naar de prijs-kwaliteitsverhouding.

Reviews

Lees de reviews van de makelaar. Ervaringen van eerdere klanten kunnen je veel vertellen over de kwaliteit van de dienstverlening.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Tzummarum is een deskundige op het gebied van onroerend goed, die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze makelaars zijn gebonden aan gedragsregels en kwaliteitseisen, waardoor je verzekerd bent van een betrouwbare aanpak.

Naast de dienstverlening van een NVM-makelaar, zijn er in Tzummarum ook makelaars die aangesloten zijn bij VBO en VastgoedPRO. Deze organisaties hebben eveneens strikte regels en kwaliteitseisen. Bij het kiezen van een makelaar in Tzummarum kun je daardoor rekenen op expertise en betrouwbare ondersteuning tijdens het gehele traject.

Wat doet een makelaar in Tzummarum?

Een makelaar in Tzummarum helpt je bij alle stappen van de verkoop van je huis. Ze begeleiden je vanaf de voorbereiding tot aan de overdracht en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

Ze kennen de lokale vastgoedmarkt goed en kunnen je huis tegen de beste mogelijke prijs verkopen. Ook helpen makelaars je op een gedegen manier met ingewikkelde processen zoals onderhandelingen.

 • Afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek.
 • Krijgen van een waardebepaling van je huis.
 • Voeren van promotie voor je huis.
 • Ondersteunen bij de onderhandelingen met kijkers.
 • Begeleiden bij de juridische afhandeling van de verkoop.

Waarom een makelaar in Tzummarum inschakelen?

Als je serieus overweegt je huis in Tzummarum te verkopen, is het belangrijk om te weten welke stappen er genomen moeten worden om dit proces tot een succes te maken. Ook is het goed om te weten hoe een makelaar je hierbij kan helpen.

De juiste prijs bepalen

Makelaars hebben kennis van de lokale huizenmarkt en kunnen je helpen de juiste vraagprijs voor jouw woning te bepalen. Jouw makelaar kan vergelijkbare huizen in jouw omgeving bekijken om zo tot een competitieve prijs te komen.

Huis klaar voor bezichtigingen

Het bereiden van jouw huis voor potentiële kopers is een van de eerste en belangrijkste stappen. De makelaar kan suggesties geven over hoe je jouw huis het beste kunt presenteren, welke reparaties noodzakelijk zijn en hoe je de pluspunten van het huis kunt benadrukken.

Marketing en promotie

Een andere belangrijke taak die de makelaar op zich neemt, is de marketing en promotie van jouw huis. Zij weten hoe ze kwalitatieve foto's en beschrijvingen kunnen creëren en waar ze advertenties moeten plaatsen om de juiste doelgroep te bereiken.

Onderhandelen en afsluiten

Tenslotte, bij het ontvangen van aanbiedingen, is het de taak van de makelaar om in jouw belang te onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Onder hun begeleiding kom je uiteindelijk tot een overeenkomst, en ondersteunen zij je bij het afronden en afsluiten van de verkoop.

Makelaars in Tzummarum vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Tzummarum is eenvoudig met Huis Verkopen. We houden nauwgezet statistieken bij, die ons in staat stellen de prestaties van lokale makelaars objectief te beoordelen.

 • Verkoopopbrengst en snelheid
 • Makelaarskosten besparen
 • Gratis en vrijblijvend
 • Prijs/kwaliteit-verhouding

Op basis van jouw voorkeuren koppelen we je aan de makelaars die het beste bij jouw situatie aansluiten. Zo krijg je een compleet beeld van je mogelijkheden en kun je de makelaar kiezen met het beste voorstel voor de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Tzummarum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Tzummarum

De gemiddelde makelaarskosten in Tzummarum bedragen € 2.358. Het kan echter verschillen per makelaar, dus het vergelijken van makelaars is een aanrader. Hier kun je makelaars vergelijken.

Als je de beste makelaar wilt vinden, is het slim om verschillende makelaars te vergelijken. Let hierbij op aspecten zoals tarief, ervaring en lokale kennis. Je kunt hier makelaars vergelijken door te kijken naar tarieven en beoordelingen.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Tzummarum is 1,21%. Het kan echter variëren per makelaar. Het is belangrijk om dit mee te nemen in je overweging bij het kiezen van een makelaar.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Tzummarum bedraagt 71 dagen. Dit geeft een indicatie van hoe snel huizen gemiddeld verkocht worden in jouw regio.

Je kan gemiddeld € 653 besparen op makelaarskosten door verschillende makelaars te vergelijken. Daarom is het handig om offertes op te vragen bij verschillende makelaars in Tzummarum. Hier kun je tarieven opvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen