Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bergschenhoek

Bekijk op deze pagina de belangrijkste vastgoedcijfers van Bergschenhoek. Met gegevens over verkoopprijzen, gemiddelde woningprijzen en het aantal transacties krijg je een helder beeld van de huidige woningmarkt in februari 2024. Makelaars houden deze cijfers nauwlettend in de gaten, dus goed om te weten bij het verkopen van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bergschenhoek

De gemiddelde verkoopprijs in Bergschenhoek is in de laatste 3 maanden € 652.750 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 656.484 euro bedraagt. Deze cijfers tonen aan hoe de omstandigheden op de vastgoedmarkt continu veranderen. Hieronder vind je een visuele weergave van deze fluctuerende prijzen in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Bergschenhoek

Afgelopen 3 maanden

€ 527.000
€ 617.000
€ 706.000

Wanneer je een woning in Bergschenhoek wilt verkopen, speelt niet alleen de absolute prijs een rol. Overweeg ook hoeveel je krijgt voor elke vierkante meter. Vermenigvuldig het aantal m2 van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Bergschenhoek voor een indicatie van jouw mogelijke opbrengst. Let wel, vraagprijs en verkoopprijs per m2 zijn niet hetzelfde. Zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Bergschenhoek per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.300
€ 4.600

Prijsontwikkeling Bergschenhoek laatste 12 maanden

In Bergschenhoek heeft de lokale woningmarkt interessante bewegingen getoond in de laatste 12 maanden. De woningprijzen hebben variërende paden gevolgd, zonder specifieke trends vast te leggen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Bergschenhoek in de afgelopen maand bedroeg € 652.750 euro. Houd het merendeel van de context in gedachten door de onderstaande grafiek te bekijken voor concretere vastgoedcijfers:

Wat is mijn woning in Bergschenhoek waard?

De waarde van jouw woning in Bergschenhoek kan variëren op basis van een aantal elementen. Denk hierbij aan de ligging van de woning, de grootte van het huis en de staat van onderhoud. Daarnaast spelen ook marktomstandigheden een significant rol in de taxatie van je huis.

Indien je nieuwsgierig bent naar de exacte waarde van jouw huis, is het aan te raden om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Naast een solide uitgangspunt indien je overweegt om je huis te verkopen, biedt dit ook inzicht in de actuele waarde van je huis voor andere doeleinden.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar persoonlijk bij je langs, zonder dat dit iets kost. De voordelen van een gratis waardebepaling zijn divers: het geeft je duidelijkheid over de huidige waarde van je pand in Bergschenhoek en helpt je te bepalen wat de beste volgende stappen kunnen zijn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt is geen enkele plaats gelijk. De cijfers schommelen sterk, zelfs tussen nabijgelegen gebieden. Kijk bijvoorbeeld naar de huizenprijzen in de omgeving van Bergschenhoek. Deze variëren aanzienlijk, wat uiteraard invloed heeft op het bredere marktbeeld.

Door de trends in meerdere gemeenten naast elkaar te leggen, genereer je een dieper inzicht. Het wordt zo mogelijk voor jou om de huidige situatie op de huizenmarkt te doorgronden en hoe Bergschenhoek hierbinnen past. Het is een meerlaagse kijk die helpt bij het duiden van de fluctuerende vastgoedwereld.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Bergschenhoek

Op het gebied van verkoopmakelaars in Bergschenhoek bestaan er flinke verschillen. Sommige makelaars verkopen woningen sneller, anderen halen een hogere verkoopprijs, terwijl het verkoopcijfer per makelaar ook enorm kan variëren. Wij houden én analyseren alle relevante statistieken om je te ondersteunen bij het maken van een vergelijking en het vinden van de meest geschikte makelaar in Bergschenhoek.

Het kiezen van de juiste makelaar kan je veel voordelen opleveren. Een makelaar die jouw woning snel weet te verkopen, of juist een hogere verkoopprijs weet te realiseren, kan van grote invloed zijn op jouw ervaring en eindresultaat. Wij helpen je graag bij het ontdekken van deze potentiële voordelen, en ondersteunen je bij het vinden van de makelaar die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Vergelijk makelaars in Bergschenhoek Of lees meer over makelaars in Bergschenhoek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bergschenhoek

Bij het tarievenlandschap van makelaars kan courtagage een flinke rol spelen. De gemiddelde makelaarscourtage in Bergschenhoek bedraagt 1,12% van de verkoopprijs van jouw huis. Dat betekent dat als je huis bijvoorbeeld voor €300.000 wordt verkocht, een flink bedrag naar de makelaar gaat. Het is dus zeker handig om dit in gedachten te houden als je jouw huis wilt verkopen.

Een goede makelaar kan echter het verschil maken met een succesvolle verkoop. Naast courtage zijn er andere soorten tarieven zoals promotiekosten en opstartkosten, wat soms kan oplopen tot substantiële bedragen. Je kunt een goed overzicht van alle verkoopkosten bekijken, zodat je een gedetailleerd inzicht krijgt in de kosten bij de verkoop van jouw woning. Een goede planning en bewustzijn van deze tarieven helpt je bij het succesvol verkopen van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bergschenhoek

Als je rondkijkt in Bergschenhoek, merk je snel dat er een flink aantal woningen beschikbaar is voor sociale huur. Maar vergeet niet dat het leeuwendeel van de woonruimte in Bergschenhoek eigenlijk uit koopwoningen bestaat. Dit aantal is te specificeren met koopwoningen, wat duidelijk aangeeft dat Bergschenhoek overwegend de thuishaven is voor huiseigenaren, eerder dan huurders.

Aantal verkochte woningen in Bergschenhoek

In de afgelopen 12 maanden is er veel activiteit geweest in de huizenmarkt van Bergschenhoek. Het aantal aangemelde woningen en het aantal vastgelegde transacties laat dit goed zien. Het exacte aantal transacties wordt weergegeven met 141. Bekijk de onderstaande grafiek voor een duidelijk overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Bergschenhoek te verkopen?

Bij de verkoop van je woning in Bergschenhoek komen er heel wat zaken kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juridische aspecten, het vaststellen van een realistische verkoopprijs en de keuze voor een adequate manier van promotie. Daarnaast is het noodzakelijk om een energielabel aan te vragen, een goede makelaar te vinden en misschien ook een verhuisbedrijf in te schakelen.

Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij de verkoop, kan een stappenplan specifiek voor jouw woning in Bergschenhoek zeer nuttig zijn. Zo'n stappenplan voorziet je helder en systematisch van alle informatie die relevant is voor jouw verkoopsituatie. Het stappenplan helpt je grip te houden op het proces en maakt de kans op een succesvolle verkoop groter.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op onze website vind je relevante informatie over de woningmarktcijfers in Bergschenhoek. De gegevens worden nauwkeurig bijgewerkt om altijd een actueel beeld te geven van de woningmarkt. Deze cijfers zijn van onschatbare waarde wanneer je overweegt om je huis te verkopen. Ze geven inzicht in markttrends, helpen bij het bepalen van een geschikte verkoopprijs en vormen een nuttig instrument bij de onderhandelingen over de verkoopprijs.

Veelzijdige hulpmiddelen bij de verkoop van je woning

Ken je ons scala aan tools al die je kunt inzetten bij het voorbereiden en regelen van de verkoop van jouw huis? Zo helpt de website Huis Verkopen je bij het aanvragen van een gratis waardebepaling en het vergelijken van makelaars om de beste makelaar in Bergschenhoek te vinden. Het handige stappenplan laat zien wat er bij de verkoop van je huis geregeld moet worden, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Zo regel je op een moderne en eenvoudige manier de verkoop van je huis!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen