Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Marsum

Bij het verkopen van je huis in Marsum zijn de lokale vastgoedcijfers onontbeerlijk. Deze bieden inzicht in onder andere woningprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Marktstatistieken belichten de bewegende aard van de vastgoedmarkt in Marsum.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Marsum

Bekijk de prijsschommelingen voor de vastgoedmarkt in Marsum. De gemiddelde verkoopprijs in Marsum is in de laatste 3 maanden € 272.700 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 299.000 euro. Dit verschil tussen vraag- en verkoopprijzen kan je helpen bij het inschatten van je onderhandelingspositie als je van plan bent om een huis te kopen of te verkopen. Onder deze tekst vind je een heldere grafiek die de situatie verder verduidelijkt:

Huizenprijzen in Marsum

Afgelopen 3 maanden

€ 95.000
€ 222.000
€ 349.000

Als je overweegt om je huis in Marsum te verkopen, is het altijd een goed idee om naar de lokale marktcijfers te kijken. Een nuttige maatstaf hiervoor is de gemiddelde waarde per vierkante meter. Door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m², krijg je een globaal idee van hoe de verkoop wellicht kan verlopen. De onderstaande grafiek geeft een duidelijk beeld van de actuele verkoop- en vraagprijzen per m² in Marsum over de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Marsum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -300
€ 1.700
€ 3.700

Prijsontwikkeling Marsum laatste 12 maanden

De woningmarkt van Marsum heeft in de afgelopen 12 maanden beweging getoond. Hoewel we geen concrete uitspraken kunnen doen over de richting van deze beweging, willen we je wel de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand laten zien.

Met een gemiddelde verkoopprijs van € 272.700 euro is Marsum een levendige woningmarkt. De onderstaande grafiek geeft een helder beeld van de verkoopprijzen gedurende de laatste 12 maanden in Marsum:

Wat is mijn woning in Marsum waard?

De woningwaarde in Marsum is als de beweging van de zee: altijd in beweging. Factoren zoals marktomstandigheden, de staat van de woning of recente verkoopprijzen in dezelfde buurt spelen hierbij een grote rol. Deze variabelen zorgen ervoor dat de waarde van jouw woning op een continue schommelpad zit.

Om overzicht en zekerheid te krijgen in deze fluctuerende situatie, kan duidelijkheid over de actuele waarde van je woning wonderen doen. Dit helpt om een strategisch plan op poten te zetten voor de toekomstige verkoop. Gelukkig kan een gratis waardebepaling door een professionele makelaar hierin voorzien.

Makelaars bieden gratis waardebepalingen aan huis aan, wat slim en eenvoudig is. Niet alleen bespaart het je de moeite van het zelf moeten uitpluizen van de markt, maar ook zijn de 30 minuten die dit ongeveer in beslag neemt, een zeer kleine tijdsinvestering vergeleken met de waardevolle informatie die het je oplevert.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De cijfers omtrent de woningmarkt variëren sterk per plaats. Zo kunnen de huizenprijzen van plaatsen rondom Marsum sterk verschillen met die van Marsum zelf. Het is niet gek dat dit zo is, een plek heeft namelijk een unieke marktwerking en situatie.

Om een adequate indruk te krijgen van deze variërende huizenprijzen, is een overzicht van de huizenprijzen in andere gemeenten van grote waarde. Door deze te vergelijken met die van Marsum, krijg je een duidelijk beeld van het huidige marktbeeld. Dit beeld wordt in de onderstaande grafieken overzichtelijk gepresenteerd:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Marsum

In Marsum wijzen de statistieken uit dat niet alle makelaars dezelfde resultaten leveren. Het succes van de verkoop van jouw huis kan enorm verschillen afhankelijk van de ervaring, kennis van de lokale markt en onderhandelingsvaardigheden van de gekozen makelaar.

Hoewel ontoegankelijk op het eerste gezicht, kan het zoeken van de perfecte makelaar leiden tot een hogere verkoopprijs voor jouw huis. Maak gebruik van de functie op onze site waarmee je kunt makelaars vergelijken om te zorgen dat je de meest geschikte persoon voor de taak vindt.

Vergelijk makelaars in Marsum Of lees meer over makelaars in Marsum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Marsum

Wist je dat het courtage de grootste kostenpost is bij het verkopen van je huis? Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Marsum is 1,22% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 272.700, betekent een courtage van 1,22% dat je gemiddeld € 3.327 aan makelaarskosten betaalt.

Naast courtage rekenen veel makelaars ook opstartkosten. Deze kosten zijn gemiddeld zo'n € 515 in Marsum. Het is zinvol om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars, zodat je een vergelijking kunt maken. Let hierbij niet alleen op het courtagepercentage, maar ook op de opstartkosten en overige dienstverlening van de makelaars.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Marsum

Marsum is een plaats waar je het overgrote deel aan koopwoningen vindt, met een totaal aantal van . Maar het woningbestand van Marsum beperkt zich niet alleen tot koopwoningen. Er is variatie in het type woningen waarbij je ook de mogelijkheid hebt om te kiezen voor sociale huurwoningen. Daarnaast zijn sommige panden aangemerkt voor andere bestemmingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijfsruimtes.

Aantal verkochte woningen in Marsum

In de afgelopen 12 maanden hebben zich binnen Marsum verhelderende verschuivingen voorgedaan in het woningverkoopveld. Zo was er niet alleen sprake van een reeks aanmeldingen van te verkopen woningen, maar ook een markant aantal geslaagde transacties. Bekijk de grafiek hieronder voor een helder beeld van het precieze aantal verkochte woningen 10:

Ben je van plan jouw huis in Marsum te verkopen?

Wanneer je jouw woning in Marsum wilt verkopen, zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Belangrijke aspecten zoals het verkrijgen van een geldig energielabel, het selecteren van de juiste makelaar en wellicht de inzet van een professioneel verhuisbedrijf zijn hier opeenvolgende schakels in het grotere proces. Daarbij is het noodzakelijk om na te denken over een realistische vraagprijs, en andere ingrijpende beslissingen.

Teneinde het proces overzichtelijk en beheersbaar te houden, kan een helder stappenplan een zeer nuttig hulpmiddel zijn. Het biedt een chronologisch overzicht van alle te behandelen punten. Kijkend naar jouw specifieke situatie en de woning die je wilt verkopen in Marsum, kun je zo stelselmatig elk item op de lijst afhandelen. Een stappenplan garandeert dat je niets over het hoofd ziet, en zorgt zo voor een soepele verkoopervaring.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Marsum is constant aan verandering onderhevig. Hier houden we de cijfers continu actueel, zodat je altijd inzicht hebt in de recentste gegevens. Het volgen van deze marktcijfers kan je helpen om de verkoop van jouw woning beter te timen. Daarnaast geven ze je een goed beeld van de huidige marktcondities, wat nuttig kan zijn bij het bepalen van je verkoopstrategie. Tevens kunnen ze je een indicatie geven van de verwachte verkoopduur van jouw woning en je helpen om een realistische vraagprijs te bepalen.

Voorbereiding op de verkoop van jouw woning

Bij HuisVerkopen.nl vinden we dat de verkoop van jouw woning geen stressvolle ervaring hoeft te zijn. Daarom bieden we je allerlei handige informatie en tools aan om je hierbij te ondersteunen. Zo kun je hier meer leren over de kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis, je kunt verschillende makelaars met elkaar vergelijken en zelfs direct tarieven opvragen. Verder is er de mogelijkheid om een gratis waardebepaling aan te vragen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je huis waard is. Twijfel je over het energielabel van je huis? Geen probleem, je kunt dit gemakkelijk controleren en indien nodig een nieuw label aanvragen. De tips voor de verkoop van je woning en het stappenplan zijn ook enorm nuttig. Zo weet je zeker dat je er alles aan doet om jouw huis op de beste manier te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen