Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rockanje

Als je je huis wilt verkopen in Rockanje, is het handig om op de hoogte te zijn van de huidige trends op de huizenmarkt. Neem daarom gerust een kijkje op deze pagina, waar je alles te weten komt over de recentste woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Rockanje tot en met juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rockanje

De gemiddelde verkoopprijs in Rockanje is in de laatste 3 maanden € 901.658 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 845.431 euro. Dit prijsverschil komt doordat de vraagprijs vaak hoger is dan de uiteindelijke verkoopprijs. De onderstaande grafiek visualiseert dit verschil voor een helder inzicht:

Huizenprijzen in Rockanje

Afgelopen 3 maanden

€ 598.000
€ 775.000
€ 952.000

Kijken naar de woningprijzen is één, maar wil je écht inzicht hebben in de huidige woningmarkt van Rockanje, dan moet je kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Dit geeft een genuanceerder beeld van de waarde van een huis. Vooral in een lokale markt als die van Rockanje kan dit behoorlijk verschillen. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Rockanje op € 4.683. Bekijk de onderstaande grafiek om de recente woningprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Rockanje te zien:

Huizenprijzen in Rockanje per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 4.200
€ 5.400

Prijsontwikkeling Rockanje laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Rockanje zeker in beweging geweest. Het blijft boeiend om deze ontwikkelingen te volgen. Vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs € 901.658 euro. In de onderstaande grafiek presenteren we de marktcijfers van het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Rockanje waard?

Om inzicht te krijgen in de waarde van je huis in Rockanje, spelen verschillende factoren een rol. Niet alleen het type van je woning, het aantal vierkante meters en de algemene staat van je woning, maar ook de huidige markt hebben invloed. Wil je exact weten wat jouw woning nu precies waard is, dan volstaat het niet om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs in Rockanje.

Ben je benieuwd naar de werkelijke waarde van jouw huis in Rockanje? Een gratis waardebepaling door een makelaar kan in dit geval de beste keuze zijn. Met een accurate waardebepaling krijg je duidelijkheid, wat je helpt om de beslissing te maken of je jouw huis wil verkopen of niet.

Net als bij ieder huis, onderzoekt de makelaar bij een waardebepaling voor jouw huis in Rockanje de specifieke kenmerken en de staat van je woning. Daarbij houdt hij rekening met de marktsituatie in Rockanje en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Een waardebepaling door een makelaar is betrouwbaar en kan je een goede basis bieden bij de beslissing om je huis wel of niet te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De variërendheid van de woningmarktcijfers is een facinerend fenomeen waarvan we vaak de complexiteit onderschatten. Wanneer je kijkt naar Rockanje en de omliggende plaatsten, merk je snel dat de huizenprijzen per plaats wel degelijk verschillen.

Daarom is het van belang ook de prijzen in andere gemeenten in acht te nemen om een accuraat beeld te krijgen van de huidige toestand op de huizenmarkt. In de onderstaande grafieken vind je een heldere vergelijking tussen Rockanje en andere gelijkwaardige plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Rockanje

Wanneer je overweegt om je huis in Rockanje te verkopen, is de keuze van een makelaar een belangrijke eerste stap. Niet elke verkoopmakelaar presteert hetzelfde - de statistieken voor elke makelaar kunnen sterk variëren. De verschillen tussen makelaars kunnen liggen in succesratio, snelheid van verkoop en de beoordelingen van de klant.

Met de juiste verkoopmakelaar aan je zijde, zal de verkoop van jouw huis soepeler verlopen, kan je een betere verkoopprijs krijgen en zal je over het algemeen een betere ervaring hebben. Het is daarom zaak goed de verkoopmakelaars in Rockanje te vergelijken en een weloverwogen keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Rockanje Of lees meer over makelaars in Rockanje

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rockanje

Het begrijpen van makelaarscourtages kan in eerste instantie ontmoedigend lijken. Wanneer je een woning wilt verkopen in Rockanje, zie je dat de gemiddelde courtage van een makelaar in deze regio 1,09% bedraagt. Deze courtage is de directe kostenindicatie van een makelaar en vertegenwoordigt een gedeelte van de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Rockanje, die momenteel rond € 901.658 euro ligt.

Echter, makelaarstarieven kunnen ook verschillen. En je zou willen zorgen dat je de beste waarde uit jouw verkoop haalt. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken hoe de courtages onderling verschillen. Je kunt op een eenvoudige manier meerdere tarieven opvragen bij makelaars in jouw omgeving. Dit geeft je een kans om de makelaarskosten te vergelijken, en zo de beste keuze te maken. Zo kun je dus kijken wat de beste keuze is voor het verkopen van jouw woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rockanje

Als je overweegt om je huis in Rockanje te verkopen, is het nuttig om te weten dat er in totaal 2281 koopwoningen zijn. Elk van deze woningen kan verschillende bestemmingen hebben, afhankelijk van de zonering en het bestemmingsplan. Dit varieert van residentieel gebruik tot mogelijkheden voor bedrijfsvoering of investeringsdoeleinden. Realiseer je dat het kennen van dit aantal en deze bestemmingen jou kan helpen in je verkoopbeslissingen.

Aantal verkochte woningen in Rockanje

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Rockanje een flink aantal aanmeldingen en transacties plaatsgevonden. Aanmeldingen zijn woningen die op de verkoopmarkt zijn binnengekomen. Transacties zijn daarentegen de eigendommen die daadwerkelijk van eigenaar zijn gewisseld. De verkoopaantallen van deze periode komen tot uiting in het volgende: 59 huizen hebben een nieuwe eigenaar mogen begroeten. Hieronder vind je de grafiek die dit inzichtelijk maakt:

Ben je van plan jouw huis in Rockanje te verkopen?

Als je jouw huis in Rockanje wilt verkopen, kan dit best een uitdaging zijn. Het kan lastig zijn om potentiële kopers te vinden die precies zoeken naar wat jouw woning te bieden heeft, denk aan specifieke kenmerken zoals de ligging, de grootte of de stijl van het huis. Het kan ook lastig zijn om te bepalen wat de juiste verkoopprijs voor jouw huis is, aangezien deze afhankelijk is van verschillende factoren zoals de vraag op de markt en de staat van het huis.

Gelukkig zijn er manieren om het verkoopproces soepeler te laten verlopen. Het kan zeer nuttig zijn om een professionele makelaar te raadplegen, die kennis heeft van de lokale markt en die je kan begeleiden bij het hele proces. Daarnaast kan het opstellen van een gedegen stappenplan voor de verkoop van jouw woning je helpen om niets over te slaan, van het verzamelen van alle noodzakelijke documentatie tot aan de uiteindelijke overdracht van de sleutels.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op zoek naar actuele informatie over de huizenprijzen in Rockanje? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je een nauwkeurige weergave van de voortdurende bewegingen in huizenprijzen in Rockanje. Alle relevante gegevens zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen, worden hier actueel gehouden. Dus als je overweegt om je huis te verkopen, kun je hier de vinger nauwkeurig aan de pols houden.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij de verkoop van je woning

De website HuisVerkopen.nl is een handige tool om je voor te bereiden op de verkoop van je woning. Naast het bieden van actuele informatie over huizenprijzen, kun je hier gebruikmaken van handige hulpmiddelen zoals een gratis waardebepaling en een tool om makelaars te vergelijken. Op deze manier helpt HuisVerkopen.nl je om makkelijk en eenvoudig de beste makelaar in Rockanje te vinden. Bovendien kun je hier makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten, en via het handige stappenplan weet je precies wat er voor jouw woning geregeld moet worden voor de verkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen