Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oudenhoorn

Op de huizenmarkt in Oudenhoorn zie je als verkoper allerlei kansen. Door de continue groeiende vraag zijn de verkoopprijzen flink gestegen. Bekijk de laatste gegevens over de woningmarkt van mei 2024 om je huis in Oudenhoorn aan de best mogelijke prijs te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oudenhoorn

De gemiddelde verkoopprijs in Oudenhoorn is in de laatste 3 maanden € 438.111 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 452.416 euro. Dat is een indicatie van de huidige status van de huizenmarkt hier. Het geeft je een idee van wat je kunt verwachten als je overweegt je huis te verkopen, of als je interesse hebt in een aankoop. Bekijk hieronder de grafiek voor een completer beeld:

Huizenprijzen in Oudenhoorn

Afgelopen 3 maanden

€ 288.000
€ 395.000
€ 502.000

Binnen de dynamische wereld van vastgoed kan het waardevol zijn om inzicht te hebben in de prijzen per vierkante meter. Zeker in een dorp als Oudenhoorn, waar je misschien niet direct een goed beeld hebt van de lokale woningmarkt. Als we kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Oudenhoorn, zien we dat deze momenteel € 3.659 bedraagt. Hieronder tref je een grafiek aan die dit over de afgelopen drie maanden in kaart brengt:

Huizenprijzen in Oudenhoorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.300
€ 4.200

Prijsontwikkeling Oudenhoorn laatste 12 maanden

Het is interessant om de beweging in de huizenprijzen in Oudenhoorn te observeren. De laatste 12 maanden kunnen nuttige inzichten bieden. Afgelopen maand, bijvoorbeeld, lag de gemiddelde verkoopprijs op € 438.111. Zie hieronder de verdere trend in de verkoopprijzen:

Wat is mijn woning in Oudenhoorn waard?

Het besluit om je huis in Oudenhoorn te verkopen, is veelal verbonden aan hoeveel je woning in de huidige markt kan opbrengen. Het is belangrijk om te weten wat je woning waard is in de actuele woningmarkt, dit kan de doorslag geven in het maken van je beslissing.

Zit je erover te denken om je woning te verkopen? Dan kan het interessant zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten doen. Dit geeft je een beter beeld van je huidige woningwaarde en kan helpen bij het formuleren van realistische verkoopverwachtingen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar betreft een inschatting van de mogelijke verkoopwaarde van je woning. Het kan verstandig zijn om hierbij verschillende makelaars in te schakelen, de waardevaststelling kan namelijk per makelaar verschillen. Bij het aanvragen van een waardebepaling, kun je aangeven dat je meerdere schattingen wilt ontvangen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers zijn per locatie zeer uiteenlopend, waardoor de huizenprijzen in nabijgelegen regio's aanzienlijk van elkaar kunnen afwijken. Zo presenteerden de huizenprijzen rondom Oudenhoorn een ander gedrag ten opzichte van Oudenhoorn zelf.

Het is verhelderend om deze prijsverschillen op regionaal niveau te observeerden. Door daarnaast de huizenprijzen van andere gemeenten onder de loep te nemen, ontstaat er een completer en actueler beeld van de huidige huizenmarkt. Dit draagt bij aan het openen van nieuwe perspectieven op vastgoedkwesties.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Oudenhoorn

Wanneer je van plan bent om jouw huis in Oudenhoorn te verkopen, zal je merken dat er tussen de makelaars flinke verschillen zijn. Dit heeft niet alleen betrekking op de verkoopprijzen die zij hanteren, maar ook op de snelheid waarmee ze jouw huis kunnen verkopen en de kwaliteit van hun dienstverlening. Deze gebieden waarop makelaars van elkaar verschillen, zijn kortom op het gebied van kosten, snelheid en kwaliteit.

Het maken van een weloverwogen keuze voor een makelaar in Oudenhoorn kan je veel voordelen opleveren. Het helpt je om sneller jouw huis te verkopen, voor een betere prijs en met minder zorgen. Om deze reden is het een goed idee om een kijkje te nemen op onze pagina om verschillende makelaars te vergelijken en zo een geschikte keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Oudenhoorn Of lees meer over makelaars in Oudenhoorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oudenhoorn

Wanneer je overweegt om je woning in Oudenhoorn te verkopen, zijn courtages een belangrijk aspect om rekening mee te houden. De gemiddelde courtage van een makelaar in Oudenhoorn is 1,15% van de verkoopprijs. Uitgaande van een gemiddelde verkoopprijs van € 438.111 in Oudenhoorn, komt dit neer op € 5.038 aan makelaarskosten. Zoals je ziet, kunnen deze kosten een substantieel deel van de opbrengst zijn.

Echter kunnen makelaarstarieven sterk varieren. Het is dan ook verstandig om meerdere makelaarstarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt. Inzicht krijgen in de diverse tarieven kan eenvoudig door een tarieven opvragen te doen bij verschillende verkoopmakelaars in Oudenhoorn. De makelaars informeren je dan over hun respectievelijke tarieven. Door de tarieven op deze manier op een rijtje te zetten, krijg je een helder beeld van de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Besparen op makelaarskosten kan het verschil maken tussen wel of geen winst maken op de verkoop van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oudenhoorn

In Oudenhoorn zijn er koopwoningen beschikbaar, waarvan je de vrijheid hebt om er zelf te wonen of iemand anders van dienst te kunnen zijn door de woning te verhuren. Het is goed om te weten dat van alle koopwoningen, gereflecteerd in het getal 410, slechts een klein percentage openstaat voor nieuwe kopers of eventuele huurders. Dit benadrukt het beperkte aanbod en de exclusiviteit van het woningaanbod in deze karakteristieke plek.

Aantal verkochte woningen in Oudenhoorn

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningverkoop in Oudenhoorn zich op het volgende wijze ontwikkeld: de huizen die op de markt zijn gebracht (aanmeldingen) en het aantal effectieve verkopen (transacties). De situatie wordt helder weergegeven in de volgende grafiek, waarbij we 14 succesvolle transacties noteren:

Ben je van plan jouw huis in Oudenhoorn te verkopen?

Het verkopen van je huis in Oudenhoorn komt met een aantal uitdagingen. Zo kan het bepalen van een realistische vraagprijs knap lastig zijn, zeker zonder diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt. Dan is er ook de uitdaging van het effectief onder de aandacht brengen van jouw woning bij potentiële kopers. Als het je bijvoorbeeld aan tijd of ervaring ontbreekt om dit zelf te doen, kan dit proces behoorlijk frustrerend zijn. Ook kan het regelen van een energielabel voelen als een vervelende klus.

Gelukkig kunnen deze obstakels overwonnen worden. Een waardebepaling van een ervaren makelaar kan je helpen bij het vaststellen van een passende vraagprijs, terwijl een professioneel verkoopplan kan zorgen voor de nodige zichtbaarheid van je huis. Voor ondersteuning bij het regelen van zaken zoals een energielabel, kun je eens een kijkje nemen bij ons handige stappenplan voor je woning. Met de juiste begeleiding en een goed plan van aanpak, wordt het verkopen van je huis in Oudenhoorn een stuk eenvoudiger. En dat is het mooie: ons stappenplan is speciaal voor jou.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als bezitter van een woning in Oudenhoorn denk je waarschijnlijk vaak na over de waarde van jouw huis. De huizenprijzen in Oudenhoorn zijn continu in beweging. Op deze pagina houden we daarom de prijsontwikkeling nauwkeurig bij. Of je nu nieuwsgierig bent naar de vraagprijzen, de recentste transacties, de verkoopprijzen of de nieuwste aanmeldingen, alles wordt up-to-date gehouden.

Ondersteuning bij het verkopen van je woning

HuisVerkopen.nl biedt veel praktische voordelen als je overweegt jouw woning in Oudenhoorn te verkopen. Zo kun je door onze gratis waardebepaling een goed beeld krijgen van wat je huis waard is. Daarnaast kun je makkelijk makelaars vergelijken om de beste deal te vinden. Ook kun je makelaarstarieven opvragen en besparen op makelaarskosten. Met het aanvullend stappenplan kan je zorgeloos de verkoop van jouw woning in orde maken, wetende dat je geen stap over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen