Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Zelhem

Ben je van plan om je huis in Zelhem te verkopen? In de huidige woningmarkt van juli 2024 is het goed om inzicht te hebben in verschillende vastgoedcijfers. Op deze pagina krijg je een uitgebreid overzicht van relevante cijfers, zoals gemiddelde woningprijzen, vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties in Zelhem:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Zelhem

De gemiddelde verkoopprijs in Zelhem is in de laatste 3 maanden € 461.201 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 492.220 euro. De prijzen voor het verkopen van huizen in Zelhem zijn voortdurend aan verandering onderhevig, waarbij het spel van vraag en aanbod een rol speelt. Hieronder geven we een visuele voorstelling van de actuele gemiddelde verkoop- en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Zelhem

Afgelopen 3 maanden

€ 272.000
€ 407.000
€ 542.000

Bij het inschatten van de verkoopkansen van je huis, kan je niet om de woningmarkt van Zelhem heen. Wat je zeker wilt weten, is de waarde per vierkante meter van vergelijkbare woningen in je omgeving. Probeer eens het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Zelhem. Zo krijg je een ruwe indicatie van wat je mag verwachten. Werp daarom snel een blik op de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Zelhem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.700
€ 3.900

Prijsontwikkeling Zelhem laatste 12 maanden

In Zelhem is de woningmarkt de afgelopen 12 maanden continue in beweging geweest. Zonder specifiek de trend van de woningprijzen te benoemen, kunnen we wel stellen dat er sprake was van continue veranderingen.

Interessant om te vermelden is dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zelhem de afgelopen maand € 461.201 bedroeg. Dit voegt extra context toe aan de woningmarktcijfers van het afgelopen jaar in Zelhem:

Wat is mijn woning in Zelhem waard?

De waarde van jouw woning in Zelhem is geen statisch gegeven, maar elke keer anders. Hier zijn veel factoren voor verantwoordelijk zoals economische schommelingen, veranderingen in de buurt en de staat van onderhoud van jouw huis. Dit maakt het lastig om op elk moment een accurate waarde van je huis te bepalen.

Om de huidige waarde van jouw huis in Zelhem te begrijpen, is het verstandig om een objectieve mening in te winnen. Je eigen inschatting kan immers vertekend zijn door emotie of het ontbreken van voldoende kennis over de huizenmarkt. Professioneel, objectief advies, zoals bijvoorbeeld een gratis waardebepaling door een makelaar, kan dit probleem oplossen.

Deze gratis waardebepaling vindt gewoonweg bij jou thuis plaats, waardoor je geen reistijd kwijt bent. Bovendien krijg je hierdoor uitleg over de waardevaststelling van jouw woning op basis van de huidige markt. Dit alles maakt dat een waardebepaling een laagdrempelige en efficiënte investering van je tijd is om je woningwaarde te kennen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de vastgoedcijfers aanzienlijk variëren van plaats tot plaats. Hoewel Zelhem zijn eigen unieke trend toont, is het goed mogelijk dat nabijgelegen gemeenten compleet verschillende patronen laten zien in de huizenprijzen.

Door een uitgebreide bestudering van diverse gemeentelijke huizenprijzen, kun je een meer realistisch perspectief vormen over de huidige marktsituatie. Het biedt een overzicht van de delicate balans tussen vraag en aanbod in de diverse regio's.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Zelhem

Vraag je je af wat de verschillen zijn tussen makelaars in Zelhem? Het antwoord ligt in de variëteit van diensten die ze aanbieden. Sommigen hebben bijvoorbeeld een uitgebreid netwerk in de lokale markt, terwijl anderen zich onderscheiden met uitstekende onderhandelingsvaardigheden. Weer anderen excelleren in online marketing om jouw huis onder de aandacht te brengen.

De keuze voor een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je huis. Van het bepalen van een realistische vraagprijs tot het effectief promoten van je huis en onderhandelen met potentiële kopers - een bekwame verkoopmakelaar kan dit proces echt versoepelen. Om op een eenvoudige manier de meest geschikte makelaar te vinden, kan je diverse makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Zelhem Of lees meer over makelaars in Zelhem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Zelhem

De courtage van een makelaar is een sleutelfactor waar je rekening mee moet houden bij het verkopen van je huis. In Zelhem ligt het gemiddelde tarief op 1,07% van de verkoopprijs. Dit betekent dat als je huis verkocht wordt voor de gemiddelde prijs van € 461.201, je ongeveer € 4.935 aan courtage zou betalen. Het is dus belangrijk om dit mee te nemen in je overweging bij het selecteren van een makelaar.

Bij het vinden van de juiste makelaar is het echter niet alleen belangrijk om te kijken naar de courtage. Ook de expertise en ervaring van de makelaar zijn belangrijke factoren. Wij raden je aan om op makelaars te vergelijken om een goede keuze te kunnen maken. Daarbij krijg je inzicht in de verschillende tarieven, werkwijzen en verkoopstrategieën van makelaars in Zelhem en omgeving. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te maken bij het kiezen van een makelaar voor de verkoop van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Zelhem

In Zelhem vind je een bepaald aantal koopwoningen, uitgedrukt in de tag 2730. Deze woningen dienen voornamelijk als eigen stekje voor de inwoners, maar worden soms ook aangekocht voor verhuurdoeleinden. Echter, slechts een klein deel van dit totale aanbod aan koopwoningen staat vrij om op dit moment zelf aan te schaffen of te huren. Dit betekent dat je kansen om een huis in Zelhem te kopen of te huren relatief beperkt zijn.

Aantal verkochte woningen in Zelhem

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Zelhem duidelijk actief geweest. Woningen werden aangemeld voor verkoop, en verschillende ervan vonden een nieuwe eigenaar. Het totale aantal verkochte woningen, oftewel het aantal transacties, bedroeg 80. Kijk naar de volgende grafiek voor een overzicht van de verkoopcijfers:

Ben je van plan jouw huis in Zelhem te verkopen?

Je woning in Zelhem verkopen kan een uitdaging zijn. Dit unieke plaatsje in de Achterhoek heeft zijn eigen woningmarkt die niet altijd makkelijk te doorgronden is. Dat vereist kennis en strategie. Enerzijds wil je jouw huis aantrekkelijk presenteren zodat potentiële kopers enthousiast worden, maar je wilt er ook zeker van zijn dat je een eerlijke prijs vraagt.

Aan de andere kant moet je er ook voor zorgen dat alle papieren in orde zijn. Het regelen van zaken als een energielabel, taxatie en papiervrije overdracht kan overweldigend zijn. Gelukkig bieden we je een handig overzicht met een stappenplan specifiek voor jouw situatie in Zelhem. Hiermee maak je het verkopen van je huis een stuk overzichtelijker en minder stressvol. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en neem de tijd om alle benodigde stappen voor de verkoop te doorlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is waar, de woningmarkt in Zelhem is continu in beweging. Er is regelmatig veel vraag naar woningen en het aanbod verandert continu. Als je op de hoogte wilt blijven van deze ontwikkelingen, zijn de meest recente marktcijfers en statistieken cruciaal. Zij geven je namelijk een indicatie van de prijzen van huizen, hoelang woningen gemiddeld te koop staan en de vraag en aanbod ratio. Dit soort informatie kan enorm behulpzaam zijn wanneer je van plan bent jouw eigen huis te verkopen of een nieuw huis te kopen, om zo de juiste strategie te bepalen.

Handige tools op HuisVerkopen.nl

Als je overweegt je huis in Zelhem te verkopen, zijn er verschillende resources op HuisVerkopen.nl die je kunnen helpen. Allereerst kun je op onze website gratis een waardebepaling voor je woning laten uitvoeren, die je een idee geeft van de mogelijke verkoopprijs. Met onze tool om makelaars te vergelijken kun je de beste lokale makelaar in Zelhem vinden die je kan adviseren tijdens het hele verkoopproces. Ook kun je via HuisVerkopen.nl makelaarstarieven opvragen, zodat je kunt besparen op makelaarskosten die je anders misschien over het hoofd zou zien. We hebben ook een duidelijk stappenplan beschikbaar dat je kunt volgen om geen enkele stap in het verkoopproces van je woning te missen. Dit zijn maar enkele van de vele tools en diensten die beschikbaar zijn op HuisVerkopen.nl.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen