Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ens

De verkoop van je huis in Ens kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en kennis zal dit proces soepel verlopen. Op deze pagina vind je handige tips en informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Maak van de verkoop van je huis in Ens een succesvolle onderneming!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ens

Als woningverkoper in Ens heb je diverse doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Misschien zoek je naar de meest voordelige weg, wil je de verkoop zo snel mogelijk afronden, of streef je naar de hoogst mogelijke verkoopopbrengst. De juiste makelaar kan een gigantische invloed hebben op het realiseren van jouw doelen. De keuze voor de juiste makelaar is daarom niet iets om te onderschatten.

Je wilt waarschijnlijk graag weten hoe snel huizen in Ens verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel besparing je kan behalen door verschillende makelaars te vergelijken. Ook kun je nieuwsgierig zijn naar hoe het in de huidige markt staat met jouw huis en daarom zou een gratis verkoopadvies een goede optie kunnen zijn om een volledige inzicht te krijgen. Hieronder volgen de actuele cijfers van de woningmarkt in Ens:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 427.815
Besparing (gem.)
€ 1.070

Je huis snel verkopen in Ens

In Ens wordt een woning gemiddeld verkocht in 72 dagen. Dit is relatief snel, maar natuurlijk wil je als verkoper dat jouw huis zo vlot mogelijk van de markt is. Toch is de snelheid afhankelijk van diverse factoren, waaronder de voorbereiding op de verkoop en de juiste strategie.

 1. Presenteer je woning optimaal. Een goede eerste indruk is essentieel, dus zorg voor een verzorgd, opgeruimd huis en aantrekkelijke foto's. Laat het licht binnen voor een frisse, uitnodigende sfeer. Ook kan een likje verf wonderen doen om de woning aantrekkelijker te maken.
 2. Maak prijsafspraken gebaseerd op marktinzicht. De juiste prijsstelling kan het verschil maken tussen een snelle verkoop of lang wachten op de juiste koper. Onderzoek vergelijkbare woningen in je buurt om tot een realistische verkoopprijs te komen.
 3. Vergelijk makelaars. Een goede verkoopmakelaar kent de lokale markt, onderhandelt effectief en kan het verkooptraject aanzienlijk versnellen. Investeer tijd in het selecteren van de beste makelaar voor jouw situatie. Vraag offertes aan, check referenties en stel gerichte vragen tijdens de kennismaking.

Tips in Ens

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ens op?

Ben je van plan om je huis in Ens te verkopen en ben je benieuwd naar de huidige verkoopwaarde? De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Ens is op het moment € 427.815. Deze prijs is onder andere afhankelijk van factoren zoals de ligging van de woning, het aantal vierkante meters en natuurlijk de huidige marktomstandigheden in juli 2024.

Ook is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per m2, die nu in Ens ongeveer € 2.998 bedraagt. Toch is het zinvol om een specifieke waardebepaling aan te vragen voor jouw huis. Zo krijg je een gedetailleerd beeld van de waarde van je woning, aangezien deze door meer dan alleen de waarde per m2 bepaald wordt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ens

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.800
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ens bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ens.

Tips om je woning te verkopen in Ens

Wil jij je huis in Ens verkopen en vraag je je af hoe je dat het beste aan kunt pakken? Het verkopen van een woning kan een uitdaging zijn, zeker in een onvoorspelbare markt. Lees hieronder enkele nuttige tips om succesvol je huis in Ens te verkopen.

 • Goede presentatie is fundamenteel. Zorg dat je huis er uitnodigend en schoon uitziet. Onderhoud je tuin, voer kleine reparaties uit en zorg dat alles netjes en georganiseerd is.
 • Promoot je huis op verschillende platformen en maak gebruik van kwalitatieve foto's en een overtuigende beschrijving. Dit helpt potentiele kopers om de waarde van je woning te zien.
 • Ken je buurt. Weet wat er speelt in Ens, welke faciliteiten er in de buurt zijn en wat toekomstige bewoners aantrekt. Deze informatie kan je gebruiken in je verkoopadvertentie.
 • Vraagprijs is essentieel. Te hoog en je ontmoedigt potentiele kopers, te laag en je verliest potentieel inkomen. Het is aan te raden om een professionele makelaar in te schakelen die kennis heeft van de lokale markt en zo de beste vraagprijs kan vaststellen.

Ontdek jouw stappenplan in Ens:

 • Het stappenplan is precies voor jouw huis gemaakt.
 • Je houdt eenvoudig de voortgang van elke stap bij.
 • Met dit stappenplan mis je geen enkele stap.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ens?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ens kost je als verkoper gemiddeld € 5.381. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ens In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 427.815) € 5.048
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.381

Kosten van makelaars in Ens

Wanneer je jouw huis in Ens via een makelaar wilt verkopen, komen daar kosten bij kijken. De meeste makelaars in Ens rekenen opstartkosten; dit betreft een eenmalig bedrag om jouw verkoop in gang te zetten. Deze opstartkosten variëren sterk per makelaar, maar komen gemiddeld neer op € 515.

Daarnaast introduceert de makelaar vaak een courtage. Deze courtage is meestal een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs en wordt genormeerd aan de hand van jouw specifieke situatie - zoals jouw type woning en locatie. De gemiddelde courtage die makelaars in Ens hanteren, ligt rond de 1,18% van de verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Ens.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten voor verkoop

Potentiële kopers zijn kritisch, dus het is belangrijk dat je huis er zo goed mogelijk uitziet. Eventuele gebreken aan de woning kunnen afbreuk doen aan jouw verkoopkansen. Het kan nodig zijn om voor verkoop bepaalde reparaties of verbeteringen uit te voeren. Deze kosten zijn dan voor jouw rekening.

Belangrijk is om te kijken welke verbeteringen een positieve invloed hebben op de verkoopprijs. Soms verdien je deze onderhoudskosten terug door een hogere verkoopprijs. Bedenk wel dat niet iedere investering zich terugbetaalt. Een adviseur kan je helpen met het maken van deze afweging.

Verhuiskosten

Je zal ook rekening moeten houden met de kosten van het verhuizen naar jouw nieuwe woning. Naast de kosten voor een verhuisbedrijf, kan het handig zijn om rekening te houden met de kosten voor tijdelijke opslag, het afsluiten van bepaalde abonnementen of verzekeringen en eventueel schoonmaakkosten.

De hoogte van deze verhuiskosten hangt af van vele factoren, zoals de afstand, het volume van de inboedel, de complexiteit van de verhuizing en de door jou gekozen service van het verhuisbedrijf. Vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders voordat je een keuze maakt.

Wanneer mijn huis verkopen in Ens?

Is dit het moment om jouw huis in Ens in de verkoop te zetten? De huidige woningmarkt heeft in de afgelopen tijd aanzienlijke pieken en dalen meegemaakt. Het kan dan ook een slimme zet zijn om een expert om verkoopadvies te vragen voordat je deze belangrijke beslissing neemt.

Met de hulp van een lokale makelaar in Ens kun je een goede inschatting krijgen van jouw kansen op de woningmarkt. Een gedegen analyse van de marktcondities in juli 2024 kan je helpen bij het nemen van de juiste verkoopbeslissing. Want, ondanks de onvoorspelbaarheid, blijft het een interessante markt voor verkopers.

Vergelijk makelaars in Ens Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Overweeg je jouw huis te verkopen? Maak het jezelf dan gemakkelijk met het stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan is speciaal afgestemd op jouw huis en vertelt stapsgewijs wat er geregeld moet worden. Het brengt structuur, zorgt dat je niets vergeet en helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Als je de verkoop van je woning in één keer goed wilt doen, dan is het stappenplan van Huis Verkopen een verstandige keuze.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot geweldige tools. Een daarvan is de gratis waardebepaling. Zo krijg je inzicht in wat jouw huis waard is. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, zodat je de beste keuze kan maken.

Besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen maakt inzichtelijk wat de makelaarstarieven zijn in jouw omgeving. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken en flink besparen op makelaarskosten.

Aanvullende diensten eenvoudig geregeld

Huis Verkopen ontzorgt je volledig door aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer of woningstyling gemakkelijk te regelen. Zo zorg je ervoor dat jouw woning optimaal voorbereid is voor de verkoop.

Inzicht in prestaties van makelaars

Met Huis Verkopen krijg je inzicht in de prestaties van verschillende makelaars. Dankzij grote hoeveelheden data kun je vergelijken en de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning kiezen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ens

Voor de verkoop van je huis heb je diverse documenten nodig zoals de koopakte, notariële acte en een bewijs van eigendom. Een uitgebreide lijst van alle benodigde documenten is te vinden op onze website.

De vraagprijs wordt onder andere bepaald door de marktwaarde van je woning, recente verkoopprijzen in Ens en de staat van onderhoud. Over dit onderwerp is een uitgebreid artikel te vinden op onze website over hoe je de vraagprijs bepaalt.

De snelheid waarmee een woning wordt verkocht kan variëren en hangt af van diverse factoren zoals de prijs en de marktomstandigheden in Ens. Lees hier meer over het verkoopproces.

Je moet een aantal zaken regelen na de verkoop en voor de verhuizing. Denk daarbij aan adreswijziging bij instanties, energieleverancier informeren en eventueel een verhuisbedrijf inschakelen. Een handige checklist daarvoor vind je op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen