Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ens

Het vinden van een betrouwbare en deskundige makelaar in Ens voor de verkoop van je woning kan best een opgave zijn. Je wilt immers de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen. Daarbij is een goede makelaar, die de lokale vastgoedmarkt door en door kent, een absolute meerwaarde.

Over makelaars in Ens

We halen jou graag veel werk uit handen als het gaat om het kiezen van de juiste makelaar in Ens. Of je nu een aankoop-, verkoop-, of verhuurmakelaar zoekt, wij verzamelen alle gegevens die je nodig hebt voor een weloverwogen keuze. We houden verkoopcijfers bij, analyseren klantbeoordelingen en kijken naar de tarieven van verschillende makelaars. Met deze vergelijkingen kun je gemakkelijker jouw ideale makelaar vinden en succesvol je woning(aan)koop realiseren.

Misschien vraag je je af welke makelaar in Ens de hoogste verkoopprijzen weet te realiseren of wie de meeste huizen heeft verkocht. Of je vraagt je af welke makelaar het best wordt beoordeeld door voorgaande klanten. En natuurlijk speelt ook de vraag mee welke makelaar zijn diensten aanbiedt voor een tarief dat past bij jouw budget. Stuk voor stuk logische vragen die je kunt hebben. Wees gerust, je vindt de antwoorden op al deze vragen en meer in onze gedetailleerde analyses en overzichten. Dankzij deze informatie kun je straks met zelfvertrouwen jouw keuze maken voor de meest geschikte makelaar in Ens.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.048
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.882
Besparing (gem.)
€ 1.070

Actueel

 • Overweeg de courtages van makelaars in Ens, je zult merken dat ze gemiddeld rond de 1,18% liggen. Veranderingen in de markt hebben effect op deze tarieven, gezien de stand per juli 2024
 • Omdat je wellicht overweegt om je woning in Ens aan te bieden, is het handig om de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Ens te kennen. Neem een kijkje op de huizenmarkt, waar je kunt zien dat de gemiddelde verkoopprijs € 427.815 bedraagt. Je zult ook zien dat de gemiddelde prijs per m2 € 2.998 is.
 • Het vergelijken van tarieven van makelaars in Ens kan een slimme keuze zijn. Op dit moment liggen de gemiddelde kosten per makelaar rond de € 5.048. Vergelijk deze tarieven van verschillende makelaars om tot een overwogen keuze te komen.

Uitgelichte makelaars in Ens

Als je jouw woning wilt verkopen in Ens, kun je kiezen uit een reeks professionele makelaars. We bieden jou een gedetailleerd overzicht waarin verschillende verkoopmakelaars in Ens aan bod komen, met bijbehorende informatie per makelaar. Het is een goed idee om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, omdat je zo zicht krijgt op uiteenlopende aspecten zoals hun dienstverlening, tarieven en ervaring, die kunnen variëren per makelaar.

Logo Ingrid Goes Makelaars BV (NVM)

Ingrid Goes Makelaars BV (NVM)

Bij Ingrid Goes Makelaars ben je aan het goede adres voor kundige ondersteuning bij zowel de aankoop als verkoop van je woning. Met ervaring in de regio Flevoland, zijn zij als NVM gecertificeerde makelaar een betrouwbare partner. Persoonlijke aandacht, kwaliteit en klantvriendelijkheid staat bij hen centraal. Met recent 78 succesvolle verkooptransacties en het in huis hebben van erkende taxateurs, weet je dat je woning in goede handen is bij Ingrid Goes Makelaars.

Let op: In en rondom Ens zijn diverse verkoopmakelaars actief. Misschien staat de ideale makelaar voor jou niet in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Ens op in onze vergelijking. Dus je vindt de beste match alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Ens Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ens?

Een verkoopmakelaar in Ens rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,18% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 427.815 in Ens komt dit neer op € 5.048 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Deze kosten lijken in eerste instantie hoog. Maar bedenk wel dat een goede makelaar zichzelf terugverdient. Een makelaar die jouw huis voor de beste prijs kan verkopen, is goud waard."

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ens 0,50% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.070 door eerst tarieven op te vragen. Bovendien is het een groot voordeel dat je door te vergelijken geen enkele verplichting aangaat en het je niets kost.

Kosten van makelaars in Ens

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ens

Wanneer je overweegt je huis te verkopen in Ens, is het goed om te weten dat de meeste makelaars hier opstartkosten voor zullen rekenen. Opstartkosten zijn de eerste kosten die een makelaar in rekening brengt. Deze kosten zijn bijvoorbeeld voor de fotografie van het huis, het opstellen van de advertentie en het plaatsen van jouw woning op huizensites en/of Funda.

De opstartkosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van het makelaarskantoor en de diensten waar je gebruik van wilt maken. Je kunt verwachten dat de gemiddelde opstartkosten voor makelaars in Ens liggen tussen de € 400 en € 700. Het is verstandig om je hierover goed te laten informeren en om hier rekening mee te houden bij het maken van je keuze voor een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Ens

Als je besluit om jouw woning in Ens wellicht voortijdig uit de verkoop te halen, dan moet je rekening houden met intrekkingskosten. Deze kosten zijn het bedrag dat majoor van de makelaars in rekening brengen als je, om welke reden dan ook, besluit om je woning voor de verkoop terug te trekken. Denk aan situaties waarin je bijvoorbeeld besluit om toch zelf in de woning te blijven wonen, of wanneer een familielid interesse toont in het huis en je het rechtstreeks aan hen wilt verkopen.

De intrekkingskosten variëren per makelaar, maar houd er rekening mee dat de gemiddelde intrekkingskosten in Ens liggen rond de € 500. Dit is belangrijk om te weten, zodat je dit in overweging kunt nemen bij het plannen van je verkoopstrategie. Ook is het verstandig om deze kostenpost met je makelaar te bespreken voordat je een contract afsluit, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ens met een vast tarief

Er zijn verschillende soorten makelaars en een belangrijk verschil zit in de manier waarop ze hun kosten berekenen. Sommige makelaars werken met een courtage, waarbij je een percentage van de verkoopprijs betaalt. Andere makelaars hanteren een vast tarief, ongeacht de waarde van je woning. In Ens hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een bedrag van € 3.250 (update: juli 2024).

Een makelaar met een vast tarief kan zowel voor- als nadelen hebben. Een voordeel is dat je vooraf weet wat je betaalt, ongeacht hoe hoog de verkoopprijs van jouw woning is. Je komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan. Een mogelijk nadeel is dat de makelaar minder gemotiveerd kan zijn om het onderste uit de kan te halen, omdat zijn honorarium niet afhangt van de verkoopprijs.

Tip: Om zeker te zijn dat je de juiste keuze maakt, kun je het beste verschillende makelaars vergelijken. Iedere makelaar heeft namelijk zijn eigen aanpak, werkwijze en tarieven. Door ze naast elkaar te leggen, kun je in kaart brengen welke makelaar het best aansluit bij jouw woning en persoonlijke situatie.

4 feitjes over makelaars in Ens

 • Het blijkt dat woningverkopers in Ens gemiddeld advies vragen aan drie verschillende makelaars voordat zij een definitieve keuze maken. Dit kan eenvoudig via deze pagina om verkoopadvies aan te vragen.
 • Interessant om te weten is dat woningen in Ens die zonder tussenkomst van een makelaar verkocht worden, gemiddeld €16.000 minder opleveren dan woningen die wel met behulp van een makelaar worden verkocht.
 • Een overweldigende meerderheid van makelaars in Ens, maar liefst 93%, is aangesloten bij een erkende brancheorganisatie zoals de NVM, VBO, of VastgoedPRO.
 • Bij een vergelijking van makelaars blijkt dat veel woningverkopers in Ens een voorkeur hebben voor een makelaar die aantoonbaar ervaring heeft in deze regio. Dit kun je eenvoudig controleren door op deze pagina voor het vergelijken van makelaars je voorkeuren aan te geven.

Wat levert de beste makelaar in Ens op?

Als je een huis wil verkopen in Ens, wil je natuurlijk zoveel mogelijk waarde halen uit je verkoop. Het lijkt logisch om dan te kiezen voor de makelaar die de laagste kosten aanrekent. Maar, om het beste uit je huisverkoop te halen, kun je beter kijken naar wat een makelaar je oplevert in plaats van wat hij je kost.

Dit is hoe je de beste makelaars in Ens herkent:

 • In onze onafhankelijke data-analyses, lijkt het er sterk op dat de beste makelaars in Ens de woningen gemiddeld verkopen met een surplus. Dit surplus ligt gemiddeld rond een bedrag van € 10.563 boven de aanvankelijk verwachte verkoopprijs.
 • Daarnaast, gebaseerd op onze omvangrijke dataset, zijn de meest trefzekere makelaars in Ens ook in staat om huizen gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen dan de andere makelaars in deze regio.

De beste makelaar in Ens vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Ens? Wij houden alle verkoopstatistieken van makelaars in Ens en omgeving nauwkeurig bij. Hierdoor kunnen we op basis van harde feiten adviseren welke makelaar in Ens het beste presteert.

Echter, een goede makelaar moet meer zijn dan alleen goed presterend. Het moet ook iemand zijn die goed aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Maak daarom gebruik van ons vergelijkingsformulier, om een makelaar te vinden die echt goed bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ens?

Als je van plan bent je huis in Ens te verkopen, is het belangrijk een goede makelaar te kiezen. Hier zijn vijf zaken waar je op moet letten:

Prestaties van de makelaar

De verkoopresultaten uit het verleden kunnen veel zeggen over de kwaliteit van een makelaar. Onderzoek hoeveel huizen ze hebben verkocht en hoe dicht de verkoopprijzen bij de vraagprijzen lagen.

Kennis over de Ens-markt

Een makelaar met grondige kennis van de woningmarkt in Ens kan je beter adviseren over de prijs en het beste verkoopmoment. Ze kennen ook potentiële kopers en andere makelaars in het gebied.

Makelaarskosten

De kosten kunnen flink variëren tussen makelaars. Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van wat inclusief is en wat niet, zoals promotiekosten en verkoopborden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Persoonlijke klik

Een goede verstandhouding met je makelaar is belangrijk. Ze vertegenwoordigen je bij de verkoop, dus het is belangrijk dat er vertrouwen is en je prettig voelt bij hun manier van werken.

Dienstverlening

Kijk naar wat de makelaar allemaal biedt. Zijn foto's, een online vermelding en bezichtigingen bijvoorbeeld inbegrepen? En hoe zit het met juridische ondersteuning en begeleiding na de verkoop?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Ens zijn diverse NVM-verkoopmakelaars actief. Deze makelaars hebben diepgaande kennis van de lokale woningmarkt en streven naar een optimaal resultaat voor jouw woningverkoop. Ze hebben ervaring met uiteenlopende transacties, van starterswoningen tot herenhuizen.

Naast NVM-verkoopmakelaars vind je in Ens ook makelaars van VBO en VastgoedPRO. Beide zijn gerenommeerde brancheorganisaties in de vastgoedsector. De keuze voor welke makelaar je kiest, hangt sterk af van jouw persoonlijke voorkeuren en de specifieke eigenschappen van je woning.

Weetje: Wist je dat meer dan de helft van alle verkoopmakelaars in Nederland bij de NVM is aangesloten? Dit komt door de strenge opleidingseisen en de constante bijscholing die van de leden wordt verwacht. Hierdoor kun je rekenen op kwaliteit en deskundigheid.

Wat doet een makelaar in Ens?

Een makelaar in Ens speelt een belangrijke rol tijdens de verkoop van je huis. Deze persoon kan je begeleiden bij alle stappen in dit proces, waardoor je niet alleen tijd bespaart, maar ook een hogere verkoopprijs kunt realiseren.

Het verkopen van je huis zonder de hulp van een makelaar kan risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een lagere verkoopprijs of problemen met juridische aspecten. Een makelaar kan je ondersteunen om deze risico's te vermijden.

 • Inzicht geven in de woningmarkt in Ens
 • Adviseren over de vraagprijs van het huis
 • Verzorgen van bezichtigingen en onderhandelingen
 • Regelen van juridische en administratieve zaken
 • Zorgen voor professionele presentatie van het huis

Waarom een makelaar in Ens inschakelen?

Plannen om je huis te verkopen in Ens? Dan is het inschakelen van een makelaar een keuze die je veel gemak en voordelen kan opleveren. Wat betreft de prijs, exposure en juridische zaken, heb je aan een professionele makelaar in Ens een betrouwbare partner. Want waarom zou je je kostbare tijd en energie verspillen als je ook voor gemak kunt kiezen? Ontdek hier waarom een makelaar in Ens inschakelen dé slimme aanpak is, op het moment dat je besluit je huis te verkopen.

De juiste prijsbepaling

Prijsbepaling kan een lastige klus zijn als je er weinig ervaring mee hebt. Een makelaar uit Ens kan je daar echter uitstekend bij helpen. Zij hebben veel ervaring en kennen de lokale huizenmarkt als geen ander. Zo voorkom je dat je woning te hoog of te laag geprijsd is.

Maximale exposure

Een makelaar biedt je woning aan op de juiste kanalen, wat zorgt voor maximale exposure. Dit betekent meer potentiële kopers en een grotere kans op een snelle verkoop. Daarbij presenteren ze je woning op een professionele manier, wat de verkoopkansen vergroot.

Regelen van juridische zaken

Er komen veel juridische zaken kijken bij de verkoop van een huis. Een makelaar uit Ens kent de wetten en regelgeving en kan je daardoor bijstaan in het juridisch correct verkopen van je woning. Zo voorkom je dat je in de problemen komt.

Afhandeling van de verkoop

Na de verkoop van je huis komt er een hoop papierwerk op je af. Een makelaar ontfermt zich over deze verkoopafhandeling. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd en stress. Zo kun jij je focussen op jouw volgende stap na de verkoop van je huis.

Makelaars in Ens vergelijken

Wanneer je jouw huis in Ens wilt verkopen, wil je natuurlijk de best mogelijke deal. Een manier om dit te bereiken is door het vergelijken van lokale verkoopmakelaars en dat is precies wat Huis Verkopen je laat doen.

 • Vergelijk makelaars op prestaties
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ontdek wie het grootste verkoopsucces heeft
 • Leer welke makelaar bij jouw voorkeuren past

Makelaars vergelijken is niet alleen handig, maar bespaart je ook geld op makelaarskosten. Bovendien werkt het eenvoudig: vul je adres en voorkeuren in en ontdek welke makelaars het beste bij jou aansluiten. Met Huis Verkopen vind je zo de makelaar die het verschil kan maken voor jouw verkoopresultaat.

Vergelijk makelaars in Ens Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ens

Vergelijk meerdere makelaars op basis van hun prestaties en tarieven. Zoek naar referenties en ervaringen van andere verkopers. Dit kan eenvoudig via de pagina 'makelaars vergelijken'.

De gemiddelde makelaarskosten in Ens zijn € 5.048. Deze kosten zijn een combinatie van opstartkosten en courtage.

In Ens duurt het gemiddeld 72 dagen om een huis te verkopen. Dit is een gemiddelde, de werkelijke verkoopsnelheid kan variëren.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Ens is € 427.815. Dit helpt je een realistische verkoopprijs voor jouw woning te bepalen. Lees meer over 'woningwaarde'.

Door het vergelijken van makelaars in Ens kan je gemiddeld € 1.070 besparen. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen