Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zandvoort

Het kan een flinke opgave zijn om je woning in Zandvoort te verkopen. Als je nog twijfelt, kan een bekwame makelaar je informeren over de vermoedelijke verkoopsnelheid en opbrengst van je woning. Kiezen voor een ervaren makelaar zorgt voor gemoedsrust en een succesvolle verkoop.

Over makelaars in Zandvoort

In en rond Zandvoort wemelt het van de makelaars. Met zoveel opties, kan het een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Daarbij is het essentieel om te beseffen dat niet alle makelaars hetzelfde zijn. Zo kan de ene makelaar zich kenmerken door persoonlijke betrokkenheid terwijl een andere zich onderscheidt met een uitgebreid netwerk.

We hebben verschillende manieren voor je in petto om het kiezen van een makelaar in Zandvoort eenvoudiger te maken. Deze hulpmiddelen helpen je om een goed geïnformeerde beslissing te nemen op basis van jouw specifieke behoeften en wensen. Zoek niet verder, alle details over de Zandvoortse makelaars vind je hier op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.746
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.802
Besparing (gem.)
€ 1.318

Actueel

 • Overweeg je om je huis te verkopen in Zandvoort? Je moet weten dat de gemiddelde courtage van makelaars momenteel staat op 1,09%. Dit verschilt vaak van makelaar tot makelaar en het is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste makelaar.
 • De huidige huizenprijzen in Zandvoort zijn ook nuttig om in gedachten te houden. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Zandvoort ligt momenteel op € 527.136, terwijl de verkoopprijs per vierkante meter is € 5.507. Deze nummers worden constant bijgewerkt, dus het is het beste om de laatste woningmarktcijfers regelmatig te controleren.
 • Tarieven van makelaars in Zandvoort zijn ook in constante beweging, en het kan lonend zijn om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Door te winkelen rond voor de beste tarieven, kun je gemiddeld € 1.318 besparen. Bekijk hier de huidige makelaarstarieven in Zandvoort.

Uitgelichte makelaars in Zandvoort

Als je jouw huis wilt verkopen, heb je in Zandvoort een ruime selectie aan diverse makelaars om dit proces te begeleiden. We bieden een gedetailleerd overzicht van verschillende verkoopmakelaars in deze stad, compleet met een uitgebreide beschrijving van iedere makelaar. Het is verstandig om even de tijd te nemen voor het vergelijken van de verschillende makelaars, zodat je een goed beeld krijgt van hun unieke kwaliteiten, werkwijzen en tarieven.

Logo Cense Makelaars

Cense Makelaars

Bij Cense Makelaars kan je rekenen op een vertrouwelijke en vernieuwende aanpak bij de aan- of verkoop van jouw onroerend goed. Met al 50 jaar ervaring op de huizenmarkt in Zandvoort en Kennemerland, beschikt het kantoor over uitgebreide vakkennis. Bovendien bieden zij ook diensten in het Engels en Duits. Naast verkoop en aankoop, helpt Cense Makelaars je ook met verhuur, taxaties en woningstyling. Het team van deze NVM-makelaar staat klaar om je te ondersteunen.
Logo ZANDVOORT MAKELAARS

ZANDVOORT MAKELAARS

Zandvoort Makelaars is een ervaren NVM-makelaar die persoonlijk contact boven cijfers stelt. Al ruim 30 jaar actief in Zuid Kennemerland, ondersteunen ze je effectief in het aan- en verkoopproces van jouw huis of appartement, zonder loze beloftes. Het toplocatie-kantoor en de goedbezochte website zorgen voor maximale zichtbaarheid van jouw pand. Met een team van 5 medewerkers en 24/7 bereikbaarheid, zijn persoonlijke aandacht en maatwerk gegarandeerd bij deze servicegerichte makelaar op de Thorbeckestraat in Zandvoort.

Bon Voisin ERA Makelaardij

Bon Voisin ERA Makelaardij is een kleinschalig kantoor gevestigd in Zandvoort, gespecialiseerd in de aankoop, verkoop en verhuur van woningen. Ze onderscheiden zich door hun persoonlijke benadering, snelle actie en transparantie. Ze kennen Zandvoort en de omliggende regio's zoals Bentveld, Aerdenhout en Bloemendaal goed, wat helpt bij het inschatten van de waarde van woningen. Met een sterke focus op service, daadkracht en klantvriendelijkheid, zijn ze uitstekend geschikt voor diegenen die zoeken naar een makelaar die volledige aandacht biedt.

Eigenwijs Makelaars

Eigenwijs Makelaars, gevestigd in Zandvoort, is de keuze voor je als je op zoek bent naar ervaren, professionele makelaarsdiensten. Dit makelaarskantoor onderscheidt zich met een daadkrachtige en onafhankelijke aanpak. Hoewel het kantoor niet is aangesloten bij een branchevereniging, staat hun passie en commitment voor het vak voorop. Kies voor betrouwbaarheid en de persoonlijke service van Eigenwijs Makelaars.
Logo Greeven NVM Makelaardij o.g.

Greeven NVM Makelaardij og

Bij Greeven NVM Makelaardij o.g. helpen vijf deskundige medewerkers je graag met het verkopen, verhuren of taxeren van je woning. Met hun specialismen in woningstyling, woningfotografie, beleggen en nieuwbouw onderscheiden ze zich in de markt. Dit professionele team heeft het afgelopen jaar maar liefst 92 woningen succesvol verkocht. Kiezen voor Greeven NVM Makelaardij o.g. betekent kiezen voor ervaring, expertise en resultaat.

Let op: in Zandvoort zijn meer verkoopmakelaars actief dan je in het overzicht ziet. De makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past, staat mogelijk niet in deze lijst. Bij Huis Verkopen meenemen we alle makelaars in Zandvoort in onze vergelijking. Zo helpen we jou een passende keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Zandvoort Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zandvoort?

Kort gezegd, als woningen sneller verkocht worden, hebben makelaars meer tijd voor andere opdrachten. Hierdoor kan de courtage omlaag gaan. Dit betekent dat als de verkoopsnelheid van woningen stijgt, de courtages meestal zakken. Het is altijd een goed idee om de verkoopsnelheid van je woning te vergelijken met andere woningen in Zandvoort voordat je een makelaar kiest.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Zandvoort 0,50% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.318 door eerst tarieven op te vragen. Door verschillende makelaars te vergelijken, ben je verzekerd van de beste prijs en voorkom je onnodige kosten.

Kosten van makelaars in Zandvoort

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zandvoort

Als je een woning in Zandvoort wilt verkopen, krijg je bijna altijd te maken met opstartkosten. Deze kosten hanteert een makelaar om de initiële werkzaamheden te dekken: het maken van foto's, opstellen van een woningomschrijving en het plaatsen van jouw huis op verschillende woningwebsites. Het kan ook gaan om kosten voor een advertentie of een 'Te Koop'-bord in je tuin. Deze kosten worden opstartkosten genoemd.

De opstartkosten variëren per makelaar, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren over deze kosten voordat je een makelaar inschakelt. Wil je eenvoudig en vrijblijvend de tarieven van verschillende makelaars vergelijken, inclusief de opstartkosten? Dan kun je eenvoudig op onze website de tarieven opvragen bij diverse makelaars in Zandvoort.

Intrekkingskosten van makelaars in Zandvoort

In Zandvoort kunnen makelaarskosten een verrassing zijn, vooral als je besluit je huis uit de verkoop te halen. Het is belangrijk te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen als je van plan wijzigt en je huis niet langer wilt verkopen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voor het adverteren, promoten en potentiële kopers rondleiden door jouw woning, die niet worden gedekt als het verkoopproces voortijdig wordt beëindigd.

Intrekkingskosten worden bijvoorbeeld in rekening gebracht als je besluit je huis zelf te gaan verkopen, als je besluit het niet langer te verkopen, of als je overstapt naar een andere makelaar. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn, afhankelijk van hoeveel werk de makelaar tot dan toe heeft verricht. Dus voordat je je woning uit de verkoop haalt, is het verstandig om goed na te denken over de mogelijke financiële gevolgen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zandvoort met een vast tarief

Er bestaan naast makelaars die werken op basis van courtage, ook makelaars die werken met een vast tarief. Het substantiële verschil is dat bij courtage het bedrag dat je betaalt afhankelijk is van de verkoopprijs van de woning, terwijl je bij een vast tarief vooraf weet welk bedrag je kwijt bent, ongeacht de verkoopprijs van jouw huis. In Zandvoort bijvoorbeeld, hanteren makelaars met een vast tarief gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vaste prijs je vooraf zekerheid geeft, kleven er zowel voordelen als nadelen aan vast tarief makelaars. Een duidelijk voordeel is dat je bij de verkoop van je woning niet voor verrassingen komt te staan qua kosten. Een potentieel nadeel kan zijn dat de motivatie van de makelaar om een zo hoog mogelijke prijs te bewerkstelligen, minder kan zijn. Aangezien de makelaar immers hetzelfde bedrag ontvangt, ongeacht de verkoopprijs.

Tip: Zoek de makelaar die het beste bij jouw woning en situatie past door het aanbod te vergelijken. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de kosten en kun je een weloverwogen beslissing maken. Het kan je tijd, geld en een hoop kopzorgen besparen. Klik hier om makelaars te vergelijken.

4 feitjes over makelaars in Zandvoort

 • 95% van de mensen die hun huis in Zandvoort verkopen, kiezen voor een makelaar die lid is van een gerenommeerde brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • In Zandvoort geven veel verkopers de voorkeur aan een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces beheert, boven een online makelaar die alleen woningadvertenties plaatst. Dit percentage ligt rond de 93%.
 • Woningen in Zandvoort worden 48% sneller verkocht met de hulp van een ervaren makelaar in vergelijking tot woningen die zonder makelaar worden verkocht.
 • Een meerderheid van de woningverkopers in Zandvoort geeft bij een vergelijking aan voorkeur te hebben voor een makelaar die aantoonbaar uitblinkt boven andere makelaars. Deze beoordelingen kunnen worden vergeleken door hier te klikken.

Wat levert de beste makelaar in Zandvoort op?

De waarde van de beste makelaars in Zandvoort kan niet enkel worden afgemeten aan positieve beoordelingen. Zij presteren aantoonbaar beter, wat weergegeven wordt in concrete cijfers. Zo kunnen zij eigendommen doorgaans sneller van de hand laten gaan en een superieure verkoopprijs realiseren dankzij hun deskundigheid en ervaring.

Maar hoe onderscheid je deze toonaangevende makelaars in Zandvoort van de rest? Hier zijn enkele herkenningspunten:

 • De beste makelaars in Zandvoort, wanneer we deze vergelijken met hun gelijken, zijn in staat om huizen te verkopen voor een hoger bedrag. Sterker nog, ze verkopen woningen gemiddeld voor een bedrag dat € 16.173 boven het gemiddelde uitkomt.
 • Uit de beschikbare data blijkt dat de meest solide makelaars in Zandvoort woningen gemiddeld 13 dagen sneller kunnen verkopen dan de gemiddelde makelaar. Dit valt te herleiden tot hun actieve inzet en toewijding aan het verkoopproces.

De beste makelaar in Zandvoort vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Zandvoort betekent niet automatisch dat je kiest voor de prijzigste optie. Een sterke match tussen jouw situatie, wensen en de aanpak van de makelaar is vaak bepalend voor succes.

Om het je gemakkelijk te maken, kan je makelaars vergelijken met ons vergelijkingsformulier. Zo vind je eenvoudig een makelaar die nauw aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Zo ben je verzekerd van een doelgerichte aanpak.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zandvoort?

Bij het kiezen van een makelaar in Zandvoort voor de verkoop van je huis, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om in overweging te nemen:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar die bekend is met de markt in Zandvoort kan zorgen voor een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop van je huis.

Communicatie

Je wilt een makelaar die eerlijk is, regelmatig updates geeft over het verkoopproces en s'avonds en in de weekenden voor je bereikbaar is.

Verkoopstrategie

Een goede makelaar stelt in samenspraak met jou een duidelijk verkoopplan op, dat aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

De kosten

Het kostengedeelte kan behoorlijk variëren tussen verschillende makelaars. Via deze link kun je de tarieven van diverse makelaars opvragen.

Besparing door vergelijken

Door de tarieven van makelaars te vergelijken in Zandvoort, bespaar je gemiddeld € 1.318 op de makelaarskosten. Vergelijken loont dus echt!

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wanneer je in Zandvoort woont en besluit je huis te verkopen, kun je de hulp inschakelen van een ervaren NVM-verkoopmakelaar. Deze zal in je belang handelen en ervoor zorgen dat alle aspecten van het verkoopproces vlot en zorgeloos verlopen.

Een NVM-makelaar bezit een grondige kennis van de lokale woningmarkt. Hij is niet de enige professional die je kan helpen. Ook VBO en VastgoedPRO-makelaars kunnen je bijstaan bij de verkoop van je woning. Zij bieden vergelijkbare diensten aan en streven, net als de NVM-makelaar, naar een optimale verkoopresultaat.

Wat doet een makelaar in Zandvoort?

Een makelaar in Zandvoort ondersteunt je bij het verkoopproces van jouw huis. Dit betreft niet alleen het vinden van een koper, maar ook het zorgen voor een goede presentatie van je woning en het onderhandelen over de prijs.

Daarnaast biedt de makelaar juridische begeleiding door jouw rechten en plichten te verduidelijken en door te zorgen voor een correcte afhandeling van alle papierwerk. Zo wordt het hele proces van huisverkoop gemakkelijker en stressvrijer.

 • Opstellen van een verkoopstrategie
 • Begeleiding bij de woningpresentatie
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Verzorgen van juridisch papierwerk
 • Adviseren over de woningmarkt in Zandvoort

Waarom een makelaar in Zandvoort inschakelen?

Als je overweegt om jouw huis in Zandvoort te verkopen, dan is het belangrijk om stil te staan bij de stappen die je moet doorlopen om dit proces soepel te laten verlopen. Een belangrijke stap in deze voorbereiding is het kiezen van een geschikte makelaar, deze zal je begeleiden en ondersteunen tijdens de hele verkoop. Laten we verder kijken naar deze stappen en wat een goede makelaar precies doet.

Stap 1: Prijsbepaling

De eerste stap is het bepalen van de waarde van je huis. Een goede makelaar heeft voldoende kennis van de lokale huizenmarkt in Zandvoort en kan dus een realistische vraagprijs bepalen. Deze prijs beïnvloedt hoe snel je huis verkocht zal worden."

Stap 2: Huis op de markt

Vervolgens moet je huis op de huizenmarkt worden gebracht. Jouw makelaar regelt de fotografie, teksten en de plaatsing op huizenwebsites om potentiële kopers aan te trekken. Daarnaast kunnen zij ook ondersteuning bieden bij het organiseren van bezichtigingen.

Stap 3: Onderhandelen

Bij het ontvangen van een bod is het tijd om te onderhandelen over de verkoopprijs. Jouw makelaar kan je adviseren over wat een goed tegenvoorstel is en helpt onderhandelen om het beste resultaat voor jou te behalen.

Stap 4: Overdracht

En tenslotte, als er overeenstemming is over de prijs, kan de overdracht plaatsvinden. De makelaar stelt de koopakte op en regelt de administratieve afhandeling. Wil je meer weten over dit proces? Bekijk dan het stappenplan op de website van Huis Verkopen.

Makelaars in Zandvoort vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Zandvoort kan een overweldigend proces zijn. Met behulp van Huis Verkopen wordt dit proces stukken eenvoudiger en overzichtelijker. Wij koppelen je aan de beste makelaars op basis van jouw woning en wensen.

 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
 • Kostenbesparend en 100% onafhankelijk
 • Ontvang gratis verkoopadvies en inzichten
 • Makelaars met ervaring en succesvolle trackrecords

Elke makelaar schat de waarde van een woning anders in, dat maakt vergelijken essentieel. Door verschillende makelaars in Zandvoort te vergelijken krijg je een goed beeld van de markt. Dit helpt bij het maken van de juiste keuze. Ons doel is om het vergelijkingsproces zo eenvoudig mogelijk te maken en jou te helpen bij het vinden van de makelaar die het best bij jou past.

Vergelijk makelaars in Zandvoort Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zandvoort

De gemiddelde makelaarskosten in Zandvoort zijn € 5.746. Daarbij komen mogelijk nog extra opstartkosten van gemiddeld € 515. Op onze website kun je de tarieven opvragen bij lokale makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Zandvoort is 61 dagen. Dit kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals de vraag en aanbod in de markt.

Het is belangrijk om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen. Op Huis Verkopen kun je makelaars in Zandvoort vergelijken om zo de beste keuze te maken.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Zandvoort is € 527.136. Voor een nauwkeurige waardebepaling van jouw huis kun je een waardebepaling aanvragen.

Ja, door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.318 besparen op de makelaarskosten. Vergelijk lokale makelaars via onze pagina over makelaars vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen