Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoogvliet Rotterdam

Als je overweegt je huis in Hoogvliet Rotterdam te verkopen, dan is inzicht in de woningmarkt van cruciaal belang. Deze markt kent haar eigen unieke kenmerken, van fluctuerende prijzen tot de vraag en aanbod trends. Hier tref je de nodige statistieken en informatie die van waarde kunnen zijn bij jouw verkoopproces.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoogvliet Rotterdam

De gemiddelde verkoopprijs in Hoogvliet Rotterdam is in de laatste 3 maanden € 345.809 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 323.133 euro. Deze cijfers weerspiegelen de huidige toestand van de woningmarkt in deze regio. We houden de gegevens actueel om je een realistisch overzicht te geven. Zie hier de bijbehorende grafiek:

Huizenprijzen in Hoogvliet Rotterdam

Afgelopen 3 maanden

€ 154.000
€ 275.000
€ 396.000

Het kan interessant zijn om inzicht te krijgen in de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Hoogvliet Rotterdam. Door dit begrip te bekijken, krijg je een nauwkeuriger beeld van de huidige woningmarktcijfers. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt momenteel op € 3.184. Voor een compleet overzicht van de recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Hoogvliet Rotterdam, zie de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Hoogvliet Rotterdam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.300

Prijsontwikkeling Hoogvliet Rotterdam laatste 12 maanden

De woningprijzen in Hoogvliet Rotterdam hebben de laatste 12 maanden beweging laten zien. Dit betekent niet dat er sprake is van specifieke tendensen of afwijkingen. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand bedraagt € 345.809. Deze bewegingen gaan overigens gelijk op met de landelijke gemiddelden. Deze statistieken worden grondiger weergegeven in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Hoogvliet Rotterdam waard?

De waarde van jouw woning in Hoogvliet Rotterdam is continu in beweging. Net als op de beurs, fluctueert de woningmarkt dagelijks door factoren zoals vraag en aanbod, economische ontwikkelingen en de staat van de huizenmarkt. De waardebepaling van je huis vandaag kan hierdoor positief of negatief afwijken dan die van morgen.

Om goed geïnformeerd te zijn, is het raadzaam om zicht te hebben op de huidige waarde van je woning. Dit is handig om te weten als je bijvoorbeeld wilt verhuizen, verbouwen of je hypotheek wilt oversluiten. Een gratis en betrouwbare waardebepaling door een makelaar biedt die duidelijkheid.

Die gratis waardebepaling vindt gewoon bij je thuis plaats. Dus geen onnodige reistijd of andere belasting, gewoon in het gemak en comfort van je eigen woning. Het is als het ware een normaal gesprek aan de keukentafel, maar dan met een professionele blik op de waarde van jouw huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je om je heen kijkt, zie je dat de verkoopprijzen van woningen sterk kunnen variëren per locatie. Hoogvliet Rotterdam is hier geen uitzondering op; de huizenprijzen hier laten een lichte afwijking zien in vergelijking met de omliggende gebieden. Dus zowel binnen de stadsgrenzen als daarbuiten kunnen de prijskaartjes aan de huizen sterk uiteenlopen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hoogvliet Rotterdam

Bij Huis Verkopen kijken we diepgaand naar de cijfers van de woningmarkt en makelaars prestaties in Hoogvliet Rotterdam. We hebben inzicht in welke makelaars woningen snel verkopen, een hogere verkoopprijs realiseren, hoeveel woningen ze verkopen en in welke tijd. Met deze data helpen we jou de beste makelaar te vinden door ze te vergelijken.

Zeker bij het verkopen van jouw huis, kan de juiste keuze van een makelaar van grote invloed zijn. Een makelaar die jouw woning snel voor een goede prijs verkoopt kan enorm verschil maken. Het is dus van groot belang een makelaar te kiezen die goed presteert en jouw woning effectief kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Hoogvliet Rotterdam Of lees meer over makelaars in Hoogvliet Rotterdam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoogvliet Rotterdam

Als je overweegt je woning in Hoogvliet Rotterdam te verkopen, verlies dan de courtagekosten van de makelaars niet uit het oog. In Hoogvliet Rotterdam, rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopprijs van je huis. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 345.809 in Hoogvliet Rotterdam, kom je dan uit op ongeveer € 4.046 aan kosten voor de makelaar. De courtage is simpelweg het bedrag dat de makelaar ontvangt voor zijn diensten bij de verkoop van jouw woning.

Om zeker te zijn dat je niet te veel betaalt, is het handig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Deze tool kan je helpen bij het maken van een keuze, door op basis van jouw voorkeuren verschillende makelaars uit Hoogvliet Rotterdam en omgeving aan je voor te stellen. Zij informeren je vervolgens over hun tarieven, verkoopstrategie en aanpak. Zo krijg je inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoogvliet Rotterdam

In Hoogvliet Rotterdam is het totaal aantal koopwoningen . Daarvan staat er slechts een klein deel telkens op de markt, wat enerzijds indicatief is voor de stabiele eigendomsverhoudingen, anderzijds zorgt het voor een bepaalde schaarste. Als toekomstige woningverkoper is het goed om je te beseffen dat deze schaarste de positie kan versterken, omdat potentiële kopers minder keuze hebben.

Ben je van plan jouw huis in Hoogvliet Rotterdam te verkopen?

Als je plannen hebt om je huis in Hoogvliet Rotterdam te verkopen, kan dit best een uitdaging zijn. Zo is het vinden van een goede prijs voor je huis soms lastig, want je wilt natuurlijk de maximum waarde behalen. Maar hoe prijs je je huis competitief genoeg om op te vallen tussen de andere huizen die er in Hoogvliet Rotterdam te koop worden aangeboden? En wat doe je met die kleine foutjes in het huis die wellicht de verkoopprijs kunnen drukken? Je wilt je huis snel en tegen een mooie prijs verlaten, maar je moet ook realistisch zijn over wat potentiële kopers bereid zullen zijn te betalen.

Een effectieve manier om deze obstakels te overwinnen, is om gebruik te maken van een professionele makelaar die de lokale markt goed kent en kan helpen bij het vaststellen van een competitieve verkoopprijs. Daarnaast kan het je helpen om op onze website een stappenplan te raadplegen, vol met tips over wat je moet regelen bij de verkoop van je woning in Hoogvliet Rotterdam. Zo kun je onder andere lezen over het verkrijgen van een energielabel voor je huis, hoe je een goede makelaar kiest en mogelijk ook welk verhuisbedrijf je kunt inschakelen om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de huizenmarkt van Hoogvliet Rotterdam is geen dag hetzelfde. Statistieken veranderen voortdurend en we zorgen ervoor dat de meest recente gegevens direct hier toegankelijk zijn. Waarom is dit van belang? Deze marktcijfers geven je inzicht in trends en fluctuaties van de lokale vastgoedmarkt. Ze helpen je bij het maken van weloverwogen beslissingen. Of je nu overweegt je huis te verkopen, of gewoon benieuwd bent naar de groei van je investering, de voortdurend bijgewerkte marktgegevens bieden waardevolle context.

Meer dan alleen marktcijfers

Een huis verkopen is meer dan alleen het volgen van de huizenmarkt. Gelukkig is HuisVerkopen.nl uitgerust met diverse hulpmiddelen om je te ondersteunen. Wil je weten hoe je de optimale vraagprijs voor jouw huis bepaalt? Je vindt hier uitgebreide informatie en tips over het vaststellen van de juiste vraagprijs. Wellicht ben je op zoek naar een ervaren makelaar in de buurt, vergelijk dan makelaars en vraag direct offertes op. Van een stap-voor-stap verkoopplan tot gerichte verkooptips, HuisVerkopen.nl is je digitale gids. Zelfs een energielabel regel je gemakkelijk via onze energielabel dienst. Het is ons doel om jouw ervaring op de woningmarkt zo soepel mogelijk te maken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen