Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Winsum

Als je van plan bent je huis in Winsum te verkopen, is het zeker aan te raden om de laatste marktcijfers en vastgoedstatistieken van mei 2024 nauwlettend te volgen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de huidige woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Deze informatie kan je helpen bij het succesvol verkopen van jouw woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Winsum

De gemiddelde verkoopprijs in Winsum is in de laatste 3 maanden € 400.783 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 365.888 euro. Dit geeft een helder beeld van de huidige marktsituatie in Winsum. Het is interessant om te zien hoe de verkoop- en vraagprijzen zich ontwikkelen. De volgende grafiek laat de prijstrends van de afgelopen 3 maanden zien:

Huizenprijzen in Winsum

Afgelopen 3 maanden

€ 168.000
€ 309.000
€ 451.000

Het begrijpen van de marktwaarde per vierkante meter kan bijzonder nuttig zijn bij het verkopen van een woning in Winsum. Wat is de reden hiervoor? Eenvoudigweg omdat het een helder praktisch inzicht geeft in de huidige waarde van jouw bezit. Neem even een kijkje naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Winsum, die heden € 2.913 bedraagt. Met deze gegevens in handen, heb je een sterk referentiepunt voor jouw eigen verkoopproces. Bekijk de onderstaande gedetailleerde grafiek voor een completer beeld:

Huizenprijzen in Winsum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.800
€ 3.000

Prijsontwikkeling Winsum laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Winsum een beweging doorgemaakt. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 400.783, zonder specifieke trendaanduiding te impliceren. Deze bewegingen komen overeen met de landelijke patronen. Bekijk de details in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Winsum waard?

Wanneer je overweegt om je huis in Winsum te verkopen, is een belangrijke overweging wat het huis in de huidige markt kan opbrengen. Het is dus van groot belang om de actuele woningwaarde van je huis in Winsum te kennen. Deze informatie helpt je om een realistisch bedrag te vragen en stelt je in staat om een weloverwogen verkoopbeslissing te nemen.

Ben je bezig met het overwegen om je huis te verkopen? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een slim idee. Een goede inschatting van de verkoopwaarde van je huis kan niet alleen helpen om een realistische vraagprijs te bepalen, maar kan ook eventuele teleurstelling voorkomen als de potentiële koper een lager bod uitbrengt dan je verwachtte.

Bij een gratis waardebepaling kijkt een verkoopmakelaar naar verschillende factoren om de waarde van je huis te bepalen, denk aan het bouwjaar, de staat van onderhoud, de locatie en de vraag in de huizenmarkt. Het kan raadzaam zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling. Hierdoor krijg je een breder beeld, want de geschatte waarde kan per makelaar verschillen. Bij de aanvraag van een waardebepaling kan je aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars de waarde vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Kijken we naar de woningmarktcijfers, dan zien we dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de diverse plaatsen. Zo varieert de prijs van huizen in plaatsen rondom Winsum aanzienlijk ten opzichte van Winsum zelf. Het is dus interessant om dit alles in breed perspectief te zien.

De onderstaande grafieken geven een helder beeld van de huidige marktsituatie. Ze laten de gemiddelde verkoopprijzen in Winsum en omliggende plaatsen zien, zowel totaal als per vierkante meter. Hierdoor krijg je een goed inzicht in de realiteit van de huizenmarkt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Winsum

Op ons platform vind je een schat aan informatie over de woningmarkt in Winsum. Hier verzamelen we statistieken over de prestaties van diverse makelaars, zoals de gemiddelde verkoopprijs, verkoopsnelheid en het totaal aantal verkochte woningen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de prestaties van individuele makelaars en kan je een weloverwogen keuze maken voor een makelaar die het beste bij jouw situatie aansluit.

Het is van belang dat je een geschikte makelaar kiest. Niet iedere woning of situatie is hetzelfde en de ene makelaar kan beter aansluiten bij jouw specifieke eisen dan de ander. Of je nu een makelaar zoekt die jouw woning snel kan verkopen, of die een hoge verkoopprijs kan bewerkstelligen, op ons platform vind je de informatie die je nodig hebt om de perfecte match te maken.

Vergelijk makelaars in Winsum Of lees meer over makelaars in Winsum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Winsum

Als je aandacht besteedt aan courtages, zul je opmerken dat het gemiddelde tarief van een makelaar in Winsum 1,12% van de verkoopprijs van jouw huis is. Voordat je een makelaar inschakelt, is het verstandig om te begrijpen hoe courtage werkt en wat het inhoudt. Het is immers een kostenpost waarmee je te maken krijgt bij de verkoop van jouw woning en deze kan aanzienlijk variëren afhankelijk van het makelaarskantoor waarmee je in zee gaat.

Ook al lijken deze percentages in eerste instantie misschien laag, bedenk dan dat het gaat om een percentage van jouw verkoopprijs, die al snel tienduizenden zo niet honderdduizenden euro's is. Het is daarom handig eerst een kijkje te nemen naar de kosten bij het verkopen van een huis. Het is altijd aan te raden om eerlijk met potentiële makelaars te communiceren over jouw budget en je verwachtingen om later onaangename verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Winsum

Wanneer je kijkt naar de soorten woningen in Winsum, merk je al snel op dat er een significant aantal koopwoningen is. Er zijn natuurlijk ook woningen die tot de sociale huursector behoren, maar het grootste deel van de huizen in dit dorp zijn absoluut voor aankoop beschikbaar. Dus, als je op zoek bent naar jouw volgende woning in Winsum wordt je niet beperkt door beperkte opties; de kans is groot dat je droomwoning hier te koop staat met een totaal van 2293 koopwoningen.

Aantal verkochte woningen in Winsum

In Winsum is de woningverkoop in de afgelopen 12 maanden goed verlopen. Met een groot aantal aangemelde woningen zag men ook een substantieel aantal transacties plaatsvinden. Hierdoor ben je op de hoogte van het verloop van de lokale huizenmarkt: 56 woningen zijn verkocht:

Ben je van plan jouw huis in Winsum te verkopen?

De verkoop van jouw huis in Winsum kan een uitdaging zijn, vooral als je dit voor de eerste keer doet. Van het opstellen van een aantrekkelijke beschrijving tot het bepalen van de juiste vraagprijs, er zijn veel stappen die bij het proces komen kijken. Bovendien moet je rekening houden met het regelen van een energielabel en het kiezen van een betrouwbare makelaar en mogelijk een verhuisbedrijf.

Om jouw verkoop precies goed aan te pakken, kun je onze handige stappenplan raadplegen. Dit zal je begeleiden door alle fasen van de verkoop, van aanmelding tot afhandeling. Door je te houden aan dit gestructureerde plan, kun je er zeker van zijn dat je geen belangrijke stappen overslaat en houd je alles overzichtelijk. Je zult snel merken dat de uitdaging van het verkopen van jouw huis in Winsum een stuk gemakkelijker wordt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken van de woningmarkt in Winsum zijn continue aan verandering onderhevig. Op een specifieke plek op onze site houden we de recentste gegevens voor je bij. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Deze actuele gegevens bieden je inzicht in de huidige situatie op de woningmarkt en kunnen bijdragen aan je beslissing om al dan niet je huis te verkopen. Ze zijn dus niet alleen interessant, maar ook ontzettend bruikbaar!

Meer weten over woningverkoop?

Los van actuele marktgegevens biedt HuisVerkopen.nl je nog een heleboel andere cruciale inzichten. Het online platform verschaft je bijvoorbeeld alle informatie over de kosten die met de verkoop van een huis gepaard gaan. Op zoek naar de beste makelaar? Via onze vergelijkingstool ontdek je snel wie het beste bij jouw situatie past. Bovendien helpt HuisVerkopen.nl je bij het maken van belangrijke beslissingen. Zo kan je bijvoorbeeld meteen een gratis waardebepaling van je huis aanvragen bij een ervaren, lokale makelaar. Een correct energielabel is ook essentieel bij de verkoop van een huis, en je kunt hier meteen een energielabel aanvragen. Kortom, HuisVerkopen.nl is jouw gids in de wereld van woningverkoop!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen