Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gaanderen

Als je van plan bent je huis in Gaanderen te verkopen, dan is februari 2024 een interessante periode. De woningmarkt in dit charmante dorp kent een gestage groei. Met uitgebreide data over actuele woningprijzen, verkoopcijfers en de hoeveelheid transacties, zorgen we dat je volledig op de hoogte bent.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gaanderen

De gemiddelde verkoopprijs in Gaanderen is in de laatste 3 maanden € 485.700 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 385.833 euro. Dit kan indicatief zijn voor de actuele huisprijzen in dit gebied. Wij hebben de recente gegevens over woningverkoop hier samengevoegd. Bekijk voor een uitgebreid overzicht van de verkoopprijzen de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Gaanderen

Afgelopen 3 maanden

€ 36.000
€ 286.000
€ 536.000

Om woningprijzen goed te kunnen vergelijken, zijn niet enkel de totale prijzen relevant. De waarde per vierkante meter biedt namelijk een eerlijker beeld. Immers, een groter huis zal normaliter meer kosten dan een kleinschaligere woning. Tegelijkertijd bevat het grotere huis meer oppervlak, wat de kosten dekt. In Gaanderen ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel op € 3.868. Een kijkje naar de onderstaande grafiek verduidelijkt dit. Let op het verschil tussen de vraagprijs en verkoopprijs per m2:

Huizenprijzen in Gaanderen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 3.000
€ 4.000

Prijsontwikkeling Gaanderen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Gaanderen in beweging geweest. Zonder vooropgezette aannames of interpretaties kunnen we enkel vermelden dat de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 485.700 bedroeg. Neem een kijkje bij de onderstaande grafiek, die een jaar van de huizenmarkt in Gaanderen illustreert:

Wat is mijn woning in Gaanderen waard?

Besluiten om je huis in Gaanderen te verkopen is een grote beslissing die vaak gebaseerd is op wat je woning heden ten dage op zou brengen. Dit kan variëren door de zich voortdurend veranderende trends en schommelingen in de vastgoedmarkt. Vaststellen wat je huis waard is, is dan ook de eerste stap in dit proces.

Overweeg je om je huis te verkopen? Wist je dat het heel verstandig is om een gratis waardebepaling te laten doen door een makelaar? Hiermee krijg je een realistisch beeld van wat je huis in de huidige vastgoedmarkt waard zou kunnen zijn, wat kan helpen om een weloverwogen besluit te nemen.

Het proces van een waardebepaling houdt in dat een makelaar jouw huis fysiek beoordeelt en de waarde ervan inschat, rekening houdend met verschillende aspecten zoals de locatie, grootte en staat van het huis. Het kan raadzaam zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling uit te voeren, want hierdoor krijg je een breder beeld van de mogelijke waarde van jouw huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het beeld van de woningmarkt is geen uniform canvas, maar een gevarieerd palet. Zo verschilt het beeld van de gemiddelde huizenprijzen per locatie. Neem nu plaatsen om Gaanderen heen, daar zijn marktcijfers anders dan in Gaanderen zelf.

Door ook de prijzen in aangrenzende gemeenten te analyseren, krijg je een completer overzicht van het huidige woningmarktlandschap. Hier zijn de twee grafieken een uiterst nuttige tool voor:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Gaanderen

Het kiezen van een presterende makelaar voor de verkoop van je huis in Gaanderen kan behoorlijk uitdagend zijn. Niet alle makelaars leveren namelijk dezelfde kwaliteit. Zo kan er verschil zijn in de klantenservice, de vakkennis, het onderhandelingsresultaat en de snelheid van de verkoop.

De keuze voor een goede makelaar in Gaanderen is daarom geen bijzaak, maar juist een belangrijk onderdeel van een succesvolle verkoop. Een ervaren makelaar kan namelijk zorgen voor een hogere verkoopprijs. Het is dan ook raadzaam om op onze website makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Gaanderen Of lees meer over makelaars in Gaanderen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gaanderen

Let op, courtages kunnen verschillen! In Gaanderen liggen de gemiddelde courtagekosten bij makelaars rond de 1,11%. Dit is het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt. Maar wist je dat veel makelaars naast dit percentage ook opstartkosten rekenen? Deze kosten, gemiddeld zo'n € 515, moeten betaald worden om je huis in de verkoop te zetten.

Als je jouw huis wilt verkopen, raden we je aan om deze kosten in overweging te nemen. Over het algemeen zul je een makelaar kiezen op basis van de courtage, ervaring en gevoel bij de makelaar. Wees er zeker van dat je alle kosten helder hebt voordat je een keuze maakt. Voor een compleet overzicht van kosten bij het verkopen van jouw huis, kun je kijken op deze pagina met de kosten van het verkopen van een huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gaanderen

Wanneer je het woningaanbod in Gaanderen onderzoekt, zul je merken dat koopwoningen de overhand hebben, met een totaal van eigenwoningen. Echter, naast deze eigenwoningen, is er ook ruimte voor variëteit met de aanwezigheid van andere soorten woningen. Deze omvatten bijvoorbeeld sociale huurwoningen, of panden die een specifieke bestemming hebben zoals kantoren of winkels.

Ben je van plan jouw huis in Gaanderen te verkopen?

Er zijn veel dingen waar je aan kunt denken als je overweegt om je huis in Gaanderen te verkopen. Voordat je de sprong neemt, zijn er veel zaken die relevant kunnen zijn zoals het aanvragen van een correct energielabel, het bepalen van de prijs door middel van een waardebepaling en het aanvragen van verkoopadvies. Vergeet niet dat het vinden van een goede makelaar ook een belangrijk onderdeel van het proces is.

Om het overzicht te bewaren is een stappenplan zeer behulpzaam. Een gedetailleerd en bruikbaar stappenplan kan ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Als je alles op een rijtje hebt, kun je de verschillende stappen systematisch doorlopen om je huis succesvol te verkopen. Met een goed plan van aanpak verkoop je je huis in Gaanderen zonder al te veel stress en met optimale resultaten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Voortdurend zijn er schommelingen te merken in de woningmarktcijfers in Gaanderen. Om die reden wordt op deze plek steeds de laatste data weergegeven zodat je altijd over de meest recente gegevens beschikt. Dat is ontzettend handig want op basis van deze actuele cijfers krijg je een duidelijk beeld van de woningmarkt in Gaanderen en kun je gericht acties ondernemen als het gaat om de verkoop van je huis.

Verkoop van je woning regelen met Huis Verkopen

Bij de verkoop van je woning in Gaanderen kan de website HuisVerkopen.nl je op verschillende manieren van dienst zijn. Er zijn handige hulpmiddelen beschikbaar zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een gratis waardebepaling of het vergelijken van makelaars. Daarnaast kun je er terecht voor goed advies, zoals tips voor het verkopen van je woning voor de hoogste prijs. Met behulp van het beschikbare stappenplan zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en weet je zeker dat je de verkoop van je woning compleet en zorgvuldig regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen