Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Poortugaal

Interesse om je woning in het pittoreske Poortugaal te verkopen? Dan speelt de vraag: Wil je het voor de hoogste prijs aanbieden? Een doordachte strategie is essentieel voor een succesvolle verkoop, daar helpen we je graag mee.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Poortugaal

Als woningverkoper in Poortugaal heb je diverse doelen voor ogen bij het verkopen van je huis. Je wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopwaarde behalen voor je woning. Het is daarbij ook belangrijk dat de verkoop vlot verloopt, niemand zit te wachten op een langdurig proces. Een andere belangrijke doelstelling kan het vinden van betrouwbare specialisten zijn, professionals die je kunnen begeleiden en adviseren tijdens dit proces. Het is cruciaal voor jou dat je kunt vertrouwen op een gedegen regie over de verkoop van je huis.

Je vraagt je misschien af hoe snel huizen in Poortugaal verkocht worden. Of wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En misschien wil je wel weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Maar geen zorgen! Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Poortugaal:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
88 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 554.460
Besparing (gem.)
€ 1.747

Je huis snel verkopen in Poortugaal

In het charmante Poortugaal worden woningen gemiddeld binnen 88 dagen verkocht. Dat is vrij vlot, maar met een goede strategie kan jouw huis nog sneller van eigenaar verwisselen. Hierbij enkele praktische tips.

 1. Realistische vraagprijs: Een correcte en realistische vraagprijs is de sleutel tot een snelle verkoop. Een te hoge prijs schrikt potentiële kopers af. Je kunt een waardebepaling door een professional aanvragen op de waardebepaling-pagina.
 2. Zorg voor goede presentatie: De eerste indruk is allesbepalend. Zorg ervoor dat je huis er netjes en aantrekkelijk uitziet. Schoonmaken, opruimen en ontspullen zijn stappen die je zelf kunt nemen. Zorg ook voor goede, professionele foto's.
 3. Wees alert met woningopkopers: Soms bieden bedrijven aan om je woning snel te kopen. Let op dat je jouw woning dan niet tegen een onredelijk laag bedrag verliest. Veel beter is het om de verkoop via een betrouwbare makelaar te laten verlopen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Poortugaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Poortugaal op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Poortugaal is momenteel € 554.460 euro. Deze verkoopsom hangt af van diverse factoren zoals de ligging van de woning, de staat van onderhoud en uiteraard de grootte van het huis. Zeker in de huidige periode, waarin de woningmarkt snel beweegt, variëren deze prijzen sterk.

In Poortugaal ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter op € 4.237 euro. Niettemin is het altijd zinvol om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Zo krijg je een volledig beeld van de huidige woningwaarde en welke vraagprijs reëel is in februari 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Poortugaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.700
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Poortugaal bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Poortugaal.

Feitjes over Poortugaal

 • Poortugaal heeft een zelfstandige status tot 1985 gehad.
 • De plaats is vernoemd naar de Portugese stad Porto.
 • Het telt momenteel ongeveer 10.000 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Poortugaal

De verkoop van jouw huis in Poortugaal kan een grote stap voor je zijn. Er zijn wat specifieke klusjes en fases die goed aandacht behoeven om er zeker van te zijn dat je het maximale uit de verkoop haalt. Hieronder vind je enkele suggesties om dit proces soepeler te laten verlopen en geld te besparen.

 • Als eerste zorg voor een volledig schoon en opgeruimd huis. Een potentieel koper moet het gevoel hebben dat hij of zij er direct in kan. Een schoon huis is uitnodigend en kan een verkoop bevorderen.
 • Ten tweede, zorg voor algemene onderhoudsbeurten. Kleine problemen zoals een lekkende kraan of een piepende deur kunnen nu worden verholpen om problemen tijdens de bezichtigingen te voorkomen.
 • Ten derde, verf de muren indien nodig. Dit kan frisheid en helderheid aan het huis geven. Overweeg neutrale kleuren om aan de smaak van de meerderheid te voldoen.
 • Als vierde, stel een realistische vraagprijs vast. Een overprijst huis kan potentiële kopers afschrikken en kan ervoor zorgen dat het huis langer op de markt blijft dan nodig is.
 • Als laatste, overweeg het inschakelen van een lokale makelaar. Ze hebben kennis van de lokale markt en kunnen helpen om het meeste uit je verkoop te halen, terwijl ze je tijd en moeite besparen.

Ontdek jouw stappenplan in Poortugaal:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning
 • Voorkomt dat je verkoopstappen overslaat
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Poortugaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Poortugaal kost je als verkoper gemiddeld € 5.982. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Poortugaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 554.460) € 6.099
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.982

Kosten van makelaars in Poortugaal

Als je jouw huis in Poortugaal wilt verkopen, zal je te maken krijgen met bepaalde kosten. De gemiddelde kosten van een makelaar worden vaak uitgedrukt in een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning. Deze courtage stel je op maat vast met je makelaar, en kan beïnvloed worden door factoren zoals jouw type woning en de locatie van je huis. De gemiddelde courtage voor het verkopen van je huis in Poortugaal bedraagt 1,10% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk om je goed te oriënteren op de kosten van verschillende makelaars, zodat je de juiste keuze kunt maken. Vraag dus niet alleen naar het courtagepercentage, maar ook de diensten die daar tegenover staan. Een goede manier om informatie over dit onderwerp te verzamelen is door tarieven op te vragen bij diverse makelaars in Poortugaal. Zo kun je makelaars op basis van tarieven en services met elkaar vergelijken.

Lees meer over makelaars in Poortugaal.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper moet je rekening houden met notariskosten. Niet te verwarren met de kosten van de akte van levering, die voor rekening van de koper zijn. De kosten die je als verkoper moet betalen, hebben betrekking op de akte van hypotheek.

Zodra je woning is verkocht en de hypotheek moet worden afgelost, regelt de notaris dit. Dit is een post die vaak over het hoofd wordt gezien, maar die aanzienlijk kan oplopen. Goed om mee te nemen in je berekening.

Verhuis- en opslagkosten

Vergeet ook de verhuis- en opslagkosten niet. Deze kostenposten zijn weliswaar onvermijdelijk, maar het is goed om ze in kaart te brengen voordat je tot verkoop overgaat.

Het kan nodig zijn om meubels tijdelijk op te slaan of professionele verhuizers in te schakelen. Door vooraf prijzen te vergelijken, kun je deze kostenpost minimaliseren.

Diverse kosten

Bij de verkoop van je woning komen diverse kosten kijken. Het is belangrijk om deze kosten gedetailleerd in kaart te brengen. Goed zicht houden op de kosten voorkomt namelijk verrassingen en kan je onderhandelingspositie versterken.

Een kostenpost lijkt soms slechts een uitgave, maar in vele gevallen kun je dit beter zien als een investering. Een mooi voorbeeld hiervan zijn verkoopkosten zoals die voor de notaris. Hoewel dit kosten zijn, levert de verkoop van je woning natuurlijk ook wat op; een mooie nieuwe stap biedt nieuwe perspectieven.

Wanneer mijn huis verkopen in Poortugaal?

Is dit het juiste moment om je huis in Poortugaal te verkopen? De woningmarkt heeft in de afgelopen jaren pieken en dalen meegemaakt. Dankzij deze fluctuaties kan de huidige periode juist een gunstig moment zijn voor de verkoop van jouw woning. Het is wel verstandig om hier professioneel advies over in te winnen.

Je vraagt je misschien af waar je dit advies vandaan haalt? Het antwoord is eenvoudig: een expert kan je voorzien van een gratis verkoopadvies. Hiermee krijg je een beter beeld van de woningmarkt in Poortugaal in februari 2024, en weet je direct waar je aan toe bent.

Vergelijk makelaars in Poortugaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je plannen hebt om je huis te verkopen, is een goede voorbereiding essentieel. Dit proces kan soms complex en tijdrovend zijn, maar gelukkig biedt Huis Verkopen een oplossing. Deze website, ontworpen voor woningeigenaren die hun huis willen verkopen, biedt je een breed scala aan tools en diensten ontworpen om het verkoopproces te vergemakkelijken en te optimaliseren. Bereid je op een slimme manier voor om de verkoop van je huis voor te bereiden en daarmee de kans op een snelle en succesvolle verkoop te verhogen.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Om de beste deal te krijgen, is het van belang om de waarde van je woning te kennen en de juiste makelaar te kiezen. Bij Huis Verkopen kan je eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je de makelaar kiest die bij jouw situatie past.

Besparen op makelaarskosten

Een andere belangrijke stap bij het verkopen van je huis, is het opvragen van makelaarstarieven. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op makelaarskosten. Door je tarieven op te vragen via Huis Verkopen, krijg je inzicht in de kosten en kun je de beste prijs voor de diensten krijgen.

Handig stappenplan en aanvullende diensten

En laatste, maar zeker niet de minste: Huis Verkopen helpt je met een handig stappenplan om je woningverkoop tot een succes te maken. Hierin zie je welke stappen je moet nemen en welke aanvullende diensten je gemakkelijk kan regelen, zoals een energielabel, een verhuizer en woningstyling.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Poortugaal

Voordat je je huis in Poortugaal verkoopt, zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel, het in kaart brengen van de woningwaarde en het vinden van een betrouwbare makelaar. Raadpleeg onze pagina om meer te leren over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

Het snel verkopen van je huis in Poortugaal hangt af van een aantal factoren waaronder de juiste prijsstelling, de staat van je woning en een effectieve marketingstrategie. Bezoek onze pagina met tips om je woning snel te verkopen voor meer details.

Bij de verkoop van een huis komen verschillende kosten kijken. Afhankelijk van je situatie, kun je rekening houden met kosten voor de makelaar, notaris en het aanvragen van een energielabel. Je vindt gedetailleerde informatie op onze kostenpagina.

Het vinden van een goede makelaar is essentieel bij het verkopen van je huis. Je kunt een goede makelaar vinden door onder andere te vergelijken op kosten, service, ervaring en beoordelingen van andere verkopers.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen