Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ridderkerk

Ondersteuning nodig bij het verkopen van je woning in Ridderkerk? Kies voor een verkoopmakelaar met lokale marktkennis en een effectieve verkoopstrategie. De hoogst mogelijke verkoopprijs behalen is ongetwijfeld jouw doelstelling en een competente makelaar kan je daarbij helpen.

Over makelaars in Ridderkerk

Als jij op het punt staat om je huis te verkopen in Ridderkerk, dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een verkoopmakelaar die niet alleen deskundig en betrouwbaar is, maar ook lokale kennis van de huizenmarkt heeft. Je wilt wellicht een makelaar die actief communiceert en je gedurende het gehele verkoopproces op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. En uiteraard speelt ook de prijs een grote rol bij het kiezen van een makelaar, je bent immers op zoek naar waar voor je geld.

Via ons platform helpen wij je bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Ridderkerk. We hebben een grondig overzicht van makelaars in Ridderkerk, compleet met hun tarieven, kwalitatieve gegevens, en klantbeoordelingen. Dit maakt het vergelijken van makelaars een stuk eenvoudiger en transparanter. Mocht je geïnteresseerd zijn in de exacte tarieven en prestaties van deze makelaars, dan kun je deze gedetailleerde informatie direct op deze pagina terugvinden:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.396
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.089
Besparing (gem.)
€ 1.137

Actueel

 • De gemiddelde courtage van makelaars in Ridderkerk ligt momenteel rond de 1,14% van de verkoopprijs. Dit tarief is aan verandering onderhevig en bevat geen vaste waarde.
 • Voor een goed beeld van de huidige woningmarkt in Ridderkerk kun je kijken naar de gemiddelde verkoopprijzen. Zo ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 385.590 euro en de gemiddelde verkoopprijs per m2 op € 3.739 euro. Kijk voor meest recente cijfers op de woningmarktpagina.
 • Tarieven van makelaars in Ridderkerk zijn continu in beweging. Vergelijken kan daarom lonen. Door tarieven te vergelijken kun je gemiddeld zo'n € 1.137 euro besparen.

Uitgelichte makelaars in Ridderkerk

In Ridderkerk tref je een scala aan professionele makelaars die hun expertise hebben liggen in de verkoopsector. Hieronder presenteren we jou een overzicht van diverse verkoopmakelaars in deze regio. Het is verstandig om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, zodat je inzicht krijgt in variaties op het gebied van onder andere service, prijzen en ervaring.

Logo Atrium makelaardij

Atrium makelaardij

Atrium Makelaardij, lid van NVM, is een gevestigde naam in Ridderkerk en omstreken. Met een team van twee makelaars/taxateurs en enkele binnendienstmedewerkers zetten ze zich dagelijks in om jouw woonwensen mogelijk te maken. Ze bieden verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Elk huis en elke klant krijgt persoonlijke aandacht en ze blijven constant alert op marktontwikkelingen en op jouw specifieke situatie. Gevestigd op Verlengde Kerkweg 20, Ridderkerk.
Logo Delta NVM Makelaars

Delta NVM Makelaars

Bij Delta NVM Makelaars kun je rekenen op een mix van persoonlijke aandacht, creativiteit en gedrevenheid. Hun team van 9 medewerkers staat klaar voor verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met specialismen als woningstyling en -fotografie tillen ze elke woning naar een hoger niveau. De gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda bewijst hun succes. Je vindt dit hoogwaardige makelaarskantoor op de Verlengde Kerkweg in Ridderkerk.
Logo Lamper & Van Vliet Woningmakelaars

Lamper & Van Vliet Woningmakelaars

Makelaarskantoor Lamper & Van Vliet Woningmakelaars specialiseert zich in persoonlijke begeleiding bij het kopen en verkopen van jouw woning. Ze bieden dan ook diensten als verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze werken vanuit kantoren in Ridderkerk en Hardinxveld Giessendam, waardoor ze een grote regio langs de A15 bestrijken. Als lid van de NVM met diverse certificaten, garanderen ze expertise en kwaliteitsvolle service. Hun aanpak is ideaal: ze luisteren naar je wensen en stellen jouw tevredenheid centraal.
Logo Soffree Makelaardij en Taxaties

Soffree Makelaardij en Taxaties

Soffree Makelaardij en Taxaties is een deskundige makelaar met één duidelijk aanspreekpunt. Hun enthousiasme voor jouw woning is groot en ze begeleiden je nauwgezet bij elke stap van koop- of verkoop. Ze zijn lid van de NVM branchevereniging en hebben certificeringen van VastgoedCert, NWWI en NRVT. Hun diensten bestaan uit verkoop, aankoop en taxaties. Met Soffree maak je een veilige, persoonlijke en passievolle keuze voor de (ver)koop van jouw thuis.
Logo Van der Giessen & Van Herk Makelaars

Van der Giessen & Van Herk Makelaars

Bij Van der Giessen & Van Herk Makelaars staat jouw toekomst centraal. Met hun actieve aanpak, vakkundige service en garantie op tevredenheid zijn ze een betrouwbare partner voor het kopen, verkopen of huren van een huis. Met hun unieke blik op onderhandelingen en presentatie onderscheiden ze zich in de markt. Daarnaast zijn ze de eerste klimaat neutrale makelaar en winnaar van meerdere awards. Ze bieden zelfs diensten in het Engels aan. Met deze makelaar ben je in goede handen.

Edith den Hoedt Makelaardij BV

Edith den Hoedt Makelaardij is een betrouwbare makelaar gevestigd in de Gieterijstraat in Ridderkerk. Ze zijn lid van de branchevereniging VBO en bieden diverse diensten aan. Klanten waarderen hun service zeer, wat resulteert in een hoge gemiddelde beoordeling van 9,4 op Funda. Met hun expertise en klantgerichte aanpak, vormen ze een goede keuze bij het kopen of verkopen van je huis.

Damdrecht Makelaars

Damdrecht Makelaars, gevestigd aan de Rijksstraatweg in Ridderkerk, biedt professionele begeleiding en een persoonlijke aanpak voor zowel kopers als verkopers. Met meer dan tien jaar ervaring in de regio's Drechtsteden en Ridderkerk, werken zij gepassioneerd om aan jouw wensen te voldoen. Als lid van branchevereniging VBO en in bezit van diverse certificaten, zetten zij hun expertise met volle inzet in voor jouw vastgoedbelangen.

Ridder Huizen makelaardij oz

Ridder Huizen Makelaardij o.z. is een professioneel makelaarskantoor dat lid is van de branchevereniging VBO. Met hun ervaring en expertise in de vastgoedwereld, staan zij klaar om je te ondersteunen bij al je vastgoedbehoeften. Je vindt dit kantoor aan de Benedenrijweg in Ridderkerk. Kies voor Ridder Huizen Makelaardij voor betrouwbare en deskundige hulp.

Let op: Deze lijst bevat misschien nog niet de makelaar die perfect bij jou past. Er zijn in Ridderkerk namelijk diverse andere verkoopmakelaars actief. Om ieder zijn unieke wensen en voorkeuren te respecteren, hebben we bij Huis Verkopen ervoor gekozen om ook deze makelaars mee te nemen in onze vergelijking. Door te vergelijken, voeg je persoonlijkheid toe aan je keuze en vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Ridderkerk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ridderkerk?

Een makelaar in Ridderkerk rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 385.590 in Ridderkerk komt dit neer op € 4.396 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Makelaarskosten vormen vaak de grootste uitgave bij de verkoop van je huis. Echter, een kundige makelaar betaalt zichzelf terug. Niet alleen vinden ze de beste prijs voor je woning, ze zorgen ook voor een soepele en snelle verkoop. Daarom, ondanks de hogere kosten, is het het overwegen waard om een makelaar in te schakelen die je huis voor de beste prijs kan verkopen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ridderkerk 0,59% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.137 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het vergelijken van makelaars geen enkele verplichting met zich meebrengt en kosteloos is.

Kosten van makelaars in Ridderkerk

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ridderkerk

Als je van plan bent je woning te verkopen, kom je vroeg of laat bij het punt waarop je een makelaar inschakelt. Eén aspect dat belangrijk is om rekening mee te houden, zijn de opstartkosten. De meeste makelaars in Ridderkerk rekenen namelijk opstartkosten. Deze kosten worden gemaakt om jouw woning gereed te maken voor verkoop. Te denken valt aan professionele foto's, een plattegrond, het aanmaken van een Funda-advertentie en het plaatsen van een bord "te koop".

De opstartkosten zijn bedoeld om de initiële werkzaamheden van de makelaar te vergoeden. Deze kosten verschillen per makelaar, maar vallen gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Hierbij moet opgemerkt worden dat niet elke makelaar de opstartkosten even duidelijk communiceert, dus het is belangrijk dat je hier goed op let bij het vergelijken van makelaars. Zorg ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Ridderkerk

Het traject van een woningverkoop in Ridderkerk kan soms onverwachte wendingen nemen. Je hebt bijvoorbeeld beslist dat verkoop nu toch niet opportuun is, of je vindt onverwacht zelf een koper. Wat veel mensen uit het oog verliezen, maar van groot belang is, is dat de meeste makelaars in zo'n geval intrekkingskosten in rekening kunnen brengen.

De term intrekkingskosten klinkt misschien wat abstract, maar het is eigenlijk niets anders dan een vergoeding die je aan jouw makelaar betaalt als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het zijn soort administratie- of servicekosten waarmee de makelaar de kosten dekt van het werk dat al geleverd is. Denk bijvoorbeeld aan fotograferen, adverteren en onderhandelingen. Dus als de situatie verandert, houd er dan rekening mee dat deze kosten kunnen optreden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ridderkerk met een vast tarief

Niet alle makelaars werken met een courtage, een percentage van de verkoopsom, als vergoeding voor hun diensten. Er zijn ook makelaars die een vast tarief hanteren, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Bij voorbeeld, de gemiddelde kosten van een dergelijke makelaar in Ridderkerk bedragen € 3.250 (update: juli 2024).

Er zijn zowel voor- als nadelen aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Het voordeel is dat je meteen weet wat je kwijt bent en niet voor verrassingen komt te staan. Echter, het nadeel van een vast tarief is dat de makelaar mogelijk minder gemotiveerd is om een zo hoog mogelijk verkoopbedrag voor de woning te realiseren, omdat dit geen invloed heeft op zijn vergoeding.

Tip: Ga zeker niet over één nacht ijs. Het kan je veel voordeel opleveren om verschillende makelaars te vergelijken. Je kan dan bepalen welke makelaar qua kosten, kennis en aanpak het beste past bij jouw specifieke woning en verkoopsituatie.

4 feitjes over makelaars in Ridderkerk

 • Woningen in Ridderkerk brengen gemiddeld 9% meer op wanneer ze verkocht worden met behulp van een makelaar dan zonder makelaar. Dit geeft aan dat de expertise en ervaring van een makelaar een significant positief effect kan hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.
 • Verkoopmakelaars in Ridderkerk variëren nogal in de manier waarop ze een woning taxeren. Dit resulteert soms in waardeschattingen die tot wel €27.000 kunnen verschillen. Het helder krijgen van een betrouwbare waardeschatting is belangrijk bij de verkoop van een woning, daarvoor kan je een waardebepaling aanvragen.
 • Ridderkerk heeft als locatie één van de duurdere makelaars met betrekking tot courtage. Maar het is goed om te weten dat de meeste makelaars in Ridderkerk goedkoper zijn dan deze makelaar met een courtage van 1,55%.
 • Voordat woningverkopers in Ridderkerk een definitieve makelaar kiezen, vragen ze gemiddeld gesproken bij drie verschillende makelaars om een verkoopadvies. Zo proberen ze de beste keuze voor hun situatie te maken. Een gratis verkoopadvies kan je hierbij helpen.

Wat levert de beste makelaar in Ridderkerk op?

Wat een makelaar in Ridderkerk oplevert, weegt zwaarder dan wat hij kost. Kijk vooral naar wat een makelaar je bij verkoop kan bezorgen en niet alleen naar de kosten die je bespaart bij een goedkopere makelaar.

Hoe herken je dan de beste makelaar in Ridderkerk?:

 • Het verschil tussen de beste makelaars en de overige makelaars in Ridderkerk is het verkoopbedrag van de woningen. Opvallend genoeg brengen de topmakelaars een huis op de markt en weten zij dit te verkopen voor een gemiddeld bedrag van € 11.820 méér.
 • Uit onze cijfers blijkt dat de meest succesvolle makelaars huizen aanzienlijk sneller verkopen dan andere makelaars in Ridderkerk. Ze verkopen gemiddeld 15 dagen sneller. Deze makelaars doen er alles aan om de verkoop te bespoedigen, wat resulteert in een snellere verkoop.

De beste makelaar in Ridderkerk vinden

De beste makelaar vinden is niet altijd gemakkelijk. Deze is ervaren, kent de omgeving als zijn broekzak en begrijpt jouw situatie volledig. Een uitstekende makelaar biedt je een heldere verkoopstrategie, realistische woningwaarde en geeft waardevolle verkoopadviezen.

Om de perfecte makelaar in Ridderkerk te vinden, loont het om te vergelijken. Door je gegevens en voorkeuren in te vullen, matchen we je met makelaars die bovengemiddeld presteren in Ridderkerk. Dit is volledig gratis en zonder verplichtingen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ridderkerk?

Kies je voor de verkoop van je huis in Ridderkerk voor een makelaar? Let dan op de volgende vijf punten:

Ervaring in Ridderkerk

De makelaar moet goed bekend zijn met de lokale woningmarkt. Zelfs binnen Ridderkerk kunnen er grote verschillen zijn tussen de wijken.

Verkoopstrategie

De makelaar moet een duidelijke strategie hebben om jouw huis te verkopen. Vraag hoe deze eruit ziet en of deze past bij jouw wensen.

Werkwijze

Hoe gaat de makelaar te werk? Is er bijvoorbeeld dagelijks contact, of slechts wekelijks? En wie is je aanspreekpunt tijdens dit proces?

Kosten

Wees je bewust van de kosten die de makelaar in rekening brengt. Deze kunnen namelijk behoorlijk variëren tussen verschillende makelaars.

Reviews en referenties

Kijk naar reviews en vraag eventueel naar referenties van voorgaande klanten om erachter te komen hoe anderen de samenwerking met de makelaar hebben ervaren.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Ridderkerk vind je diverse makelaars aangesloten bij gerenommeerde brancheorganisaties zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze makelaars zijn experts op het gebied van lokale woningmarkt en ondersteunen je graag bij jouw vastgoedtransacties.

We monitoren de verkoopprestaties van alle NVM-makelaars in Ridderkerk en omgeving. Dit doet ons uitstekend begrijpen welke NVM-makelaars het beste presteren. Jouw keuze voor een makelaar wordt zo op feiten gebaseerd; een sterke basis voor een succesvolle verkoop van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Ridderkerk?

Een makelaar in Ridderkerk ondersteunt je bij het complexe proces van je huis verkopen. Deze deskundige helpt je met zowel het papierwerk als de onderhandelingsgesprekken, zodat jij je kunt focussen op andere zaken.

Daarnaast heeft een lokale makelaar sterke kennis van de woningmarkt in Ridderkerk. Dit is vooral praktisch als je de juiste prijs voor je huis wilt bepalen en als je wilt weten welke promotietechnieken effectief zijn in de regio.

 • Het waardebepalen van je huis
 • Het opstellen van een verkoopplan
 • Het organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelingen voeren met geïnteresseerde kopers
 • De koopovereenkomst opstellen en afronden

Waarom een makelaar in Ridderkerk inschakelen?

Als je jouw woning in Ridderkerk wilt verkopen, is het kiezen van een geschikte makelaar een belangrijke stap in de voorbereiding. Een deskundige, ervaren en betrouwbare makelaar kan immers het verschil maken. Niet alleen bij het realiseren van een goede verkoopprijs, maar ook bij het vlot doorlopen van het verkoopproces. Gelukkig zijn er in Ridderkerk meerdere getalenteerde makelaars te vinden die hierbij kunnen helpen.

Ervaring en kennis van de markt

Makelaars in Ridderkerk beschikken over ruime ervaring en lokale marktkennis. Hierdoor zijn zij in staat om een realistische vraagprijs voor jouw woning te bepalen en de verkoopwaarde van je huis nauwkeurig in te schatten. Een correcte prijsbepaling is immers van groot belang voor een succesvolle verkoop.

Brede marketing en netwerk

Makelaars hebben eveneens toegang tot een breed scala aan verkoopkanalen en een uitgebreid netwerk van potentiële kopers. Ze zorgen ervoor dat jouw woning niet alleen op de bekende woningwebsites komt te staan, maar ook onder de aandacht wordt gebracht bij geïnteresseerde woningzoekers.

Ondersteuning en begeleiding

Met een makelaar ben je verzekerd van professionele ondersteuning en begeleiding tijdens het gehele verkoopproces. Een makelaar beantwoordt jouw vragen, regelt de bezichtigingen en zorgt voor de nodige administratieve afhandeling. Allemaal voor een zorgeloze verkoop van jouw woning.

Volg het stappenplan

Wil je meer weten over het succesvol verkopen van jouw woning? Volg dan het stappenplan voor het verkopen van een huis. Een overzichtelijk en handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet in dit proces.

Informatie over Ridderkerk

Ridderkerk is een levendige gemeente in Zuid-Holland. Door de ligging aan de Nieuwe Maas en de Waal geniet je van schitterende natuur. In de omgeving is voor iedereen wel wat te beleven.

Als je een wandeling maakt door Ridderkerk word je getrakteerd op een mooie combinatie van historie en moderniteit. Het diverse straatbeeld maakt ieder bezoek aan deze plaats de moeite waard.

Ook op cultureel gebied heeft Ridderkerk je veel te bieden. Van interessante musea tot gezellige evenementen, Ridderkerk zal je niet teleurstellen op het gebied van cultuur en entertainment.

Weetje: Wat je wellicht nog niet wist is dat de woningmarkt in Ridderkerk behoorlijk in beweging is. Informatie over de actuele huizenprijzen in Ridderkerk kan je vinden op deze pagina.

Makelaars in Ridderkerk vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Ridderkerk hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Via Huis Verkopen koppel je je snel en simpel aan de beste makelaars op basis van jouw woning en wensen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Goed beeld van de mogelijke verkoopprijs
 • Gratis verkoopadvies
 • Scherpere makelaarstarieven

De makelaars die wij aanbevelen hebben al voor vele anderen met succes woningen verkocht. Je hebt zo de garantie gekoppeld te worden aan goede, ervaren makelaars. Daarnaast vinden wij de makelaar die aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Maandelijks helpen we meer dan duizend mensen bij het vinden van een goede verkoopmakelaar.

Vergelijk makelaars in Ridderkerk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ridderkerk

De gemiddelde makelaarskosten in Ridderkerk zijn € 4.396. Je kunt een overzicht van de kosten krijgen door makelaarstarieven op te vragen.

In Ridderkerk liggen de gemiddelde opstartkosten van makelaars rond de € 515.

Het vinden van de beste makelaar in Ridderkerk hangt veelal af van jouw specifieke wensen en behoeften.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Ridderkerk is 51 dagen.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.137 besparen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen