Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hellevoetsluis

Als je overweegt om je huis in Hellevoetsluis te verkopen, is dit het juiste moment! De huidige huizenmarkt is gunstig met stijgende woningprijzen en een hoge vraag. Ontdek de praktische vastgoedcijfers en interessante statistieken die je helpen om een optimale verkoopprijs te bepalen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hellevoetsluis

De gemiddelde verkoopprijs in Hellevoetsluis is in de laatste 3 maanden € 398.092 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 411.512 euro. Deze data wordt constant bijgewerkt zodat we je altijd van de juiste informatie kunnen voorzien. Het verschil tussen deze prijzen kan inzicht geven in de onderhandelruimte bij de aankoop van een huis. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Hellevoetsluis

Afgelopen 3 maanden

€ 250.000
€ 356.000
€ 462.000

Het kan verrassend inzichtelijk zijn om te focussen op de waarde per vierkante meter bij woningverkoop in Hellevoetsluis. Dit geeft namelijk een helder beeld van de huidige staat van de vastgoedmarkt daar. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter laat zien hoeveel kopers bereid zijn te betalen en kan helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs. In Hellevoetsluis ligt dit bedrag momenteel op € 3.553 euro. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Huizenprijzen in Hellevoetsluis per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.700

Prijsontwikkeling Hellevoetsluis laatste 12 maanden

De woningmarkt in Hellevoetsluis heeft de afgelopen 12 maanden zichtbare bewegingen laten zien. In lijn met de landelijke trend variëren de prijzen, zijn ze onderhevig aan veranderingen en tonen ze een dynamisch beeld. Het gemiddelde verkoopcijfer over de laatste maand bedroeg € 398.092. Bekijk de grafiek hieronder voor een visuele representatie van de prijsontwikkeling in het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Hellevoetsluis waard?

De waarde van je woning in Hellevoetsluis is niet zomaar te bepalen, die wordt door verschillende factoren beïnvloed. Denk hierbij onder andere aan de locatie van je huis, de vraag en het aanbod in de woningmarkt op dat moment en de staat waarin je woning verkeert. Ook bijzondere kenmerken van je huis, zoals een tuin, kunnen een verschil maken in de waardering.

Wil je de exacte waarde van jouw woning te weten komen? Een gratis waardebepaling door een makelaar is dan de perfecte oplossing. Zo'n waardebepaling is een ideaal vertrekpunt als je overweegt om je huis te verkopen. Maar het geeft je ook een duidelijk beeld van jouw woningwaarde, mocht je twijfelen of verkoop nu wel de beste beslissing is. Bij de aanvraag word je gekoppeld aan een ervaren makelaar die jou daarbij kan begeleiden.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. Jouw huis wordt dan nauwkeurig onderzocht en met zijn expertise wordt de waarde van je woning bepaald. Een waardebepaling door een makelaar is een goed idee om een realistisch beeld te krijgen van de marktwaarde van je huis. Het advies is kosteloos en helpt jou bij het maken van een afgewogen beslissing.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de vastgoedwereld zien we dat de ontwikkeling van de verkoopprijzen sterk kan variëren per locatie. Zo heeft Hellevoetsluis een uniek marktprofiel dat afwijkt van omliggende plaatsen.

Een goede manier om een gedegen beeld van de huidige marktsituatie te krijgen, is door niet alleen te focussen op de prijzen in Hellevoetsluis, maar deze ook te vergelijken met die in naburige gemeenten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hellevoetsluis

Bij HuisVerkopen.nl geloven we in de kracht van data bij de keuze van je verkoopmakelaar. We volgen de prestaties van verkoopmakelaars in en rond Hellevoetsluis op de voet. Denk aan hoe snel ze een woning verkopen, de verkoopprijzen die ze behalen en het aantal huizen dat ze verkopen. Door dit nauwkeurig bij te houden, bieden we inzicht in de verschillende prestaties van makelaars.

Als je een makelaar zoekt, is niet alleen het vinden, maar vooral het kiezen van een geschikte makelaar van belang. De verschillen in resultaten kunnen bepalend zijn voor de verkoopsnelheid en -prijs van je woning in Hellevoetsluis. Daarom helpt het om de prestaties van verschillende makelaars te vergelijken. Zo zorg je, met de juiste makelaar, voor het beste resultaat bij de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Hellevoetsluis Of lees meer over makelaars in Hellevoetsluis

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hellevoetsluis

Veel mensen zijn verrast als ze ontdekken hoe hoog de gemiddelde courtage van een verkoopmakelaar in Hellevoetsluis is. Dit percentage ligt gemiddeld namelijk op 1,14%, bij een gemiddelde verkoopprijs van € 398.092. Dat betekent dat je gemiddeld € 4.538 kwijt bent aan makelaarskosten.

Het is dus belangrijk om niet zomaar voor de eerste de beste makelaar te kiezen. Het is verstandig om je goed te oriënteren op verschillende makelaars en hun tarieven te vergeleken. Via deze tool kun je gemakkelijk tarieven opvragen van verschillende makelaars in Hellevoetsluis. Maar let op, de goedkoopste makelaar is niet per definitie de beste. Kies een makelaar die bij jouw situatie en woning past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hellevoetsluis

Als je rondloopt in Hellevoetsluis, zal je al snel merken dat er voornamelijk koopwoningen zijn. Het aantal koopwoningen hier ligt namelijk op 11583. Maar dat wil niet zeggen dat er alleen maar koopwoningen zijn. Zo hebben gedeeltes van de stad een divers aanbod aan (sociale) huurwoningen en zijn er ook panden met een alternatieve bestemming. Jouw keuze is dus niet gelimiteerd tot alleen koopwoningen; er zijn voldoende andere mogelijkheden als je op zoek bent naar een woonplek in Hellevoetsluis.

Aantal verkochte woningen in Hellevoetsluis

In de laatste 12 maanden hebben er in Hellevoetsluis diverse veranderingen plaatsgevonden in het aantal woningen dat te koop is gezet en het aantal woningen dat daadwerkelijk is verkocht. Het aantal woningen dat in de verkoop is gezet noemen we 'aanmeldingen', terwijl 'verkochte woningen' als 'transacties' worden aangeduid. Het precieze aantal transacties in deze periode in Hellevoetsluis is 307. Laat de onderstaande grafiek meer inzicht geven in dit overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Hellevoetsluis te verkopen?

Er komt heel wat kijken bij het verkopen van je huis in Hellevoetsluis. Zo wil je zeker zijn van de juiste woningwaarde, zodat je ook de beste prijs kunt vragen. Daarnaast is een energielabel aanvragen een vereiste, want potentiële kopers willen graag weten hoe energiezuinig je huis is. Ook is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn die aan het verkoopproces verbonden zijn.

Het lijkt misschien veel op het eerste zicht, maar met een goed stappenplan vallen al deze zaken stuk voor stuk te regelen. Zo'n stappenplan helpt je om het hele proces in de juiste volgorde af te werken en niets over het hoofd te zien. Je kan een handig stappenplan voor de verkoop van je huis vinden op de website van HuisVerkopen.nl.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wist je dat de woningmarktcijfers in Hellevoetsluis continu veranderen? We zorgen ervoor dat deze statistieken op onze pagina altijd actueel blijven zodat jij altijd up-to-date inzicht kan krijgen in de woningmarkt van Hellevoetsluis. Kennis van deze marktcijfers is enorm handig bij het voorbereiden of uitvoeren van de verkoop van je woning. Het biedt je namelijk inzicht in vraag en aanbod, gemiddelde vraagprijs en verkoopsnelheid. Kortom, essentiële informatie die je kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissingen.

Handige tools voor een succesvolle woningverkoop

Op HuisVerkopen.nl kan je diverse hulpmiddelen vinden die je enorm kunnen steunen bij de verkoop van je woning. Zo bieden we de mogelijkheid om een gratis waardebepaling te doen en makelaars te vergelijken, gericht op de situatie in Hellevoetsluis. Om het nog makkelijker te maken, kun je hier ook makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op makelaarskosten. Ons platform is volledig onafhankelijk en gratis in gebruik. Zo kun je met een gerust hart stappen zetten in de verkoop van je woning en krijg je de best mogelijke deal bij alle lokale specialisten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen