Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rhoon

Als je overweegt je woning in Rhoon te verkopen, is het kiezen van een goede makelaar een belangrijke eerste stap. In de volgende tekst zul je waardevolle aanbevelingen tegenkomen die jouw keuzeproces kunnen vergemakkelijken. Samen zorgen we ervoor dat je de meest passende makelaar vindt voor jouw situatie.

Over makelaars in Rhoon

Er is een breed scala aan makelaars in Rhoon en ze verschillen op tal van manieren. Sommige hebben een gespecialiseerde focus op specifieke type woningen, terwijl anderen jarenlange ervaring hebben in het gehele lokale woningaanbod. Daarnaast kunnen de commissies die makelaars vragen sterk variëren. Het kiezen van de juiste makelaar kan een wereld van verschil maken, want een goede makelaar kan je helpen om het maximale uit de verkoop van jouw woning te halen. Je kunt op huisverkopen.nl verschillende makelaars vergelijken om zo de beste match voor jouw situatie te vinden.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe kies ik de beste makelaar in Rhoon? Wat maakt een makelaar geschikt voor mijn specifieke behoeften? Wat voor vragen moet ik stellen tijdens het kennismakingsgesprek? Hoe weet ik zeker dat de makelaar mijn belangen behartigt en niet alleen uit is op zijn eigen winst? Het antwoord op deze vragen en meer liggen binnen handbereik en zal je helpen om de makelaar te kiezen die het beste bij jouw woning en situatie past.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.985
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.459
Besparing (gem.)
€ 1.415

Actueel

 • Het aantal en de verscheidenheid van makelaars in Rhoon zijn aanzienlijk. Bij het vergelijken van de diensten merk je dat courtages variëren. Toch schommelt de gemiddelde courtage rondom de 1,10%. Hier valt zeker winst te behalen.
 • Momenteel vertoont de huizenmarkt in Rhoon interessante trends. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Rhoon is € 544.094, terwijl de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter € 4.290 is. Voor de volledige woningmarktcijfers raden we je aan deze pagina te bezoeken.
 • Tenslotte, wat betreft tarieven van makelaars, de huidige prijs gemiddeld is € 5.985. Er kan onderscheid tussen de tarieven zijn, dus het is verstandig om de tarieven zorgvuldig te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Rhoon

In Rhoon bevinden zich diverse makelaars die zich specifiek toeleggen op het verkopen van woningen; je hebt dus best wat keuze. Hieronder presenteren we je een selectie van verschillende verkoopmakelaars actief in Rhoon. Het kan verstandig zijn om deze makelaars met elkaar te vergelijken, zo krijg je inzicht in de verschillen in bijvoorbeeld tarieven, diensten en persoonlijke aanpak.

Logo Greveling Makelaardij & Taxaties

Greveling Makelaardij & Taxaties

Greveling Makelaardij & Taxaties is de vertrouwde naam in Albrandswaard en omstreken. Met een mix van lokale ervaring en een fris enthousiasme staat dit team voor je klaar. Dit kantoor maakt optimaal gebruik van hun lokale netwerk en naamsbekendheid, iets waar jij als klant van profiteert. Als lid van de NVM bieden ze diensten als verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Gevestigd op de Dorpsdijk in Rhoon, ben je altijd van harte welkom om langs te komen.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Rhoon dan je misschien denkt. De ideale makelaar voor jou staat mogelijk niet in de altijd bijgewerkte lijst. Door te vergelijken, helpen we bij Huis Verkopen om alle makelaars in Rhoon mee te nemen in onze analyse. Zo vind je de beste match!

Vergelijk makelaars in Rhoon Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rhoon?

Een makelaar in Rhoon rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 544.094 in Rhoon komt dit neer op € 5.985 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De meeste makelaars werken op basis van een courtage; een percentage van de verkoopopbrengst. Echter, er zijn ook makelaars die werken met een vaste prijs. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rhoon 0,52% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.415 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarnaast blijft het een zinvolle stap in je voorbereidingsprocedure om de verkoopkosten van verschillende makelaars te vergelijken.

Kosten van makelaars in Rhoon

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rhoon

Wanneer je jouw huis wilt verkopen in Rhoon, komen er verschillende kosten op je pad. Een belangrijke post hierin zijn de opstartkosten die door bijna alle makelaars in rekening worden gebracht. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om je woning in de verkoop te zetten. Dit kan het maken van foto's, teksten en plattegronden zijn, maar ook het plaatsen van je woning op funda, reiskosten of het maken van een verkoopbord.

De opstartkosten variëren per makelaar, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en de € 700. Je betaalt deze kosten vooraf aan het verkooptraject, ongeacht of de woning daadwerkelijk via de betreffende makelaar wordt verkocht. Het is dus belangrijk om dit mee te wegen in je keuze voor een makelaar. Zo voorkom je onaangename verrassingen en kun je een weloverwogen beslissing maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Rhoon

In de wereld van de huisverkoop kan het voorkomen dat je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Je hebt die prachtige nieuwe baan toch niet gekregen, je kunt nergens een nieuw huis vinden dat aan jouw eisen voldoet of je besluit toch liever je huidige huis te renoveren. Dit zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin je zou kunnen besluiten je huis niet meer te verkopen. Maar let op, de meeste makelaars in Rhoon hanteren in dit geval zogenoemde intrekkingskosten.

Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening kan brengen als je de woning voortijdig uit de verkoop haalt. De makelaar heeft immers al werkzaamheden voor je verricht die nu niet door de verkoop worden vergoed. In Rhoon liggen deze kosten over het algemeen rond de € 500. Deze kosten verschillen echter sterk per makelaar, dus het is altijd raadzaam om hier vooraf goede afspraken over te maken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rhoon met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Rhoon die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je financieel kunt verwachten. Geen onverwachte kosten, maar transparantie en duidelijkheid. Dit gemiddelde tarief ligt op € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, je woning wordt verkocht voor €300.000 en de makelaar hanteert een vast tarief van €3.500. Dit is meer dan 1% van de verkoopprijs. Als de makelaar echter een courtage van 1% zou hanteren, zou je maar €3.000 betalen. Je betaalt dus €500 meer bij een vast tarief.

Tip: Weeg vooraf goed af of het vaste tarief van een makelaar in jouw specifieke situatie inderdaad voordeliger uitpakt. Kijk hierbij niet alleen naar de hoogte van het tarief, maar ook naar de waarde van je woning en de eventuele courtage die een andere makelaar zou rekenen. Maak een duidelijke berekening om onverwachte kosten te voorkomen.

4 feitjes over makelaars in Rhoon

 • Als je jouw huis wilt verkopen en op zoek bent naar een makelaar met ervaring in Rhoon, ben je niet de enige. De meerderheid van de woningverkopers in Rhoon geeft aan dat zij een voorkeur hebben voor een makelaar met bewezen ervaring in de regio. Dit hebben wij vernomen toen we vergeleken op de pagina vergelijk verkoopmakelaars.
 • Het kan soms verleidelijk zijn om jouw huis in Rhoon te verkopen zonder een makelaar. Echter, je loopt hierbij het risico om minder voor jouw woning te krijgen. Volgens onderzoek ligt het verschil om en nabij de €20.000 minder dan wanneer je verkoopt met een makelaar.
 • Wist je dat het merendeel van de makelaars in Rhoon bij een branchevereniging is aangesloten? Hierdoor zijn zij onderhevig aan kwaliteitseisen en hebben ze toegang tot een omvangrijk netwerk van collega's. Zo'n 92% van de makelaars is bijvoorbeeld aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Voordat woningverkopers in Rhoon besluiten met welke makelaar zij hun huis willen verkopen, vragen zij gemiddeld advies bij 3 verschillende makelaars. Dat blijkt uit de aanvragen van verkoopadvies op onze website!

Wat levert de beste makelaar in Rhoon op?

De beste makelaars in Rhoon onderscheiden zich niet alleen met uitmuntende beoordelingen, maar blinken ook uit in hun prestaties wat betreft verkoopsnelheid en -prijs. Aan de hand van cijfers kunnen deze uitschieters dan ook duidelijk geïdentificeerd worden.

Maar hoe herken je nou de topmakelaars van Rhoon:

 • De beste makelaars in Rhoon zijn degene die woningen gemiddeld voor een hoger bedrag van de hand weten te doen dan andere makelaars in de buurt. Daarbij halen zij gemiddeld een verkoopprijs die € 14.264 hoger ligt dan die van hun concurrenten.
 • Vervolgens tonen onze statistieken ook aan dat de snelste makelaars in Rhoon huizen gemiddeld 17 dagen rapper verkopen dan andere makelaars. Dit hebben ze te danken aan hun actieve betrokkenheid en inzet bij de verkoop van een woning.

De beste makelaar in Rhoon vinden

Wat vind je belangrijk bij de keuze van een makelaar? Denk aan zaken als tarieven, verkoopstrategie, inschatting van de woningwaarde en algemene expertise. Makelaars kunnen sterk verschillen op deze punten. Kies dus zorgvuldig!

De juiste makelaar kiezen in Rhoon heeft een grote invloed op de verkoop van je huis. Het kan het verschil maken in verkoopprijs, tijd en moeite. Start daarom met een gedegen maakelarsvergelijking om tot de beste keuze te komen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rhoon?

Er zijn verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden bij het selecteren van een geschikte makelaar in Rhoon voor de verkoop van je huis:

Tarieven van makelaars

Eén van de belangrijkste zaken om te checken zijn de tarieven die een makelaar hanteert. Overweeg de kwaliteit van de service in verhouding tot de kosten. Kijk hier voor een vergelijking van tarieven: tarieven opvragen.

Persoonlijke klik

Het is belangrijk dat je een goede relatie met je makelaar hebt. Een makelaar die jouw wensen begrijpt en deze ook kan verwezenlijken, zal het verkoopproces bevorderen.

Ervaring in Rhoon

Vaak hebben makelaars specialistische kennis over bepaalde regio's. Kies een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van huizen in Rhoon, zij kennen de lokale markt als geen ander.

Inzet van marketing

Een makelaar die goed gebruik maakt van marketingmiddelen, zoals social media, kan een groter publiek bereiken. Onderzoek of de makelaar dit in zijn strategie opneemt.

Communicatie

Goede communicatie tussen jou en je makelaar is essentieel. Voel je vrij om te vragen hoe vaak en op welke manier je op de hoogte gehouden wordt van ontwikkelingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Rhoon zijn verschillende NVM-makelaars actief, net zoals makelaars die zijn aangesloten bij de VBO of VastgoedPRO. Makelaars ondersteunen je bij het verkoopproces van je huis. Ze hebben de nodige kennis en ervaring om dit proces soepel en succesvol te laten verlopen.

Een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO, heeft als voordeel dat je kunt rekenen op zekere kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo hanteren deze verenigingen een strenge gedragscode en moeten de aangesloten makelaars voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Bovendien bieden ze een geschillenregeling, mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over de dienstverlening. Deze waarborgen geven je als verkoper extra zekerheid.

Wat doet een makelaar in Rhoon?

Een makelaar in Rhoon speelt een belangrijke rol bij de verkoop van jouw huis. Zij kennen de lokale woningmarkt als geen ander en adviseren je met het vaststellen van een juiste vraagprijs.

Daarnaast regelt de makelaar alle zaken rondom de verkoop, van het opstellen van verkoopcontracten tot het onderhandelen met potentële kopers. Dit kan veel stress en onzekerheid bij je wegnemen.

 • Marktanalyse: Analyseren van de lokale vastgoedmarkt.
 • Waardering: Bepalen van de marktwaarde van jouw huis.
 • Marketing: Het verzorgen van online en offline publiciteit voor je huis.
 • Bezichtigingen: Het regelen en begeleiden van bezichtigingen met geïnteresseerde kopers.
 • Onderhandelingen: Het voeren van onderhandelingen namens jou met potentiële kopers.

Waarom een makelaar in Rhoon inschakelen?

De verkoop van je huis in Rhoon is een proces waarbij meerdere stappen worden genomen. Voor iedere stap is de begeleiding van een deskundige maakelaar noodzakelijk. Ze zijn bekend met de marktsituatie, hebben kennis van juridatische trajecten en kunnen helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs. Door verkoopmakelaars te vergelijken vind je een makelaar die bij jouw situatie past.

Waarde bepalen en vraagprijs instellen

De eerste stap is het bepalen van de woningwaarde en instellen van de vraagprijs. Een goede makelaar kan je hierin ondersteunen door een taxatierapport op te stellen en advies te geven over de maximale opbrengst en acceptabele prijsverlagingen.

Marketingstrategie en presentatiemateriaal opstellen

De volgende stap is het opstellen van een marketingstrategie en presentatiemateriaal. Je makelaar kan professionele foto's maken, je huis op diverse platforms presenteren en met een goede verkooptekst de juiste doelgroep aanspreken.

Biedingen ontvangen en biedingen afhandelen

Vervolgens ga je biedingen ontvangen en deze afhandelen. Jouw makelaar kan je helpen om de beste bieder te selecteren, jou adviseren over de te nemen stappen en alle juridische aspecten van de verkoop voor je in de gaten houden.

Contract opstellen en koop afhandelen

Tot slot zal de makelaar je begeleiden bij het opstellen van een koopcontract en de daadwerkelijke verkoop. Hij/zij zal de eindinspectie regelen, helpt bij de overdracht bij de notaris en zorgt voor de datum van sleuteloverdracht.

Makelaars in Rhoon vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Rhoon kan een uitdagende klus zijn. Zeker bij de cruciale stap van het prepareren van de woningverkoop. Maar dankzij Huis Verkopen maak je eenvoudig de juiste keuze.

 • Een gratis waardebepaling van jouw woning
 • Scherpere makelaarstarieven door vergelijken
 • Gratis verkoopadvies voor inzicht in mogelijkheden
 • Vind de makelaar met de beste verkoopstrategie

Vergelijken is meer dan het optellen van kosten. Het is jouw garantie voor het vinden van een ervaren makelaar die past bij jouw situatie en voorkeuren. De makelaars van Rhoon staan klaar om je te informeren en je te koppelen aan het beste verkoopvoorstel.

Vergelijk makelaars in Rhoon Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rhoon

De gemiddelde makelaarskosten in Rhoon liggen rond de € 5.985. Dit bedrag varieert per makelaar. Het is daarom handig om de tarieven op te vragen bij meerdere makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Rhoon is 80 dagen. Dit varieert natuurlijk per specifieke situatie en kan worden beïnvloed door factoren als prijsstelling en presentatie.

Het gaat om het vinden van een makelaar die past bij jouw specifieke wensen en behoeften. Je kunt makelaars vergelijken om zo de beste fit te vinden.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Rhoon is € 544.094. Maar, dit is een algemeen gemiddelde en kan variëren, afhankelijk van bijvoorbeeld de woning grootte en locatie.

Makelaars kunnen bijkomende kosten rekenen zoals opstart- of intrekkingskosten. In Rhoon bedragen deze gemiddeld € 515 respectievelijk € 500. Een gesprek met de makelaar kan hierover duidelijkheid verschaffen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen