Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oudenhoorn

Zoek je een goede makelaar in Oudenhoorn voor het verkopen van je huis? Wij helpen graag mee in je zoektocht. Door het nauwkeurig bijhouden van alle makelaarsstatistieken, hebben we inzicht in welke makelaars in Oudenhoorn uitblinken in hun vak en welke minder presteren. Dit biedt jou de beste kansen voor het succesvol verkopen van je woning.

Over makelaars in Oudenhoorn

De keuze voor een makelaar is geen beslissing om licht op te nemen. Sterker nog, de makelaar die je kiest in Oudenhoorn kan een groot verschil maken in hoe vlot jouw verkoopproces verloopt, hoeveel je eindigt met in je zak en hoe gemakkelijk je de transactie doorloopt. Een makelaar die perfect bij je past is inzetbaar, begrijpt je behoeften en heeft een grondige kennis van de lokale markt in Oudenhoorn.

Wij verzamelen informatie over alle makelaars in Oudenhoorn en monitoren hun prestaties. Door elke verkoop, elke aankoop en elk klantentevredenheidsonderzoek bij te houden, hebben we een grondig begrip van wie er het best presteert in dit dorp. Deze gegevens stellen ons in staat je te informeren over de topmakelaars van Oudenhoorn. Alle details hierover, vind je op deze pagina terug.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.038
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.855
Besparing (gem.)
€ 1.008

Actueel

 • Overweeg je je woning in Oudenhoorn te verkopen? Weet dan dat de gemiddelde courtages van makelaars op juni 2024 staan op een percentage van 1,15%. Het is een indicatie van de kosten die je kunt verwachten.
 • De huidige huizenprijzen in Oudenhoorn liggen op een gemiddelde van € 438.111. Daarnaast is het ook relevant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Oudenhoorn nu rond de € 3.659 ligt. Kijk voor meer informatie over de woningprijzen op deze pagina.
 • De tarieven van makelaars in Oudenhoorn zijn altijd in beweging. Het is daarom zinvol om deze makelaarstarieven regelmatig te vergelijken. Door deze vergelijking te maken, kan je gemiddeld een bedrag van € 1.008 besparen.

Makelaars in de omgeving van Oudenhoorn

In Oudenhoorn zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Oudenhoorn gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Oudenhoorn verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Oudenhoorn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oudenhoorn?

Een makelaar in Oudenhoorn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 438.111 in Oudenhoorn komt dit neer op € 5.038 aan makelaarskosten (update juni 2024).

De meeste makelaars werken met een courtage - een percentage van de verkoopprijs - maar er zijn ook makelaars die met een vaste vergoeding werken. Dit betekent dat ongeacht de verkoopprijs, de vergoeding die je aan de makelaar betaalt hetzelfde blijft.

Let op: de courtages van makelaars in Oudenhoorn verschillen gemiddeld 0,46%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.008 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Oudenhoorn. Het is een goede voorbereiding op de verkoop van je huis om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je het beste aanbod kunt kiezen.

Kosten van makelaars in Oudenhoorn

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oudenhoorn

Het begrip 'opstartkosten' is een term die je vaak tegenkomt in de wereld van makelaardij. Deze kosten ontstaan wanneer je ervoor kiest om jouw woning te verkopen via een makelaar. In Oudenhoorn is het gebruikelijk dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de makelaar daadwerkelijk start met de verkoop van jouw huis.

Opstartkosten dekken vaak een breed scala aan diensten. Denk hierbij aan de kosten voor het opstellen en publiceren van een advertentie, de fotografie van jouw huis en plaatsing op huizensites en/of Funda. Ook het verzorgen van bezichtigingen en de onderhandelingen met potentiële kopers vallen geregeld onder de opstartkosten. Het is dus een voorbode van het vele werk dat de makelaar voor je zal verrichten.

Intrekkingskosten van makelaars in Oudenhoorn

In de wereld van woningverkoop komt het wel eens voor dat je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het is belangrijk om te weten dat in zo'n geval, de meeste makelaars in Oudenhoorn intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Deze kosten zijn een vergoeding voor de makelaar voor de tijd en moeite die zij tot dat moment in de verkoop van jouw huis hebben gestoken.

Wat zijn intrekkingskosten precies? Dit zijn kosten die je betaalt aan de makelaar als je besluit om jouw woning uit de verkoop te halen voordat deze is verkocht. Bijvoorbeeld, als je besluit om te blijven wonen waar je nu woont, of als je woning toch niet die opbrengst lijkt te gaan halen die je voor ogen had. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Oudenhoorn rekenen, bedragen € 500. Dit bedrag varieert natuurlijk per makelaar en kan afhankelijk zijn van verschillende factoren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oudenhoorn met een vast tarief

Verrassend genoeg zijn er ook makelaars in Oudenhoorn die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn voor de verkoop van je huis, iets wat zeker met het oog op budgettering een voordeel kan bieden. Een gemiddeld vast tarief bij deze makelaars is € 3.250 (update: juni 2024) voor de volledige dienstverlening.

Hoewel een vast tarief zekerheid biedt, schuilt er ook een nadeel in. Stel, je huis wordt verkocht voor een onverwacht hoog bedrag. Bij een courtage, wat een percentage van de verkoopprijs is, zou de makelaar meer verdienen. Maar met een vast tarief blijft dit bedrag hetzelfde, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs. Zo kan het bij een verkoopprijs van €400.000 en een courtage van 1.5%, de makelaarskosten €6.000 bedragen, wat een stuk hoger is dan het gemiddelde vaste tarief. Hierdoor kan het zijn dat je als woningverkoper meer betaalt dan eigenlijk noodzakelijk is.

Tip: Doe een goede kostenanalyse voordat je een makelaar kiest. Kijk naar je verwachte verkoopprijs en reken uit wat zowel een vast tarief als een courtage je zou kosten. Uit deze berekening kun je het verschil in kosten duidelijk zien en de beste financiële beslissing voor jouw situatie maken.

4 feitjes over makelaars in Oudenhoorn

 • Het is een feit dat 95% van de huiseigenaren in Oudenhoorn kiest voor een traditionele makelaar, die volledig zorg draagt voor het verkoopproces, in plaats van alleen online zichtbaarheid door een internetmakelaar.
 • Door middel van een makelaar vinden woningen in Oudenhoorn 38% sneller een koper dan wanneer eigenaren zelfstandig hun huis proberen te verkopen.
 • Makelaars in Oudenhoorn kunnen aantoonbaar bijdragen aan een hoger verkoopresultaat. Het aanstellen van een professionele makelaar maakt woningverkoop gemiddeld 11% winstgevender dan het zelfstandig verkopen van je huis.
 • Als woningverkopers in Oudenhoorn makelaars tegen elkaar afwegen, neigen ze sterk naar makelaars met aantoonbaar betere resultaten. Bekijk hier de vergelijking tussen makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Oudenhoorn op?

Er zijn diverse verkoopmakelaars in Oudenhoorn die uitstekende resultaten opleveren. Zij onderscheiden zich van anderen door de hogere verkoopprijzen die ze weten te realiseren en de kortere periode waarin ze een verkoop weten te sluiten.

Dit is hoe je de beste makelaars in Oudenhoorn herkent:

 • Onze gegevens tonen aan dat de uitblinkers in Oudenhoorn, met de correcte prijsklassen van de woningen in gedachten, huizen gemiddeld voor een bedrag verkopen dat € 21.381 boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars ligt.
 • De statistieken laten verder zien dat de meest efficiënte makelaars in Oudenhoorn panden gemiddeld 17 dagen sneller aan de man brengen dan hun collega's. Vaak komt dit doordat zij ervaring hebben en een huis realistisch weten te waarderen, waardoor ze sneller tot een verkoop kunnen komen.

De beste makelaar in Oudenhoorn vinden

De beste makelaar in Oudenhoorn hoeft niet altijd de duurste te zijn. Wat telt zijn niet de kosten, maar vooral hoe goed de makelaar aansluit bij jouw persoonlijke situatie en bij het type woning dat je wilt verkopen.

Om de juiste keuze te maken, kun je gebruik maken van ons vergelijkingsformulier. Hiermee selecteer je makelaars die overeenkomen met jouw situatie, voorkeuren en de kenmerken van je woning. Zo vind je de perfecte match.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oudenhoorn?

De keuze voor de juiste makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van je huis in Oudenhoorn. Hier zijn vijf aandachtspunten die je kunnen helpen bij je keuze:

Ervaring in Oudenhoorn

De eerste factor om over na te denken is de ervaring van de makelaar in Oudenhoorn. Deze kennis kan hen helpen om je huis effectiever te verkopen.

Verkoopresultaat

Onderzoek de verkoopresultaten van de makelaar. Deze geven een indicatie van hun succes en hoe ze mogelijk jouw woning kunnen verkopen.

Tarieven van de makelaar

Het is belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit helpt je om binnen jouw budget de beste kwaliteit te vinden. Meer informatie vind je hier.

Communicatie

Goede communicatie met je makelaar is essentieel. Zorg ervoor dat ze bereikbaar en open zijn, zodat je je comfortabel voelt bij elke stap van het proces.

Reviews en referenties

Lees beoordelingen en vraag om referenties. Dit geeft je een beter beeld van de ervaringen van vorige klanten met de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Oudenhoorn hebben makelaars van de NVM, VBO en VastgoedPRO hun thuisbasis. Deze erkende makelaarsorganisaties waarborgen allemaal hoge kwaliteit dienstverlening. Ze zetten zich elke dag in om hun cliënten de beste service te bieden.

Zoek je een makelaar in Oudenhoorn? Ga dan voor een NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar. Ze adviseren niet alleen bij de aankoop of verkoop van je huis, maar ook bij zaken zoals taxatie of financiering. Jouw tevredenheid staat hierbij altijd voorop.

Wat doet een makelaar in Oudenhoorn?

In Oudenhoorn vervult een makelaar een veelzijdige rol. Ze ondersteunen je door het gehele proces van een huis verkopen, van de eerste stap tot de uiteindelijke overdracht.

Maar wat doet een makelaar precies voor jou in Oudenhoorn? Hun taken variëren, maar het einddoel is altijd hetzelfde: Je huis succesvol en voordelig verkopen.

 • Advisering over de vraagprijs en de verkoopstrategie.
 • Het regelen van de bezichtigingen en de onderhandelingen.
 • Het opstellen van een aantrekkelijke advertentie met professionele foto's en beschrijving.
 • De juridische afhandeling verzorgen, zoals het opmaken van de koopakte.
 • Als centraal aanspreekpunt dienen tussen jou en potentiële kopers.
Het inzetten van een full-service makelaar zorgt niet alleen voor gemak, maar draagt ook bij aan een efficiënte en zorgeloze verkoop van je huis in Oudenhoorn.

Waarom een makelaar in Oudenhoorn inschakelen?

Het professionele oog van een makelaar in Oudenhoorn kan net het verschil maken bij de verkoop van je huis. Met jarenlange ervaring en kennis van de huizenmarkt van Oudenhoorn, weten ze precies hoe ze je huis op de beste manier kunnen presenteren. Bovendien besparen ze je tijd en moeite door taken als bezichtigingen en papierwerk uit handen te nemen. Maar dat zijn slechts enkele van de vele voordelen.

Helder en professioneel advies

Een makelaar biedt een helder en professioneel advies op maat. Ze kennen de kneepjes van het vak en weten precies hoe jouw woning het beste gepresenteerd kan worden. Bovendien kunnen ze adviseren over de juiste vraagprijs, om het optimale uit de verkoop te halen.

Tijd en moeite besparen

De verkoop van een huis kan een tijdrovend proces zijn. Met een makelaar aan je zijde bespaar je hier zowel tijd als moeite. Ze regelen alles, van de bezichtigingen tot het papierwerk, zodat jij je kan focussen op het voorbereiden van je verhuizing.

Juridische kennis en papierwerk

Een woning verkopen gaat gepaard met een hoop papierwerk. Gelukkig hebben makelaars kennis van alle juridische aspecten rondom het verkopen van een woning. Ze weten precies welke documenten nodig zijn en zorgen ervoor dat alles juridisch correct afgehandeld wordt.

Breed netwerk aan mogelijkheden

Met een makelaar in Oudenhoorn kom je in aanraking met een breed netwerk van potentiele kopers. Door hun brede netwerk en professionele kanalen kunnen ze jouw woning onder de aandacht brengen van een grotere groep geïnteresseerden. Het resultaat? Meer kans op een succesvolle en snelle verkoop.

Makelaars in Oudenhoorn vergelijken

Bij Huis Verkopen kun je eenvoudig en doeltreffend makelaars in Oudenhoorn vergelijken. Dat is onafhankelijk, kosteloos, en volledig gebaseerd op jouw wensen en voorkeuren.

 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Realiseer lagere makelaarskosten
 • Vind de makelaar die het best bij je past

Je profiteert van inzicht in verkoopopbrengst en snelheid van makelaars en ontdekt welke de beste dienstverlening voor de beste prijs biedt. Zo maakt Huis Verkopen het vergelijken van makelaars in Oudenhoorn eenvoudig en persoonlijk.

Vergelijk makelaars in Oudenhoorn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oudenhoorn

Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Let op de courtage, kijk naar recensies en kies een makelaar die past bij jouw behoeften. Voor handige vergelijkingen, kun je terecht op onze pagina 'makelaars vergelijken'.

De gemiddelde makelaarskosten in Oudenhoorn bedragen € 5.038. Dit is een schatting en de daadwerkelijke kosten kunnen verschillen per makelaar en woning.

Huizen in Oudenhoorn worden gemiddeld binnen 38 dagen verkocht. Deze verkoopsnelheid kan variëren, afhankelijk van de marktomstandigheden en de vraagprijzen.

Een voorlopige waardebepaling van jouw huis kan nuttig zijn om een juiste vraagprijs te bepalen. Je kunt een waardebepaling aanvragen voor een schatting van de waarde van je huis.

De verkoopprijs van je huis in Oudenhoorn hangt onder andere af van de woningmarkt, de staat van je huis en de vraagprijs. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt € 438.111.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen