Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oostvoorne

In Oostvoorne, bekend om haar prachtige natuur en gezellige sfeer, zie je een florerende huizenmarkt. Het verkopen van je huis kan hier een positieve ervaring zijn, gezien de hoge woningprijzen en grote vraag. Op deze pagina vind je diverse nuttige statistieken en vastgoedcijfers om een succesvolle verkoop in Oostvoorne te realiseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oostvoorne

De gemiddelde verkoopprijs in Oostvoorne is in de laatste 3 maanden € 562.079 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 674.145 euro. Deze gegevens bieden een helder inzicht in de huidige stand van de vastgoedmarkt in Oostvoorne. Met deze informatie kunt je een beter beeld schetsen van wat je kunt verwachten wanneer je je eigen huis wilt verkopen. Zie hier de onderstaande grafiek met de meest recente marktcijfers:

Huizenprijzen in Oostvoorne

Afgelopen 3 maanden

€ 184.000
€ 454.000
€ 724.000

In de aankomende afbeelding geven we een helder beeld van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Oostvoorne over de laatste drie maanden. Deze grafiek illustreert uitstekend hoe vraagprijs en verkoopprijs per m2 zonder uitzondering van elkaar afwijken. Kijk en analyseer zelf:

Huizenprijzen in Oostvoorne per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.500
€ 5.100

Prijsontwikkeling Oostvoorne laatste 12 maanden

Als je overweegt om een huis te kopen of te verkopen in Oostvoorne, kan het nuttig zijn om de recente ontwikkelingen in de lokale huizenprijzen te bekijken. In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt zich, net als landelijk, in bewegelijke lijnen voortbewogen. De verkoopprijs in de laatste maand was € 562.079 euro. Het verloop voor Oostvoorne wordt in de volgende grafiek weergegeven:

Wat is mijn woning in Oostvoorne waard?

De woningwaarde van je huis in Oostvoorne wordt bepaald door diverse factoren. Het type van de woning, het totale oppervlak, de huidige staat waarin de woning verkeert en de huidige marktsituatie spelen allemaal een rol. Al deze componenten hebben invloed op de uiteindelijke waarde van je huis.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw woning in Oostvoorne waard is? Het beste wat je kan doen is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar. Een waardebepaling geeft je helder inzicht en helpt jou om een weloverwogen besluit te nemen over de verkoop van jouw huis.

Bij een gratis waardebepaling komt een verkoopmakelaar persoonlijk bij je langs en beoordeelt jouw huis met een professioneel oog. De makelaar kijkt naar diverse aspecten zoals het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de marktwaarde. Deze service geeft je een accurate schatting van de huidige waarde van jouw huis in Oostvoorne.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is fascinerend om te zien hoe sterk huizenprijzen per locatie kunnen variëren. Niet alleen tussen steden of regio's, maar zelfs tussen aangrenzende gemeenten, zoals die rondom de plaats Oostvoorne. Hoewel we ons richten op de specifieke eigenschappen van Oostvoorne in de onderstaande grafieken, is het verhelderend om deze cijfers te plaatsen in een bredere context:

Door niet enkel te focussen op prijskaartjes van huizen in Oostvoorne, maar ook naar prijzen in omliggende gemeenten te kijken, schetsten we een completer marktbeeld. Bijzonder relevant zijn de gemiddelde verkoopprijzen, maar ook de prijs per vierkante meter die lokaal her en der kan schommelen. Voor nu, duik in de opvolgende grafieken en laat je verrassen door de fluctuaties op de woningmarkt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Oostvoorne

Ben je benieuwd naar hoe je de beste makelaar voor jouw huis in Oostvoorne kiest? Het is makkelijker dan je denkt! Makelaars in Oostvoorne verschillen in prijs, service en expertise. Sommige zijn zeer ervaren in het verkopen van luxe villa’s, terwijl anderen het best presteren bij meer betaalbare gezinswoningen. Het is handig om te letten op commissie-tarieven, lokale kennis en recensies van vorige klanten.

Weet je dat de juiste makelaar ervoor kan zorgen dat je huis sneller verkocht wordt en tegen een hogere prijs? Dit kan het verschil zijn tussen een goed en een geweldig resultaat. Ze kunnen handig onderhandelen, hebben een breed netwerk met potentiële kopers en kunnen je helpen bij het maken van aantrekkelijke foto's en beschrijvingen. Probeer daarom altijd verschillende opties. Op onze website kun je via makelaars vergelijken een beter beeld krijgen van de mogelijkheden.

Vergelijk makelaars in Oostvoorne Of lees meer over makelaars in Oostvoorne

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oostvoorne

Voordat je jouw huis in Oostvoorne te koop zet, is het belangrijk om rekening te houden met de courtages die makelaars rekenen. In Oostvoorne ligt dit percentage gemiddeld op 1,06% van de verkoopprijs. Op een gemiddelde verkoopprijs van € 562.079, komt dit neer op € 5.958. Deze kosten kunnen een grote hap uit jouw budget nemen. Het loont dus zeker om te vergelijken en te onderzoeken welke makelaar het beste bij jouw budget past.

Bij het verkopen van jouw huis in Oostvoorne is het ook goed om je te realiseren dat veel makelaars opstartkosten rekenen. De gemiddelde opstartkosten zijn ongeveer € 515. Het is daarom raadzaam om bij meerdere makelaars tarieven op te vragen. De geselecteerde makelaars zullen je informeren over hun tarieven. Zo krijg je een goed beeld van de tarieven van verkoopmakelaars in Oostvoorne en kun je een weloverwogen besluit nemen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oostvoorne

Oostvoorne is grotendeels een plek waar de woningen in eigen bezit zijn. In feite zijn de meeste woningen hier koopwoningen, waarvan de exacte telling kan worden aangegeven door de code . Maar ondanks de overheersing van deze categorie, is er nog steeds diversiteit in woonvormen. Zo vind je ook een variëteit aan (sociale) huurwoningen en panden met een andere bestemming, wat betekent dat niet alle woningen in Oostvoorne gelijk zijn en dat er voor verschillende behoeften ruimte is.

Ben je van plan jouw huis in Oostvoorne te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Oostvoorne te verkopen, zijn er veel zaken waar je bij stil moet staan. Allereerst is het van belang om de actuele woningwaarde goed te begrijpen. Ook is het handig om een strategie uit te stippelen op basis van professioneel verkoopadvies. Verder dien je het huis in optimale staat te presenteren, welke onder andere kan worden verbeterd door een gunstig energielabel te regelen.

Een stap in de juiste richting is om een stappenplan te volgen. Een dergelijk plan begeleidt je door het gehele verkoopproces, van het opstellen van een realistische vraagprijs tot de daadwerkelijke overdracht bij de notaris. Zo wordt verkopen visueel eenvoudiger en kan je gestructureerd te werk gaan, zonder belangrijke zaken over het hoofd te zien.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt in Oostvoorne is constant in beweging en de marktcijfers worden op deze site altijd actueel gehouden. Deze voortdurende updates zorgen ervoor dat je altijd toegang hebt tot de meest recente gegevens. Wist je dat deze cijfers heel nuttig kunnen zijn? Ze kunnen je een goed inzicht geven in de huidige lokale marktomstandigheden. Dit kan je helpen om een beter geïnformeerde beslissing te nemen bij de verkoop of aankoop van een huis. Zo, je weet nu altijd precies hoe de markt ervoor staat.

Extra's op HuisVerkopen.nl

Buiten de marktcijfers biedt HuisVerkopen.nl nog veel meer ondersteuning bij jouw verkoopavontuur. Het kan namelijk een enorme uitdaging zijn om je huis te verkopen, maar deze site biedt de nodige hulp. Je vindt hier informatie over allerlei onderwerpen, zoals de kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis op de pagina Alles over kosten. Daarnaast kan je op de site makelaars vergelijken en direct prijzen opvragen. Wil je weten hoeveel je huis eigenlijk waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan bij lokale makelaars via Waardebepaling aanvragen. Een geldig energielabel is tegenwoordig onmisbaar, dus check snel of jouw woning deze heeft of regel het op de pagina Energielabel aanvragen. De praktische tips helpen je om je huis op de meest efficiënte manier te verkopen. Kortom, bij de verkoop van je huis is HuisVerkopen.nl jouw online go-to platform.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen