Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Gieten

Op zoek naar de beste makelaar in Gieten voor de verkoop van jouw woning? Wij houden alle statistieken bij, zodat we precies kunnen aangeven welke makelaar in jouw regio het beste presteert. Je krijgt inzicht in de ervaringen, prijzen en verkoopsnelheden van makelaars in Gieten.

Over makelaars in Gieten

Als potentieel woningverkoper in Gieten, ben je waarschijnlijk op zoek naar een makelaar die zowel betrouwbaar als deskundig is. Je wilt iemand die dichtbij en goed bereikbaar is, maar ook iemand die jouw lokale markt begrijpt. Wellicht zoek je naar een makelaar met een succesvol trackrecord en transparante tarieven. De behoefte aan sterke communicatieve vaardigheden en expertise op de huidige woningmarkt zijn ook belangrijke overwegingen.

Om jou te helpen bij de zoektocht naar de meest geschikte verkoopmakelaar in jouw omgeving, biedt ons platform uitgebreide informatie en statistieken over makelaars in Gieten. Je krijgt de mogelijkheid om makelaars te vergelijken op basis van hun prestaties, tarieven en recensies van andere verkopers. Hiermee geven we je een handig overzicht aan de hand waarvan je jouw keuze kunt maken. Ga verder met het ontdekken van alles over de tarieven en prestaties van makelaars in Gieten op de volgende pagina:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.216
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.594
Besparing (gem.)
€ 1.092

Actueel

 • Wanneer je overweegt om je huis te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Gieten op dit moment 1,12% is. Dit is belangrijk om mee te nemen in je overweging en financiële planning.
 • Het is ook nuttig om te weten dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Gieten € 2.695 bedraagt. Voor meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen kun je online terecht.

Uitgelichte makelaars in Gieten

In Gieten zijn er tal van makelaars die je graag bijstaan in het proces van het verkopen van jouw woning. Het is echter geen verstandige keuze om simpelweg de eerst beschikbare makelaar in te schakelen. Het loont zeker om de verscheidene makelaars in Gieten te vergelijken op basis van vier kernpunten: prijs, dienstverlening, ervaring en klantbeoordelingen.

Logo NAMACO Aa & Hunze (Nationaal Makelaars Collectief)

NAMACO Aa & Hunze (Nationaal Makelaars Collectief)

NAMACO Aa & Hunze, onderdeel van het Nationaal Makelaars Collectief, is een actieve makelaar gevestigd aan de Schoolstraat 10 in Gieten. Ze zijn specialistisch en verkooppraatjes-vrij. De diensten variëren van verkoop, aankoop, verhuur en taxaties tot aan financieel advies. Met hun gecertificeerde en beëdigde team - dat expertise heeft in diverse segmenten van de markt - behalen ze een gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda.
Logo Mijn Makelaar Meertens B.V.

Mijn Makelaar Meertens BV

Bij Mijn Makelaar Meertens staan deskundigheid, persoonlijke aandacht en lokale verbondenheid voorop. Door hun brede kennis van de woningmarkt in Drenthe en Groningen, helpen ze je graag bij het vinden van jouw droomwoning. Of je nu op zoek bent naar nieuwbouw, bedrijfsruimte of recreatieve woning - met hun stevige roots en ondernemersmentaliteit zetten ze zich actief in om jouw woonwensen te verwezenlijken. Mijn Makelaar Meertens: een totaalpakket aan expertise en betrokkenheid.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Gieten. De lijst die je net gezien hebt, is niet uitputtend. Het is mogelijk dat de makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past, niet in dat overzicht staat. Zoek daarom verder en maak gebruik van onze vergelijking bij Huis Verkopen, waarin we alle makelaars in Gieten meenemen.

Vergelijk makelaars in Gieten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Gieten?

Een makelaar in Gieten rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 376.428 in Gieten komt dit neer op € 4.216 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Gieten werken met een courtage model. Dit betekent dat ze een percentage van de verkoopprijs van de woning rekenen als vergoeding. Er zijn ook makelaars die een vaste prijs hanteren, ongeacht de verkoopprijs van je huis.

Let op: de courtages van makelaars in Gieten verschillen gemiddeld 0,58%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.092 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Gieten. Het is daarom een zinvolle stap om in het kader van de verkoop van je huis altijd een vergelijking te maken.

Kosten van makelaars in Gieten

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Gieten

Een huis verkopen in Gieten betekent vaak rekening houden met opstartkosten. De meeste makelaars rekenen deze kosten om de initiële werkzaamheden te dekken voordat ze daadwerkelijk jouw huis in de verkoop zetten. Denk hierbij aan het verzorgen van professionele foto's, een goede huisomschrijving, plattegronden en de plaatsing op funda. Deze kosten variëren, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700.

Misschien kan het lastig zijn om overzicht te houden op de mogelijk verschillende tarieven van makelaars in Gieten. Gelukkig is het bij ons mogelijk om gratis en vrijblijvend de actuele tarieven en diensten van makelaars in Gieten op te vragen. Zo kan je beter inschatten welke makelaar het beste bij jouw situatie en budget past. Via deze link kun je gemakkelijk en snel de tarieven opvragen bij de makelaars in Gieten.

Intrekkingskosten van makelaars in Gieten

In de wereld van woningverkoop in Gieten kom je mogelijk het begrip intrekkingskosten tegen. Dit zijn kosten die de meeste makelaars rekenen als je besluit om je huis voortijdig uit de verkoop te halen. De reden hiervoor is dat de makelaar al tijd en energie heeft geïnvesteerd in het verkoopproces, zoals het organiseren van bezichtigingen of het opzetten van advertenties. Om deze gemaakte kosten te dekken, kunnen zij intrekkingskosten aan jou doorberekenen.

Stel, je besluit bijvoorbeeld om persoonlijke redenen, zoals een onverwachte verandering in je gezinssituatie, om je woning toch niet te verkopen. Of misschien heb je onverhoopt toch geen andere woning kunnen vinden en wil je in je huidige woning blijven. Als je in zo'n situatie je woning uit de verkoop haalt, kan de makelaar intrekkingskosten rekenen om zijn reeds gemaakte investeringen te dekken. Het is dus verstandig om je goed te informeren over deze kosten voordat je je woning te koop aanbiedt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Gieten met een vast tarief

Er zijn makelaars in Gieten die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat de makelaar gaat kosten. Je betaalt één vast bedrag, ongeacht de verkoopwaarde van je woning. Het gemiddelde tarief ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Echter, het vaste tarief kan ook een nadeel met zich meebrengen. Stel, je wilt een woning verkopen van 200.000 euro. Met een vaste makelaarskosten van 3.000 euro lijkt dit voordelig omdat je van tevoren weet wat je gaat betalen. Maar, als de makelaar je woning voor 240.000 euro verkoopt, betaal je nog steeds hetzelfde bedrag. Hierbij betaal je dan relatief meer dan wanneer je zou hebben gekozen voor een courtage van bijvoorbeeld 1,5%.

Tip: De meeste woningverkopers in Gieten kiezen voor een makelaar die werkt op courtagebasis. De reden hiervoor is dat ze een hogere verkoopprijs erg belangrijk vinden. Een makelaar met een courtage wordt vaak extra gemotiveerd om de beste prijs voor je woning te bedingen, omdat dit ook in hun eigen voordeel werkt.

4 feitjes over makelaars in Gieten

 • Wanneer je van plan bent om jouw huis in Gieten te gaan verkopen, kan het raadzaam zijn om een makelaar in te schakelen. Statistieken tonen aan dat woningen in deze regio gemiddeld 40% sneller worden verkocht met behulp van een professional.
 • De taak van het op waarde schatten van een woning is geen exacte wetenschap en kan dus sterk variëren. Het is niet ongebruikelijk dat er bij makelaars in Gieten een verschil kan ontstaan tot wel €20.000 bij de inschatting van de waarde van een woning. Voor een juiste inschatting kun je een gratis waardebepaling aanvragen.
 • Gieten heeft een breed aanbod van makelaars die op basis van courtage werken. Dit betekent dat zij een percentage van de verkoopprijs als vergoeding krijgen. Veel woningverkopers prefereren deze methode omdat het de makelaar motiveert om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.
 • Gemiddeld nemen woningverkopers in Gieten de tijd om meerdere opties te overwegen voordat ze een definitieve keuze maken. Het is gebruikelijk dat zij gemiddeld 3 makelaars uitnodigen voor een gesprek bij hen thuis. Via een vergelijkingsformulier kun je makelaars in Gieten uitnodigen.

Wat levert de beste makelaar in Gieten op?

Er is een merkbaar verschil in de prestaties van makelaars in Gieten. Dit verschil kan een grote impact hebben op jouw ervaring en succes bij het verkopen van je woning. Het loont daarom zeker de moeite om de prestaties van verschillende makelaars te overwegen alvorens je keuze te maken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Gieten herkent:

 • Vastgesteld uit onze verzamelde gegevens, halen de uitblinkende makelaars in Gieten doorgaans hogere verkoopprijzen voor woningen dan het gemiddelde. Rekening houdend met de prijsklassen van de woningen, geeft dit een extra voordeel van € 12.378 boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars.
 • Daarnaast blijkt uit onze statistieken dat de snelste makelaars in Gieten de woningen 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Deze snelheid is doorgaans te danken aan hun vaardigheid om woningen op de juiste waarde in de markt te zetten, wat tot snellere verkoop leidt.

De beste makelaar in Gieten vinden

De beste makelaar in Gieten? Dat is degene die een perfecte match vormt met jouw woning en persoonlijke omstandigheden. Of je nu een sfeervol rijtjeshuis te koop hebt staan of je eigentijdse villa wilt verkopen; de juiste makelaar begrijpt jouw situatie en woning door en door.

Natuurlijk vind je die ideale match niet zomaar. Gelukkig helpt ons vergelijkingsformulier je hier bij. Door jouw adres, situatie en verkoopvoorkeuren in te vullen, selecteert ons formule de makelaars uit Gieten die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Waar moet je op letten bij makelaars in Gieten?

Het kiezen van de juiste makelaar in Gieten voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Er zijn echter belangrijke aandachtspunten die je keuze kunnen vergemakkelijken:

Kennis van de omgeving

Zorg dat de makelaar die je kiest goed op de hoogte is van de lokale marktomstandigheden in Gieten. Deze kennis kan van invloed zijn op de verkoopprijs van je huis.

Communicatie

Een goede communicatie met je makelaar is essentieel. Je wilt tijdig op de hoogte worden gebracht van ontwikkelingen en bereikbaarheid is daarbij key.

Voorwaarden

Het is van belang de voorwaarden goed door te nemen voordat je een makelaar kiest. Kijk goed naar zaken zoals de contractduur en eventuele opzegkosten.

Tarieven

Jouw kostenplaatje speelt een grote rol. Vergelijk tarieven van verschillende makelaars via de link: tarieven opvragen.

Eerdere verkoopresultaten

Succes uit het verleden kan een indicatie geven voor de toekomst. Evalueer eerdere verkoopresultaten van de makelaar om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Gieten zijn er verschillende makelaars actief, waaronder NVM-, VBO en VastgoedPRO-verkoopmakelaars. Het hebben van één van deze keurmerken benadrukt de betrouwbaarheid van de makelaar. Bij het inschakelen van een makelaar is het daarom altijd van belang om hier op te letten.

Wanneer je kiest voor een makelaar die niet aangesloten is bij een branchevereniging loop je het risico op ondeskundig advies en minder goede verkoopresultaten. Daarom kan het kiezen van een NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar je enorm helpen bij het verkoopproces van je woning.

Wat doet een makelaar in Gieten?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van je huis in Gieten. Met de juiste kennis, ervaring en netwerk zorgt een makelaar ervoor dat het verkoopproces soepel verloopt en je huis de aandacht krijgt die het verdient.

Maar hoe doet een makelaar dat precies? Een makelaar geeft niet alleen advies over de beste verkoopprijs, maar zorgt ook voor de juiste presentatie van je huis. Daarnaast voeren ze de onderhandelingen en begeleiden je door de juridische en administratieve aspecten van de verkoop.

 • Advies geven over de optimale verkoopprijs
 • Zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van je huis
 • Het uitvoeren van de bezichtigingen
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Je begeleiden bij de juridische en administratieve aspecten

Waarom een makelaar in Gieten inschakelen?

Als je jouw woning in Gieten wilt verkopen, is het inschakelen van een makelaar een logische keuze. Een makelaar heeft veel kennis van de woningmarkt en kan je begeleiden bij de verkoop van je woning. Dit proces bestaat uit verschillende stappen, waarbij jouw wensen altijd het uitgangspunt vormen. Een goede makelaar stemt zijn werkzaamheden af op wat jij als verkoper wilt en nodig hebt.

Afspraak en kennismaking

Bij het startpunt van de verkoop maak je een afspraak met de makelaar. Tijdens deze kennismaking kun je van gedachten wisselen over jouw verwachtingen en wensen. Een goede makelaar luistert aandachtig, geeft advies en presenteert een plan om je huis te verkopen.

Opname en waardebepaling

De volgende stap is de waardebepaling van je woning. Dit doet de makelaar door middel van een zorgvuldige opname, waar hij de staat en bijzonderheden van je huis in kaart brengt. Op basis van deze informatie maakt de makelaar een reële inschatting van de mogelijke verkoopprijs.

Marketing en promotie

Zodra de vraagprijs is bepaald, start de promotie van je huis. De makelaar schrijft pakkende teksten, maakt professionele foto's, en zorgt ervoor dat je huis op belangrijke huizensites komt te staan. Het voornaamste doel is zoveel mogelijk potentiële kopers bereiken.

Bezichtigingen en verkoop

De makelaar coördineert ook de bezichtigingen: hij plant de afspraken in, leidt geïnteresseerden rond en beantwoordt hun vragen. Zodra een koper een bod uitbrengt, zal de makelaar je hierbij adviseren. Het einddoel is dat de makelaar een mooi verkoopresultaat voor je boekt.

Makelaars in Gieten vergelijken

Bij de verkoop van je huis in Gieten is het kiezen van de juiste makelaar cruciaal. Het vergelijken van lokale makelaars via Huis Verkopen helpt je hierbij. Wij verzamelen statistieken en presenteren ze op een heldere manier, zodra je jouw voorkeuren invult.

 • Onafhankelijk en objectief
 • Besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Op maat gemaakte koppeling met makelaars

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of tegen een maximale prijs, Huis Verkopen ondersteunt je bij het maken van de beste keuze. Met onze gratis waardebepalingservice en verkoopadviezen, krijg je een uitstekend beeld van jouw mogelijkheden. Let wel, het vergelijken van makelaars is de belangrijkste voorbereidingsstap voor de verkoop van je woning!

Vergelijk makelaars in Gieten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Gieten

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Gieten zijn € 515. Het kan nuttig zijn deze kosten te vergelijken bij het kiezen van een makelaar.

Gemiddeld kun je € 1.092 besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Start vandaag nog met vergelijken.

Gemiddeld worden huizen in Gieten verkocht in 60 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de makelaar en de markt.

In Gieten zijn de gemiddelde makelaarskosten € 4.216. Overweeg om meerdere makelaars te vergelijken om de beste deal te vinden.

Een goede start is om een waardebepaling aan te vragen. Voor Gieten is de gemiddelde verkoopprijs van huizen € 376.428.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen