Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Deinum

In maart 2024 kent de huizenmarkt in Deinum voornamelijk een opwaartse trend. Als je overweegt je huis te verkopen, is het handig om alle relevante statistieken en vastgoedcijfers te overzien. Ontdek hier de huidige woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Deinum om als woningverkoper de beste beslissingen te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Deinum

De gemiddelde verkoopprijs in Deinum is in de laatste 3 maanden € 375.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 384.500 euro. Deze prijzen geven een goed beeld van de huizenmarkt in Deinum. Om dit visueel te ondersteunen, presenteren wij een grafiek die deze prijsontwikkelingen verder toelicht:

Huizenprijzen in Deinum

Afgelopen 3 maanden

€ 236.000
€ 335.000
€ 435.000

Als je overweegt om een huis te verkopen of te kopen in Deinum, is het goed om te kijken naar de prijs per vierkante meter. Deze specifieke waarde kan vaak meer zeggen over de marktwaarde dan de totale vraagprijs. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs in Deinum per vierkante meter op € 2.876. Door deze waarde in acht te nemen, krijg je een realistisch beeld van de woningprijzen in dit gebied. HuisVerkopen.nl houdt deze informatie actueel. In de onderstaande grafiek zie je de recente trends in verkoop- en vraagprijzen per m2 in Deinum:

Huizenprijzen in Deinum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.800
€ 3.000

Prijsontwikkeling Deinum laatste 12 maanden

In Deinum reflecteren de huizenprijzen de beweging van de markt. We houden het niet bij aannames, maar bieden ruwe en actuele data waarmee je jezelf kunt informeren. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was bijvoorbeeld € 375.000 euro.

Om een duidelijk en onbevooroordeeld beeld van de huizenmarkt te krijgen, kijken we naar langere tijdsperiodes. Hiermee bereiden we je voor op precies wat je zou willen zien: de prijsontwikkeling van huizenprijzen in Deinum over de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Deinum waard?

De waarde van jouw woning in Deinum kan door uiteenlopende factoren voortdurend veranderen. Gebeurtenissen als een gestage stijging van de huizenprijzen, veranderingen in de economie en veranderingen in jouw persoonlijke situatie, zoals een renovatie, kunnen allen invloed uitoefenen op de waarde van jouw woning. Het is daarom belangrijk om regelmatig een actueel overzicht te hebben van hoeveel jouw woning waard is.

Het is handig om exact te weten wat je woning waard is om verrassingen te voorkomen bij een mogelijke verkoop of bij de belastingaangifte. Een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar kan dit soort onaangename verrassingen voorkomen. Het geeft je inzicht in de huidige marktprijs en kan bovendien als uitgangspunt dienen bij de onderhandeling over de verkoopprijs.

Een kosteloze waardebepaling aan huis is een eenvoudig en effectief middel om actuele informatie te krijgen over de waarde van jouw woning in Deinum. In plaats van zelf alle variabelen te moeten overwegen, komt een deskundige het werk doen zonder dat je jouw woning hoeft te verlaten. Het enige wat je hoeft te doen, is de makelaar binnenlaten; de rest wordt voor je geregeld.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarktcijfers van verschillende plaatsen naast elkaar legt, wordt duidelijk dat deze per locatie sterk uiteen kunnen lopen. Zo zul je zien dat de verkoopprijzen van woningen in de omgeving van Deinum flink kunnen afwijken van die in Deinum zelf.

Door niet alleen naar Deinum te kijken, maar ook naar andere gemeenten, krijg je een completer beeld van de huidige marktsituatie. Zo kun je beter inschatten of dit een gunstig moment voor je zou kunnen zijn.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Deinum

Heb je je ooit afgevraagd waarom het zo belangrijk is om de juiste makelaar in Deinum te kiezen voor de verkoop van jouw huis? Dat komt omdat makelaars aanzienlijk kunnen verschillen in hun aanpak, ervaring en tarieven. Sommigen zetten bijvoorbeeld sterk in op online promotie, terwijl anderen juist vertrouwen op hun lokale netwerk en kennis van de lokale huizenmarkt.

Merk je het verschil tussen een middelmatige en een goede makelaar? Het antwoord is simpel: ja! Een goede makelaar kan de verkoopsnelheid, de uiteindelijke verkoopprijs en de soepelheid van het proces enorm beïnvloeden. Bij de keuze van een makelaar in Deinum is het daarom verstandig om verschillende makelaars te vergelijken en je door hen te laten informeren. Zo kom je tot een overwogen keuze.

Vergelijk makelaars in Deinum Of lees meer over makelaars in Deinum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Deinum

Voordat je jouw huis in Deinum op de markt brengt, is het verstandig om helder te hebben wat de gemiddelde tarieven van makelaars zijn in dit gebied. De gemiddelde courtage in Deinum is momenteel 1,14%. Dat betekent dat bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Deinum, namelijk € 375.000 euro, je ongeveer € 4.275 euro kwijt bent aan de makelaar.

Om de beste keuze te maken, raden we je aan om de tarieven van verschillende makelaars in Deinum op te vragen. Laat je niet alleen leiden door de tarieven, maar kijk ook naar de aanpak en verkoopstrategie van de desbetreffende makelaar. De juiste makelaar voor jou begrijpt jouw situatie, heeft ervaring met soortgelijke woningen en kan jouw woning voor de juiste prijs in de markt zetten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Deinum

Als je een wandeling maakt door het pittoreske dorp Deinum, merk je al snel op dat het grootste deel van de woningen koophuizen zijn, met een totaal aantal van om precies te zijn. Toch is de woningmarkt in Deinum gevarieerd, met ook een selectie aan (sociale) huurwoningen en panden met andere bestemmingen. Deze mix zorgt voor een gebalanceerde leefomgeving waar iedereen een plek kan vinden die bij zijn of haar wooneisen past.

Aantal verkochte woningen in Deinum

In Deinum zijn er het afgelopen jaar heel wat woningen op de markt gebracht. Dit aantal, aangeduid als 'aanmeldingen', is te zien in de onderstaande grafiek. Daarnaast hebben er ook verschillende transacties plaatsgevonden. Dit zijn de woningen die daadwerkelijk verkocht zijn, en zijn in de grafiek aangeduid met 5. Bekijk de data voor een volledig overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Deinum te verkopen?

Als je besluit om je huis in Deinum te verkopen, kom je voor verschillende overwegingen en taken te staan. Zo moet je een waardebepaling door een makelaar aanvragen om de woningwaarde te achterhalen en inzicht te hebben in de mogelijke opbrengst. Daarnaast dien je een energielabel aan te vragen en is het ook mogelijk om makelaars te vergelijken om de beste persoon te vinden om je te begeleiden tijdens het verkoopproces.

Omdat er zoveel facetten zijn om rekening mee te houden bij de verkoop van je huis, kan een handig stappenplan voor de verkoop van je huis zeer nuttig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je niks over het hoofd ziet en strategisch te werk gaat, waardoor je wellicht sneller en voor een gunstige prijs je woning kunt verkopen. Zo houd je de touwtjes in eigen handen en behoud je het overzicht tijdens dit belangrijke proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Aan de vastgoedcijfers van Deinum op Huis Verkopen is veel tijd en aandacht besteed. Deze cijfers worden regelmatig bijgewerkt zodat jij als woningeigenaar altijd een actueel en transparant inzicht hebt in de huidige huizenprijzen. Als je overweegt je woning te verkopen, is het raadzaam de cijfers nauwlettend in de gaten te houden. Dit helpt je om een geschikt moment te bepalen voor de verkoop in de dynamische huizenmarkt van Deinum.

Aanpak van Huis Verkopen

Huis Verkopen is ontwikkeld om je te ondersteunen bij het voorbereiden en regelen van de verkoop van je woning. Met verschillende tools zoals waardebepaling, makelaarstarieven opvragen en makelaarsvergelijking, helpen we je om de beste makelaar in Deinum te selecteren. Onze gratis en onafhankelijke diensten, inclusief een duidelijk stappenplan, zorgen ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij verkoop. Daarnaast kun je via de website ook eenvoudig aanvullende diensten regelen zoals een energielabel aanvragen, een verhuizer inschakelen of woningstyling boeken. Huis Verkopen helpt je zowel bij het kiezen van de beste lokale specialisten in Deinum, als bij het uitonderhandelen van eerlijke tarieven.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen