Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Winsum

Je staat op het punt je huis in Winsum te verkopen. De weg naar het afronden van die verkoop wordt sterk bepaald door de keuzes die je maakt bij de start. Een aantrekkelijke presentatie, een realistische vraagprijs en de juiste makelaar dragen bij aan een maximale verkoopprijs.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Winsum

Wanneer je van plan bent je huis in Winsum te verkopen zijn er belangrijke zaken om rekening mee te houden. Zo wil je natuurlijk een fatsoenlijke prijs voor je huis ontvangen en voorkomen dat je onnodig veel betaalt aan een makelaar. Daarnaast wil je graag de woning zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te vermijden.

Je vraagt je misschien af hoe snel huizen in Winsum over het algemeen verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe je mogelijk kunt besparen door makelaars te vergelijken. Hier kunnen we je bij helpen! Hieronder volgen de actuele verkoopcijfers van woningen in Winsum:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
38 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 400.783
Besparing (gem.)
€ 1.323

Je huis snel verkopen in Winsum

In Winsum vinden woningen gemiddeld binnen 35 dagen een nieuwe eigenaar. Het lijkt misschien een fluitje van een cent, maar de waarheid is dat het verkopen van je huis een zorgvuldig voorbereid proces vereist. Daarom delen we hier enkele tips om je te helpen met de verkoop.

 1. Zorgvuldige voorbereiding: Hét motto is "voorbereiding is key" bij het verkopen van je woning. Zorg dat je alle details van je woning op orde hebt, denk aan de onderhoudsstatus, duidelijke foto's, plattegronden en de vraagprijs. Lees meer over nauwkeurige voorbereiding in ons uitgebreide stappenplan.
 2. Realistische vraagprijs: Het is van belang dat de vraagprijs die je hanteert aansluit bij de huidige marktcondities. Een specialist zoals een makelaar kan je helpen met het bepalen van een aantrekkelijke prijs. Vraag gerust een waardebepaling aan.
 3. Persoonlijke touch: Zorg dat potentiële kopers zich welkom en thuis voelen tijdens een bezichtiging. Een opgeruimde woning met een paar persoonlijke accenten zorgt voor een positieve eerste indruk. Lees meer over handige verkooptips op onze tips-pagina.

Tips in Winsum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Winsum op?

In Winsum worden huizen op dit moment gemiddeld verkocht voor € 400.783. Dit bedrag is voortdurend in verandering en hangt onder andere af van factoren zoals de specifieke locatie binnen Winsum, het soort woning en de huidige vraag en aanbod in de markt. Bovendien is de prijs die je uiteindelijk krijgt voor je huis sterk afhankelijk van de onderhandelingsstrategie die je hanteert en de staat van onderhoud van de woning.

Bovendien is het interessant om de gemiddelde prijs per vierkante meter in het oog te houden. In Winsum ligt die momenteel rond de € 2.913. Huizenprijzen zijn echter altijd in beweging. Ze kunnen stijgen of dalen, afhankelijk van verschillende marktontwikkelingen. Een goede makelaar kan je helpen om dit soort bewegingen in de gaten te houden en je adviseren over het juiste moment om je huis in de verkoop te zetten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Winsum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.800
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Winsum bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Winsum.

Feitjes over Winsum

 • Winsum is een van de oudste dorpen in Groningen.
 • In 2020 werd Winsum uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland.
 • Het dorp heeft een authentieke molen, de korenmolen De Ster.

Tips om je woning te verkopen in Winsum

Het verkopen van je huis in Winsum kan een uitdagend proces zijn. Om je te helpen dit traject succesvol te doorlopen, geven we je graag een aantal nuttige tips. Ons doel is om het verkoopproces soepel en winstgevend te laten verlopen.

 • Zoek een goede verkoopmakelaar: Een verkoopmakelaar met kennis van de lokale markt in Winsum kan je helpen om je huis op de juiste manier in de markt te zetten, zodat het snel wordt verkocht.
 • Prijsbepaling: Bepaal samen met je makelaar de juiste vraagprijs. Rekening houdend met de marktwaarde en de unieke eigenschappen van je huis.
 • Presentatie van je huis: Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt en zorg voor opgeruimde kamers. Je makelaar kan je adviseren over hoe je je huis het beste kunt presenteren.
 • Fotografie: Goede foto's zijn essentieel. Een professionele fotograaf kan de ruimten in je huis op zo’n manier vastleggen dat ze ruimer en aantrekkelijker ogen.
 • Promotie: Je makelaar kan de promotie van je huis voor zijn rekening nemen, zowel online als offline, om zo een breed publiek te bereiken.

Ontdek jouw stappenplan in Winsum:

 • Gratis stappenplan, speciaal afgestemd op jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijkingen
 • Eenvoudig overzicht voorkomt dat je stappen overslaat
 • Regel de verkoop van je woning vanaf één centrale plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Winsum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Winsum kost je als verkoper gemiddeld € 5.420. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Winsum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 400.783) € 4.489
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.420

Kosten van makelaars in Winsum

De gemiddelde kosten van een makelaar in Winsum voor het verkopen van je huis liggen gelijk aan het landelijk gemiddelde. De meeste makelaars rekenen een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning. Het gemiddelde courtagepercentage in Winsum is 1,12%, dit is tevens het landelijk gemiddelde.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Winsum is € 400.783. Dit betekent dat een gemiddeld courtage van 1,12% neerkomt op ongeveer € 4.489 aan makelaarskosten. Een transparant en eerlijk bedrag, vergelijkbaar met de rest van Nederland.

Lees meer over makelaars in Winsum.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Als woningverkoper in Winsum moet je rekening houden met overdrachtsbelasting. Dit is een belasting die je betaalt bij de overdracht van een woning. Het betreft echter een percentage van de koopsom, dus de precieze kosten kunnen per woning verschillen.

Bij het verkopen van je eigen woning ben je meestal vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Dit komt omdat je deze belasting in de meeste gevallen al hebt betaald bij de aankoop van jouw woning. Het is echter raadzaam dit altijd te controleren bij een belastingadviseur.

Advieskosten

Een tweede kostenpost die je moet overwegen zijn de advieskosten. Advieskosten zijn kosten die voortvloeien uit de diensten van een notaris of andere professionals. Deze kosten zijn goed om op voorhand na te gaan, zodat je een reëel beeld krijgt van het kostenplaatje.

Vergeet niet dat notariskosten verschillen per notaris. Het is daarom aan te raden om offertes van verschillende notarissen te vergelijken. Het is niet altijd de goedkoopste notaris die de beste dienstverlening levert, maar houd ook kwaliteit in het oog.

Onderhouds- en reparatiekosten

Tenslotte zijn er de onderhouds- en reparatiekosten. Als jouw huis in Winsum tekenen van schade of veroudering vertoont, kan je overwegen om reparaties uit te voeren voor de verkoop. Een opgeknapt huis kan vaak beter verkocht worden en tegen een hogere prijs.

Je moet echter alert zijn en geen onnodige reparaties uitvoeren. Probeer een balans te vinden tussen de kosten van de reparaties en de verwachte meerwaarde voor de verkoop. Weeg deze kosten zorgvuldig af en vergeet niet dat elke situatie uniek is.

Wanneer mijn huis verkopen in Winsum?

In deze dynamische woningmarkt kan het lastig zijn om te beslissen of dit hét moment is om jouw huis in Winsum te verkopen. Maar kijkend naar de hoge vraag naar woningen in combinatie met een beperkt aanbod, kan gesteld worden dat het potentiële kopersseizoen in volle gang is. Als je overweegt om jouw woning te verkopen, zou mei 2024 daarom een uitstekend moment kunnen zijn.

Vraag jij je af welke stappen je moet ondernemen om jouw huis succesvol in de verkoop te zetten? Een goede makelaar kan je hierbij helpen. Zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden in de huidige tijd en kennen de woningmarkt in Winsum als geen ander. Met hun expertise zorgen zij voor een soepele verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Winsum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zoek je een efficiënte en gestroomlijnde manier om je huis te verkopen? Met Huis Verkopen heb je alle tools binnen handbereik om jouw huisverkoop in Winsum in goede banen te leiden. Wij hebben dit platform specifiek ontwikkeld voor mensen zoals jij, die hun woning willen verkopen en daarbij alle stappen op een rijtje nodig hebben. Ons duidelijke stappenplan biedt structuur en overzicht, zodat je niets over het hoofd ziet. Het gebruik van ons stappenplan is een slimme zet, want zo regel je alles gemakkelijk op één plek.

Specialisten vergelijken

Met Huis Verkopen vind je de beste dienstverlening voor de laagste prijs. Of je nu een makelaar zoekt voor de verkoop van je huis in Winsum, of je hulp nodig hebt bij de ontruiming van je woning, Huis Verkopen maakt het vinden en vergelijken van die specialisten voor jou gemakkelijk.

Kosten besparen

Huis Verkopen zorgt ervoor dat je kosten bespaart bij de verkoop van jouw huis. Doordat je via ons platform specialisten vergelijkt, zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt voor het inschakelen van bijvoorbeeld een makelaar of een ontruimer.

Snelle of maximale prijs verkoop

Of je jouw huis nu zeer snel wilt verkopen of juist voor de maximale prijs, Huis Verkopen helpt jou de juiste keuzes te maken. Wij voorzien in de nodige informatie en advies voor beide situaties. Zo pak je de verkoop van je woning altijd slim aan.

Informatie en begeleiding

Bij Huis Verkopen krijg je naast een handig stappenplan en vergelijkingsmogelijkheden ook veel nuttige informatie over alle aspecten van de woningverkoop. Zo kun je op ons platform bijvoorbeeld informatie vinden over het aanvragen van een energielabel. Zo verkrijg je alle benodigde kennis om slimme beslissingen te maken bij de verkoop van jouw huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Winsum

Het vinden van een goede makelaar kan een behoorlijke uitdaging zijn. Je kunt overwegen om verschillende verkoopmakelaars te vergelijken op basis van hun ervaring, diensten, tarieven en begeleiding. Op deze manier kun je een makelaar vinden die het best bij je past.

Er zijn verschillende dingen die je moet regelen voor de verkoop van je woning, zoals het klaarmaken van je huis, het aanvragen van een energielabel en het regelen van een makelaar. Check onze pagina over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis voor meer gedetailleerde informatie.

Er zijn meerdere strategieën om je huis snel te verkopen, zoals een goede presentatie van je woning, een competitieve vraagprijs en een breed netwerk van potentiële kopers. Bekijk onze pagina met tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

De kosten van het verkopen van je woning kunnen bestaan uit makelaarskosten, kosten voor het energielabel, notariskosten en eventueel kosten voor het aflossen van je hypotheek. Om een duidelijk overzicht te krijgen, kun je onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis raadplegen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen