Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Silvolde

Wil je jouw woning in Silvolde verkopen? Weet dan dat de plaatselijke huizenmarkt aan veranderingen onderhevig is. Met behulp van onze statistieken en vastgoedcijfers krijg je inzicht in prijsontwikkelingen, vraag- en verkoopprijzen per m2 en actuele verkoopcijfers. Deze informatie kan van grote waarde zijn bij het bepalen van jouw verkoopstrategie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Silvolde

De gemiddelde verkoopprijs in Silvolde is in de laatste 3 maanden € 319.882 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 362.333 euro. Dit geeft je een goed inzicht in de huidige marktsituatie. De verhouding tussen de verkoop- en vraagprijs kan je vertellen hoe competitief de plaatselijke markt is. Bekijk de onderstaande grafiek voor een visuele hulp:

Huizenprijzen in Silvolde

Afgelopen 3 maanden

€ 104.000
€ 258.000
€ 412.000

In Silvolde is het boeiend om je licht eens te laten schijnen over de waarde per vierkante meter. Hieruit kun je namelijk afleiden wat de algemene tendens is van de woningmarkt in dit gebied. Zo ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel op € 2.901. Dit geeft je als verkoper een goede indicatie wat je kunt verwachten als je een woning gaat aanbieden. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor meer gedetailleerde informatie:

Huizenprijzen in Silvolde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.500
€ 3.600

Prijsontwikkeling Silvolde laatste 12 maanden

In het kader van een huis verkopen kan het raadzaam zijn om de ontwikkelingen van de huizenprijzen in Silvolde over de laatste 12 maanden in de gaten te houden. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 319.882. Hieruit valt geen conclusie te trekken over de huidige stand van de huizenmarkt in Silvolde, maar geeft wel inzicht. Zie hier de grafiek met deze ontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Silvolde waard?

Wat de waarde van je woning in Silvolde precies is hangt af van verschillende aspecten. Onder andere het type woning, het oppervlak van het pand, de staat van de woning en de huidige stand van de markt spelen een significante rol in de waardebepaling. Al deze elementen beïnvloeden de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw huis in Silvolde waard is? Een gratis waardebepaling door een makelaar is de beste keuze die je kunt maken. Het geeft je helder inzicht, zodat je kunt overwegen of je je woning wilt verkopen of niet.

Een gratis waardebepaling begint doorgaans met een uitvoerig onderzoek van de makelaar naar jouw woning. Hierbij kijkt hij naar zaken als de grootte, locatie, staat van onderhoud en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen. Een waardebepaling helpt je een realistisch beeld te krijgen van wat je mag verwachten voor jouw huis in Silvolde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een bewegelijk fenomeen, met sterk uiteenlopende cijfers over gemeentelijke grenzen heen. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijk verschil merkbaar tussen de huizenprijzen in Silvolde en naburige plaatsen.

Het vergelijken van deze prijzen geeft een helder beeld van het actuele speelveld op de woningmarkt. Met deze kennis in je achterhoofd is het mogelijk om gerichter en bewuster keuzes te maken omtrent je woning.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Silvolde

Bij het vinden van een geschikte makelaar om je huis in Silvolde te verkopen, zul je merken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen deze professionals. Niet alleen varieert hun prestatiestatistiek enorm, maar ook de benaderingen, deskundigheid en zelfs klantervaringen lopen uiteen.

Het kiezen van een makelaar is niet zomaar iets, het kan werkelijk een verschil maken voor de verkoop van jouw huis. Door goed te vergelijken kun je een makelaar vinden die perfect aansluit op je wensen en behoeften voor de meest voordelige verkoopervaring.

Vergelijk makelaars in Silvolde Of lees meer over makelaars in Silvolde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Silvolde

De courtages van makelaars in Silvolde kunnen behoorlijk variëren. Het is een publiek geheim dat het gemiddelde courtage van een makelaar in Silvolde ligt op 1,13% van de verkoopprijs. Om je een beeld te geven, dat betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 319.882 dat je gemiddeld € 3.615 aan courtage betaalt.

In een competitieve markt als Silvolde kan het handig zijn om niet alleen naar de kosten te kijken. Bedenk dat een ervaren makelaar zijn tarief waard kan zijn als je daarmee een betere verkoopprijs kunt realiseren. Een goed startpunt is het vergelijken van makelaars in Silvolde, om zo een keuze te maken die goed aansluit bij je wensen en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Silvolde

Het totale aantal koopwoningen in Silvolde bedraagt . Hiervan staat op elk gegeven moment slechts een klein deel te koop, wat betekent dat er sprake is van schaarste op de woningmarkt. Voor jou als potentiële woningverkoper betekent deze schaarste doorgaans dat je woning in de smaak zal vallen bij veel potentiële kopers, wat kan leiden tot een aantrekkelijke verkoopopbrengst.

Ben je van plan jouw huis in Silvolde te verkopen?

Er zijn behoorlijk wat aspecten om rekening mee te houden als je je huis in Silvolde wilt verkopen. Het begint allemaal met het inwinnen van professioneel advies over de waarde van je woning. Daarnaast moet je ook nadenken over de ideale verkoopprijs en moet je je energielabel regelen. Bovendien is het in de huidige markt belangrijk om te weten hoe je jouw huis voor de best mogelijke prijs kunt verkopen.

Gezien de vele variabelen die invloed hebben op de succesvolle verkoop van je huis in Silvolde, is het praktisch om dit proces stapsgewijs aan te pakken. Een stappenplan kan een nuttige hulp zijn in dit traject. Hierin leg je vast wanneer je bijvoorbeeld een geselecteerde makelaar inschakelt, hoe en wanneer je je huis onder de aandacht van potentiële kopers brengt en hoe je de uiteindelijke verkoop regelt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt is constant in beweging, met name in Silvolde. Als je overweegt je huis te verkopen, is het belangrijk om de meest recente statistieken over huizenprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal aanmeldingen voor huizen en de uitgevoerde transacties, goed in de gaten te houden. Om je hierbij te helpen, updaten we regelmatig de prijsontwikkeling van huizen op deze pagina.

Handige tools voor woningverkoop

Op HuisVerkopen.nl vind je verschillende tools die je ondersteunen bij de verkoop van je woning. Zo kun je bijvoorbeeld de waarde van je woning laten bepalen met een gratis waardebepaling, of uiteenlopende makelaarstarieven opvragen via onze online tool om te besparen op makelaarskosten. Daarnaast helpt ons stappenplan om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet bij de voorbereiding van de verkoop. Door HuisVerkopen.nl te gebruiken, weet je zeker dat je de verkoop van je huis op de meest efficiënte manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen