Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Stiens

Het kiezen van een geschikte makelaar bij de verkoop van je woning in Stiens kan een uitdaging zijn. Op deze pagina helpen we je deze taak wat gemakkelijker maken. Vergelijk makelaars, vraag tarieven op, of vraag een waardebepaling aan en vind de juiste match voor jou.

Over makelaars in Stiens

Makelaars in Stiens onderscheiden zich op diverse manieren. Variërend van hun communicatiestijl tot tarieven, specialisaties en ervaringen. Het sterke punt van één makelaar kan minder relevant zijn voor jouw specifieke situatie, terwijl het juist doorslaggevend kan zijn voor iemand anders. Door makelaars te vergelijken, krijg je een helder beeld van wie perfect past bij jouw wensen en omstandigheden. Je krijgt zo inzichten in keuzemogelijkheden voor de succesvolle verkoop van jouw woning. Wil je starten met zoeken naar de ideale makelaar in Stiens? Bezoek dan hier onze makelaarsvergelijker die je helpt de perfecte match te vinden.

Misschien vraag je je af: Welke criteria zijn belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Hoe bepaal ik of een makelaar bij mij past? Welke vragen moet ik stellen om te beoordelen of zij mijn woning snel en tegen de juiste prijs kunnen verkopen? Met andere woorden, je zoekt richtlijnen om te bepalen welke makelaar in Stiens het beste past bij jouw situatie. Dat begrijpen we volkomen. Op deze pagina vind je een uitgebreide gids die stap voor stap toelicht hoe je de meest geschikte makelaar kiest.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.250
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.688
Besparing (gem.)
€ 1.342

Actueel

 • Als je overweegt om je woning op de markt te zetten in Stiens, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtage van een makelaar aldaar op dit moment rond de 1,14% ligt. Hierbij geldt dat de courtage percentages kunnen verschillen per makelaar, het is dus goed om hier onderzoek naar te doen.
 • Het is ook interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Stiens momenteel € 2.926 is. De specifieke prijs hangt uiteraard af van factoren zoals de staat en locatie van de woning. Voor een uitgebreid overzicht van de huizenprijzen kun je terecht op onze website.

Uitgelichte makelaars in Stiens

Als je op zoek bent naar gespecialiseerde verkoopmakelaars, zijn er in Stiens verschillende opties om uit te kiezen. Hierna volgt een overzicht van diverse verkoopmakelaars in dit gebied, zodat je gemakkelijk kunt zien welke mogelijkheden er zijn. Het is een goed idee om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, omdat je zo een duidelijk beeld krijgt van de variëteiten in hun aanpak, tarieven en diensten.

Logo Germeraad Makelaars

Germeraad Makelaars

Bij Germeraad Makelaars kun je terecht voor diverse diensten in het makelaarsvak. Dit team van vier vakbekwame professionals focust op aankoop, verkoop en taxaties van woningen en bedrijfsmatig onroerend goed. Met hun specialisme in woningstyling, nieuwbouw en onteigening garanderen ze een degelijke service, die ondersteund wordt door diverse certificaten. Daarnaast spreken ze naast Nederlands ook Engels. Al 20 jaar staan ze bekend om hun effectieve dienstverlening en tevreden klanten in Noordwest Friesland.
Logo Kingma Vastgoed Makelaars

Kingma Vastgoed Makelaars

Opgericht in 2007, is Kingma Vastgoed Makelaars een specialist in wonen in de ruimte tussen Wad en Stad. Gevestigd in Stiens, kennen ze de lokale markt door en door. Met moderne technieken faciliteren ze de aan- en verkoop van je object op een professionele manier. Deze no-nonsense makelaar, aangesloten bij branchevereniging NVM, garandeert een correcte afhandeling met hoge kwaliteit. Met twee gecertificeerde medewerkers aan boord is succes verzekerd.
Logo Makelaardij Libbe Duinstra

Makelaardij Libbe Duinstra

Bij Makelaardij Libbe Duinstra geniet je van deskundig en eerlijk advies van een lokale kenner. Libbe zet zijn bouwkundige expertise in om samen met jou de beste oplossing te vinden voor jouw woonwensen. De makelaar is laagdrempelig, zijn aanpak wordt gewaardeerd met een 9,8. Of je nu een huis wilt kopen, verkopen of advies nodig hebt, de ijzersterke woningstyling en fotografie helpt jouw huis te laten schitteren. Kom eens langs op Langebuorren 1 in Stiens.

Let op: het kan zijn dat de meest geschikte verkoopmakelaar voor jouw situatie niet in het bovenstaande overzicht staat. Er zijn nog meer makelaars actief in Stiens. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Stiens mee in onze vergelijking. Zo ontdek je welke makelaar het beste bij jouw wensen past.

Vergelijk makelaars in Stiens Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Stiens?

Een verkoopmakelaar in Stiens rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 372.768 in Stiens komt dit neer op € 4.250 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De courtage is een stimulans voor de makelaar om jouw huis tegen de best mogelijke prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe groter het deel dat de makelaar ontvangt. Daarom zal hij altijd streven naar het realiseren van een optimale opbrengst.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Stiens 0,72% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.342 door eerst tarieven op te vragen. Vergelijk verschillende makelaars en hun tarieven zonder kosten en geheel zonder verplichtingen.

Kosten van makelaars in Stiens

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Stiens

Als je van plan bent een huis te verkopen in Stiens, houd dan rekening met een belangrijke kostenpost: de opstartkosten. Veel makelaars in Stiens vragen om deze kosten voordat de verkoopactiviteiten van start gaan. De opstartkosten helpen de makelaar de eerste uitgaven te dekken, voordat de eigenlijke verkooptransactie plaatsvindt.

Maar wat zijn opstartkosten precies? Deze kosten zijn bedoeld om specifieke uitgaven te dekken die de makelaar maakt tijdens de voorbereidingsfase van de woningverkoop. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het maken van professionele foto’s van jouw woning, plaatsingskosten op diverse huizensites, ontwerpen van promotiemateriaal, en administratieve kosten. Deze kosten zijn belangrijk om te weten voordat je een makelaar inschakelt.

Intrekkingskosten van makelaars in Stiens

Het kan voorkomen dat je jouw woning in Stiens voortijdig uit de verkoop wilt halen. Misschien zijn je omstandigheden veranderd, of je hebt gewoon van gedachten veranderd over de verkoop. Wat de reden ook is, je moet er rekening mee houden dat de meeste makelaars in deze situaties intrekkingskosten rekenen. Deze kosten, ook wel bekend als opschortingskosten, zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor de tijd en moeite die ze hebben gestoken in het probeer te verkopen van de woning.

Elke makelaar kan een ander bedrag hanteren voor deze intrekkingskosten. Het gemiddelde bedrag in Stiens dat je kan verwachten wanneer je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt, is € 500. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke situatie. We adviseren je daarom altijd om het kostenplaatje goed door te nemen voordat je een besluit neemt. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Stiens met een vast tarief

Ook in Stiens zijn er makelaars die een vast tarief hanteren. Het voordeel hiervan is dat je meteen weet waar je aan toe bent. Geen onverwachte extra kosten, gewoon één duidelijk bedrag. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Stiens hanteren is € 3.250 (update: juli 2024).

Hoewel een vast tarief in eerste instantie aantrekkelijk kan lijken, kan het ook een nadeel hebben. Stel je voor dat je makelaar jouw huis verkoopt voor 210.000 euro en zijn vaste tarief is 3500 euro. Dat is zo'n 1,7% van de verkoopprijs. Maar wat als jouw huis voor 260.000 euro wordt verkocht? Dan is die 3500 euro ineens nog maar 1,3% van de verkoopprijs. Je betaalt dus relatief meer bij een lagere verkoopprijs.

Tip: Ondanks de duidelijkheid van een vast tarief, kiezen de meeste verkopers in Stiens toch voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan duidelijkheid in de kosten. Met courtage betaal je achteraf, gebaseerd op de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

4 feitjes over makelaars in Stiens

 • Woningen in Stiens die verkocht worden met de hulp van een makelaar leveren doorgaans een 9% hogere verkoopprijs op dan wanneer er geen makelaar betrokken is bij de verkoop.
 • Bij het inschatten van de waarde van een woning in Stiens kunnen makelaars een verschil van tot wel 26.000 euro hanteren. Een accurate waardebepaling kan hierin wenselijk zijn.
 • De duurste verkoopmakelaar in Stiens hanteert een courtage van 1,61%, terwijl de meeste makelaars voor een aanzienlijk lager bedrag hun diensten aanbieden.
 • Voorafgaand aan het kiezen van een makelaar, vragen de meeste woningverkopers in Stiens bij gemiddeld 3 verschillende makelaars een verkoopadvies aan. Doe hier zelf ervaring mee op door een gratis verkoopadvies aan te vragen.

Wat levert de beste makelaar in Stiens op?

In het pittoreske Stiens, kan een keuze voor een topmakelaar een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning. Wie voldoende aandacht besteedt aan deze keuze, kan zich op toonaangevende verkoopresultaten verheugen.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Stiens:

 • Makelaars die zich in de bovenste prestatieschil bevinden, kunnen jouw woning vaak verkopen voor een bedrag dat hoger ligt dan de gemiddelde verkoopprijs. Uit onze gedetailleerde analyse blijkt dat deze makelaars je woning gemiddeld verkopen voor een bedrag van € 9.361 boven de verwachte verkoopprijs.
 • Daarnaast blijkt dat de verkoopsnelheid onmiskenbaar een sterke indicator is voor kwaliteit. De beste makelaars in Stiens weten woningen 17 dagen sneller te verkopen dan hun concurrenten, blijkt uit onze cijfermatige doorlichting. Dit kan een grote invloed hebben op het gemak en de efficiëntie van het verkoopproces.

De beste makelaar in Stiens vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Makelaars kunnen enorm verschillen qua expertise, verkoopstrategie en tarieven. Bijvoorbeeld, sommige makelaars hebben specialisatie in bepaalde type woningen of wijken, zoals Stiens.

Realiseer je dat de keuze voor een makelaar een aanzienlijke impact kan hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat. De juiste makelaar kan hét verschil maken in zowel de snelheid van de verkoop als in de verkoopprijs. Daarom is het essentieel om makelaars te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Stiens?

Bij het kiezen van een makelaar in Stiens voor het verkopen van je huis, zijn er verschillende punten die de aandacht verdienen:

Geloofwaardigheid en reputatie

Bekijk grondig de review scores en ervaringen van voorgaande klanten. Dit geeft je inzicht in de reputatie en betrouwbaarheid van de makelaar.

Prijs-kwaliteitverhouding

Vergelijk de kosten en hetgeen je daarvoor krijgt tussen verschillende makelaars. De goedkoopste optie is niet per se altijd de beste keuze.

Communicatie

Het is belangrijk dat je makelaar vlot en duidelijk communiceert. Vraag tijdens het oriënterende gesprek hoe ze je op de hoogte houden van ontwikkelingen.

Gemiddelde verkoopprijs

De beste makelaars in Stiens verkopen huizen gemiddeld voor een bedrag van € 9.361 meer dan andere makelaars. Dit is een indicatie van hun effectiviteit.

Ervaring in jouw segment

Kies een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van huizen in jouw prijsklasse en wijk. Zo zorg je ervoor dat ze jouw huis optimaal kunnen positioneren op de markt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de pittoreske Friese plaats Stiens kunnen NVM-makelaars je bijstaan bij de verkoop van je woning. Met hun uitgebreide kennis van de lokale markt zorgen zij voor een optimale verkoopstrategie en presentatie van je huis.

Naast NVM-makelaars zijn er ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars actief in Stiens. Elk hebben ze een specifieke benadering, maar allen streven naar een succesvolle verkoop van jouw woning. Het is raadzaam om je goed te oriënteren op deze drie soorten makelaars.

Weetje: Niet iedereen weet dat de NVM verreweg de grootste makelaarsvereniging van Nederland is. Met hun gigantische netwerk aan aangesloten leden, bezetten zij de eerste plaats als het gaat om grootte. Benieuwd? Neem een kijkje op hun website.

Wat doet een makelaar in Stiens?

In de wereld van vastgoed is een makelaar in Stiens een belangrijke schakel. Deze specialist neemt je veel werk uit handen bij de verkoop van je huis. Met expertise op zowel juridisch als commercieel vlak, weet hij hoe hij je huis op de beste manier aan potentiële kopers kan presenteren.

Hoewel je overweegt om je huis zelf te verkopen, moet je je bewust zijn van de mogelijke risico's. Zonder de juiste kennis en ervaring kan dit proces gemakkelijk mislopen. Een makelaar kan dit echter voorkomen.

 • Waardebeoordeling van je huis
 • Professionele fotoreportage en plattegronden voor de presentatie
 • Marketing en promotie op diverse kanalen
 • Bezichtigingen coördineren en begeleiden
 • Onderhandelingen met potentiële kopers leiden

Waarom een makelaar in Stiens inschakelen?

Het verkopen van jouw huis in Stiens kan een ingewikkelde en stressvolle onderneming zijn, zeker zonder de juiste begeleiding. Een uitstekende makelaar voegt niet alleen waarde toe aan je huis, maar zorgt ook voor een soepele en efficiënte ergaarvinding voor jou. Maar wat maakt een makelaar nou echt goed en hoe verschilt deze zich van een gemiddelde makelaar? Dit heeft alles te maken met kennis, ervaring, betrokkenheid en communicatieve vaardigheden.

Lokale marktkennis en ervaring

Goede makelaars hebben een diepgaande kennis van de lokale markt en een schat aan ervaring. Ze kennen Stiens als hun broekzak, weten precies welke kopers geïnteresseerd zullen zijn in je huis en hoe ze deze kunnen aantrekken. Deze strategische vaardigheden leiden tot een snellere verkoop tegen een hogere prijs.

Betrokken en persoonlijk

Een uitstekende makelaar is echt betrokken bij jou en je huis. Ze luisteren naar je wensen en behoeften, zorgen voor persoonlijke begeleiding en hebben aandacht voor de emotionele aspecten van de verkoop. Hierdoor geeft de makelaar je een gevoel van vertrouwen en zekerheid.

Duidelijke communicatie

Heldere communicatie is key tussen jou en je makelaar. Een goede makelaar is proactief, houdt je continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorgt dat je weet wat je kan verwachten. Zo wordt je niet verrast door onverwachte situaties.

Gemak, tijdsbesparing en maximale winst

Een vakkundige makelaar biedt bovenal gemak en tijdsbesparing. De makelaar neemt je het werk uit handen, zodat je je kunt focussen op andere zaken. Bovendien zorgt de ervaring en expertise van de makelaar voor zekerheid en maximale winst bij verkoop van je woning.

Makelaars in Stiens vergelijken

De zoektocht naar de ideale makelaar voor jouw woning en situatie begint effectief met een goede vergelijking. Iedere makelaar heeft specifieke sterktes en middelen, maar welke sluit het best aan bij jouw verwachtingen?

 • Prestaties van lokale makelaars
 • Beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Afgestemd op jouw specifieke situatie en wensen
 • Vrijblijvend en onafhankelijk advies

Met behulp van Huis Verkopen krijg je een helder overzicht van makelaars in Stiens. Je wordt gekoppeld aan de makelaars die het beste matchen met de voorwaarden die jij hebt gesteld. Hierbij krijg je niet alleen waardevol verkoopadvies en een realistisch beeld van je mogelijkheden, maar bespaar je ook op makelaarskosten. Het vergelijken van makelaars is een cruciale stap in de voorbereiding om je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Stiens Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Stiens

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Stiens zijn € 515. Let op, deze kosten kunnen variëren tussen verschillende makelaars en zijn vaak onderhandelbaar.

Het is verstandig om makelaars te vergelijken, je bespaart gemiddeld € 1.342 aan makelaarskosten. Bekijk eenvoudig de verschillende tarieven op onze pagina.

De gemiddelde makelaarskosten in Stiens zijn € 4.250. Dit bedrag is een combinatie van de courtage, opstartkosten en eventuele intrekkingskosten.

Hoe lang het duurt om een huis te verkopen, kan variëren, maar de gemiddelde verkoopsnelheid in Stiens is 47 dagen.

In Stiens is de gemiddelde courtage voor een makelaar 1,14% van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen