Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Spijkenisse

Wil je jouw woning in Spijkenisse verkopen? Het is een flinke stap waarbij veel komt kijken. Op HuisVerkopen.nl vind je alle informatie en tips die je nodig hebt om deze belangrijke beslissing tot een succes te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Spijkenisse

Wanneer je in Spijkenisse je huis gaat verkopen, zijn er een aantal dingen om in de gaten te houden. Zo wil je een goede prijs voor je huis krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Ook is het van belang dat je woning snel verkocht wordt, zo voorkom je dubbele woonlasten. Het goed regelen van de verkoop van je huis in Spijkenisse is dus essentieel.

Maar, naar welke specifieke informatie ben je waarschijnlijk benieuwd als potentiële verkoper? Wellicht vraag je je af hoe snel huizen in Spijkenisse doorgaans worden verkocht. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Ongetwijfeld zijn dit vragen die bij je spelen. Om je verder te helpen, volgen hieronder de actuele cijfers omtrent de woningverkoop in Spijkenisse:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 345.820
Besparing (gem.)
€ 1.003

Je huis snel verkopen in Spijkenisse

Verkoop jij jouw woning in Spijkenisse? Realiseer je dan dat de gemiddelde verkooptijd hier 58 dagen bedraagt. De onderstaande tips helpen jou hopelijk om jouw huis sneller dan gemiddeld verkocht te krijgen.

 1. Helder prijsbeleid: Een correcte vraagprijs is een belangrijke factor in het verkoopproces. Laat een waardebepaling uitvoeren door een makelaar om een realistische prijs voor jouw woning te bepalen.
 2. Openbare woningverkoop: Door jouw huis op grote online platforms zoals Funda te publiceren, bereik je een groter publiek. Dit leidt vaak tot een snellere verkoop van jouw woning.
 3. Perfecte presentatie: Hoe beter jouw woning eruitziet, des te aantrekkelijker is het voor potentiële kopers. Zorg voor een opgeruimd huis en goede foto's. Kijk voor meer tips over de presentatie van je woning op onze pagina met tips.
Huis verkopen Spijkenisse tips

Tips in Spijkenisse

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Spijkenisse op?

In Spijkenisse, ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning nu rond de € 345.820 euro. Dit varieert echter sterk per woning en hangt af van verschillende factoren. Het type woning en de staat ervan speelt een grote rol, maar ook de ligging in de stad, de mate van populariteit van de buurt en de vraag-en-aanbod verhoudingen op de woningmarkt zijn van invloed.

Ook de gemiddelde verkoopprijs per m2 is een relevante graadmeter. Deze ligt momenteel in Spijkenisse op € 3.374 euro. Woningprijzen zijn continu in beweging. Ze worden beïnvloed door tal van factoren zoals economische ontwikkelingen en beleidsveranderingen. Het is daarom zinvol om de prijsontwikkelingen goed in de gaten te houden als je van plan bent je huis te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Spijkenisse

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.200
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Spijkenisse bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Spijkenisse.

Feitjes over Spijkenisse

 • Spijkenisse is gelegen op het eiland Putten in Zuid-Holland.
 • De stad heeft een moderne bibliotheek, Boekenberg genaamd.
 • In Spijkenisse vind je de historische brug, Oude Maasbrug.

Tips om je woning te verkopen in Spijkenisse

Het verkopen van je huis is een flinke onderneming en vereist een zorgvuldige voorbereiding, met name in een gewilde plaats als Spijkenisse. Een belangrijk element van je verkoopstrategie is de keuze voor een goede verkoopmakelaar; deze kan veel invloed hebben op het verloop en succes van je huisverkoop. Hier zijn enkele praktische tips die je kunnen helpen bij je huisverkoop.

 • Fotografie: Professionele foto's zijn essentieel voor een aantrekkelijke presentatie van je woning. Zorg ervoor dat je ruimtes ruim en licht worden weergegeven.
 • Perfecte presentatie: Maak je huis aantrekkelijk en uitnodigend. Schilder muren in neutrale kleuren en zorg dat je tuin netjes is om potentiële kopers te trekken.
 • Timing: Breng je huis in het juiste seizoen op de markt. In de lente of zomer zijn huizen doorgaans aantrekkelijker vanwege de natuurlijke verlichting en de uitstraling van de buitenruimte.
 • Prijsstelling: Wees realistisch over de vraagprijs. Een goede verkoopmakelaar kan je helpen om de juiste prijs voor je huis in Spijkenisse te bepalen.
 • Reparaties uitvoeren: Zorg ervoor dat eventuele zichtbare reparaties worden uitgevoerd voordat je huis te koop wordt gezet. Kleine details kunnen een groot verschil maken voor een potentiële koper.

Ontdek jouw stappenplan in Spijkenisse:

 • Speciaal afgestemd op jouw woning en situatie
 • Interactief, helpt je om niets over het hoofd te zien
 • Gratis en vrijblijvend, zorgt voor volledig overzicht
 • Bespaart je duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Spijkenisse?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Spijkenisse kost je als verkoper gemiddeld € 5.395. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Spijkenisse In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 345.820) € 4.046
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.395

Kosten van makelaars in Spijkenisse

Als je jouw huis in Spijkenisse wilt verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De gemiddelde courtage die een makelaar rekent, is 1,17% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dat percentage betekent dat als de gemiddelde verkoopprijs in Spijkenisse € 345.820 bedraagt, je ongeveer € 4.046 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Het is belangrijk om je bewust te zijn dat makelaars in Spijkenisse uiteenlopende tarieven kunnen hanteren. Niet elk kantoor rekent dezelfde courtage. Daarom is het raadzaam om verschillende makelaars in Spijkenisse te vergelijken, zowel op prijs als op service, voordat je een uiteindelijke keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Spijkenisse.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de makelaarskosten heb je als verkoper ook notariskosten. Voor de verkoop van je woning heb je een notaris nodig die de overdrachtsakte opmaakt. Dit zijn dus kosten die je niet moet vergeten in je totale kostenplaatje.

De hoogte van deze notariskosten verschilt per notaris. Het is daarom aan te raden om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je dat je teveel betaalt en houd je grip op de uitgaven bij de verkoop van je huis.

Energielabel

Een ander aspect waar je als verkoper kosten voor maakt, is het energielabel. Elke woning moet bij de verkoop voorzien zijn van een geldig energielabel. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning.

Het energielabel moet worden opgemaakt door een erkend deskundige. De prijs voor het opmaken van een energielabel verschilt per deskundige, dus ook hierbij loont het om verschillende aanbieders te vergelijken.

Verhuiskosten

Ten slotte zijn er nog de verhuiskosten. Deze kostenpost wordt vaak vergeten bij het berekenen van de totale kosten. Na de verkoop van je woning moet je natuurlijk wel je spullen verplaatsen naar je nieuwe onderkomen.

Hierbij kan het handig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. De kosten hiervoor kunnen flink variëren, dus vraag verschillende offertes op. Meer informatie over de diverse kosten bij de verkoop van je huis kun je op deze pagina vinden. Dit helpt je om het overzicht te bewaren en onverwachte kosten te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Spijkenisse?

Wil je weten of het de juiste tijd is om je huis in Spijkenisse te verkopen? Het kan een goed moment zijn als je kijkt naar de huidige woningmarkt. Deze beslissing hangt echter af van meerdere factoren en de professionele inzichten van een makelaar kunnen hierbij echt helpen.

Inzichten over de lokale markt, economische vooruitzichten en jouw persoonlijke situatie zijn allemaal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Voel je niet gehaast in het maken van deze beslissing. Een makelaar kan je helpen om te navigeren door de complexiteit van de woningmarkt, vooral in deze periode van februari 2024.

Vergelijk makelaars in Spijkenisse Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Spijkenisse te verkopen, is het stappenplan van Huis Verkopen een slimme keuze. Het stappenplan helpt je om niets te vergeten tijdens het verkoopproces. Zo weet je zonder moeite wat je moet regelen en wanneer. Bovendien, als je het stappenplan van Huis Verkopen gebruikt, voorkom je onnodige kosten. Zo pak je de verkoop van je huis zo slim en zuinig mogelijk aan.

Alles op één plek

Op Huis Verkopen kun je alles regelen voor de verkoop van je huis. Of je nu een makelaar of een ontruimer nodig hebt, alles is te vinden op hetzelfde platform. Zo houd je het overzichtelijk en bespaar je jezelf een hoop tijd.

Specialisten vergelijken

Huis Verkopen maakt vergelijken gemakkelijk. Je kunt alle specialisten in Spijkenisse eenvoudig met elkaar vergelijken om zo de beste dienstverlening tegen de laagste prijs te vinden.

Maximale verkoopprijs

Huis Verkopen helpt je om je huis voor de maximale prijs te verkopen. Of je nu snel wilt verkopen of gaat voor het hoogste bod, je maakt altijd de juiste keuzes met hulp van Huis Verkopen.

Gedegen informatie

Op Huis Verkopen vind je veel informatie over het verkoopproces. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en weet je precies waar je aan toe bent tijdens het verkopen van je huis in Spijkenisse.

Appartement verkopen in Spijkenisse

Wanneer je een appartement in Spijkenisse wilt verkopen, zijn er een aantal zaken die specifiek anders zijn in vergelijking met de verkoop van een regulier woonhuis. Het is bijvoorbeeld verstandig om te beginnen met het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar. Deze bepaalt de waarde van jouw appartement op basis van een aantal factoren zoals de staat van onderhoud en de locatie in Spijkenisse. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) speelt hierbij een belangrijke rol, omdat zij onder andere verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het gebouw. Een correcte waardebepaling is essentieel om een realistische vraagprijs vast te stellen.

Het aanvragen van een gratis verkoopadvies bij een makelaar kan enorm helpen bij het verkoopproces van jouw appartement. De makelaar kan je informeren over alle zaken die geregeld moeten worden voor de verkoop. Hierbij kun je denken aan het regelen van een energielabel, maar ook aan zaken als het verkoopklaar maken van de woning zelf. Daarnaast kan de makelaar je adviseren over eventuele lokale en seizoensgebonden trends in de woningmarkt van Spijkenisse, die je zou kunnen benutten om jouw appartement sneller en voor een goede prijs te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Spijkenisse

De kosten van de verkoop kunnen variëren, afhankelijk van zaken zoals courtage van de makelaar, notariskosten en eventuele kosten voor het verbeteren van je woning. Bekijk voor meer detail op de pagina kosten van onze site.

Een ervaren makelaar kan een nauwkeurige waardebepaling van je woning maken. Op onze site kun je waardebepaling door een makelaar aanvragen om inzicht te krijgen.

Belangrijk is dat de makelaar de lokale markt goed kent, een realistische verkoopprijs kan vaststellen en een breed netwerk heeft. Met onze tool op de pagina makelaars vergelijken zul je zeker de juiste keuze maken.

De vraag naar woningen is momenteel hoog en het aanbod is laag, wat tot verkoop tegen een goede prijs kan leiden. Echter, concreet verkoopadvies vind je door verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen.

Het kan bijdragen aan een hogere verkoopprijs, maar is niet altijd nodig. Kleine verbeteringen zoals een frisse verflaag kunnen al helpen. Voor meer tips om je huis beter te verkopen, bezoek deze handige pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen