Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Aalten

Wil jij je huis verkopen in Aalten? Dan zijn de laatste marktcijfers onmisbaar. Deze geven je inzicht in hoe de woningmarkt van Aalten momenteel beweegt. Zo geven ze je informatie over woningprijzen, vraagprijzen, de verkoopprijzen en het aantal recente transacties.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Aalten

De gemiddelde verkoopprijs in Aalten is in de laatste 3 maanden € 412.950 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 390.929 euro. Met deze kennis kun je nauwlettend de marktomstandigheden in de gaten houden als je overweegt je huis te verkopen. De grafiek hieronder toont deze prijsontwikkelingen nog duidelijker. Het is verstandig om voor de verkoop het juiste moment af te wachten:

Huizenprijzen in Aalten

Afgelopen 3 maanden

€ 223.000
€ 343.000
€ 463.000

Bij het verkennen van de woningmarkt in Aalten, is het belangrijk niet alleen naar de globale woningprijzen te kijken, maar vooral naar de prijs per vierkante meter. Niet alleen geeft dit een realistisch beeld van de huidige markt, ook kan het een nuttig vergelijkingsinstrument zijn bij toekomstige aankopen. Voor een transparanter overzicht wordt de huidige gemiddelde verkoopprijs in Aalten per m2 aangegeven met € 3.282. De details worden in de onderstaande grafiek uitgelicht:

Huizenprijzen in Aalten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.900
€ 3.400

Prijsontwikkeling Aalten laatste 12 maanden

In een markt waar factoren constant veranderen, biedt de trend van de huizenprijzen een blik op de woningmarkt van Aalten. Daarbij is de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand, met€ 412.950, een vast gegeven dat inzicht geeft.

Voor een helder overzicht van de prijsontwikkeling van de huizenprijzen in Aalten gedurende het afgelopen jaar, hebben we deze visueel weergegeven in een grafiek. Zie hieronder het resultaat:

Wat is mijn woning in Aalten waard?

Wat jouw woning in Aalten waard is, hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de locatie van het huis, de grootte van het perceel en de staat van onderhoud. Maar als je precisie wilt weten wat jouw huis precies waard is, is het onvoldoende om enkel de gemiddelde verkoopprijzen in Aalten te kennen. Waarde is immers uniek en hangt af van veel meer factoren.

Als je benieuwd bent naar de exacte waarde van jouw huis, dan kun je het beste een gratis waardebepaling laten doen door een makelaar. Dit is een ideaal startpunt als je overweegt je woning te verkopen, of wanneer je, voor eigen inzicht, precies wilt weten hoeveel je woning waard is. Dit kan gemakkelijk door een waardebepaling aan te vragen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van je woning te schatten. Dit is een uitgelezen kans om vragen te stellen en professioneel inzicht te krijgen in de waarde van jouw woning. De waardebepaling zelf is bovendien geheel gratis en leidt tot een gedegen inzicht in de mogelijke verkoopprijs van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers kunnen sterk uiteenlopen, afhankelijk van de plaats. Dit geldt ook voor Aalten en de regio eromheen. Kijken we naar de huizenprijzen, dan zien we dat deze aanzienlijk kunnen variëren tussen Aalten en omliggende gebieden.

Ook de huizenprijzen van andere gemeenten in kaart brengen kan een completer beeld van de huidige marktsituatie geven. Zo wordt het interessant te zien hoe Aalten zich staande houdt tussen de andere plaatsen qua huizenprijzen en biedt dit mogelijk nieuwe inzichten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Aalten

Heb je al nagedacht over welke makelaar het beste bij jou past voor de verkoop van je huis in Aalten? Het is een belangrijk besluit, omdat makelaars altijd op diverse manieren verschillen. Bijvoorbeeld in hun commissietarieven, hun verkoopstrategieën en de mate waarin ze lokaal netwerk en kennis van de huizenmarkt in Aalten bezitten.

Het is van groot belang een geschikte makelaar te vinden, omdat een goede makelaar echt een impact maakt op je verkoopproces, bijvoorbeeld in de snelheid waarmee je huis verkocht wordt of de uiteindelijke verkoopprijs. Ga dus niet over een nacht ijs en neem wat tijd om de verschillende opties te onderzoeken. Op deze website kan je gemakkelijk de makelaars vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Aalten Of lees meer over makelaars in Aalten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Aalten

Let goed op courtages wanneer je een huis in Aalten wilt verkopen; deze kunnen flink verschillen per makelaar. Zo ligt in Aalten het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,17% van de verkoopprijs. Hou dit in gedachten wanneer je bezig bent met het samenstellen van een budget.

Een lage courtage betekent niet per definitie de beste deal. De goedkoopste makelaar levert niet altijd de beste resultaten. Het is belangrijk te letten op de kwaliteit van de dienstverlening en te zoeken naar reviews en ervaringen van anderen. Om bijgedragen te worden bij deze keuze kun je via tarieven opvragen makelaarstarieven in Aalten en omgeving opvragen en zo een weloverwogen beslissing nemen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Aalten

Als je de woningmarkt in Aalten bekijkt, zul je merken dat er naast een selectie van sociale huurwoningen, vooral koopwoningen te vinden zijn. In feite domineren koopwoningen het woningaanbod met een totaal van woningen. Hieruit blijkt dat, hoewel Aalten een verscheidenheid aan huurwoningen biedt, een groot deel van de woningzoekenden de voorkeur geeft aan het kopen van een woning.

Ben je van plan jouw huis in Aalten te verkopen?

Ben je van plan om je thuisbasis in Aalten van de hand te doen? Het kan een grote en soms overweldigende stap zijn. Maar gelukkig biedt Huis Verkopen je een handig, speciaal ontworpen stappenplan dat je door het volledige verkoopproces leidt.

Waakzaamheid in elke fase is van immens belang. Het kiezen van een bekwame makelaar is slechts één van de cruciale stappen, onder andere het regelen van een energielabel en het kiezen van een verhuisbedrijf. Elk advies, elke stap die je volgt, betekent dichter bij een succesvolle verkoop van je woning in Aalten komen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom, woningeigenaar in Aalten! De cijfers over huizenprijzen en de woningmarkt hier zijn altijd aan verandering onderhevig. De laatste data wordt steevast bijgehouden op deze pagina, zodat je altijd inzicht hebt in de meest recente trends en ontwikkelingen. Deze statistieken zijn bijzonder handig voor jou als toekomstige verkoper. Kennis is namelijk macht! Door precies te weten hoe de markt er op dit moment voor staat, kun je een betere inschatting maken van de waarde van je woning en de vraagprijs bepalen. Maar dat is nog niet alles. Door de huidige trends in de gaten te houden, kun je ook beter het juiste moment van verkoop kiezen.

De tools van Huis Verkopen ter voorbereiding op de verkoop

Naast deze cijfers heeft HuisVerkopen.nl nog veel meer in huis om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het begint met een gratis waardebepaling om een idee te krijgen van je woningwaarde. Het vinden van de beste makelaar in Aalten wordt een fluitje van een cent met de tool om makelaars te vergelijken. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen en zo onverwachte kosten voorkomen. Maar er is meer! Het uitgebreide stappenplan vergeet geen enkele stap in het verkoopproces en er zijn tal van aanvullende diensten aanwezig om je te helpen, zoals een energielabel, woningstyling en zelfs een verhuizer. Met zulke hulp weet je zeker dat je de verkoop van je woning optimaal voorbereidt, zonder iets over het hoofd te zien of te veel te betalen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen