Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vollenhove

Je staat op het punt je huis in Vollenhove te verkopen. Vol vragen, twijfels wellicht? Geen zorgen, wij zijn er om je bij te staan. Op deze website lichten we alle fases van het verkooptraject toe zodat je goed geïnformeerd de markt op kunt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vollenhove

Als woningverkoper in Vollenhove heb je diverse doelen voor ogen bij het verkopen van je huis. Misschien wil je wel een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren of juist snel handelen en binnen een korte termijn je woning verkopen. Het kan ook zo zijn dat je streeft naar een soepele verkoop, waarbij de overdracht vlekkeloos verloopt en de kopers tevreden zijn met hun aankoop. Ieder verkoopt zijn of haar huis met een uniek doel in gedachten.

Als aanstaande woningverkoper vraag je je wellicht af: 'hoe snel worden huizen in Vollenhove verkocht?', 'wat is hier de gemiddelde verkoopopbrengst?' of 'hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken?'. Ook kan het interessant zijn om te weten hoeveel je zou kunnen besparen door tarieven van makelaars op te vragen. Voor een uitgebreid advies over de verkoop van je huis kun je hier een gratis verkoopadvies aanvragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Vollenhove:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 212.500
Besparing (gem.)
€ 680

Je huis snel verkopen in Vollenhove

In de pittoreske stad Vollenhove, staan woningen gemiddeld 43 dagen te koop voordat ze van eigenaar wisselen. Is dit voor jou te lang en wil je jouw woning sneller verkopen? Hieronder vind je enkele nuttige tips om dit voor elkaar te krijgen.

 1. Prijsstrategie: Het vooraf bepalen van een realistische bodemprijs kan een significante impact hebben op de snelheid van de verkoop van jouw huis. Een lagere prijs trekt meer kopers aan en kan mogelijk tot een snellere verkoop leiden.
 2. Presentatie: De eerste indruk is zeer belangrijk. Besteed aandacht aan een aantrekkelijke presentatie van je woning. Zorg dat het huis opgeruimd, schoon en goed verlicht is voor foto’s en bezichtigingen.
 3. Online zichtbaarheid: Tegenwoordig zoeken de meeste potentiële kopers online naar een nieuwe woning. Zorg ervoor dat je woning op diverse online platforms te vinden is en dat de online advertentie er verzorgd uitziet om de aandacht van kopers te trekken.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Vollenhove

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vollenhove op?

In Vollenhove ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning op dit moment rond de € 212.500 euro. Dit bedrag is onderhevig aan variaties, afhankelijk van factoren als de staat van de woning, de locatie binnen Vollenhove en de grootte van het perceel. Zo kan een recent gerenoveerd huis in het centrale gebied van de stad bijvoorbeeld meer opleveren dan het gemiddelde.

Als we dieper in de cijfers duiken, zien we dat de gemiddelde prijs per vierkante meter woonoppervlak op dit moment € 3.080 euro bedraagt in Vollenhove. Dit geeft je een beter inzicht in de waarde van de beschikbare woonruimte. Deze getallen zijn een reflectie van de verkoopprijzen van de afgelopen drie maanden in Vollenhove, wat enigszins kan fluctueren afhankelijk van de marktontwikkelingen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vollenhove

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800
€ 2.000
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vollenhove bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vollenhove.

Tips om je woning te verkopen in Vollenhove

Ben je van plan om je huis in Vollenhove te verkopen? Er komen meer factoren bij kijken dan je wellicht in eerste instantie denkt. Wij geven je enkele concrete tips en adviseren je over welke professionele hulp nuttig zou kunnen zijn.

 • Onderhoud: Een goed onderhouden huis trekt meer kopers. Los kleine mankementjes op en zorg dat je huis er verzorgd uitziet. Onderhoudswerkzaamheden kunnen de verkoopprijs aanzienlijk verhogen.
 • Professionele foto's: Het inhuren van een woningfotograaf kan erg effectief zijn om je huis aantrekkelijk te presenteren. Prachtige foto's maken een sterke eerste indruk bij potentiële kopers.
 • De juiste prijs: Een ervaren makelaar kan je helpen met het bepalen van de meest geschikte vraagprijs. Een realistische prijs trekt serieuze kopers aan.
 • Persoonlijke spullen opruimen: Door persoonlijke bezittingen te verminderen, kunnen potentiële kopers zichzelf beter in het huis zien wonen. Zorg daarom voor een opgeruimd, maar sfeervol huis.
 • Versiering: Verfris de inrichting van je huis met neutrale decoratie die de sterke punten van je huis benadrukt. Overweeg het inhuren van een professional voor optimale resultaten.

Ontdek jouw stappenplan in Vollenhove:

 • Het stappenplan helpt je niets te vergeten bij verkoop
 • Je kunt zelf per stap de stand van zaken bijhouden
 • Maakt woning verkoop makkelijker en zorgt voor overzicht
 • Potentieel bespaar je duizenden euro's met het plan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vollenhove?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vollenhove kost je als verkoper gemiddeld € 4.953. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vollenhove In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 212.500) € 2.508
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.953

Kosten van makelaars in Vollenhove

Als je van plan bent om je huis in Vollenhove te verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen om je hierbij te helpen. De gemiddelde kosten van een makelaar in Vollenhove worden vaak berekend aan de hand van een courtage, oftewel een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit courtagepercentage in Vollenhove is gemiddeld 1,18% van de verkoopprijs.

Het is echter belangrijk om niet alleen naar de kosten van de makelaar te kijken. Ook de verkoopprijs die de makelaar zegt te kunnen realiseren voor jouw woning is essentieel. Een goedkopere makelaar is niet altijd beter, als deze ervoor zorgt dat je woning voor een lagere prijs wordt verkocht. Houd dus zowel de kosten als de mogelijke verkoopprijs in de gaten bij jouw keuze voor een makelaar.

Lees meer over makelaars in Vollenhove.

Andere kosten bij verkoop

Wanneer je jouw woning in Vollenhove wilt verkopen, zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Eén van de grootste posten zijn de kosten van de makelaar. Met een gemiddelde courtage van 1,18% en een gemiddelde verkoopprijs in Vollenhove van € 212.500 betekenen de totale makelaarskosten ca. € 2.508. Maar er zijn meer kosten buiten de makelaarskosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je huis.

Notariskosten

Naast de makelaarskosten zijn er ook notariskosten. Deze zijn voor het opstellen van de verkoopakte. Het tarief verschilt per notaris, maar is doorgaans een vast bedrag.

Let op: de notariskosten voor de hypotheekakte en de overdrachtsbelasting zijn voor de koper. Deze zijn dus niet opgenomen in jouw kosten.

Onderhouds- en reparatiekosten

Voordat je jouw woning in Vollenhove op de markt zet wil je natuurlijk dat deze er piekfijn uitziet. Dit betekent mogelijk dat je eerst moet investeren in onderhoud of reparaties.

Dit kunnen kleine investeringen zijn, zoals het repareren van een lekkende kraan, maar ook grotere zoals de vervanging van een verouderd dak. Houd hier rekening mee in je budget.

Energielabel kosten

Het energielabel speelt een grote rol in hoe aantrekkelijk je woning is voor potentiële kopers. Zorg ervoor dat je hiervan op de hoogte bent voordat je jouw huis in de verkoop zet.

Het definitieve energielabel moet worden vastgelegd door een erkend deskundige. Hier zijn kosten aan verbonden die je als verkoper vooruit moet betalen.

Naast de hierboven genoemde kosten, zijn er ook nog andere kostposten waar je rekening mee moet houden. Voor een compleet overzicht van alle kosten die je als woningverkoper hebt, kun je onze uitgebreide gids raadplegen. Zo komt je niet voor verrassingen te staan tijdens het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Vollenhove?

Is dit de juiste tijd om je huis in Vollenhove te verkopen? Met de huidige staat van de woningmarkt zou je kunnen zeggen dat het er gunstig voor je uitziet. Er is veel vraag naar woningen, dus de kans op een vlotte verkoop van jouw huis is aanzienlijk. Een lokale makelaar in Vollenhove heeft het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning en kan je hier goed over adviseren.

Maar wat betekent dit eigenlijk voor jou? Hoewel de markt over het algemeen goed is voor verkopers, kan de situatie voor iedere woning verschillen. In februari 2024 zijn er geen garanties; factoren zoals de ligging van je huis, de staat van onderhoud en de prijsklasse spelen allemaal een rol. Gelukkig kan een Vollenhove makelaar hierbij helpen om alles in de juiste context te plaatsen.

Vergelijk makelaars in Vollenhove Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je erover denkt om je huis te verkopen, is er veel om rekening mee te houden en voor te bereiden. Zo wil je natuurlijk zeker weten dat je alles op de beste manier regelt en niets over het hoofd ziet. Gelukkig maakt Huis Verkopen het je gemakkelijk. Je vindt er talloze handige tools en informatie, zodat je op een moderne manier de verkoop van je huis kunt regelen. Daarnaast bespaar je met deze ondersteuning veel kosten tijdens het verkoopproces van jouw huis.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Niet zeker wat jouw huis waard is? Met de gratis waardebepaling van Huis Verkopen krijg je snel duidelijkheid. Bovendien kun je met het platform makelaars vergelijken, om zo de beste in Vollenhove te vinden. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt, overzichtelijk en snel.

Besparen op makelaarskosten

Zeker willen dat je nooit te veel betaalt? Via Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars. Zo heb je direct inzicht in wat het kost om jouw huis te verkopen en weet je precies waar je aan toe bent.

Alles geregeld met het stappenplan

Zorgen dat je niets vergeet in het verkoopproces? Met het handige stappenplan van Huis Verkopen heb je alles bij de hand. Van het aanvragen van een energielabel tot de daadwerkelijke verkoop: alles wordt stap voor stap uitgelegd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vollenhove

Het bepalen van de vraagprijs van je huis kan best complex zijn. Het omvat vaak een mix van marktresearch en kennis van vergelijkbare verkochte huizen in Vollenhove. Voor een accurate berekening kan het zinvol zijn om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen.

Het verkopen van je huis in Vollenhove vereist een aantal zorgvuldige stappen. Deze omvatten de voorbereiding van je woning voor bezichtigingen, het opstellen van een aantrekkelijke woningadvertentie, het navigeren door onderhandelingen en meer. Een uitgebreide gids hiervoor is ons stappenplan.

Bij de verkoop van je huis in Vollenhove kun je overwegen een makelaar in te schakelen. Een goede makelaar kan je adviseren over de markt, onderhandelingen voeren en zorgdragen voor de noodzakelijke papieren. Via ons platform beschikbaar op makelaars vergelijken, kun je makelaars in Vollenhove vinden.

Voor een snelle verkoop van je huis in Vollenhove is het handig om je huis zo aantrekkelijk mogelijk voor potentiële kopers te maken. Daarnaast kan een correcte prijsstelling en het inschakelen van een bekwame makelaar enorm helpen. Kijk voor meer tips op snel je huis verkopen.

Bij de verkoop van je huis in Vollenhove zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden, zoals makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het verkrijgen van een energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht kun je terecht op verkoopkosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen