Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Spijkenisse

In Spijkenisse is de woningmarkt volop in beweging. Marktcijfers onthullen interessante trends over vraag- en verkoopprijzen, alsmede het aantal vastgoedtransacties. Laat je onderdompelen in deze gegevens om waardevolle inzichten te verkrijgen over het verkopen van je huis in Spijkenisse.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Spijkenisse

De gemiddelde verkoopprijs in Spijkenisse is in de laatste 3 maanden € 345.820 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 356.696 euro. Waarom zit er een verschil tussen deze twee bedragen? Dit heeft te maken met het feit dat de vraagprijs het bedrag is waarvoor een verkoper het huis graag zou willen verkopen, terwijl de verkoopprijs het bedrag is dat uiteindelijk daadwerkelijk betaald is. Deze cijfers zijn afkomstig uit de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Spijkenisse

Afgelopen 3 maanden

€ 204.000
€ 305.000
€ 407.000

Aan de hand van de onderstaande grafiek kun je als inwoner van Spijkenisse altijd een actueel zicht hebben op de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Deze informatie is uiterst interessant indien je van plan bent je huis te verkopen. Het stelt je namelijk in de gelegenheid een goed onderbouwde vraagprijs voor je appartement of woning te bepalen. Interessant daarbij is dat de gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs per vierkante meter vaak van elkaar verschillen. Benieuwd naar de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Spijkenisse? Die is op dit moment € 3.322 euro. Zie hieronder de volledige grafiek:

Huizenprijzen in Spijkenisse per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.200
€ 3.500

Prijsontwikkeling Spijkenisse laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben we een beweging gezien in de woningprijzen van Spijkenisse. Ter illustratie, de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 345.820.

Als je benieuwd bent naar de specifieke trend van deze prijsbewegingen, dan is de huizenmarkt in Spijkenisse wellicht interessant voor je. Kijk eens naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Spijkenisse waard?

De waarde van jouw woning in Spijkenisse is geen statische factor. Deze wordt continu beïnvloed door zowel interne als externe factoren, zoals de staat van het huis en veranderingen in de huizenmarkt. Door de tijd heen kunnen deze factoren een enorme variatie in jouw huiswaarde teweeg brengen.

Om ongewenste verrassingen te voorkomen, is het logisch om up-to-date te willen blijven met de huidige waarde van je woning. Een makelaar kan in dit geval je grootste vriend zijn. Via deze link kan je een gratis waardebepaling aanvragen. Met deze waardebepaling krijg je een concreet beeld van de potentiële verkoopprijs.

Een bijzonder aspect van de waardebepaling is dat deze aan huis plaatsvindt. Het is een praktische manier om de juiste waarde van jouw woning in Spijkenisse te bepalen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit, omdat de expert bij jou aanbelt voor een grondige inspectie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is verre van uniform. Huizenprijzen variëren aanzienlijk, zelfs binnen het relatief beperkte gebied van plaatsen rondom Spijkenisse. Zo kan de prijs in het nabije Nissewaard enorm verschillen van die in Spijkenisse.

Het is dan ook interessant om een vergelijkend onderzoek te doen en inzicht te krijgen in deze verschillen. Door niet alleen naar Spijkenisse te kijken, maar ook naar omliggende gemeenten, krijg je een beter beeld van de huidige marktstatus. Let wel, hierbij zijn niet alleen de gemiddelde verkoopprijzen van belang, maar ook de gemiddelde prijs per vierkante meter:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Spijkenisse

In het zoekproces naar een makelaar in Spijkenisse, zul je ontdekken dat het prestatieniveau varieert tussen de verschillende aanbieders. Ze onderscheiden zich op basis van verkoopsnelheid, prijzen, en hun marketingstrategieën. Het is belangrijk om dit in overweging te nemen tijdens jouw zoektocht.

Het kan een flinke winst betekenen als je een makelaar kiest die perfect past bij jouw verkoopbehoeften. Voor een startpunt in je zoektocht naar de juiste match, kun je de makelaars uit Spijkenisse op onze website vergelijken. Dit kan enorm bijdragen aan het uiteindelijke succes van de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Spijkenisse Of lees meer over makelaars in Spijkenisse

Gemiddelde tarieven van makelaars in Spijkenisse

Wist je dat courtages, ook wel makelaarstarieven, bestaan uit een bepaald percentage van de verkoopprijs van jouw woning? In Spijkenisse ligt dat gemiddelde percentage op 1,17%. Het is handig om te weten dat deze kosten aanzienlijk kunnen variëren per makelaar, dus het is van belang dat je je goed verdiept in de verschillende tarieven die in Spijkenisse gelden.

Houd er rekening mee dat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Spijkenisse op € 345.820 ligt, jouw makelaarskosten worden door deze verkoopprijs beïnvloed. Het loont dus om de tarieven van verschillende makelaars in Spijkenisse te vergelijken. Je kunt deze tarieven gemakkelijk opvragen, zo krijg je een goed beeld van de prijzen en voorkom je onverwachte kosten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Spijkenisse

In Spijkenisse vind je een hoeveelheid van koopwoningen. Deze woningen bieden opties voor eigen bewoning of verhuur, afhankelijk van de behoeften en wensen van de koper. Echter, enkel een fractie van dit totaal is ten alle tijden daadwerkelijk beschikbaar voor aankoop of huur, waardoor de keuze mogelijk beperkter is dan initieel verwacht.

Ben je van plan jouw huis in Spijkenisse te verkopen?

Blijf je na veel wikken en wegen toch op de gedachte hangen, je woning in Spijkenisse van de hand te doen? Dat is begrijpelijk maar tegelijkertijd geen kinderspel. Onder andere zaken als het verkrijgen van een energielabel voor jouw huis, het kennen van de lokale vastgoedmarkt en het selecteren van de juiste makelaar, kunnen je hoofd doen tollen. Gelukkig is er nu een manier om alles naadloos en effectief te regelen: raadpleeg ons maatwerk stappenplan dat jou op weg helpt bij het systeem rond verkopen.

Ons stappenplan is ontworpen om jou bij elke stap van het verkoopproces te begeleiden en verstrekt onder andere tips over de keuze voor de juiste makelaar. Deze professional speelt een fundamentele rol in het vinden van serieuze kopers en kan je helpen bij het verkrijgen van een optimale prijs voor je woning. Daarnaast kun je via het stappenplan mogelijk ook een kwalitatief hoogstaand verhuisbedrijf vinden als je niet zelf wilt sjouwen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Hier op Huis Verkopen hebben we gedetailleerde en actuele informatie over de woningmarkt in Spijkenisse grondig voor je verzameld. We snappen dat woningcijfers een grote rol spelen bij het beoordelen van het ideale verkoopmoment voor jouw huis. Daarom doen we ons best om deze informatie up-to-date en nauwkeurig te houden. Of je nu op zoek bent naar de meest recente huizenprijzen of de algemene trends op de vastgoedmarkt in Spijkenisse, je kunt op ons rekenen voor betrouwbaar, gedetailleerd onderzoek.

Je huis klaarstomen voor verkoop

Als het gaat om het voorbereiden van je woning op de verkoop, kan Huis Verkopen een geweldige bondgenoot zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen of gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken om de beste makelaar voor jou in Spijkenisse te vinden. We helpen ook bij het aanvragen van jouw energielabel en ons stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. We bieden eveneens andere handige diensten zoals het vinden van een verhuizer en woningstyling aan. Met Huis Verkopen als jouw online assistent, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte deal krijgt voor elke dienst die je nodig hebt, en dat je de verkoop van je huis op de slimste en meest gestroomlijnde manier mogelijk regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen