Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bergschenhoek

Als je jouw huis in Bergschenhoek wilt verkopen, is een gedegen voorbereiding van belang. Start met het in orde maken van belangrijke aspecten, zoals het energielabel van je woning. Daarnaast is het kiezen van een betrouwbare, lokale makelaar die je begeleidt in het verkoopproces essentieel voor een succesvolle transactie.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bergschenhoek

Als je een woning in Bergschenhoek wilt verkopen, valt er namelijk heel wat te regelen. Het traject begint al bij de voorbereiding: van goede foto's tot een overtuigende omschrijving, elk detail telt. Maar het belangrijkste van alles is de keuze voor een betrouwbare en deskundige makelaar. Een goede makelaar koppelt lokale marktkennis aan een effectieve verkoopstrategie. Deze professional bewaakt je belangen en zorgt voor een soepele afhandeling van de woningverkoop.

Begin je het verkoopproces te overwegen? Dan wil je vast wel wat meer weten over de lokale huizenmarkt. Hoe snel worden huizen in Bergschenhoek doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een verkoop? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor antwoord op deze vragen is het interessant om eens op de pagina voor het vergelijken van makelaars te kijken. Hier volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Bergschenhoek:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
38 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 545.939
Besparing (gem.)
€ 1.447

Je huis snel verkopen in Bergschenhoek

Als je van plan bent je woning in Bergschenhoek te verkopen, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Momenteel duurt het gemiddeld 45 dagen voordat een woning in Bergschenhoek wordt verkocht. Maar met de juiste strategie kan dit proces wellicht versneld worden.

 1. Vraag een waardebepaling aan bij een lokale makelaar. Een correcte prijs is een van de eerste dingen waar potentiële kopers op letten en kan dus het verschil maken tussen snel verkopen en lang wachten. Een realistische verkoopprijs vaststellen kan via deze tool.
 2. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van je woning. Een opgeruimd huis met voldoende licht en ruimte maakt een positieve indruk op potentiële kopers. Misschien kun je overwegen om kleine defecten te repareren en een frisse verflaag aan te brengen.
 3. Vergelijk makelaars in je omgeving. Een goede verkoopmakelaar heeft kennis van de lokale markt en gebruikt effectieve verkoopstrategieën om je woning snel te verkopen. Dit kan aanzienlijk schelen in de tijd die het kost om je woning te verkopen. Start je vergelijking met behulp van deze tool.
Huis verkopen Bergschenhoek tips

Tips in Bergschenhoek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bergschenhoek op?

In Bergschenhoek zie je dat de huizen momenteel voor een gemiddelde prijs van € 545.939 worden verkocht. De verkoopprijs van een huis kan afhangen van diverse factoren zoals de staat van het huis, de grootte, de locatie binnen Bergschenhoek en de vraag en aanbod situatie in de huidige periode, dat is in april 2024.

Daarnaast kun je ook kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Bergschenhoek, die momenteel rond de € 4.568 ligt. Echter, zo'n gemiddelde prijs per m2 geeft niet altijd een volledig beeld. Bijvoorbeeld bij een huis met een grote tuin wordt deze oppervlakte niet meegerekend in de prijs per m2. Daarnaast kan een recent gerenoveerde keuken of badkamer de waarde van het huis verhogen, maar dit zie je ook niet terug in de prijs per m2.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bergschenhoek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.300
€ 5.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bergschenhoek bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bergschenhoek.

Feitjes over Bergschenhoek

 • Bergschenhoek is onderdeel van gemeente Lansingerland.
 • Er is een grote waterbergingsplaats genaamd 'De Berkelse Zweth'.
 • De plaats telt ongeveer 18.000 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Bergschenhoek

Het verkopen van je huis in Bergschenhoek kan een flinke uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak maak je een wereld van verschil. Een zorgvuldige voorbereiding kan het verschil zijn tussen een succesvolle verkoop en een langdurig proces. Hier zijn enkele tips die je in de juiste richting sturen.

 • Zorg voor een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis oogt groter en aantrekkelijker. Maak iedere ruimte grondig schoon en ruim persoonlijke spullen op.
 • Sfeervolle inrichting. Creëer een aangename sfeer in het huis door gebruik te maken van neutrale kleuren en stijlvolle decoraties.
 • Goede belichting. Zorg voor voldoende licht in het huis. Open de gordijnen, zet de ramen open op zonnige dagen en gebruik extra lampen indien nodig.
 • Mooie foto's . Ongetwijfeld vormen de foto's de eerste indruk. Zorg voor professionele, heldere en aantrekkelijke foto's die je woning goed weergeven.
 • Realistische prijszetting. Te hoge prijzen kunnen potentiële kopers afschrikken. Doe onderzoek naar de marktwaarde in Bergschenhoek en stel een realistische vraagprijs vast.

Ontdek jouw stappenplan in Bergschenhoek:

 • Handige gids om geen stap te missen bij de verkoop
 • Mogelijkheid tot duizenden euro's besparen door vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bergschenhoek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bergschenhoek kost je als verkoper gemiddeld € 8.105. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bergschenhoek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 545.939) € 6.115
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.105

Kosten van makelaars in Bergschenhoek

Als je overweegt je huis in Bergschenhoek te verkopen, moet je weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar vooral bestaan uit de courtage. Deze courtage is een percentage van de verkoopprijs van je woning. Meestal is dit in Bergschenhoek ongeveer 1,12% van de verkoopprijs.

Naast de courtage brengen de meeste makelaars in Bergschenhoek ook opstartkosten in rekening. Deze kunnen variëren, maar komen gemiddeld neer op: € 515. Maar onthoud, het gaat er vooral om wat de makelaar je oplevert en niet alleen wat het je kost. Een goede makelaar kan je helpen een hogere verkoopprijs te realiseren.

Lees meer over makelaars in Bergschenhoek.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van een huis zijn er diverse notariskosten waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je kosten voor het laten opmaken van een leveringsakte en een hypotheekakte, wanneer je de woning nog niet volledig hebt afbetaald. Deze kosten worden ook wel de overdrachtskosten genoemd.

Daarnaast moet je rekening houden met eventuele kosten voor een verklaring van erfrecht en voor de aanvraag van een Verklaring van Erfrecht, als je het huis verkoopt na overlijden. Wil je meer weten over welke notariskosten je precies kunt verwachten? Informatie over deze en andere notariskosten vind je op de notariskosten-pagina van ons.

Energielabel kosten

Het hebben van een geldig energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Dit label geeft inzicht in de energieprestatie van het huis en kan invloed hebben op de verkoopwaarde. Voor een erkend deskundige die dit label voor je woning bepaalt, betaal je een vergoeding.

Afhankelijk van wie je inschakelt om het energielabel te bepalen, kunnen deze kosten variëren. Als je al eerder je woning hebt laten labelen, zullen deze kosten vanzelfsprekend lager uitvallen. Houd deze kosten dus in het achterhoofd bij het budgetteren van de verkoopkosten.

Diverse kosten bij de verkoop

Het verkopen van een woning brengt diverse kosten met zich mee. Van voorbereidingskosten zoals het energielabel en opruim- en schoonmaakkosten, tot aan de verkoopkosten die de makelaar vraagt. Zelfs na de verkoop kunnen er nog kosten zijn, zoals voor het verwijderen van je oude meubels.

Het is daarom belangrijk om goed zicht te houden op deze kostenposten. Op de kostenpagina worden alle kosten getoond waar je als verkoper rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding kan je helpen onverwachte uitgaven te vermijden en je verkoopproces vlekkeloos te laten verlopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Bergschenhoek?

Overweeg je jouw huis in Bergschenhoek te verkopen? Wellicht vraag je je af of april 2024 een gunstige periode is voor de huizenverkoop. Het antwoord op deze vraag is een volmondig 'ja'. De woningmarkt in Bergschenhoek vertoont namelijk sterke gelijkenissen met andere lokale markten in vergelijkbare Nederlandse plaatsen en deze zijn momenteel buitengewoon actief.

Misschien vraag je je af waarom dit een goed moment is om te verkopen. Er is op dit moment een grote vraag naar woningen, wat ervoor zorgt dat de verkoopsnelheid aanzienlijk is. Hoewel we geen specifieke voorspellingen doen over toekomstige prijsschommelingen, is het duidelijk dat de huidige omstandigheden gunstig zijn voor verkopers in Bergschenhoek.

Vergelijk makelaars in Bergschenhoek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je besluit om je huis te verkopen en negen van de tien keer brengt dat stress met zich mee. De website Huis Verkopen heeft als doel om dit proces voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Met een uitgebreid stappenplan speciaal ingericht op de verkoop van jouw woning, hoef je je geen zorgen te maken dat je iets over het hoofd ziet. Dit stappenplan helpt je bij de voorbereiding en uitvoering van de verkoop van je woning. Het is de moeite waard om het te gebruiken.

Gratis waardebepaling

Een handige tool van Huis Verkopen is de gratis waardebepaling. Deze voorziet je van een accurate schatting van de waarde van je woning. Dit geeft je een goed startpunt om te bepalen welke verkoopprijs je wilt hanteren.

Vergelijk makelaars

Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo zie je direct welke makelaar het beste bij je wensen past en kun je de juiste keuze maken voor de verkoop van jouw woning in Bergschenhoek.

Besparen op makelaarskosten

Vergelijk daarnaast ook makelaarstarieven om te besparen op makelaarskosten. Door dit te doen, zie je gelijk wat de verschillende tarieven zijn en kun je de voordeligste keuze maken.

Aanvullende diensten

Huis Verkopen helpt niet alleen met de verkoop, maar biedt ook een scala aan aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer, woningstyling en meer. Alles voor een vlekkeloze verkoop van jouw huis!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bergschenhoek

Documenten zoals de eigendomsakte, identiteitsbewijzen en informatie over de hypotheek zijn belangrijk bij de verkoop van je huis. Voor een volledige lijst van noodzakelijke documenten en aanvullende uitleg kun je terecht op de documentenpagina.

De snelheid waarmee je een huis verkoopt hangt af van verschillende factoren zoals de marktomstandigheden, prijs en woningpresentatie. Onze artikel bevat meer informatie hierover.

Bij het bepalen van de vraagprijs is het van belang om diverse factoren zoals de huidige marktwaarde en de staat van onderhoud te overwegen. Je kunt meer leren over het vaststellen van de vraagprijs voor jouw huis op deze pagina.

De "beste" makelaar hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Onze vergelijkingstool kan je helpen om makelaars te vergelijken in Bergschenhoek en de makelaar te vinden die het beste aansluit bij jouw situatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen