Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Barendrecht

Als je besluit je huis in Barendrecht te verkopen, benadruk dan de belangrijkheid van een gedegen voorbereiding. Zo moet het energielabel optimaal zijn om de verkoopkansen te vergroten. Bovendien is het selecteren van de juiste makelaar een waardevolle stap in dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Barendrecht

Als je in Barendrecht je huis wilt verkopen, zijn er diverse zaken waar je bewust van dient te zijn. Het is uiteraard belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt, je wilt er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt voor een makelaar en uiteraard wil je je huis zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen.

Je bent wellicht benieuwd hoe snel huizen in Barendrecht doorgaans worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe je door makelaars te vergelijken kunt besparen op de kosten. Hieronder vind je de meest actuele cijfers over de woningverkoop in Barendrecht:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 533.668
Besparing (gem.)
€ 1.334

Je huis snel verkopen in Barendrecht

In Barendrecht verkocht je woning zich de afgelopen periode in gemiddeld 75 dagen. Dat is een aantrekkelijke termijn om je woning van de hand te doen. Om dit gemiddelde te halen of zelfs te verbeteren, volgen hier enkele praktische tips.

 1. Verkoopklaar maken van je woning: Onderschat niet het belang van het creëren van een goed eerste indruk bij potentiële kopers. Een opgeruimde en goed onderhouden woning wekt vertrouwen en kan zelfs de verkoopsnelheid versnellen. Kijk ook naar kleine klusjes die je nog kan doen in huis om de woning in topconditie te presenteren. Check onze handige tips voor mediale tips.
 2. Realistische vraagprijs opstellen: Te hoog prijzen kan kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen. Daarom is het juist bepalen van de waarde van je huis is essentieel. Een lokale makelaar kan je helpen de juiste prijs vast te stellen, afhankelijk van de marktomstandigheden. Vraag een waardebepaling aan via onze site.
 3. Goed plan van aanpak: Een doordachte verkoopstrategie kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een huis dat langdurend op de markt blijft. Een stappenplan opstellen en een goede makelaar kan hier een groot verschil in maken. Via onze website kan je zelfs makelaars vergelijken.

Tips in Barendrecht

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Barendrecht op?

Als je in Barendrecht een huis te koop hebt, is het prettig om een idee te hebben welke opbrengst je kunt verwachten. In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Barendrecht op ongeveer € 533.668. De uiteindelijke verkoopsom hangt natuurlijk af van diverse factoren: de staat van het huis, de ligging, de grootte, en niet te vergeten—de huidige vraag naar woningen in de betreffende wijk of straat.

Voor een nauwkeuriger beeld is het handig om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken; in Barendrecht ligt die momenteel rond de € 4.170. Het is belangrijk te vermelden dat huizenprijzen altijd in beweging zijn en beïnvloed worden door diverse economische en lokale ontwikkelingen. Daarom is het slim om een goede makelaar in te schakelen. Hij of zij kan je adviseren over het juiste moment om jouw huis in de verkoop te zetten, om de beste prijs te kunnen behalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Barendrecht

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.100
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Barendrecht bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Barendrecht.

Feitjes over Barendrecht

 • Barendrecht staat bekend om zijn monumentale watertoren.
 • De plaats heeft meer dan 50.000 inwoners.
 • In de regio wordt volop tuinbouw gedaan.

Tips om je woning te verkopen in Barendrecht

Het verkopen van je huis in Barendrecht kan een bewogen proces zijn. Het is belangrijk om te weten hoe je jouw woning in de beste staat kunt presenteren om zo de beste prijs te kunnen vragen. De volgende praktische tips kunnen een groot verschil maken voor je uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Interieur: zorg dat je interieur schoon, opgeruimd en neutraal is. Je wilt potentiële kopers niet afleiden met te persoonlijke spullen of niet-matchende decoratie.
 • Onderhoud: fix kleine reparaties voordat kijkers langskomen. Een lekkende kraan of piepende deur kan afleiden van de positieve aspecten van je huis.
 • Fotografie: professionele foto's maken een wereld van verschil. Huur een professionele fotograaf in om je woning optimaal op de foto te zetten.
 • Prijsbepaling: Zorg dat de vraagprijs realistisch is. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je verkoopresultaat negatief kan beïnvloeden.
 • Promotie: Zorg voor een goede online aanwezigheid. De meeste potentiële kopers zoeken eerst online voordat zij een bezichtiging inplannen.

Ontdek jouw stappenplan in Barendrecht:

 • Bespaar met het stappenplan duizenden euro's
 • Helder overzicht van wat je moet regelen
 • Laat geen enkele stap in het proces over
 • Direct goed vergelijken vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Barendrecht?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Barendrecht kost je als verkoper gemiddeld € 6.972. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Barendrecht In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 533.668) € 5.870
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.972

Kosten van makelaars in Barendrecht

Als je je huis in Barendrecht wilt verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Deze zullen in de meeste gevallen bestaan uit opstartkosten en een courtage. Deze opstartkosten, die gemiddeld genomen neerkomen op € 515, dekken de initiële kosten die de makelaar maakt om jouw huis op de markt te brengen.

Naast de opstartkosten betaal je de makelaar ook een courtage. Dit is een percentueel bedrag van de verkoopprijs van je huis en ligt in Barendrecht gemiddeld op 1,10%. Hierbij geldt dat makelaars in Barendrecht uiteenlopende tarieven hanteren, het is daarom erg belangrijk om vooraf verschillende makelaars te vergelijken. Zo voorkom je dat je onnodig te veel betaalt.

Lees meer over makelaars in Barendrecht.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaarmaken van de woning

Het verkoopklaarmaken van jouw woning in Barendrecht brengt kosten met zich mee. Hiermee vergroot je de kans op een snelle en succesvolle verkoop. Het kan gaan om reparaties, schilderwerk of een grondige schoonmaak.

Onderhoud en reparaties kunnen duur zijn, maar ze kunnen veel opleveren. Denk aan een likje verf of het vervangen van versleten onderdelen. Het idee is dat de koper zich kan voorstellen in een goed onderhouden huis te wonen.

Advies- en notariskosten

Ondanks dat de koper de akte van levering betaalt, kun je als verkoper te maken krijgen met advies- en notariskosten. Raadpleeg je een jurist, dan betaal je voor dit advies. Mogelijk maak je ook kosten voor een notaris voor het opstellen van de volmacht, mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de overdracht.

Om problemen te voorkomen, kan het verstandig zijn om juridisch advies in te winnen. De kosten voor een notaris zijn variabel, het is afhankelijk van de complexiteit en duur van de diensten die geleverd worden.

Energielabel en de kosten

Bij het verkopen van een huis in Barendrecht is een geldig energielabel verplicht. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen van het energielabel brengt kosten met zich mee.

Dit label kan de koper helpen bij het inschatten van toekomstige energiekosten, het is dus belangrijk om dit op orde te hebben. Het aanvragen ervan doe je bij een energieadviseur die het huis beoordeelt.

Wanneer mijn huis verkopen in Barendrecht?

Is juli 2024 een geschikt moment om je huis in Barendrecht te verkopen? Als we naar de huidige marktomstandigheden kijken, dan kunnen we zeggen dat dit een prima tijd kan zijn. Met name doorstromers hebben in deze periode voordelen: er is veel vraag naar woningen, wat de kans op een vlotte verkoop vergroot.

Misschien vraag je je af: maar wat als de markt verandert? De onzekerheid is begrijpelijk, maar vergeet niet dat woningmarkt fluctuaties normaal zijn. Hoofdzaak op dit moment is dat de marktomstandigheden zich in jouw voordeel ontwikkelen als je wilt doorstromen.

Vergelijk makelaars in Barendrecht Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Selling a home is niet iets wat je dagelijks doet en zeker niet een kleine aangelegenheid. Het is belangrijk om dit goed aan te pakken en niets over het hoofd te zien. Precies om die reden is er een specifiek stappenplan op de website Huis Verkopen ontwikkeld, dat volledig om jouw huis is toegesneden. Het volgen van dit stappenplan zorgt ervoor dat je het overzicht behoudt en dat je niets vergeet. Het geeft je houvast, en maakt het verkoopproces een stuk makkelijker.

Vergelijk makelaars met gemak

Op Huis Verkopen heb je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Met behulp van deze unieke tool krijg je inzicht in verschillende makelaars en hun prestaties. Zo kun je na het vergelijken de beste makelaar kiezen die perfect past bij jou en de verkoop van jouw huis in Barendrecht.

Gratis waardebepaling van je woning

Huis Verkopen biedt tevens de optie voor een gratis waardebepaling van je woning. Dit is essentieel omdat het je een accurate indicatie geeft van de mogelijke opbrengst bij verkoop en daarmee kun je beter onderhandelen over makelaarskosten.

Makelaarstarieven eenvoudig opvragen

Niet alleen kun je makelaars vergelijken, je kunt ook gemakkelijk makelaarstarieven opvragen. Dit zorgt voor transparantie in prijzen en helpt je om eventueel te besparen op makelaarskosten. Toch weer een voordeel!

Extra diensten binnen handbereik

Tot slot zijn er via onze website nog tal van aanvullende diensten te regelen, zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Zo biedt Huis Verkopen je alles voor een compleet pakket bij het verkopen van je huis.

Appartement verkopen in Barendrecht

De verkoop van een appartement in Barendrecht vereist een andere aanpak dan de verkoop van een woning. Een belangrijk onderdeel van de verkoop van een appartement is de Vereniging van Eigenaren (VvE). Als eigenaar van een appartement ben je automatisch lid van de VvE, zij spelen een grote rol in het onderhoud en beheer van het gebouw. Het is dus essentieel om overigens een actieve, gezonde VvE te hebben: dit kan een verkoopargument zijn voor potentiële kopers.

Om een appartement aantrekkelijker te maken voor de verkoop, raden we je aan ook de documenten van de VvE goed op orde te hebben. Hiertoe behoren de balans, jaarrekening en notulen van de laatste vergaderingen. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de maandelijkse servicekosten en welk onderhoud er in de nabije toekomst gepland staat. Juiste en volledige informatie geeft potentiële kopers meer vertrouwen en voorkomt verrassingen na de verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Barendrecht

Het bepalen van de waarde van je huis kan ingewikkeld zijn omdat er veel factoren bij komen kijken. De beste manier is een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Zij hebben de expertise en lokale marktkennis om dit nauwkeurig te doen.

Het snel verkopen van je huis hangt af van verschillende factoren. Een goede presentatie, een juiste prijs en een actieve verkoopaanpak helpen daarbij. Bekijk op de pagina tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

Er zijn veel zaken waar je aan moet denken bij het verkopen van je huis, van de marktanalyse tot de overdracht bij de notaris. Het is aan te raden om je te verdiepen in het volledige proces. Op deze pagina vind je een handig stappenplan voor de verkoop.

Hoewel het mogelijk is om je huis zelf te verkopen, is het vaak een goed idee om een makelaar in te schakelen. Zij kennen de lokale markt en kunnen je helpen om de beste prijs voor je woning te krijgen. Lees op de pagina over makelaars voor meer informatie.

De beste aanpak is een grondige voorbereiding, realistische prijsbepaling, maximale exposure en onderhandelingen door professionals. Het is aangeraden om een makelaar in te schakelen die jouw belangen behartigt. Ze kunnen ook helpen bij de onderhandelingen. Bekijk onze oriëntatiepagina voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen