Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Stiens

Als je in Stiens woont en overweegt om je huis te verkopen, is nu het moment om de woningmarkt grondig te bestuderen. Op deze pagina vind je actuele informatie over gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Stiens. Neem even rustig de tijd, want met de huizenmarkt in constante ontwikkeling is het goed om te weten dat de prijzen en trends in april 2024 op deze pagina ten alle tijde actueel en up-to-date houden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Stiens

In Stiens is de gemiddelde verkoopprijs in de laatste 3 maanden € 366.904 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 408.156 euro bedraagt. Dit toont aan dat de huizenmarkt in Stiens vergelijkbaar is met het landelijke beeld. Onderstaande grafiek geeft een gerichte blik op de bewegingen in verkoop- en vraagprijzen over de betreffende periode:

Huizenprijzen in Stiens

Afgelopen 3 maanden

€ 154.000
€ 306.000
€ 458.000

Als het gaat om de woningprijzen, is het belangrijk dat je kijkt naar de waarde per vierkante meter in Stiens. Door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2, krijg je een ruwe indicatie van wat je huis op kan brengen bij verkoop. Onderstaande grafiek presenteert de meest recente marktcijfers in Stiens en geeft een duidelijk beeld van de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter:

Huizenprijzen in Stiens per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.700
€ 3.200

Prijsontwikkeling Stiens laatste 12 maanden

Als je overweegt een huis in Stiens te kopen of te verkopen, is het raadzaam om de ontwikkeling van de huizenprijzen in dit gebied over de laatste 12 maanden te volgen. Laat je niet misleiden door enkel de momentopname van de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand, die € 366.904 bedroeg. Het is ook belangrijk om te weten dat de prijsschommelingen hier doorgaans overeenkomen met de landelijke tendensen. Bekijk voor meer inzicht de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Stiens waard?

De waarde van je huis in Stiens hangt van verschillende factoren af. Ten eerste het soort woning; een vrijstaande villa is bijvoorbeeld meer waard dan een rijtjeshuis. Ook speelt de oppervlaktemaat een grote rol, evenals de staat waarin het huis verkeert. Last but not least heeft de huidige status van de woningmarkt een grote invloed op de waarde van je huis.

Ben je nieuwsgierig wat je huis in Stiens waard is? Wil je weten of je je huis moet verkopen? Het beste wat je in deze situatie kunt doen is een gratis waardebepaling aanvragen. Deze bepaling geeft je helderheid over je woningwaarde en helpt je om de juiste beslissing te maken. Je zult dan bovendien gematcht worden met een ervaren makelaar.

De waardebepaling door een makelaar is een efficiënte stap in het woning verkoopproces. Tijdens dit proces zal de makelaar jouw woning grondig inspecteren en een waardebepaling geven gebaseerd op verschillende factoren. Denk aan zaken zoals vierkante meter, het type huis, de staat van onderhoud en de marktcondities. Je krijgt inzicht en kunt bepalen of verkopen voor jou op dit moment een verstandige zet is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een complex landschap waarin de koers sterk kan variëren van plaats tot plaats. Zo kunnen de huizenprijzen in het gebied rondom Stiens flink afwijken van de prijzen in Stiens zelf. Grootschalige vergelijkingen kunnen verhelderend werken.

Een blik op de huizenprijzen in andere gemeenten werpt licht op de huidige marktsituatie. Het verbreedt je beeld en helpt je de lokale verschillen in huizenprijzen beter te begrijpen. Dit wordt verder geïllustreerd in de onderstaande grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Stiens

Als je je huis in Stiens wilt verkopen, dan zul je merken dat er nogal verschillen zijn tussen makelaars. Die verschillen gaan verder dan alleen het verschil in provisie. Sommige makelaars excelleren bijvoorbeeld in hun marketingstrategie, terwijl andere makelaars opvallen met hun uitgebreide lokale kennis.

Het is de moeite waard om de tijd te nemen voor het kiezen van een geschikte makelaar. Een goede makelaar kan namelijk een groot verschil maken. Gebruik de mogelijkheid om makelaars te vergelijken en ontdek de beste optie voor jouw situatie in Stiens.

Vergelijk makelaars in Stiens Of lees meer over makelaars in Stiens

Gemiddelde tarieven van makelaars in Stiens

Vergeet niet dat courtages nog maar het halve verhaal zijn wanneer je jouw huis wilt verkopen in Stiens. Makelaars hanteren vaak een tarief dat ligt rond de 1,14% van de verkoopprijs. Daarnaast brengen de meeste makelaars ook opstartkosten in rekening om je woning in de verkoop te plaatsen.

Bij het selecteren van een makelaar is het vooral belangrijk om duidelijk te zijn over wat deze kosten inhouden. Een goede makelaar is transparant en legt je precies uit waar je voor betaalt. Wil je een beter inzicht in wat de gemiddelde kosten voor het verkopen van je huis zijn? Bekijk dan het kostenoverzicht op onze site.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Stiens

Stiens, een plaats waar een aanzienlijk aantal koopwoningen te vinden is. Deze woningen worden zowel voor eigen bewoning als voor verhuurdoeleinden gebruikt. Hierdoor bieden ze interessante mogelijkheden aan verschillende groepen mensen. Het is wel belangrijk om te realiseren dat slechts een klein deel van het totale bestand aan koopwoningen in Stiens op dit moment beschikbaar is voor aanschaf of huur, om precies te zijn: 2485. Dus, als je geïnteresseerd bent, aarzel dan niet te lang!

Aantal verkochte woningen in Stiens

In de afgelopen 12 maanden hebben in Stiens een flink aantal huizen een nieuwe eigenaar gekregen. In de onderstaande grafiek kun je zien hoeveel woningen te koop zijn gezet, oftewel de aanmeldingen. Maar je ziet ook hoeveel woningen daadwerkelijk van eigenaar zijn veranderd, aangeduid met transacties. De afgelopen 12 maanden is het aantal succesvol verkochte woningen gelijk aan 69:

Ben je van plan jouw huis in Stiens te verkopen?

Ben je van plan jouw huis in Stiens te verkopen? De gedachte kan eenvoudig voelen, maar het proces kan complex zijn. Het is daarom van onmisbaar belang dat je iedere stap nauwkeurig regelt. Gelukkig vind je op Huis Verkopen een specifiek voor jouw situatie afgestemd stappenplan. Van het bepalen van de waarde van jouw woning tot het vinden van de perfecte makelaar, het is allemaal binnen handbereik.

Het kiezen van een goede makelaar is een van de most cruciale stappen in het proces van het verkopen van je woning. Een makelaar kan je helpen je huis op de markt te brengen, potentiële kopers te vinden en, uiteindelijk, een goede deal te sluiten. Daarom is het noodzakelijk alles zorgvuldig te regelen en de tijd te nemen om de juiste beslissingen te maken. Met behulp van het stappenplan van Huis Verkopen wordt die klus een stuk eenvoudiger.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar het allemaal gebeurt. De huizenprijzen in Stiens fluctueren continu en we houden het hier allemaal in de gaten. Of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties of nieuwe aanmeldingen; alles wordt keurig actueel bijgehouden. Hiermee willen we woningverkopers zoals jij, die overwegen hun huis te verkopen, zoveel mogelijk inzicht geven in de lokale huizenmarkt.

De slimme weg naar woningverkoop

Aan een huis verkopen komt veel kijken, maar met HuisVerkopen.nl wordt het je een stuk makkelijker gemaakt. Zo vind je via onze tool eenvoudig de beste makelaar in Stiens en kun je makelaarstarieven opvragen. Bovendien leggen we je in ons stappenplan precies uit wat je moet regelen voor de verkoop van je woning. Van het aanvragen van een energielabel tot aan woningstyling; aan alles is gedacht. Zo krijg je gegarandeerd de beste deal bij de lokale specialisten en ben je in no-time klaar voor de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen