Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dongjum

In de huidige periode, juni 2024, is de huizenmarkt in Dongjum voortdurend aan verandering onderhevig. Het kan daarom van groot belang zijn om de ontwikkelingen in vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties nauwlettend bij te houden. Dit helpt je bij het bepalen van een reële vraagprijs voor jouw huis en kan je inzicht geven in de verkoopkansen in Dongjum.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dongjum

De gemiddelde verkoopprijs in Dongjum is in de laatste 3 maanden € 349.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 1.295.000 euro. Dit zijn belangrijke data voor je verzamelt wanneer je overweegt je huis te verkopen. Door je bewust te zijn van zo'n gemiddelde kun je je beter positioneren in de markt. Zie hier een overzicht van de prijstrends in de afgelopen maanden:

Huizenprijzen in Dongjum

Afgelopen 3 maanden

€ -1.973.000
€ -314.000
€ 1.345.000

Een zinvolle manier om de vastgoedmarkt in Dongjum te bestuderen, is door te kijken naar de prijs per vierkante meter. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m² geeft inzicht in de marktwaarde en kan een goede indicatie zijn voor wat je mag verwachten bij een eventuele huis verkoop. Op het moment ligt deze gemiddelde verkoopprijs in Dongjum op € 2.930. Ontdek het prijsverloop en de prijsontwikkelingen in de afgelopen drie maanden in onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Dongjum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 300
€ 2.200
€ 4.100

Prijsontwikkeling Dongjum laatste 12 maanden

In het afgelopen jaar is de woningmarkt in Dongjum zeker niet stil blijven staan. De woningprijzen hebben een eigen koers genomen, waarbij ze uiteenlopende wegen hebben bewandeld.

De gemiddelde verkoopprijs van de huizen in Dongjum afgelopen maand bedroeg € 349.500 euro. Bekijk hieronder hoe de prijzen zich de afgelopen 12 maanden hebben ontwikkeld:

Wat is mijn woning in Dongjum waard?

Het overwegen om je woning in Dongjum te verkopen hangt doorgaans af van de mogelijke opbrengst. Deze is sterk afhankelijk van de veranderende factoren in de woningmarkt. De actuele waarde van jouw huis kan varieren en dit speelt een grote rol bij het maken van een verkoopbeslissing.

Denk je erover na om je huis te verkopen? Dan is het verstandig om een waardebepaling te laten uitvoeren. Deze assessment is kosteloos en geeft je inzicht in de actuele waarde van je woning. De informatie is zeer nuttig voor het vaststellen van je vraagprijs.

Een gratis waardebepaling wordt opgesteld door een makelaar. Deze professional voert een grondige analyse uit van je woning en de omgeving. Het kan raadzaam zijn om meerdere makelaars om een inschatting van je huiswaarde te vragen. De geschatte waarde kan namelijk per makelaar verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling kan je aangeven dat je wenst dat meer dan één makelaar de waarde vaststelt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Interessant om te constateren is dat huizenprijzen niet alleen per regio, maar zelfs per plaats kunnen variëren. Zo tonen de prijzen in Dongjum een opmerkelijk verschil met die in de omliggende plaatsen. Dit toont aan hoe divers de woningmarkt kan zijn en hoe belangrijk het is om je goed te informeren voordat je een huis koopt of verkoopt. Veranderingen in prijzen kunnen immers grote gevolgen hebben voor jouw financiële situatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Dongjum

Als je jouw huis in Dongjum wilt verkopen, kom je voor een belangrijke keuze te staan. Makelaars kunnen namelijk sterk verschillen, zo varieert hun succespercentage, hun manier van werken en hun kostenstructuur. Het is daarom interessant om te onderzoeken wat de verschillen zijn.

Het vinden van een geschikte makelaar kan een ware boost geven aan jouw verkoopervaring. Kiezen voor de juiste persoon betekent niet alleen een soepel proces, maar kan ook leiden tot een hogere verkoopprijs van jouw huis. Wil je de mogelijkheden zelf vergelijken, dan biedt onze website de nodige assistentie.

Vergelijk makelaars in Dongjum Of lees meer over makelaars in Dongjum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dongjum

Je weet misschien niet dat courtages, oftewel de kosten van een makelaar, kunnen variëren. In Dongjum is het gemiddelde courtage 1,30%. Dit betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 349.500 rond de € 4.544 aan makelaarskosten betaalt. Maar bedenk wel: goedkoop is niet altijd beter.

Als je jouw huis wilt verkopen, zorg er dan voor dat je goed bekend bent met de dienstverlening van de makelaar. Je wilt natuurlijk dat de makelaar zijn best doet om je huis te verkopen voor de beste prijs. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt, kan je via tarieven opvragen de kosten van verschillende makelaars in Dongjum vergelijken. Ook is het handig om op de hoogte te zijn van wat de makelaar voor je doet en hoe communicatief zij zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dongjum

In Dongjum is er een specifieke situatie als het gaat om koopwoningen: het totaalaantal is namelijk 112. Opvallend genoeg staat slechts een klein fractie van deze woningen te koop. Wat betekent dit voor jou? Nu is het uitgelezen moment om jouw huis in de verkoop te zetten, want met zo'n beperkt aanbod, zal jouw woning potentiële kopers zeker aantrekken.

Aantal verkochte woningen in Dongjum

In de laatste 12 maanden is er een bepaald aantal woningen in Dongjum in de verkoop gezet, oftewel aangemeld. Daarnaast hebben er ook transacties plaatsgevonden, dit zijn de daadwerkelijk verkochte woningen. Het specifieke aantal verkochte woningen, oftewel transacties, dit jaar is 2. Hieronder vind je de grafiek met de maandelijkse en jaarlijkse cijfers:

Ben je van plan jouw huis in Dongjum te verkopen?

Verkopen van je huis in Dongjum is bepaald geen kinderspel. Het is een proces met verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor een up-to-date energielabel, het vinden van een geschikte makelaar en eventueel een betrouwbaar verhuisbedrijf. Bovendien mag je de juiste verkoopstrategie absoluut niet uit het oog verliezen en moet je huis in de juiste staat verkeren voor de best mogelijke prijs.

Given al deze aspecten, zonder twijfel is een stappenplan om je huis in Dongjum te verkopen een onmisbaar hulpmiddel. Het biedt overzicht en houvast, leidt je vakkundig door het verkoopproces en zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Met een goed doordacht plan bespaar je niet alleen tijd, maar verhoog je ook de kans op een succesvolle verkoop van jouw woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Binnen de woningmarkt van Dongjum is er een voortdurende fluctuatie van data en statistieken. We houden zorgvuldig alle marktgegevens up-to-date om je zo de meest recente inzichten te kunnen bieden. Het begrijpen van deze marktcijfers kan buitengewoon nuttig zijn. Ze kunnen je helpen een realistisch beeld te scheppen over de waarde van je huis, en daarmee een goed gefundeerde verkoopprijs bepalen. Daarnaast kunnen deze cijfers inzicht geven in de snelheid waarmee huizen in je omgeving verkocht worden, zodat je een inschatting kunt maken van de te verwachten verkoopduur van je eigen woning.

Extra handvatten voor de verkoop van je woning

Naast actuele marktinformatie, biedt huisverkopen.nl je nog tal van andere hulpmiddelen om de verkoop van je woning te optimaliseren. Denk hierbij aan prijzen vergelijken van makelaars middels onze vergelijkingstool of direct prijzen opvragen bij lokale makelaars. Weet je niet zeker wat je huis waard is? Geen probleem, wij kunnen je helpen met het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een lokale makelaar. Is er sprake van een missend energielabel? Ook dan staan we voor je klaar en kunnen je hierbij begeleiden. Daarnaast kun je een kijkje nemen bij onze verkoop-tips of ons interactieve stappenplan volgen. Zo zorg je ervoor dat je de verkoop van je woning op de slimste en meest effectieve manier aanpakt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen