Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Marknesse

Wil je je goed voorbereiden op het verkopen van je woning in Marknesse? Een doordachte strategie en een duidelijk prijsbeeld zijn essentieel. Met de juiste marketing en een professionele presentatie van je woning trek je potentiële kopers aan en realiseer je de hoogste verkoopopbrengst.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Marknesse

Als je op het punt staat je huis in Marknesse te verkopen, zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. Het is essentieel dat je een goede prijs voor je huis bedingt, niet te veel uitgeeft aan een makelaar, en je woning voorspoedig verkoopt om kostbare dubbele woonlasten te omzeilen. Een goed verkoopresultaat behaal je met een passende makelaar, die zich al heeft bewezen in Marknesse.

Je bent ongetwijfeld nieuwsgierig naar vragen zoals: hoe snel worden huizen in Marknesse verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een verkoop? En hoeveel kun je besparen door verkoopmakelaars te vergelijken? Hieronder verschaffen we antwoorden en zetten we de actuele cijfers omtrent woningverkoop in Marknesse op een rij:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
102 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 474.864
Besparing (gem.)
€ 1.330

Je huis snel verkopen in Marknesse

In Marknesse blijven woningen gemiddeld 71 dagen te koop staan voordat ze van eigenaar wisselen. Om de verkoop van je huis te versnellen, hebben we enkele handige tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Investeer in een goede presentatie: Een goede eerste indruk is essentieel om potentiële kopers te trekken. Zorg ervoor dat je huis er zowel online als tijdens bezichtigingen strak en verzorgd bij staat. Dat betekent dat je het huis moet opruimen, schoonmaken en kleine reparaties moet doen voordat je foto's maakt of mensen uitnodigt om te komen kijken.
 2. Schakel een lokale verkoopmakelaar in: Lokale makelaars kennen de markt in Marknesse als geen ander. Ze kunnen je een uitstekend verkoopadvies geven dat is gebaseerd op je persoonlijke situatie en wensen. Het is echt waardevol om deze lokale expertise aan je zijde te hebben. Je kunt hier een verkoopadvies aanvragen.
 3. Prijs de woning juist: Te hoog of te laag prijzen kan potentiële kopers afschrikken. Het is van belang een reële, marktconforme prijs te vragen. Een lokale makelaar kan je helpen een aantrekkelijke vraagprijs te bepalen die de verkoop kan versnellen. Je kunt hier een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Tips in Marknesse

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Marknesse op?

Als je overweegt jouw huis in Marknesse te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel rond de € 474.864 ligt. Deze prijs kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van het huis, eventuele renovaties en de locatie binnen Marknesse. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van jouw vraagprijs.

Natuurlijk, de verkoopprijs van een woning wordt ook vaak uitgedrukt in een bedrag per vierkante meter. In Marknesse ligt de gemiddelde prijs momenteel op € 3.119 per m2. Maar let op, de gemiddelde prijs per m2 vertelt niet het volledige verhaal. De grootte van het perceel wordt hier namelijk niet in meegerekend, en kan de totale verkoopprijs flink beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Marknesse

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Marknesse bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Marknesse.

Tips om je woning te verkopen in Marknesse

Als je overweegt je eigendom in Marknesse te verkopen, is het raadzaam te zorgen voor een goed plan van aanpak om de beste prijs te krijgen. Hier zijn enkele praktische tips om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en het verkoopproces te versnellen.

 • Voorbereiding: Maak het huis grondig schoon en maak zo nodig kleine reparaties. Een opgeruimd en zorgvuldig onderhouden huis maakt een goede eerste indruk.
 • Fotografie: Investeer in professionele fotografie. Heldere, aantrekkelijke foto's die de unieke aspecten van je huis benadrukken, trekken meer kopers aan online.
 • Prijsbepaling: Wees realistisch qua prijs. Kijk naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt om een faire vraagprijs te laten bepalen.
 • Tuinaanleg: Besteed ook aandacht aan de tuin. Een goed verzorgde tuin kan potentiële kopers aantrekken en bijdragen aan een hogere verkoopwaarde.
 • Makelaarskeuze: Kies een ervaren lokale makelaar die de markt in Marknesse door en door kent. Zij kunnen je huis promoten bij het juiste publiek.

Ontdek jouw stappenplan in Marknesse:

 • Volledig op jouw situatie aangepast plan
 • Makkelijke en overzichtelijke to-do-lijst
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Marknesse?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Marknesse kost je als verkoper gemiddeld € 5.961. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Marknesse In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 474.864) € 5.413
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.961

Kosten van makelaars in Marknesse

Als je eraan denkt je huis in Marknesse te verkopen, houd er dan rekening mee dat de meeste makelaars hier opstartkosten voor in rekening brengen. Deze opstartkosten liggen gemiddeld rond de € 515 en houden verband met het op de markt brengen van je woning.

Vergeet niet dat de makelaar daarnaast een courtage rekent, uitgedrukt in een percentage van de verkoopwaarde van je woning. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,14%. Wil je een scherpere prijs? Vraag meerdere offertes op en laat de makelaar bij je thuis komen om de waarde van je woning te bepalen.

Lees meer over makelaars in Marknesse.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in de verkoop zet, is het een goed idee om eventuele gebreken te verhelpen. Dit kunnen kleine reparaties zijn, zoals het vervangen van een verbogen deurklink, of grotere werkzaamheden zoals het vervangen van een oude CV-ketel.

Door deze onderhoudskosten vooraf te maken, voorkom je onaangename verrassingen tijdens de bouwkundige keuring. Bovendien kan een goed onderhouden woning aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers en de verkoop helpen bespoedigen.

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de notariskosten van de akte van verkoop. Dit is de juridische overdracht van de woning met begeleiding van een notaris. Dit is een wettelijke vereiste voor het verkopen van een woning in Nederland.

De hoogte van de notariskosten kan variëren, want notarissen mogen hun eigen tarieven bepalen. Het is daarom verstandig om een aantal notarissen in jouw omgeving te vergelijken en de tarieven naast elkaar te leggen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Verhuiskosten

Een andere kost waar je als woningverkoper rekening mee moet houden, zijn de verhuiskosten. Of je nu besluit om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen of het zelf te doen, er zijn altijd kosten aan verbonden.

Denk aan verpakkingsmateriaal zoals verhuisdozen en beschermfolie, of het huren van een verhuiswagen bij een doe-het-zelf verhuizing. Wanneer je voor een verhuisbedrijf kiest, moet je de kosten van hun dienstverlening incalculeren. Deze kosten kunnen flink oplopen, dus het is belangrijk om hier een realistisch budget voor op te stellen.

Wanneer mijn huis verkopen in Marknesse?

Twijfel je of dit het goede moment is om je huis in Marknesse te verkopen? Ondanks dat we nooit met volledige zekerheid kunnen zeggen hoe de huizenmarkt zich ontwikkelt, kunnen we wel zien dat de vraag naar huizen constant hoog is. Dit maakt juli 2024 een sterke periode om je huis op de markt te zetten.

Zou je graag willen weten wat jouw huis in deze markt waard is? Dat is een belangrijk gegeven om mee te nemen in je beslissing! Via deze link kan je kosteloos en eenvoudig een waardebepaling aanvragen: huisverkopen.nl/waardebepaling-aanvragen. Deze actuele waardebepaling geeft een indicatie van wat je huis momenteel op zou kunnen leveren.

Vergelijk makelaars in Marknesse Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Omdat je de verkoop van je woning in één keer goed wilt doen, is het stappenplan van Huis Verkopen een uiterst verstandige keuze. Dit speciaal naar jouw huis aangepaste stappenplan, maakt de voorbereiding en uitvoering van het verkoopproces eenvoudig en begrijpelijk. Voorzien van handige tools, waardevolle tips en adviezen, wijst het jou stap voor stap de weg naar een succesvolle verkoop. Het stappenplan is volledig afgestemd op jouw specifieke situatie, waardoor je er zeker van bent dat je geen enkele belangrijke stap over het hoofd zal zien. Ontdek hier het stappenplan en ervaar het gemak en voordeel.

Gratis waardebepaling

Met Huis Verkopen maak je gebruik van een gratis waardebepaling voor jouw woning. Deze nuttige tool geeft je een helder inzicht in de reële marktwaarde van je woning. Zo wordt je onderhandelingspositie versterkt en staat je huis voor de juiste prijs te koop.

Vergelijk makelaars

Op zoek naar de beste makelaar in Marknesse? Met Huis Verkopen kun je makkelijk en snel makelaars vergelijken. Hierdoor vind je eenvoudig de makelaar die het best bij jouw behoeften en verwachtingen aansluit.

Inzicht in makelaarstarieven

Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Dit geeft je een beter beeld van de potentiële kosten, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op de makelaarskosten.

Eenvoudig en modern

Huis Verkopen is een gebruiksvriendelijk en modern platform. Met ons online systeem regel je op een eenvoudige manier de verkoop van je woning en maak je gebruik van vele aanvullende diensten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Marknesse

De waarde van je huis bepalen hangt af van verschillende factoren zoals locatie, grootte, staat van het huis en de vraag of het aanbod op de huizenmarkt op dat moment. Een gratis waardescan of een professionele taxatie kan hierbij helpen. Meer informatie vind je op de pagina Hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis.

Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen. O.a. je huis verkoopklaar maken, de juiste makelaar vinden, de waarde en vraagprijs bepalen. Een goed stappenplan en checklist is te vinden op de stappenplan pagina.

Het energielabel is verplicht bij de verkoop van een huis. Het informeert potentiële kopers over de energiezuinigheid van jouw huis. Ook geeft het aanbevelingen voor het verbeteren van de energieprestatie. Je kunt het label hier aanvragen.

De kosten variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, inclusief de makelaarskosten, notariskosten en de kosten voor een energielabel. Je vindt uitgebreide informatie over de kosten van de verkoop van een woning op deze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen