Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Velsen-Zuid

Op zoek naar een goede makelaar in Velsen-Zuid voor de verkoop van je woning? De deskundigheid en marktkennis verschillen per makelaar. Huis Verkopen assisteert je bij het vinden van een ervaren makelaar die past bij jouw situatie en die het meest kan betekenen voor de verkoop van je woning.

Over makelaars in Velsen-Zuid

Je bent vast op zoek naar een makelaar die uitstekend past bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Je wilt iemand die jouw huis in Velsen-Zuid niet alleen tegen de beste prijs kan verkopen, maar ook iemand die helder en tijdig communiceert, betrouwbaar is en de lokale markt als geen ander kent. Jouw ideale makelaar zorgt ervoor dat je jouw huis zonder zorgen kunt verkopen en dat je daarnaast alle nodige informatie en advies krijgt.

Ons platform biedt je de mogelijkheid om precies deze geschikte makelaar te vinden. Met diverse details, informatie en statistieken helpen wij je bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Velsen-Zuid. Je krijgt een goed beeld wat elke makelaar uniek maakt en hoe zij presteren in de markt. De informatie over de tarieven, diensten en prestaties van de makelaars is eenvoudig te vinden op onze pagina. Verkoop je woning op de best mogelijke manier:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.648
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.282
Besparing (gem.)
€ 1.365

Actueel

 • In de huidige periode van april 2024 kunnen de makelaarskosten in Velsen-Zuid variëren. Dit is afhankelijk van de courtage die je makelaar hanteert, dit percentage ligt doorgaans tussen de 1,00% en 1,46%.
 • Gemiddeld ligt de verkoopprijs per vierkante meter in Velsen-Zuid rond de € 4.414 euro. Meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen kan je helpen een duidelijker beeld te krijgen van de huidige woningmarkt.
 • Tarieven van makelaars zijn continu aan verandering onderhevig. Het is daarom aan te raden om deze tarieven te vergelijken. Op dit moment kan het vergelijken van tarieven je gemiddeld een besparing van € 1.365 opleveren.

Makelaars in de omgeving van Velsen-Zuid

In Velsen-Zuid zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Velsen-Zuid gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Velsen-Zuid verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Velsen-Zuid Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Velsen-Zuid?

Een verkoopmakelaar in Velsen-Zuid rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 593.576 in Velsen-Zuid komt dit neer op € 6.648 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage van een makelaar is een kostenpost die gebaseerd is op een percentage van de verkoopopbrengst van jouw woning. Dit betekent dat hoe hoger de verkoopprijs van jouw woning, hoe hoger de kosten voor de makelaar zullen zijn. Dit is handig om in gedachten te houden wanneer je jouw woning gaat verkopen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Velsen-Zuid 0,46% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.365 door eerst tarieven op te vragen. Vergeet niet dat het vergelijken van de kosten van verschillende makelaars in veel gevallen leidt tot een aanzienlijke besparing.

Kosten van makelaars in Velsen-Zuid

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Velsen-Zuid

Om je huis in Velsen-Zuid te koop te zetten, zal je hoogstwaarschijnlijk een makelaar inschakelen. Wat je misschien nog niet weet, is dat veel van deze professionals opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn een soort administratieve vergoeding die makelaars vragen aan het begin van hun dienstverlening en zijn bedoeld om hun basisuitgaven te dekken.

Opstartkosten dekken normaal gesproken zaken als het opmeten van je woning, het professioneel fotograferen ervan voor de aanbiedingsbrochure en online advertenties, het opstellen van de verkoopcontracten en andere administratieve taken. De gemiddelde opstartkosten in Velsen-Zuid zijn momenteel € 515. Het is relevant om te bedenken dat deze kosten meestal niet terugbetaald worden als de woningverkoop niet doorgaat. Je bent dus niet alleen tijd, maar ook geld kwijt.

Intrekkingskosten van makelaars in Velsen-Zuid

Als je besluit om je woning in Velsen-Zuid te verkopen en je kiest een makelaar, moet je rekening houden met mogelijke kosten als je de verkoop stopzet. Deze kosten worden ook wel intrekkingskosten genoemd. Bij de meeste makelaars in deze regio kunnen deze kosten in rekening worden gebracht, zelfs als je de woning voortijdig uit de verkoop haalt.

Intrekkingskosten zijn eigenlijk niets meer dan compensatie voor reeds gemaakte kosten en gemiste inkomsten door de makelaar. Stel je voor, je besluit de verkoop te stoppen omdat je toch liever in je huidige woning wilt blijven wonen, of misschien ben je het niet eens met de verkoopprijs. In dergelijke gevallen ben je meestal nog steeds verplicht om de makelaar een bepaald bedrag te betalen. Om dit te voorkomen, is het verstandig om van tevoren goede afspraken te maken met je makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Velsen-Zuid met een vast tarief

In Velsen-Zuid vind je ook makelaars die werken tegen een vast tarief. Het voordeel hiervan? Je weet vooraf precies wat de kosten zijn. Geen verrassingen achteraf, geen onverwachte hoge kosten. Het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Velsen-Zuid is € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief is niet altijd in jouw voordeel. Stel je voor, je verkoopt jouw huis voor een hoger bedrag dan vooraf ingeschat door de makelaar. Met een vaste fee profiteert de makelaar niet extra van deze meevaller. Echter, als je met een courtage had gewerkt, zou de makelaar extra gemotiveerd kunnen zijn om een hogere verkoopprijs te realiseren.

Tip: Overweeg goed welk tariefmodel het beste bij jou en jouw situatie past. Een makelaar met een vast tarief kan voordelig zijn als je houdt van duidelijkheid en zekerheid vooraf. Maar wees je ervan bewust dat het risico bestaat dat je mogelijk een hogere verkoopprijs misloopt. Maak een afgewogen keuze die aansluit op jouw voorkeuren en behoeften.

4 feitjes over makelaars in Velsen-Zuid

 • Terwijl velen misschien gedachteloos de goedkoopste makelaar zouden kiezen, tonen gegevens aan dat de meeste verkopers in Velsen-Zuid prioriteit geven aan verkoopprestaties. Ze erkennen dat een hogere verkoopprijs vaak zwaarder weegt dan het besparen op makelaarskosten.
 • Interessant genoeg verkopen woningen in Velsen-Zuid doorgaans 30% sneller wanneer ze worden ondersteund door een makelaar, in vergelijking met verkopen zonder makelaar. Dit toont het belang van professionele begeleiding in het verkoopproces.
 • Volgens een studie geeft bijna 95% van de verkopers in Velsen-Zuid de voorkeur aan een full-service makelaar boven een internetmakelaar. Dit geeft blijk van een sterke waardering voor persoonlijke benadering en uitgebreide dienstverlening.
 • Bewijs suggereert dat woningen in Velsen-Zuid die verkocht worden met de hulp van een makelaar, gemiddeld 15% winstgevender zijn dan die verhandeld worden zonder makelaar, wat de toegevoegde waarde toont van een expert in het veld.

Wat levert de beste makelaar in Velsen-Zuid op?

Het kiezen van een makelaar in Velsen-Zuid gaat niet zozeer om de kosten, maar vooral om wat de makelaar oplevert. Immers, een kundige makelaar kan bij de verkoop van je huis een hogere winst realiseren dan de besparingen die je bij een goedkopere makelaar zou kunnen maken.

Nu vraag je je wellicht af: hoe herken je dan de beste makelaars in Velsen-Zuid? Door op deze twee kenmerken te letten:

 • Oplevering hogere verkoopprijs: De topmakelaars in Velsen-Zuid slagen erin om woningen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan bij hun concurrenten. Denk hierbij aan een bedrag van € 15.527.
 • Snelle verkoop: Uit onze gegevens blijkt dat de snelste makelaars in Velsen-Zuid woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Deze makelaars zetten zich extra in om de verkoop vlot te laten verlopen.

De beste makelaar in Velsen-Zuid vinden

Op zoek naar de perfecte match in het groot aanbod van makelaars in Velsen-Zuid? De beste makelaar voor jouw situatie is degene die naadloos aansluit bij jouw woning en persoonlijke omstandigheden. Dit zou je ideale ondersteuning moeten zijn in de spannende verkoopfase.

Ontdek jouw ideale makelaar via ons handige vergelijkingsformulier. Vul je adres, situatie en voorkeuren in om een selectie van bovengemiddeld presterende makelaars in Velsen-Zuid te ontvangen. Zij zullen je informeren over hun tarieven, strategieën en mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Velsen-Zuid?

Bij het kiezen van een makelaar in Velsen-Zuid voor de verkoop van je huis zijn er diverse belangrijke aandachtspunten:

Kies een ervaren makelaar

Een ervaren makelaar kent de huizenmarkt in Velsen-Zuid goed en weet waar potentiële kopers naar op zoek zijn.

Let op de dienstverlening

Goede makelaars bieden een uitgebreid dienstenpakket aan. Denk hierbij aan professionele fotografie en hulp bij juridische zaken.

Vergelijk tarieven

De tarieven kunnen sterk verschillen per makelaar. Vergelijk deze op basis van de aangeboden diensten en kijk niet alleen naar de laagste prijs. Kijk voor actuele tarieven op deze pagina.

Resultaten van de makelaar

De beste makelaars in Velsen-Zuid verkopen huizen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs dan andere makelaars. Dit kan een extra winst opleveren van € 15.527.

Controleer recensies

Bekijk recensies van andere verkopers. Dit geeft je een beeld van de werkwijze en betrouwbaarheid van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Velsen-Zuid is de keuze voor een makelaar een belangrijke stap. Het kan het verschil maken in hoe vlot de verkoop van je woning verloopt. Een belangrijk criterium hierin is de branchevereniging waaraan de makelaar is verbonden. Voorbeelden hiervan zijn de NVM, VBO en VastgoedPRO.

Maar, waarom zou je kiezen voor een makelaar die aangesloten is bij een branchevereniging? In de eerste plaats garandeert dit dat de makelaar voldoet aan strikte kwaliteitseisen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de makelaar altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen binnen de woningmarkt. Een branchevereniging is dus een waarborg voor betrouwbaarheid en actualiteit.

Wat doet een makelaar in Velsen-Zuid?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken in het proces van jouw woningverkoop in Velsen-Zuid. Door deskundige begeleiding en kennis van de lokale woningmarkt, zorgt de makelaar voor een soepele en succesvolle verkoop van je woning.

Een makelaar kan bijvoorbeeld helpen bij het vaststellen van een aantrekkelijke, maar toch realistische, verkoopprijs. Daarnaast kan de makelaar de woning op aantrekkelijke wijze presenteren aan potentiële kopers, zowel online als tijdens bezichtigingen.

 • Vaststellen verkoopprijs gebaseerd op marktkennis
 • In de markt zetten van de woning via verschillende kanalen
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs met potentiële kopers
 • Afhandeling van het administratieve proces rond de verkoop

Waarom een makelaar in Velsen-Zuid inschakelen?

Je hebt besloten om je huis in Velsen-Zuid te verkopen. Een spannende tijd breekt aan met verschillende stappen die je moet doorlopen. Het proces wordt eenvoudiger en minder stressvol met de juiste makelaar. De beste makelaar is degene die past bij jouw wensen en voorkeuren, met ervaring in jouw type woning en locatie.

Kiezen van een makelaar

Start met het selecteren van een geschikte makelaar. Deze professional zal je begeleiden tijdens het hele proces en weet precies wat de marktsituatie in Velsen-Zuid is. Bijvoorbeeld, een verkoopmakelaar kan je inzicht geven in recente verkoopcijfers en op basis daartoe een realistische prijs voor je huis bepalen.

Huis klaarmaken voor verkoop

Met je makelaar aan je zijde, bereid je je huis voor op de verkoop. Dit kan variëren van het uitvoeren van klein onderhoud tot aan het inrichten van een modelwoning. Je makelaar kan adviseren over welke verbeteringen de verkoopwaarde van je huis het meeste kunnen verhogen.

Publiceren van je huisadvertentie

Nu je huis er op het best uitziet, werkt je makelaar aan een aantrekkelijke huisadvertentie. Hiermee wordt je huis op de markt geplaatst. Je makelaar zorgt voor professionele foto’s, pakkende teksten en plaatst de advertentie op de juiste kanalen.

Biedingen en afronding

Zodra er biedingen binnenkomen, kan je makelaar deze op een deskundige manier beoordelen en je adviseren op welk bod je het beste kunt ingaan. Als er overeenstemming is bereikt over de prijs, begeleidt je makelaar je bij het afronden van de juridische en administratieve zaken.

Makelaars in Velsen-Zuid vergelijken

Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk om verkoopmakelaars in Velsen-Zuid te vergelijken. Dit geeft je inzicht over hun prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid, zodat je de beste keus kan maken.

 • Prestaties van lokale makelaars vergelijken
 • Optimale prijs/kwaliteit-verhouding ontdekken
 • Keuze voor de snelste óf de maximale verkoopopbrengst
 • Mogelijkheid voor gratis waardebepaling

Dagelijks helpen we meer dan honderd mensen met het vinden van de juiste makelaar. Het vergelijken is gratis, vrijblijvend en compleet onafhankelijk. Zo weet je zeker dat jouw keuze altijd de beste is.

Vergelijk makelaars in Velsen-Zuid Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Velsen-Zuid

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun diensten, tarieven en verkoopsnelheid. Het is ook nuttig om hun beoordelingen te lezen. Je organisatie van je vergelijking kan je goed opzetten op de vergelijkingspagina van onze site.

De gemiddelde makelaarskosten in Velsen-Zuid zijn € 6.648. Dit zijn de totale kosten inclusief opstart- en intrekkingskosten.

De gemiddelde courtage in Velsen-Zuid is 1,12%. Dit percentage is wat de makelaar ontvangt van de verkoopprijs van je huis.

Door makelaars te vergelijken, kan je gemiddeld € 1.365 besparen. Het is de moeite waard om tijd te investeren in makelaarsvergelijking.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Velsen-Zuid is 45 dagen. De snelheid van verkoop is afhankelijk van diverse factoren.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen