Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kraggenburg

Het verkopen van je huis in Kraggenburg kan best een uitdaging zijn. Wellicht onderhandel je met meerdere partijen en moet je rekening houden met last-minute wijzigingen. Wil je je goed voorbereiden op de verkoop van je woning?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kraggenburg

Als je jouw huis in Kraggenburg gaat verkopen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Je wilt natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen en niet teveel betalen voor een makelaar. Maar je wilt ook de woning snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Alhoewel voorkomen van dubbele woonlasten belangrijk is, moet je er vooral voor zorgen dat je niets over het hoofd ziet bij het regelen van de verkoop.

Vraag je jezelf af hoe snel huizen in Kraggenburg worden verkocht? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Het zijn allemaal vragen waarop je antwoord nodig hebt om de beste beslissing voor jouw situatie te kunnen nemen. De actuele cijfers over woningverkoop in Kraggenburg volgen hieronder:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
54 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 445.875
Besparing (gem.)
€ 1.360

Je huis snel verkopen in Kraggenburg

In Kraggenburg gaan woningen vaak snel van de hand. De gemiddelde verkoopsnelheid ligt namelijk op 63 dagen. Wil je jouw huis sneller verkopen? Lees dan onze tips hieronder.

 1. Presentatie speelt een sleutelrol bij de verkoop van een woning. Zorg ervoor dat je huis opgeruimd en schoon is en probeer eventuele gebreken te repareren voordat je potentiële kopers uitnodigt. Je woning in prima staat aanbieden kan het koopinteresse aanzienlijk versnellen.
 2. De prijs van je woning kan de verkoopsnelheid sterk beïnvloeden. Het is verstandig om een realistische en concurrerende vraagprijs te stellen om kopers aan te trekken. Schakel eventueel een taxateur in om een passende waardebepaling te doen.
 3. Wees waakzaam voor woningopkopers die beloven je huis snel te kopen, maar voor een veel lager bedrag dan het daadwerkelijk waard is. Verkopen aan dergelijke opkopers kan resulteren in aanzienlijk financieel verlies.

Tips in Kraggenburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kraggenburg op?

Wil je een huis in Kraggenburg verkopen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar het bedrag dat je kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Kraggenburg is op dit moment € 445.875 euro. De verkoopsom die je voor jouw huis kunt vragen, hangt onder andere af van het woningtype, de grootte van de woning, de staat van onderhoud, de locatie binnen Kraggenburg en uiteraard de actuele woningmarkt.

Binnen het bepalen van de verkoopprijs per woning speelt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter ook een grote rol. In Kraggenburg is de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel € 3.551 euro. Dit zijn de prijzen waarvoor huizen daadwerkelijk zijn verkocht. Echter, de gemiddelde vraagprijs per m2 ligt doorgaans anders. Dit komt omdat de vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs vaak van elkaar verschillen, doordat er over de verkoopprijs wordt onderhandeld.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kraggenburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 3.000
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kraggenburg bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kraggenburg.

Tips om je woning te verkopen in Kraggenburg

In het pittoreske Kraggenburg staat je huis misschien snel te koop, maar een vlotte verkoop is nooit gegarandeerd. Met onderstaande tips maak je echter extra kans op een snelle, succesvolle deal. Ze helpen je ook een goede eerste indruk te maken bij potentiële kopers.

 • Aantrekkelijke foto's: Goede foto's zijn de sleutel tot succes. Ze moeten niet alleen aantrekkelijk, maar ook representatief zijn voor jouw woning. Huur hier eventueel een professionele fotograaf voor in.
 • Eerlijke beschrijving: Het is belangrijk om eerlijk te zijn in de beschrijving van je huis. Vermeld alle essentiële informatie en benadruk de positieve kanten van je woning.
 • Schoonmaken en opruimen: Een schoon en opgeruimd huis komt altijd beter over. Besteed extra aandacht aan de netheid, zorg dat er geen persoonlijke spullen in het zicht liggen en geef potentiële kopers zo een goed beeld van de ruimte.
 • De juiste vraagprijs: Zorg dat de vraagprijs van je woning aantrekkelijk is. Een te hoge vraagprijs kan afstotend werken. Een makelaar kan je hierover goed advies geven.
 • Licht en warmte: Zorg ervoor dat je huis altijd goed warm en verlicht is tijdens bezichtigingen. Dit creëert een warme, uitnodigende sfeer.

Ontdek jouw stappenplan in Kraggenburg:

 • Gratis en gepersonaliseerd stappenplan voor jouw huis
 • Overzichtelijk bijhouden van jouw verkoopproces
 • Eenvoudig zelf te beheren stappen en optionele taken
 • Bespaar duizenden euro's door gemakkelijk te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kraggenburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kraggenburg kost je als verkoper gemiddeld € 5.008. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kraggenburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 445.875) € 5.351
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.008

Kosten van makelaars in Kraggenburg

Bij het verkopen van een huis in Kraggenburg, zul je rekening moeten houden met de kosten van een makelaar. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de diensten die je nodig hebt. Een makelaar kan een vast tarief rekenen, wat inhoudt dat je van tevoren een vast bedrag afspreekt voor de diensten die de makelaar gaat leveren.

Aan de andere kant kunnen makelaars ook een courtage rekenen. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,20%. Het verschil tussen een vast tarief en een courtage is dat bij een courtage het uiteindelijke bedrag dat je betaalt, afhangt van de verkoopprijs van je huis, terwijl bij een vast tarief dit niet het geval is.

Lees meer over makelaars in Kraggenburg.

Andere kosten bij verkoop

Als je als woningverkoper in Kraggenburg je huis gaat verkopen, krijg je te maken met verschillende kosten. Eén van de grootste kostenposten zijn de kosten van de makelaar. De courtage van een makelaar in Kraggenburg ligt namelijk gemiddeld op 1,20%. Dat betekent, met een gemiddelde verkoopprijs in Kraggenburg van € 445.875, dat je kunt rekenen op zo'n € 5.351 aan makelaarskosten. Maar het spel van verkopen stopt hier niet. Er zijn ook andere kosten om rekening mee te houden.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Voordat je jouw huis op de markt zet, wil je het zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Je zou bijvoorbeeld kunnen investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Een likje verf op de muren, een gerepareerd raamkozijn of opgeruimde ruimtes kunnen het verschil maken op de foto’s en tijdens kijkdagen.

De gemiddelde kosten van dit soort voorbereiding liggen in Kraggenburg rond de € 875. Het kan een flinke uitgave zijn, maar zulke kleine verbeteringen kunnen ervoor zorgen dat jouw woning meer in trek is bij kopers en wellicht een hogere prijs opbrengt.

Energielabel voor jouw woning

Een kostenpost die je niet mag vergeten, is het aanvragen van een definitief energielabel. Wanneer jij je woning verkoopt, ben je verplicht om deze te voorzien van een definitief energielabel. Dit geeft de koper inzicht in de energiezuinigheid van jouw woning en kan een rol spelen in hun beslissing om de woning te kopen.

Let op: de kosten van een definitief energielabel variëren aanzienlijk per aanbieder. Informeer jezelf dus goed vooraf om niet voor verrassingen te komen staan.

Kosten voor de verkoopadvertentie

Een andere kostenpost zijn de kosten voor het plaatsen van een verkoopadvertentie. Dit is vaak niet inbegrepen in de courtage van de makelaar. Denk aan kosten voor een advertentie op een online verkoopplatform, maar ook aan de kosten van professionele fotografie en een verkoopbord in de tuin.

Het is lastig om een exact kostenplaatje te geven voor advertentiekosten. Deze kosten variëren namelijk sterk per medium en hangen af van de extra diensten die je wilt gebruiken, zoals fotografie en plattegronden. Zorg dat je hierop bent voorbereid.

Wanneer mijn huis verkopen in Kraggenburg?

Overweeg je om jouw woning in Kraggenburg te verkopen en vraag je je af of juli 2024 daar een goed moment voor is? Het is logisch dat je twijfels hebt over de verkoopbaarheid van je huis. Maar je kunt vrij eenvoudig een goed beeld krijgen van de huidige markt en je verkoopkansen door bijvoorbeeld een makelaar te raadplegen.

Ongeacht de specifieke situatie in Kraggenburg, een goede voorbereiding helpt om een succesvolle verkoop te realiseren. Zijn de vraagprijzen in Kraggenburg op dit moment aantrekkelijk? Ga na wat vergelijkbare huizen in jouw buurt onlangs hebben opgebracht. Zo kun je met meer vertrouwen besluiten of dit een geschikt moment is om je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Kraggenburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is bedoeld om het verkoopproces van jouw woning zo makkelijk mogelijk te maken. Het platform biedt een duidelijk en overzichtelijk stappenplan dat je helpt om op een efficiënte manier je woning te koop aan te bieden. Je kan dit stappenplan gebruiken om niets over het hoofd te zien en om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door dit stappenplan te volgen, garanderen we dat je zowel tijd als geld bespaart. Voor meer informatie over het stappenplan, volg je deze link naar het stappenplan van Huis Verkopen.

Vinden van geschikte specialisten

Als woningverkoper heb je mogelijk hulp nodig van verschillende specialisten. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar, een ontruimer of een verhuizer. Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk door je te helpen deze specialisten te vinden. Je regelt alles op één plek en dat helemaal gratis en vrijblijvend.

Vergelijken van makelaars in Kraggenburg

Huis Verkopen helpt je om te ontdekken welke makelaar in Kraggenburg de beste dienstverlening levert voor de laagste prijs. Of je jouw woning nu snel of voor een maximale prijs wilt verkopen, het platform helpt je om de juiste keuzes te maken.

Toegang tot waardevolle informatie

Huis Verkopen biedt als website veel informatie over alle aspecten van woningverkoop, zodat je alles weet wat je moet weten om de juiste beslissingen te maken. De website is een grote bron van kennis en ervaring op het gebied van woningverkoop.

Efficiënt en kostenbesparend

Met Huis Verkopen pak je de verkoop van je woning in Kraggenburg zo slim mogelijk aan. Het platform bespaart kosten door je op een efficiënte manier door het verkoopproces te leiden.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kraggenburg

Er zijn een aantal zaken die je moet regelen. Dingen als een energielabel aanvragen, de woningwaarde bepalen en eventuele reparaties uitvoeren. Bekijk hier de volledige lijst.

Er zijn veel makelaars actief in Kraggenburg. Om de juiste keuze te maken, is het handig om verschillende makelaars te vergelijken. Gebruik de tool op deze pagina om makelaars te vergelijken in Kraggenburg.

De kosten voor het verkopen van een huis in Kraggenburg kunnen variëren. Dit hangt onder andere af van de makelaarskosten, notariskosten en mogelijke reparatiekosten. Op onze website vind je meer informatie over de mogelijke kosten.

Om je huis snel te verkopen in Kraggenburg, zijn diverse factoren belangrijk: de vraagprijs, staat van het huis en de marketingstrategie. Voor meer tips en informatie kun je terecht op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen