Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gieten

In juni 2024 vraag jij je wellicht af hoe de huizenmarkt in Gieten presteert. Deze pagina voorziet je van relevante informatie: van gemiddelde woningprijzen tot het aantal transacties. Krijg een helder beeld van je verkoopmogelijkheden in Gieten met deze nauwkeurige vastgoedcijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gieten

In Gieten zijn de meest recente marktcijfers zeer interessant. De gemiddelde verkoopprijs in Gieten is in de laatste 3 maanden € 401.479 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 496.181 euro. Dit geeft een duidelijk beeld van de huidige financiële omstandigheden bij het kopen en verkopen van een huis in Gieten. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Gieten

Afgelopen 3 maanden

€ 64.000
€ 305.000
€ 546.000

Bij het inschatten van de waarde van een woning in Gieten, is het raadzaam om naar de prijs per vierkante meter te kijken. Dit komt omdat dit een objectieve vergelijkingsmaatstaf biedt die losstaat van de omvang of het type van de woning. Sterker nog, de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Gieten is momenteel € 2.767 euro. Kijk eens naar onderstaande grafiek voor een duidelijk overzicht van de recente verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in het afgelopen kwartaal:

Huizenprijzen in Gieten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.600
€ 3.100

Prijsontwikkeling Gieten laatste 12 maanden

In Gieten is het raadzaam om de prijsontwikkelingen op de woningmarkt scherp in de gaten te houden. Het loont om te bekijken hoe de verkoopprijzen van huizen zich de afgelopen 12 maanden hebben ontwikkeld. Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs € 401.479 euro. Hieronder vind je de grafiek met de gedetailleerde prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Gieten waard?

De waarde van jouw woning in Gieten is afhankelijk van verscheidene factoren. Zo spelen bijvoorbeeld de conditie van de woning, de grootte en indeling, de locatie en omgeving, en de huidige marktomstandigheden allemaal een rol in de uiteindelijke woningwaarde. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van invloeden die tot de totale waarde van je huis kunnen leiden.

Als je precies wilt weten wat je huis waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar het beste wat je kunt doen. Dit kan een uitstekend startpunt zijn bij potentieel verkoopplannen, maar het kan je ook voorzien van duidelijkheid over de exacte waarde van je woning, zodat je beter kunt beoordelen of verkoop op dit moment voordelig zou zijn. Wil je een beter inzicht in jouw woningwaarde krijgen? Vraag dan een gratis waardebepaling aan via deze pagina, waar je gematcht wordt met een ervaren makelaar.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de woning te inspecteren en de waarde te bepalen. Het feit dat deze dienst gratis is, maakt het een toegankelijke optie om een verantwoorde beslissing te nemen. Of je nu overweegt te verkopen of gewoon duidelijkheid wilt over de waarde van je woning, een professionele waardebepaling kan je voorzien van de informatie die je nodig hebt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woonwereld fluctueren cijfers constant, vooral als je de afzonderlijke plaatsen in overweging neemt. Neem de marktcijfers van Gieten en stel deze tegenover andere gelijksoortige plaatsen. Het zal zichtbaar zijn dat de huizenprijzen niet uniform zijn.

Om tot een complete en detailrijke perceptie van de vastgoedmarkt te komen, is het van groot belang om ook de cijfers van andere gemeenten in beschouwing te nemen. Zo krijg je een reëel en solide beeld van de huidige marktsituatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Gieten

Op Huis Verkopen volgen we nauwgezet de prestaties van verkoopmakelaars in Gieten. Door het vergelijken van verkoopsnelheid, behaalde prijzen en het aantal verkochte woningen, hebben we een goed beeld van hun prestaties. Ook zien we hoe lang het gemiddeld duurt voordat een woning verkocht is. Zo helpen we je bij het vinden van de best passende makelaar.

Het selecteren van een geschikte makelaar kan veel voordeel opleveren. Omdat we een helder beeld hebben van de prestaties van de verschillende makelaars in Gieten, kun je een makelaar kiezen die je het beste kan ondersteunen. Je kunt erop vertrouwen dat je woning voor een goede prijs en binnen een gunstige termijn verkocht wordt.

Vergelijk makelaars in Gieten Of lees meer over makelaars in Gieten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gieten

Als je in Gieten jouw huis wilt verkopen, komt de courtage van de makelaar om de hoek kijken. Het is interessant om te weten dat de gemiddelde courtage daar op dit moment 1,12% is. Het inzichtelijk krijgen van alle kosten is een nuttig beginpunt bij de verkoop van je huis, waaronder de courtage. Op onze pagina over kosten krijg je een duidelijk beeld van wat er allemaal bij komt kijken.

Bij het kiezen van een goede verkoopmakelaar telt meer mee dan alleen de courtage. Het is namelijk belangrijk om een makelaar te vinden die past bij jouw situatie en woning. Een hogere courtage kan bijvoorbeeld resulteren in een hogere verkoopprijs. Het is daarom goed om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken op basis van tarieven, ervaring en voorwaarden. Dit kan je helpen de juiste keuze te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gieten

In Gieten zijn er in totaal 1604 koopwoningen. Slechts een klein percentage van deze woningen wordt telkens daadwerkelijk te koop aangeboden. Dat duidt op een mate van schaarste waardoor je als potentieel verkoper een interessante positie in handen hebt. Deze schaarste kan namelijk voor meer competitie onder geïnteresseerde kopers zorgen, wat een positief effect kan hebben op het realiseren van de verkoopwaardering voor jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Gieten

In de afgelopen 12 maanden heeft er in Gieten een significante hoeveelheid woningtransacties plaatsgevonden. Dit zijn woningen die daadwerkelijk van eigenaar zijn gewisseld. Ook zijn er veel nieuwe aanmeldingen bijgekomen, dit zijn woningen die te koop zijn gezet. Het exacte aantal verkochte woningen in Gieten 48 wordt weergegeven in de grafiek hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Gieten te verkopen?

Ben je klaar om de sprong te wagen en de verkoop van je huis in Gieten te starten? Het is een daad van moed, want met het besluit om je eigendom te verkopen komt een golf aan taken en verplichtingen. Daarom bevelen we bij Huis Verkopen aan om ons gestructureerde stappenplan te volgen om de diverse stappen van het verkoopproces te regelen, want iedereen weet: grondige voorbereiding is inderdaad het halve werk.

De keuze van een goede makelaar kan een significant verschil maken in jouw verkoopervaring. Een bekwame makelaar biedt niet alleen de beste prijs voor je huis, maar ook een moeiteloze doorloop van het hele proces. Daarom is grondige selectie van een makelaar zo belangrijk. En vergeet niet: elk huis verkoop proces is uniek – neem dus voldoende tijd om elke stap zorgvuldig te regelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de huizenmarkt wordt het speelveld bepaald door voortdurende veranderingen. In Gieten, waar woningcijfers geen uitzondering zijn op deze stelling, is het noodzaak om te weten wat er speelt. Daarom houden we deze gegevens voor jou bijgewerkt, zodat je op elk moment over de meest accurate informatie beschikt. Deze marktgegevens kunnen je helpen bij het bepalen van het optimale moment van verkoop of aankoop en het inschatten van de waarde van jouw woning.

Meer dan cijfers alleen

Betracht je jouw woning te verkopen? Dan is HuisVerkopen.nl jouw digitale hulpmiddel bij uitstek. Naast marktcijfers, vind je er talrijke bronnen van informatie en diensten om jouw verkoopproces te vergemakkelijken en optimaliseren. Wil je weten wat jouw huis exact waard is? Vraag dan gratis een waardebepaling aan. Vergelijk makelaars en haal met ons interactieve stappenplan het maximale uit jouw verkoopproces. HuisVerkopen.nl, jouw gids in de huizenmarkt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen