Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Winsum

Het kiezen van een betrouwbare en deskundige verkoopmakelaar in Winsum kan een uitdaging zijn. Let dus goed op ervaring, lokale marktkennis en tarieven bij jouw keuze. Deze pagina biedt een volledig overzicht van zaken waaraan je moet denken bij het selecteren van de juiste makelaar.

Over makelaars in Winsum

De keuze voor de ideale makelaar in Winsum is ontzettend belangrijk. Deze keuze kan namelijk het verschil maken in de verkoop van je woning. Dat zit zo: de makelaar is het eerste aanspreekpunt voor potentiële kopers en speelt dus een belangrijke rol in de onderhandelingen. Daarnaast bepaalt de makelaar mede de verkoopprijs en strategie, wat invloed heeft op de snelheid en het succes van de verkoop.

We doen continu onderzoek naar de prestaties van alle makelaars in Winsum. We verzamelen en analyseren data over hun verkoopresultaten, klanttevredenheid en meer. Op die manier hebben we een goed beeld van welke makelaars in Winsum de beste prestaties leveren. De inzichten uit ons onderzoek zijn samen met allerlei andere relevante informatie op deze pagina voor je verzameld. Zo helpen we je de meest effectieve keuze te maken.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.489
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.345
Besparing (gem.)
€ 1.323

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Winsum is € 400.783 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 2.913. Voor meer informatie over de huizenprijzen in jouw regio, kun je terecht op onze overzichtspagina woningprijzen Winsum.
 • Het inschakelen van een makelaar in Winsum kan je een gemiddeld courtage kosten van 1,12%. Voor meer specifieke details met betrekking tot onze diensten, bekijk je de Winsum pagina.
 • In Winsum lopen de makelaarstarieven uiteen. Door deze tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.323 besparen. Het vergelijken van deze tarieven kan daarom bijdragen aan het minimaliseren van jouw uitgaven.

Uitgelichte makelaars in Winsum

In Winsum kan je kiezen uit een ruim aanbod van verschillende verkoopmakelaars. Om jouw zoektocht te vergemakkelijken, zetten we er een aantal voor je op een rij. De meest geschikte makelaar voor jou in Winsum is degene die perfect aansluit bij jouw huis, jouw omstandigheden en jouw persoonlijke voorkeuren en daarom is het verstandig om een vergelijking te maken.

Logo Makelaardij Bruintjes en Keurentjes

Makelaardij Bruintjes en Keurentjes

Makelaardij Bruintjes en Keurentjes biedt een mix van brede diensten en persoonlijk contact. Actief in heel Noordwest-Groningen, beheersen ze de regionale onroerendgoedmarkt. Doordat ze deskundig zijn in het verkopen, aankopen en taxeren van woningen, bedrijfshuisvesting en agrarisch vastgoed, kunnen ze je optimaal bijstaan. Met vier ervaren medewerkers zorgen ze voor een vertrouwd en persoonlijk contact terwijl ze je belangen behartigen. Je vindt ze in het gezellige Winsum.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Winsum dan je in de bovenstaande lijst ziet. Jouw ideale match hoeft niet per se tussen deze namen te staan. Daarom nemen wij bij Huis Verkopen alle makelaars in Winsum mee in onze vergelijking. Hierdoor vind je gemakkelijk de makelaar die het beste bij jouw situatie, wensen en woning past.

Vergelijk makelaars in Winsum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Winsum?

Een makelaar in Winsum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 400.783 in Winsum komt dit neer op € 4.489 aan makelaarskosten (update juni 2024).

Er zijn echter ook opstartkosten aan verbonden. Deze zijn noodzakelijk om een huis op de markt te kunnen zetten. Denk hierbij aan kosten voor fotografie, het opmaken van een plattegrond en het plaatsen van je woning in diverse media en op de website van de makelaar. Deze opstartkosten kunnen variëren per makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Winsum 0,66% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.323 besparen door makelaars te vergelijken. Dus, een zorgvuldige selectie van makelaars kan van cruciaal belang zijn voor de efficiëntie en winstgevendheid van jouw huisverkoop.

Kosten van makelaars in Winsum

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Winsum

Wanneer je jouw woning wilt verkopen in Winsum, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars hier opstartkosten voor rekenen. Dit zijn eenmalige kosten die een makelaar in rekening brengt om jouw verkoopproces op gang te helpen. Het is de vergoeding voor de tijd en effort die de makelaar besteedt aan de voorbereiding van de verkoop van jouw woning.

De opstartkosten kunnen verschillende onderdelen bevatten, afhankelijk van de makelaar. Vaak gaat het om kosten voor het opvragen van kadastrale gegevens, het maken van foto's, het schrijven van de woningtekst en het plaatsen van jouw woning op huizensites en/of Funda. Let wel, deze kosten zijn doorgaans niet inbegrepen in de courtage, het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar ontvangt zodra de woning is verkocht.

Intrekkingskosten van makelaars in Winsum

Als je besluit om je woning in Winsum voortijdig uit de verkoop te halen, is het belangrijk om te beseffen dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Deze kosten worden gerekend ter compensatie van de tijd en moeite die de makelaar in de verkoop van jouw woning heeft gestoken. Denk aan het maken van foto's, het plaatsen van de verkoopadvertentie en het organiseren van bezichtigingen.

Intrekkingskosten kunnen in verschillende situaties van toepassing zijn. Bijvoorbeeld als je besluit om de verkoop van je woning zelf op te pakken, als je een andere makelaar hebt gevonden die beter aan je behoeften voldoet of als je besluit om toch in je huidige huis te blijven wonen. De gemiddelde intrekkingskosten bij makelaars in Winsum bedragen € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Winsum met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Winsum die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan? Je komt nooit voor verrassingen te staan doordat je exact weet wat je moet betalen. De gemiddelde vaste tarieven liggen in Winsum op € 3.250 (update: juni 2024).

Maar let op! Een vast tarief kan soms ook een nadeel zijn. Stel, de makelaar heeft je huis verkocht voor 200.000 euro en hij vraagt een vaste vergoeding van 3000 euro. Je betaalt dan 1,5% van je verkoopbedrag aan makelaarskosten. Maar als je je huis voor 400.000 euro verkoopt, betaal je maar 0,75% - de helft dus. Bij een hogere verkoopprijs, betaal je relatief dus minder.

Tip: De meeste huisverkopers in Winsum kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit omdat zij een hogere verkoopprijs het belangrijkste vinden. Een makelaar die werkt op basis van courtage, is gemotiveerd om de hoogst mogelijke prijs voor jouw huis te krijgen.

4 feitjes over makelaars in Winsum

 • Een interessant feit is dat huizen in Winsum doorgaans 9% winstgevender verkopen wanneer er gebruik gemaakt wordt van een makelaar in vergelijking met verkopen zonder makelaar.
 • Verkoopmakelaars in Winsum hebben soms sterk uiteenlopende schattingen van de waarde van een woning. Dit verschil kan soms zelfs oplopen tot een bedrag van €31.000. Wil je hier zekerheid over, dan kun je een gratis waardebepaling aanvragen.
 • In Winsum vraagt de makelaar met de hoogste courtage een percentage van 1,56% van de verkoopprijs. Gelukkig zijn de meeste makelaars in Winsum voordeliger dan dit.
 • De meeste huidige woningeigenaren in Winsum vragen gemiddeld aan drie makelaars om verkoopadvies alvorens ook echt een makelaar in te schakelen. Dit kan eenvoudig via deze pagina voor het aanvragen van verkoopadvies.

Wat levert de beste makelaar in Winsum op?

Als je jouw huis wilt verkopen in Winsum, dan weet je dat niet elke makelaar dezelfde service levert. De prestaties kunnen aanzienlijk variëren en een goede makelaar kan een wereld van verschil betekenen. Bijvoorbeeld, sommige makelaars hebben meer ervaring of een beter netwerk, waardoor ze een betere verkoopopbrengst kunnen realiseren.

De eigenschappen die de beste makelaars in Winsum onderscheiden, zijn de volgende:

 • Vanuit onze onafhankelijk verzamelde data zien we dat de topmakelaars in Winsum huizen gemiddeld voor een hogere prijs kunnen verkopen. Dit hogere bedrag is wellicht verrassend voor veel mensen: het is namelijk gemiddeld € 10.670 meer dan de verwachte verkoopprijs. Dat is een belangrijk voordeel om rekening mee te houden bij jouw keuze.
 • Onze database toont ook aan dat de snelste makelaars in Winsum jouw huis gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun concurrenten. Dit betekent dat je niet alleen een hogere verkoopopbrengst kunt hebben, maar ook dat je sneller je huis kunt verkopen en door kunt gaan met jouw leven.

De beste makelaar in Winsum vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Winsum? Dankzij onze uitgebreide dataset met verkoopstatistieken van alle makelaars, kunnen we je precies vertellen wie op dit moment het best presteert in Winsum en omgeving. Dit maakt de keuze voor een makelaar gerichter en efficiënter.

Maar vergeet niet: een geschikte makelaar is niet alleen afhankelijk van prestaties, maar moet ook bij jouw situatie en voorkeuren passen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een vergelijking van makelaars via ons vergelijkingsformulier. Zo vind je de makelaar die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Waar moet je op letten bij makelaars in Winsum?

Er zijn meerdere aandachtspunten bij het selecteren van de ideale makelaar in Winsum voor de verkoop van je huis:

Ervaring van de makelaar in Winsum

Controleer hoeveel ervaring de makelaar heeft in Winsum. Zijn ze bekend met het dorp en de lokale woningmarkt? Dit kan je verkoopproces aanzienlijk bevorderen.

Tarieven van de makelaar

Het kan zinvol zijn om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit geeft je een beter inzicht in wat je kunt verwachten en helpt je bij het maken van de juiste beslissing.

Verkoopaanpak

Naast de kosten is het ook belangrijk om te kijken naar de verkoopaanpak van de makelaar. Zijn ze actief, creatief en doen zij er alles aan om je huis zo goed mogelijk te presenteren?

Gemiddelde courtage

De gemiddelde kosten van een makelaar in Winsum worden vaak uitgedrukt in een courtage. Gemiddeld bedrag dit 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Referenties van de makelaar

Het is altijd een goed idee om referenties te checken. Tevreden voorgaande klanten kunnen je een goed beeld geven van hoe de makelaar zijn werk doet.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Woon je in het pittoreske Winsum en denk je erover na om je woning te verkopen? Dan kan het waardevol zijn om een NVM-verkoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaars kennen de lokale woningmarkt als geen ander en behartigen jouw belangen bij de verkoop van je huis.

We volgen voortdurend de verkoopstatistieken van alle NVM-makelaars in Winsum en omgeving. Hierdoor weten we precies welke NVM-makelaars het beste presteren. Natuurlijk zijn ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars actief in dit gebied, ieder met hun eigen specialiteiten en aanpak.

Wat doet een makelaar in Winsum?

Een makelaar in Winsum heeft een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden. Ze kunnen je helpen bij het verkoopproces van een huis, waarbij ze hun expertise gebruiken om een vlotte transactie te garanderen.

Een full-service makelaar biedt specifieke dienstverlening die bestaat uit meerdere aspecten. Dit houdt in dat ze je vanaf het begin tot het einde bijstaan, om zowel de verkoop te vergemakkelijken als om eventuele stress voor je te minimaliseren.

 • Vaststellen van een realistische vraagprijs
 • Het verzorgen van professionele verkoopfoto's
 • Regelen van bezichtigingen en openhuizendagen
 • Voeren van onderhandelingen met geïnteresseerden
 • Afhandelen van alle juridische aspecten

Waarom een makelaar in Winsum inschakelen?

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel tijd, energie en kennis het eigenlijk kost om jouw huis te verkopen? Het is een intensief proces dat vraagt om goed marktonderzoek, professionele woningpresentatie en begeleiding bij juridische en financiële aspecten. Een makelaar inschakelen in Winsum kan al deze zorgen uit handen nemen.

Marktkennis van Winsum

De makelaar beschikt over grondige marktkennis van Winsum. Hij weet wat de huizenwaarde in jouw buurt is, welke prijs realistisch is voor jouw woning en hoe de woningmarkt zich ontwikkelt. Deze kennis is van groot belang voor een succesvolle verkoop.

Deskundige woningpresentatie

Fotografie en styling van jouw woning zijn belangrijke onderdelen van de presentatie bij de verkoop. Een makelaar weet precies hoe hij jouw huis aantrekkelijk op de markt kan zetten en heeft hiervoor de juiste contacten en middelen.

Juridische en financiële begeleiding

Het verkoopproces gaat gepaard met diverse juridische en financiële zaken. Een makelaar in Winsum neemt je de zorg voor deze juridische en financiële begeleiding uit handen. Zo weet je zeker dat alles correct wordt afgehandeld.

Kiezen voor gemak

Door een makelaar in de arm te nemen, kies je voor gemak. Je hoeft je niet bezig te houden met de details en complexe aspecten van de verkoop, en kunt de focus houden op je nieuwe woonomgeving. Kies voor een makelaar in Winsum om zonder zorgen je huis te verkopen.

Makelaars in Winsum vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar kan een lastige taak zijn. Een goede makelaar zorgt voor een snellere verkoop, een goede prijs en een vlot proces. Nergens is dit meer waar dan in Winsum, waar de makelaars sterk variëren in prestaties en kosten.

 • Verschillende verkoopsnelheden
 • Verschillende verkoopprijzen
 • Verschillende service levels
 • Verschillende kostenstructuren

Gelukkig maakt Huis Verkopen het mogelijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw specifieke woning en situatie. Door nauwkeurige statistieken bij te houden van alle makelaars in Winsum, kunnen wij je koppelen aan de makelaars die het best bij je wensen aansluiten. Aan de hand van deze informatie kun je makelaars vergelijken en de makelaar kiezen die de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt. Dit proces is volledig gratis en vrijblijvend, en zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt bij de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Winsum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Winsum

In Winsum kun je een goede makelaar vinden door ervaringen van anderen te bestuderen, de verkoopsuccessen te vergelijken en verschillende makelaars te ontmoeten.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Winsum zijn € 4.489 euro. Dit is inclusief opstartkosten en het tarief voor de uiteindelijke verkoop.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.323 euro besparen. Dit verschilt per situatie en hangt af van de tarieven van de makelaars.

Kijk naar de gemiddelde verkoopsuccessen van de makelaars in Winsum. Een makelaar die huizen verkoopt voor prijzen boven het gemiddelde van € 400.783 euro, heeft bewezen goede resultaten te leveren. Hier vind je meer tips.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Winsum ligt rond de 35 dagen. Echter, de exacte duur kan variëren afhankelijk van de markt en de kwaliteit van je makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen