Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Baflo

In mei 2024 is de huizenmarkt in Baflo volop in beweging. Als je overweegt jouw huis in deze sfeervolle plaats te verkopen, dan ken je vast de uitdagingen die de huidige marktsituatie met zich meebrengt. Onze uitgebreide informatie over de huizenprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Baflo kan je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Baflo

De gemiddelde verkoopprijs in Baflo is in de laatste 3 maanden € 264.808 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 287.142 euro. Wil je weten wat dit betekent? Simpelweg dat verkopers in Baflo doorgaans meer ontvangen voor hun woning dan ze er initieel voor vragen. Raadpleeg de onderstaande grafiek om de prijsontwikkeling in Baflo beter te begrijpen:

Huizenprijzen in Baflo

Afgelopen 3 maanden

€ 96.000
€ 217.000
€ 337.000

Als je je woning in Baflo wilt verkopen, moet je waarde per vierkante meter niet onderschatten bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Als je het totaal aantal m² van je woning vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per m² in Baflo, krijg je een groffe schatting van de verwachte opbrengst. Dit geeft je een aardige indicatie over hoe het verkoopproces kan verlopen. Bekijk hieronder de meest recente grafiek van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m² in Baflo in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Baflo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.200
€ 2.000
€ 2.800

Prijsontwikkeling Baflo laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Baflo zich bewogen. Geheel in lijn met de landelijke trend is er in Baflo ook sprake van beweging in de gemiddelde verkoopprijs van woningen.

Wil je precies weten hoe de woningmarkt in Baflo zich heeft ontwikkeld? Kijk dan naar de onderstaande grafiek. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 264.808:

Wat is mijn woning in Baflo waard?

De waarde van jouw woning in Baflo is onderhevig aan constante fluctuaties. Factoren zoals regionale woningmarktontwikkelingen, verbeteringen aan jouw eigendom en bredere economische omstandigheden dragen bij aan deze doorlopende verandering.

Met oog op toekomstige financiële planning of eventuele verkoop, is het wijs om een duidelijk inzicht te hebben in de actuele woningwaarde. Een gratis waardebepaling door een erkende makelaar kan hierin voorzien, door een nauwkeurige schatting van de waarderingsfactoren te bieden.

Het mooiste aan de gratis waardebepaling is dat de makelaar direct bij jou aan huis komt. Dit betekent dat er geen noodzaak is om het comfort van je eigen huis te verlaten. Het is, gezien de mogelijke financiële implicatie, een actie die zeker als een gemak te zien is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om te begrijpen dat de cijfers op de woningmarkt per locatie sterk kunnen variëren. Bijvoorbeeld, het prijsplaatje van een huis in Baflo verschilt aanzienlijk van de prijzen van woningen in naburige gemeenten.

Door naast Baflo ook naar andere gemeenten te kijken, wordt de huidige stand van zaken op de vastgoedmarkt veel duidelijker. Het benadrukt het lokale karakter van huizenprijzen, en helpt bij het verkrijgen van een breed perspectief.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 300.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Baflo

Waarom zou je voor de ene makelaar in Baflo kiezen en niet de andere? Het antwoord is heel simpel: makelaars in Baflo kunnen sterk verschillen in hun aanpak, expertise en tarieven. Zo kan de een zich met name richten op online adverteren terwijl de ander meer focust op persoonlijke bezichtigingen, of hebben sommige makelaars specifieke kennis van unieke woningtypes.

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je woning. Een goede verkoopmakelaar heeft een uitgebreid netwerk, weet jouw huis optimaal in de markt te zetten en kan helpen bij het onderhandelen over de prijs. Voor de best mogelijke keuze kun je het beste meerdere makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Baflo Of lees meer over makelaars in Baflo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Baflo

Wist je dat de gemiddelde courtage voor een makelaar in Baflo op zo'n 1,16% van de verkoopprijs van jouw woning ligt? Met een gemiddelde verkoopprijs van € 264.808 in Baflo, betekent dat makelaarskosten van ongeveer € 3.072. Het is waar, makelaarstarieven kunnen sterk variëren. We raden je aan om goed op de hoogte te zijn van de te verwachten kosten voor je met een makelaar in zee gaat.

Het kiezen van een goede verkoopmakelaar heeft te maken met meer dan alleen de kosten. Je wilt natuurlijk een makelaar die voldoet aan jouw wensen en die affiniteit heeft met de soort woning die je wilt verkopen. We hebben een handige tool waarbij je snel en gemakkelijk in Baflo tarieven kunt opvragen. Op deze manier krijg je een helder inzicht in wat verkoopmakelaars je kunnen bieden en voor welke prijs.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Baflo

Baflo, een plek waar de meerderheid van de woningen in de koopsector valt. Deze koopwoningen vormen niet enkel een thuisbasis voor de eigenaren zelf, maar worden ook frequent gebruikt als investeringsobject voor verhuur. Toch is belangrijk om te realiseren dat slechts een fractie van het totale aantal koopwoningen, ter grootte van 567, in Baflo daadwerkelijk beschikbaar is voor aankoop of huur op de woningmarkt.

Aantal verkochte woningen in Baflo

In Baflo hebben er de afgelopen 12 maanden diverse woningtransacties plaatsgevonden. Woningen zijn te koop gezet, maar belangrijker, er zijn ook woningen daadwerkelijk verkocht. Het exacte cijfer hiervan vind je terug in de grafiek hieronder. Hierbij is 14 het totaal aantal verkochte huizen:

Ben je van plan jouw huis in Baflo te verkopen?

Bij de verkoop van je woning in Baflo komt veel kijken, waarbij je niets over het hoofd wilt zien. Er zijn talrijke punten om aandacht aan te besteden, zoals de vraagprijs van de woning, de presentatie van het huis en niet te vergeten de regelingen rondom het energielabel. Daarbovenop is de selectie van een geschikte makelaar en eventueel zelfs een verhuisbedrijf ook iets om bij stil te staan.

Om je te helpen bij het navigeren in de overvloed aan te regelen zaken kan een stappenplan een nuttig hulpmiddel zijn. Het geeft je inzicht in wat er allemaal gedaan moet worden bij de verkoop van jouw woning in Baflo, welke zaken prioriteit hebben en in welke volgorde je zaken het beste kunt aanpakken. Het is een gereedschap om de verkoop van je huis gestructureerd te regelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wist je dat de woningmarktcijfers in Baflo constant fluctueren? Om je op de hoogte te houden, zorgen we er voor dat de meest recente statistieken steeds te vinden zijn op deze pagina. Deze cijfers zijn van groot belang en kunnen zeer behulpzaam zijn bij het maken van beslissingen, of je nu overweegt je huis te verkopen of gewoon op de hoogte wilt blijven van de huidige woningmarkt trends.

Wat kan HuisVerkopen.nl voor jou betekenen

Bij het voorbereiden of regelen van de verkoop van jouw woning, zal Huis Verkopen hoogstwaarschijnlijk één van de nuttigste tools zijn. Allereerst kan je bij ons een gratis waardebepaling aanvragen om een realistisch beeld te krijgen van de waarde van je woning. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, waardoor je geld kan besparen. Ook beschikken we over een handig stappenplan voor de verkoop van je huis, zodat je niets over het hoofd ziet. Ongeacht de situatie, Huis Verkopen zal je zeker van pas komen!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen