Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rhoon

Als je overweegt je huis in Rhoon te verkopen, doe je er goed aan om uitgebreid te vergelijken tussen verschillende makelaars. Door de juiste keuze te maken kun je aanzienlijk besparen op de kosten. De verkoop van je woning wordt hierdoor niet alleen eenvoudiger, maar ook voordeliger.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rhoon

Als woningverkoper in Rhoon heb je verschillende doelen die je wilt bereiken bij de verkoop van je huis. Een belangrijk doel is ongetwijfeld het halen van de maximale verkoopopbrengst. Je wilt natuurlijk dat de verkoop van je huis een mooi financieel plaatje oplevert. Daarnaast speelt de verkoopsnelheid een grote rol. Het kan zijn dat je graag snel je huis verkoopt, omdat je bijvoorbeeld al een ander huis op het oog hebt. Ook kan de presentatie van je huis belangrijk zijn. Je wilt wellicht dat jouw huis er uitspringt in de vastgoedmarkt van Rhoon.

Je vraagt je vast af hoe snel huizen in Rhoon doorgaans worden verkocht. Of misschien ben je nieuwsgierig naar de gemiddelde verkoopopbrengst in Rhoon. Daarnaast kan het interessant zijn om te weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Om antwoorden te krijgen op deze en andere vragen, kan je overwegen om een gratis verkoopadvies aan te vragen. Hieronder vind je de actuele cijfers van de woningmarkt in Rhoon:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
74 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 544.094
Besparing (gem.)
€ 1.415

Je huis snel verkopen in Rhoon

In Rhoon verkopen woningen zich over het algemeen in gemiddeld 80 dagen. Om dit proces te versnellen, zijn er enkele tips die je kunt volgen. Het juist toepassen van deze tips kan je veel stress en tijd besparen.

 1. Onderschat niet de kracht van een eerste indruk. Besteed tijd aan het opknappen van kleine defecten en zorg dat de woning netjes en opgeruimd is. Een potentiële koper vormt zich namelijk al snel een beeld van de woning.
 2. Zet een realistische vraagprijs op je woning. Een realistische vraagprijs trekt meer kijkers en verhoogt de kans op verkoop. Voor het bepalen van de waarde van je woning, kun je een waardebepaling aanvragen.
 3. Wees waakzaam voor woningopkopers die niet het beste met je voorhebben. Deze partijen doen vaak voorstellen om je woning voor een veel lager bedrag te kopen dan het waard is. Goede informatie en hulp van een betrouwbare makelaar is belangrijk.

Tips in Rhoon

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rhoon op?

Op dit moment wordt een huis in Rhoon gemiddeld verkocht voor € 544.094 euro. De verkoopsom van een huis is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vierkante meters, de staat van het huis en de vraag en aanbod in de huidige markt. Het is daarom altijd goed om te weten wat vergelijkbare huizen in Rhoon doen in de verkoop.

De gemiddelde prijs per vierkante meter is in deze periode € 4.290 euro in Rhoon. Het is verstandig om bij het vaststellen van je verkoopprijs rekening te houden met de oppervlakte van jouw huis en deze gemiddelde vierkante meterprijs. Hiermee krijg je namelijk een goede indicatie van de huidige waarde van je huis en voorkom je dat je jouw huis onder- of overwaardeert.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rhoon

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.200
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rhoon bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rhoon.

Feitjes over Rhoon

 • Rhoon bevindt zich in de gemeente Albrandswaard.
 • Het historisch Rhoon gaat terug tot de dertiende eeuw.
 • Het Kasteel van Rhoon is nu een culinair middelpunt.

Tips om je woning te verkopen in Rhoon

Het verkopen van je huis in Rhoon kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie wordt het een stuk eenvoudiger. Een belangrijk deel van het slagen van de verkoop hangt af van de keuze voor een goede verkoopmakelaar in Rhoon. Daarnaast kunnen de volgende tips je ook helpen om het verkoopproces te verbeteren.

 • Goede fotografie: De meeste mensen zullen je woning voor het eerst online zien. Zorg voor hoogwaardige foto's die de aantrekkelijke kant van je huis benadrukken.
 • Prijs vaststellen: Het bepalen van de juiste verkoopprijs is essentieel. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je potentieel geld kost.
 • Onderhoud: Klein onderhoud in en rondom het huis kan een positief effect hebben op de beleving van potentiële kopers. Een frisse lik verf of een gerepareerde deurknop kan een groot verschil maken.
 • Huisbezoek: Zorg ervoor dat je huis opgeruimd en schoon is tijdens een huisbezoek. Een schoon en netjes huis geeft een goede eerste indruk.

Ontdek jouw stappenplan in Rhoon:

 • Het stappenplan is op maat gemaakt voor jouw huis
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet
 • Jij bepaalt welke stappen je wel of niet wilt doen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rhoon?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rhoon kost je als verkoper gemiddeld € 6.727. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rhoon In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 544.094) € 5.985
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.727

Kosten van makelaars in Rhoon

Wanneer je jouw huis in Rhoon wilt verkopen, wil je uiteraard weten wat de gemiddelde kosten zijn van een makelaar. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, kunnen enorm variëren per makelaar. Het gemiddelde courtagepercentage in Rhoon is 1,10% van de verkoopprijs van je woning.

Buiten de courtage om, kunnen makelaars verschillende voorwaarden hanteren. Zo kunnen er extra kosten zijn voor advertenties, bezichtigingen of contracten. Het is daarom verstandig om ook naar deze kosten te kijken wanneer je makelaars in Rhoon gaat vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Lees meer over makelaars in Rhoon.

Andere kosten bij verkoop

Verhuis- en opslagkosten

Bij de verkoop van je huis krijg je meestal ook te maken met verhuis- en opslagkosten. Het is immers noodzakelijk dat je jouw inboedel veilig van A naar B kunt verplaatsen. Hiervoor kun je zelf een verhuiswagen huren, of een professioneel verhuisbedrijf inschakelen.

Het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf kan een flinke kostenpost zijn, maar het neemt wel een hoop stress en werk uit handen. Ook over de opslag van je inboedel kunnen kosten worden gemaakt, bijvoorbeeld als je tijdelijk ergens anders verblijft tussen het verkopen van je huidige huis en het betrekken van je nieuwe huis.

Opknap- en onderhoudskosten

Voordat je je huis te koop zet, kan het nodig zijn om bepaalde reparaties uit te voeren of om onderhoud te plegen. Deze opknap- en onderhoudskosten zijn meestal voor jouw rekening. Dit kan variëren van een likje verf tot het vervangen van een oude keuken of badkamer.

Deze kosten kunnen flink oplopen, maar zorgen er over het algemeen wel voor dat je huis er aantrekkelijker uitziet voor potentiële kopers. Let er wel op dat grote renovaties niet altijd terug te verdienen zijn in de verkoopprijs. Een goede inschatting maken is belangrijk. Je kunt meer lezen over alle kosten die je als verkoper kunt hebben.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn vaak onderdeel van de makelaarskosten. Dit zijn de kosten voor het promoten van je woning en kunnen variëren van advertentiekosten op huizensites tot professionele fotografie en virtuele tours van je huis.

Het is verstandig om makelaarstarieven te vergelijken voordat je een makelaar kiest. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de verkoop van je huis. Vergeet niet dat een goede marketingstrategie kan bijdragen aan een snelle verkoop en een goede verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Rhoon?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Rhoon te verkopen? De huidige woningmarkt biedt zeker kansen! Het aantal huizenzoekers is op dit moment hoger dan het aanbod, waardoor potentiële kopers meer onder druk staan om snel te handelen. Dit kan bijdragen aan het realiseren van een maximale verkoopprijs voor jouw huis.

Maar hoe weet je nou wat de optimale vraagprijs is voor jouw woning in Rhoon? Een lokale makelaar kan je hier uitstekend over adviseren. Ze weten wat er speelt in de markt en kennen de Rhoonse woningmarkt als geen ander. Maak gebruik van deze expertise om de maximale verkoopprijs uit je woning te halen!

Vergelijk makelaars in Rhoon Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan jouw huis te verkopen en wil je geen enkel detail over het hoofd zien? Dan is het stappenplan van Huis Verkopen dé plek om te starten. Dit stappenplan is speciaal voor jouw woning ontwikkeld, zodat je kunt vertrouwen op een gedetailleerd en sterk gecoördineerd verkoopproces. Maak het jezelf gemakkelijk en ga naar het overzichtelijke stappenplan van Huis Verkopen.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Met handige tools als een gratis waardebepaling wordt je in staat gesteld je huis voor de juiste prijs aan te bieden. Bovendien kun je met Huis Verkopen makelaars vergelijken. Het juiste inzicht in de markt helpt je bij het vinden van de beste makelaar in Rhoon.

Voordelige makelaarstarieven

Hoge makelaarskosten behoren tot het verleden met de tariefopvraag-service van Huis Verkopen. Zo gemakkelijk was besparen op makelaarskosten nog nooit. Je kan met Huis Verkopen de beste deal sluiten.

Volledig onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is een compleet onafhankelijk en gratis te gebruiken platform. Je kunt er alle bijbehorende diensten van de verkoop van je huis zelf regelen en de beste lokale specialisten in Rhoon vinden.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen beschikt over data van alle makelaars, waardoor je een heel goed inzicht krijgt in de statistieken en prestaties van elke makelaar. Dit zorgt ervoor dat je zeker de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis in Rhoon kunt kiezen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rhoon

Voordat je je huis in Rhoon verkoopt, zorg je ervoor dat je huis er op zijn best uitziet en klaar voor de verkoop is. Daarnaast is het essentieel om de waarde van je woning te bepalen en een goed marketingplan op te stellen. Je kunt ook advies inwinnen bij een lokale makelaar.

Of dit een goede tijd is om je huis in Rhoon te verkopen, hangt af van diverse factoren zoals de huidige woningmarkt, je persoonlijke situatie en de staat van je woning. Het is raadzaam om verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar voor meer inzicht.

De kosten van het verkopen van je huis in Rhoon variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan makelaarskosten, kosten voor een taxatie, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je woning. Je vindt meer informatie over de kosten op onze kostenpagina.

Er zijn diverse manieren om de waarde van je huis in Rhoon te verhogen voor de verkoop. Denk aan het opknappen van oude delen van je huis, het aanbrengen van energiezuinige maatregelen of een nieuwe verflaag. Je kunt ook overwegen om ons stappenplan te volgen voor een succesvolle verkoop.

De duur van het verkoopproces van je huis in Rhoon kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van factoren zoals de staat van je huis, de vraagprijs en de huidige woningmarkt. Professioneel advies van een goede makelaar kan helpen om je huis sneller te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen